Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nemasu

Seroxat - początki..

Polecane posty

Gość pysia_79
dzisiaj głowa mnie boli, musiałam sie zmusic żeby okna umyć no normalnie nic mi sie nie chce, tragedia, kiedyś to jednak coś mi sie chciało i robiłam z przyjemnością a teraz wszystko mi obojetne , mysle że jak ktoś dałby mi spoką kase na ciuchy nie miałabym z tego przyjemności :(

Gość babetkkka
Do ---->pysia by chyba wszystko zjadła.... Człowieku, jak sie widzi tylko mrok i beznadzieję przed oczami, to by się nawet, mówiac obscenicznie, gówno zjadło, zeby z tego wyjść.

Gość tuva
Biorę Seroxat już parę miesięcy,czuję się dobrze,na początku miałam jakieś drżenia ale to chyba nie było związane z lekiem bo przeszło.Bolą mnie natomiast strasznie łydki,nie wiem co to jest? Ogólnie czuję się dobrze,jestem spokojniejsza ale dużo mi jeszcze brakuje do normy.Brałam też inne leki ale Seroxat jest dla mnie najlepszy-mam nadzieję(bo jakoś nadal choruję). Napiszcie mi po jakim czasie miałyście poprawę i czy ją odczułyście bardzo,co zrobić aby to zniknęło na zawsze:(bo mając nerwicę natręctw(zespół obsesyjno kompulsyjny tak to się ładnie nazywa)wykańczam się.

Gość podpowiadam
wormie długi ten filmik mozesz strescic?

Gość babetkkka
ja zmniejszałam dawki, o 1/4 co dwa tygodnie. Ale objawy miałam, jak po odstawianiu narkotyku. Nie wszyscy podobno tak ciężko z tego schodzą, mam koleżankę w USA, która brała Paxil, tez paroksetynę i nie miała problemów z odstawieniem. ale też słyszałam, ze Paxil jest jakby lepszy, zwłaszcza ten o przedłużonym działaniu. Wiem też, ze niektórzy odstawiający dostają inne pomocne leki. Ktoś streści ten film?

Gość ABC..123
Pysia Pozdrawiam:)Dla zaiteresowanych,seroxat biore 2 miesiac po 2 tabletki dziennie i czuje poprawe..Ataki zdecydowanie sie zmniejszyly!!Co Do filmiku to tez Jestem ciekawa..Ktos moglby strescic??

Gość ABC..123
Wiecie co...Weszlam sobie na pewne forum..I tam pisalo ze Nerwica lekowa,depresja czesto sa zwiazane z choroba serca i ze przedewszystkim nalezy sobie radzic bez lekow...prawie 2 miesiace spokoju i po przeczytaniu tego szlag mnie trafil..To na Co ja mam sie Leczyc??Na serce Czy nerwice lekowa do cho;lery(Wybaczcie prosze)I Jak mam nie brac lr\ekow kiedy moj atak wyglada Jak bym umierala a czuje sie jak bym Umierala co sekunde..i to Jeszcze tak nagle przychodzi!To co wogole robic...To w koncu mamy chore serca Tylko lekarze tego nie widza bo nie zrobili pelnych,profesjonalnych badan..czy to Jest zwiazane z psychika?Niewiem dlaczego to mnie tak zdenerwowalo ale wkurzylo mnie nie samowicie...poswiecilam wiele lat na to by ustalic co mi jest,od lekarza do lekarza..w koncu diagnoza..A tu ze to z choroba serca zwiazane i jeszcze pisze to Pani ktora na psychiatrie zdawala..I przetlumaczy ktos ten Filmik??Prosze

Gość pysia_79
wiecie co ja rezygnuje z tego leku :( a ten filmik przetłumaczcie mi bo ja nie kapuje co tam mówią pewnie złe żeczy zejde na pramolaz z powrotem albo nie wiem może na zwykłe uspokajacze

Gość tylutka
hejka zastanawiam sie czy w ogole to dobrze ze sa te fora:O sugestia i tyle a lepiej odebrac rp i zaufac lekarzowi ja troche zaluje ze niezaufalam a weszlam na forum

Gość tylutka
prosze meza coby mi strescil ten filmik-jak sie cos wywiem to napisze-ale przypuszczam ze on tak po łepkach przejrzy bo mu sie nie bedzie chcialo 30 min słuchac:O

Gość pysia_79
nie wiem czy dobrze rozumiem ten filmik ale mysle że mówią o tym że dzieci biorą ten lek i popełniają samobujstwa ale nie jestem pewna przestraszona teraz na maksa jestem rzucam to ale boje sie jak ja to zrobie może z połówki nie bedzie tak cieżko

Gość tylutka
byl testowany na dzieciach nie jest do konca zbadane jego dzialanie i komercyjnie jest niedopuszczony do sprzedazy? to jest cos na zasadzie" Uwagi "-zbieraja dowody ze nie powinien byc dopuszczony do sprzedazy kampania medialna byla ok ale wyniki po stosowaniu niestety nie chodzilo o depresje u dzieci(16sto latkow)ze absolutnie nie wolno stosowac tego leku u mlodziezy bbc zrobilo nagonke....................

Gość ABC..123
Jezu...Przestancie wariowac bo zaraz Ja zwariuje! Owszem dzieci...My nimi juz nie jestesmy....Mamy po 20,30 lat......Bierzemy 2 miesiace lata...i nie zabijamy sie....odstawic fakt trudno.....Ale Mi i wielu ludzia po tych miesiscach to pomaga..inaczej ...niewiewm vco by bylo...prosze nie wariujcie,bo Jak Mi sie to udzieli to koniec!A i tak jestem wkurzona na maxa

Gość tylutka
i wlasnie dlatego lepiej zeby netu nie bylo badz dostepu o dzialaniu lekow i takie tam wiem ze to niemozliwe ale prosciej byloby chyba bez nakrecania sie kazdy lek powoduje skutki uboczne nawet glupi apap(poczytajcie ulotke)

Gość tylutka
a jesli chodzi o ODWYK to mi psychiatra mowil ze ten lek nie uzaleznia:O wiec jak to jest??????????????/

Gość pysia_79
mi też mówił że nie uzależnia to dlaczego tak ciężko go odstawic nie rozumiem ja też zwariuje jak bede to wszystko czytac ale już od 13 na 99% go odstawiam bo wtedy mam wizyte u psychiatry http://forum.kardiolo.pl/temat21.htm poczytajcie sobie

Gość ABC..123
Tylutka...Takie forum powinno istniec,bynajmniej dla mnie...Ci ludzie tutaj,osoby,wy wszyscy Jestescie mi potrzebni.......Tak Jestem sama ze swoim Swiatem...Tu niemam nawet z kim o tym Porozmawiac...To musi istniec,wymiana Doswiadczen...Pysia79..wiem ze przeraza Cie to Co tu pisza i wogole..Ja tez sie Boje......strsznie..Ale juz prawie 2 miesiace to biore i naprawde widze efekty...nie chce mi sie mnie samej zabijac,nie szaleje...widze poprawe....i biore po 2 tabl.dzienniew..a psychiatra chce przejsc na 3......boje sie...Ale pardziej przerazaja mnie AtakiLęku...tego ze czuje jak umieram....I nawet prawidlowym oddychaniem i zadna metoida nie Jestem w stanie sobie wtedy pomoc..A jak juz wyladuje w szpitalu..zawsze to saMO ,FASZERUJA M,NIE LEKAMI.......boje sie...Ale nie przestane go brac...moze za 2 lata bede bala sie go odstawic....Ale moze odstawiajac powoli(Jak kazdy lek)Nic nie bedzie...Wiem tylko ze dzieki niemu nie mam juz atakow 2,3 razy w tygodniu,i czuje sie inaczej....zrobisz Jak uwazasz............Moze tobie sama psychoterapia poprostu pomoze!Mi nie...to wiem napewno.......

Gość babetkkka
Wiem, o co chodzi, zataili informację, ze w trakcie testowania leku na młodych ludziach, pojawiły się przypadki samobójstw. Rodziny tych dzieci wytoczyły procesy koncernowi. Wśród lekarzy jest bardzo różne podejście do tego leku. Jedni przepisują, drudzy kategorycznie nie, twierdzac, że uzależnia i jest z pogranicza narkotyków. Też przegladałam różne fora. Wyciągnęłam wnioski, że wielu ludziom pomaga w trakcie brania, inni go zupełnie nie tolerują. Wiele osób nie jest w stanie go odstawić. A jak juz się uda, to wszystkie lęki wracaja i zaczynaja ponownie brać ten lek.I tak wiele osób ciagnie na nim wiele lat. Początkowemu psychiatrze coś się pochrzaniło, owszem, choroby serca mogą wywołać lęki, ale najczęściej działa to w drugą stronę. Nerwica lękowa wywołuje czynnościowe zaburzenia w pracy niektórych narządów, tak jak serce. Czynnościowe, to znaczy, ze nie ma uszkodzeńia narządu. Nie należy sie tym przejmować, skoro lekarze wykluczyli konkretne choroby.

Gość wormie
szkoda bo czuje sie doswiadczony bardziej niz inny...szukam kogos kto mial tez odstawianie tego leku........ oto ja nie biore go niecale dwa miesiace. Juz po miesiacu mialem pierwszy tak powazny atak ze cala noc nie spalem i popekaly mi zylki w oczach z cisnienia........ taki atak na szczescie mialem jeden ale nadal walcze o to zeby czuc sie normalnie i za zadne skarby nie mam zamiaru wracac do chemii! musze byc silny....i szczesliwy:P co do innych objawow przyjemnych odstawienia to stuprocentowe uczucie takiego nizu w serotoninie w mozgu ze mnie to przytlacza! poprostu czuje ze mi mozg tego jakby teraz nie wydziela ale mam sposob - ogladam prawie codziennie jakies glupie komedie:P smiech pomaga:P no i mam cudowna dziewczyne..... a tu zaczyna sie kolejny problem w sumie - odkad odstawilem lek mamy straszny problem - moj przedwczesny wytrysk! wybieram sie do sexuologa juz.... a poki co probuje znalezc jakies masci bez recepty opozniajace wytrysk i cwicze:P tzn mam takie cwiczenia na mojego Dzordza:D a tak w ogole - SEROXAT UZALEZNIA jakby ktos mial watpliwosci wpiszcie w google Robbie Williams Rehab - nawet on musial sie z tego leczyc... dlatego pytam - jak przeprowadzac odwyk z tego gowna? GSK zatailo nie tylko sprawe z samobojstwami, ale i jego skutki uboczne po odstawieniu - to jest narkotyk..........i to powazny.......

Gość upupupup
seroxat to w aptece sprzedaja

Gość ABC..123
Babetkka Bardzo dziekuje za odpowiedz.troche mnie uspokoilas..i za info o filmie....teraz zastanawiam sie,jezeli to jest "Narkotyk"To czy poza USA nie wiedzieli by o tym? gdyby byl to az tak straszny lek,czy nie zabroniono by uzywania go wszedzie?...dzisaj przezylaM SZOK...pierwszy raz dostalam atak poza domem:(W pracy...nigdy mi sie to nie zdarZylo....:(Nigdy....

Gość ABC..123
Wormie...To dlaczego mi nic nie Jest...nawet skutkow ubocznych (procz tego ze rece mi sie rano trzesa i senna jestem)Nie mialam i nie mam?A mysle ze biore go raczej w duzych dawkach...A Ty w jakich brales?

Gość wormie
oj ale Ty jeszcze bierzesz tak? no to jest zasadnicza roznica - bo ja nie biore juz i mam zejscie fatalne:/ wlasnie wczoraj mialem nawet goraczke........ i dzis jestem totalnie do dupy.....jakbym pracowal to ja se tego nie wyobrazam:/

Gość pysia_79
dziewczyny zostaje z wami daklej bede go brac przechodze na dawke przez 2 dni na 3/4 a potem po całej psycholog i psychiatra mnie przekonali chyba, ale dalej sie boje mysle że jakbyb przerwała to żałowałabym że nie spróbowałam robie próbe na miesiąc zobaczymy cz mi sie samopoczucie poprawi i znikną lęki ja jestem żle nastawiona na ten lek to może mi nie pomuc a to dlatego że trafiłam na to forum:(

Gość ABC..123
Wormi odpowiedz mi w jakich dawkach go brales...i jaki czas?Mam jeszcze pytanie,czy w czasie brania naprawde nie odczuwales poprawy?

Gość ABC..123
Pysia 79......Ciesze sie ze sie nie poddajesz,a mam prawo tak mowic bo mi pomaga,coprawda niewiem nic na temat odstawiania,ale wiem ze teraz lęki sa mniejsze,choc sa...i czuje sie inaczej.....coz na jednych dziala tak,na innych inaczej..nie mysle narazie o odstawieniu go ,ciesze sie tym ze jest lepiej.....mam nadzieje ze nie bedziez zalowala decyzji:)Pozdrawiam

Gość ehhhhhchhhh
ta......pomaga 💤

Gość wormie
bralem raz dziennie jedna tabletke przez okres ok 10 miesiecy:) i eeeeeeeej..no w czasie brania to bylo wypas! hehehe powaznie:P i wlasnie w tym jest problem, zeby byc na tyle swiadomym i pewnym siebie zeby potem go rzucic zanim bedzie na to za pozno! aczkolwiek moj odwyk byl zle zrobiony, moja Pani doktor wyjechala na stypendium i inny lekarz w tedy mnei prowadzil, no i nie powiedzial mi nic ze sa jakies stabilizatory nastrojow, we wtorek moj stary lekarz mi cos takiego dopiero przepisal ale narazie sie waham czy to kupowac..........chyba bede musial ale chodzilo mi po glowie zeby nei wrocic do seroxatu...czasem jestem tak smutny i pusty ze masakra..... wczoraj dostalem goraczki....mam stan podgoraczkowy i czuje sie jak umarlak:/ mimo ze zbieram sie do kupy to czasem to jednak wygrywa nade mna:/ w czasie brania tego leku to przede wszystkim nie mialem takich akcji, bylem zdrowszy! tak:P prawie zadnych przeziebien ani nic...widocznie depresja tez ma wplyw na to:/ no i bylem odwazniejszy, mialem lepszy humor.... i sie nie przejmowalem tak w sumie niczym...a moze teraz tez tak jest? tylko sobie wmawiam ze nie ma?