Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość Nati123
Witam ja chciałam sie dowiedziec tak mn. po jakim czasie mozna się kąpac w jeziorze od przekłucia ? :) ja przekłuwałam u kosmetyczki, sama nie dałabym rady. A i dziewczyny nie ktucie sie, bo to bez sensu, jednak powiem, ze mi kosmetyczka przekłuwała kolczykiem ze stali chir. i powiedziała, ze stal jest najlepsza. I to wcale nie prawda, ze kosmetyczki się nie znają . Ta przemiła pani powiedziała mi wszystko i dokładnie co pedzie robic, a juz po jak mam prawidłowo dbac o kolczyk, narazie jest suuuper :) Pozdrawiam wszystkie dziewczynki z kolczykami w pepuszki :) hiih:P

Gość gisele
Nati juz sam fakt ze kosmetyczka mówiła ze kolczyk ze stali jest dobry świadczy o tym ze sie nie zna. Przeciez kosmetyczny nie przechodza kursów przekłuwania ciała..

Gość gisele
"bhahahhababhahaha xDDDDDDD tia ja pie**ole o k**wa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! xDDDDDDD alez ja jestem tapa ja pie**ole. xDDDDD tak strasznie mnie zraniłas a ze jestem fanką Toli szlagowskiej to IDE SIE POCIĄC !! i to twoja wina suko xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ja tu pie**olne zaraz ahhahah xDDDDDDD" Widac że jestes pusta pewnie 99% moego tekstu nie zrozumiałes, jestes niewychowana wulgarna ale swojej pustoty nie musisz nikomu pokazywac. Sposob w jaki sie wypowiadasz świadczy tylko o tobie. Szkoda mi ciebie bo pewnie nie zdjaesz sobie sprawy co sama z siebie robisz. Myślisz ze jak mnie wysmiejesz to bede gorsza?To ty jestes smieszna i robisz z siebie pośmiewisko swoim stylem wypowiedzi. Zero inteligencji, zero wykształcenia, zero wychowania,.. nadajesz sie tylko na dziwke,,, chociaz i pewnie z dopłatą nikt by cie nie chciał... Co cóż :) No powyzywaj mnei jeszcze troche, pokaż wszystkim że mam racje co do twojej osoby, jednak prawda jest taka że ty jesteś tak mało inteligentna że nie potrafisz mi nawrzucać innymi słowami niż: suka, kurwa itp, myślisz ze jak nazwiesz mnie suką to mnie urazisz? oświece cie, mam do siebie dystans i do komentarzy na mój temat możesz pisac co tylko sie tobie podoba ale z każdym twoim komentarzem to ty siebie obrażasz nie mnie. Jestes na tak niskim poziome że twoje wypowiedzi wrecz doprowadzaja mnie do śmiechu.. no ale prosze bardzo :)

Gość AAAlllla
ojĆ!ja pierdole ..bede sobie przeklinac ile mi sie podoba i chuj ci do tego ..nie wiem o co ci chodzi... jednak naprawde nieuczciwe jest to ze nazywasz mnie pustą ...po raz kolejny mowie ; NIE MASZ O MNIE POJECIA, OCENIASZ MNIE PO ..KILKU POSTACH, WIESZ ..ZEBY CZŁOWIEKA OCENIAC NAJPIERW TRZEBA GO BARDZO DOBRZE POZNAC.!!! wisi mi co o mnie myslisz..narawde mam to gdzies...moje wypowiedzi były pełne sarkazmu ..ale chyba tego nie zauwayłas ;/ chyba tyle. .. Mimo naszej kłutni. i tak pozostaje przy zdaniu, ze stal.chir. jest bardzo dobra na pączatek i mojego zdania nie zmienisz xD TYLE :* nie wiem po co ci to było..naprawde ? :(

Gość gisele
masz racje, nie znam cie ale mam prawo ocenic sie po twoich wypowiedziach. Wystarczy mi fakt, ze jestes bardzo wulgarna i wiecej nie potrzebuje. Uwazaj jak chcesz, ale nie wyzywaj innych za ich poglady... nie chce byc nie mila ale zadze od czasu do czasu zajrzec do slownika ortograficznego :) to na tyle

Gość Szorkuś
Przy przekłuciu uszu pistoletem kosmetyczka zakłada zazwyczaj kolczyki ze stali chirurgicznej i jakoś większość klientów żyje;) w studiach zakładają najczęściej również stal, na życzenie tytan z niewielką dopłatą. Ja robiłam, tzn w studiach i to różnych, uszy, pępek, wargę i język i wszędzie zakładali stal. Pępek goiłam 4 miesiące i się nie wygoił w 100%, wyjęłam, mam bliznę. Warga zagoiła się w miesiąc i już 4 lata sobie grzecznie siedzi, język tydzień ale po miesiącu wyjęłam bo mi przeszkadzał. Jeśli ktoś nigdy nie miał do czynienia z niklem to ale zupełnie nie rozumiem po co przekłuwać pępek czy cokolwiek samemu bez żadnej, nawet podstawowej wiedzy. przecież to nie wielki wydatek a co najwazniejsze jednorazowy. Przynajmniej ma się pewność ( jesli robi sie w dobrym studiu, nie u kosmetyczki...) że wszystko jest jak nalezy, sterylnie itp.

Gość Gisele
Szorkuś na poczatku tez byłam przekonana że stal jest dobra jednak człowiek uczu sie na błędach. W wiekszości przypadków sie goi, jednak nie kazdemu. Zauważcie również ze stal polecana jest przy GOJENIU a nie na 1 przekłucie bo przeważnie te fakty sa mylone... mówie co chcecie.. ja wiem z własnego doświadczenia że stal nie nadaje sie do przekłucia..

Gość Gisele
Nati123 z tego co sie orientuje to po 2 tygodniach jednak moge sie mylić wiec sie upewnij

Gość madziktg65
ale pieprzysz xD u większości ludzi jest zakładana stal i żyją :p dolna dziurka mi się zagoiła tylko mam problem z górną ...doradzicie coś?

Gość papa_smerf
mam pomysł. W domu leży pistolet do gwożdzi, zrobi dziurę w starej złotówce, wsadzę go na gwóźdź, następnie do pistoletu i strzele sobie w pępek. Myślę że dziewczyny z z kolczykmi w pępku wyglądają co najmniej dziwnie... myśle też ze taki kolczyk mozna łatwo zerwać poprzez nieuwagę..

Gość madziktg65
spadaj!!wali mnie twoje zdanie chłopakom sie to podoba (oczywiście jeśli to chłopcy typu "bad boy" a nie cioty!!!)

Gość przekłuwanie sobie pępka lub

Gość przekłuwanie sobie pępka lub
innych części ciała niż uszu to idiotyzm nie rozumiem takich ludzi !!! oni są chyba psychicznie chorzy i to wszystko dla mody nie rozumiem tego nawet jakbym miała być wyśmiana nie odważyłabym się przekłuć sobie pępka , nosa czy języka !!!!!!!!!!! Jak bym już naprawdę miało to zależeć na życiu moich rodziców to bym to zrobiła u specjalisty !!!! Samemu ?? W Życiu !!!!! ODRADZAM !!!! ...

Gość Gisele
madziktg65 chyba ma problem i to poważny.. a co do komenatarza powyżej... jeśli ktoś robi sobie kolczyk to nie dlatego ze jest taka moda wrecz przeciwnie, chce pokazać jakim jest.. ja mam kolczyk w nosie, miałam w pepku i dobrze mi z tym, czuje sie taka "wolna" podoba mi sie to, no ale różnie to ludzie odbieraja jednak krytyka innych jest dla mnie obojetna. Mam kolczyk w nosie od wrzesnia i nie żałuje ze go zrobiłam, bo była to decyzja przemyślana... ale ide ludzi tyle gustów jednemu sie podoba drugiemu nie a trzeciemu może to być obojetne..

Gość Gisele
Jeszcze raz Do :"przekłuwanie sobie pępka lub" żal mi ciebie. Rodzicie nie mówili co to znaczy tolerancja? żal

Gość madziktg65
mam pomysł nie kłocmy się i już:) ja poprostu chciałam miec kolczyka w pępku i sobie przebiłam :) a jak mi się znudzi to sobie wyciągne i luz :)teraz się goi i nie zamierzam nic z nim robić. A ty miałaś kolczyka w pępku?

Gość Gisele
Ok! Tak miałam zrobione kolczykiem do któtego wszysc są tak bardzo przekonani, lecz musiałam wyjąc z powodu wyspki, oprocz blizn nie ma żadnych gorszych powikłań..

Gość nati123
A czym przemywałyscie ? :D woda utl/ sol fizjolog. czy moze cos jeszce?

Gość madziktg65
nio ja salicylowym spyrytusem przemywam i jest ok :) a gisele przykro mi :/ teraz rozumiem że pisałaś w dobrych intencjach :) przepraszam :)

Gość Gisele
ok spoko :) ja przemywałam woda utleniona.. wiecie co polecam wam świetny żel metronidazol jelfa.. jest on sprzedawany na recepte jednak jak sie dobrze zagada to sprzedawaja i bez. Ja powiedziałam w aptece że kosmetyczka kazała mi smarowac nim przekłuty nos i sprzedali.. zreszta to była prawda. Żel działa silnie na bakterie dlatego jest na recepte ale jest znakomity. Kosztuje ok 4zł...

Gość madziktg65
U mnie tp takie ciemnoty w aptece że szok :/ oni twierdzili że są tylko 3 wenflony xD i że pomarańczowych nie ma :p zresztą to takie zadupie ze nie dadzą mi bez recepty :) spoko tribiotykiem smaruje i jakos to bedzie a moge się już kapać po ok 3-4 tyg?

Gość dziubek19896
heyka laski widze ze macie problem z przekuciem,ja wczoraj sama podjelam sie tamu zabiegowi...he sama sobie przekulam i wszystko jest okej,nie spuchlo mi a nawet krew nie poszla...troche sie balam ale jakos poszlo....teraz wiem ze moge miec pretensje do siebie a nie do kosmetyczki ale na szczescie jakos poszlo.radze nie bojcie sie kolczyk zawsze mozna wyjac...buziak dla ekipy

Gość madziktg65
mnie się goi :) dolna zagoiła się nawet nie wiedziałam xD a górna jeszcze troche brakuje :p super sprawa :) pozdro for all :*

Gość Pępuszek Kłębuszek
A ja za darmo przekułam sobie pępek, dlatego, ze jak poszłam do kosmetyczki to byla tam praktykantka i same wzar z kosmetyczką zaproponowaly mi profesjonalne przeklucie pepka, tyle ze ta praktykantka robila to pierwszy raz:) Jestem zadowolona, bo nic nie ropialo:P Za to najbardziej bolalo zaciskanie pepka:/ Ale warto:D Ślicznie wygląda mój kolczyk:D A jak pięknie komponuje sie z opalenizną i strojem kąpielowym:) Pozdrawiam i odradzam przekłuwanie pępka samemu:P

Gość Pępuszek Kłębuszek
Aha i przemywałam spirytusem - tak jak radziła kosmetyczka:D

Gość Pan doktor
Jeśli chodzi o przekłówanie to nie polecam zwykłych igieł do iniekcji.Najleprzy jest wenflon i jego grubość dobiera się do grubiści pręcika od kolczyka.Skóre łapie sie szczypcami specjalnymi do tego typu zabiegów i przekłówa sie skóre po czym w plasukową rózeczkę od wenflonu wprowadza sie jeden koniec klczyka i przeciąga.Potem nakreca się nakrętke i wszystko jest git.Najważniejsze jest to aby cały zabieg wykonywac w jednorazowych sterylnych rękawiczkach chirurgicznych, jedna para około 1zł w sklepach medycznych.Kolczyk dezynfekujemy w soli fizjologicznej, a miejsce przekłócia przemywamy woda utlenioną.Po przekłóciu i założeniu kolczyka miejsce smarować maścią TRIBIOTIC.Jesli cały zabieg wykonacie sterylnie tak jak napisałem to napewno niczym sie nie zarazicie np HCV.Pozdrowionka i powodzenia w przekłowaniu.Jednak najlepiej by przekłówała jakaś koleżanka albo kolega bo sami mozecie krzywo to zrobic.

Gość kasia1995
wież nie radze przekuwać sobie pępka samemu lepiej idź do kosmetyczki albo do kogoś kto się na tym zna i już to robił .Gdy przekujesz sobie sama pępek możesz mec jakieś zakażenie albo powikłania.

Gość kasia1995
jak mi kosmetyczka przekuwała uszy to mi wkładała złoto a nie stal.

Gość czeresnia_xD
Hej wszystkim .!! x] Mam do was prośbę.. :D Chciałabym przebić sobie pępek .! Czy jest tutaj jakaś doswiadczona osoba ktora umie to zrobic.?[z Łodzi] No i oczywiscie odpłatnie :D

Gość Kajoinkaaaaa
hmm mi przebijała kolezanka zrobila to prostoo najlepeij jak ktos Ci przebijee a Ty musisz trzymac sobie too cialkoo gdzie przebijasz i ktos zrobi to prosto;)) chyba zee sie ruszysz czy coss było tak zee kolezanka przebijala i dziewczyna tak sie wystraszyla ze ja kopnelaa ii akurat przebijala i wyrwala igłe niezbyt przyjemne.. ale jezlei masz kogos kto przebija.. too nie przeplaajj tylko idz do tej osobyy bo kosmetyczkja zrobi tak samo.. tyle ze za pieniadze.. a czasmi i spieprzyll\\;/