Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość _viktoria_

usuwanie znamion

Polecane posty

Czy mu zaufasz i uwierzysz,to juz Twoja indywidualna sprawa.Ja wolalam miec to udokumentowane.Bo uwazam ze nikt nie jest nieomylny.Dosiwadczenie lekarza i praktyka to duzo nie przecze,ale gdyby cos bylo nie tak odpukac to lepiej wiedziec wczesnie i jak najwczesniej zaczac leczenie.Nie strasze bron boze.Ja w kazdym razie nie usunelabym zadnego pieprzyka bez badania histo.Pozdrawiam

Czy mu zaufasz i uwierzysz,to juz Twoja indywidualna sprawa.Ja wolalam miec to udokumentowane.Bo uwazam ze nikt nie jest nieomylny.Dosiwadczenie lekarza i praktyka to duzo nie przecze,ale gdyby cos bylo nie tak odpukac to lepiej wiedziec wczesnie i jak najwczesniej zaczac leczenie.Nie strasze bron boze.Ja w kazdym razie nie usunelabym zadnego pieprzyka bez badania histo.Pozdrawiam

Gość kajanana
ej, Wy to macie chyba jakas hipochondrie. jak mozecie uwazac ze kazde,powtarzam kaze znamie trzeba przebadac i to moze byc czerniak. ludzie,przeciez sa okreslone wyznaczniki ktore okreslaja znamiona potencjanie niebezpieczne. jak dany pieprzyk nie ma ani jednej z nich,to jak ma kurde byc czerniakiem? matko,co za paranoidalny kraj a Ty Agunia27 to najlepiej udokumentuj sobie ze na pewno nie masz obsesji na temat znamion. Bo z takim podejsciem to cale zycie bedziesz zyc w stresie obserwujac wszystkie pieprzyki

Gość jasminkaaa
Hej dziewczyny,chcialabym usunac pieprzyka na twarzy i szukam jakiejs dobrej kliniki we wroclawiu.Czy ktoraj z was wykonywala taki zabieg w onkomed?jesli tak to prosze o Wasze opinie.

Gość Olka___
de lacroix --> pewnie bym tak zrobiła, gdyby nie chodziło o twarz, ciało mogę mieć poharatane, ale buźkę nie bardzo ;) SAMANTA --> dziękuję, zaraz zerknę na stronę tej kliniki

Gość fanchini
klikajcie raz na przycisk wyslij, a nie potem po 10 takich samych postow! Jasmina, jak we wro cztery usuwalem w CTL na jaracza.

Gość anoli_8
miala moze ktoras z was usuwany pieprzyk matoda elektrokoagulacji? bo po laserze slyszalam ze moze odrosnac:/a nie chce chirurgicznie usuwac bo juz mialam jeden tak usuwany i mam teraz brzydka blizne:(

Gość anja********
cześć wszystkim! Ja równiez miałam usuwane już 3 znamione. Pierwsze usunęłam na twarzy na nosie. od zawsze mi przeszkadzało i w końcu się zdecydowałam i nie żałuje. Usuwałam u dr Kanasa w Krakowie. Mam maluteńką bliznę , paseczek cienki i prawie wogóle jej nie widać. Potem usuwałam jeszcze dwa na szyii i plecach, blizny są już trosze większe niż na nosie, ale jest to pewnie spowodowane tym że w tym miejscu jest grubsza skóra i bardziej narażona na ruch. Ale też jestem zadowolona i nie żałuje:) Czy miała ktoś z was wymrażane znamiona???Jaki ślad jestpo takim zabiegu i jak to się goi??

Gość xsenia
cześć wszystkim! Ja równiez miałam usuwane już 3 znamione. Pierwsze usunęłam na twarzy na nosie. od zawsze mi przeszkadzało i w końcu się zdecydowałam i nie żałuje. Usuwałam u dr Kanasa w Krakowie. Mam maluteńką bliznę , paseczek cienki i prawie wogóle jej nie widać. Potem usuwałam jeszcze dwa na szyii i plecach, blizny są już trosze większe niż na nosie, ale jest to pewnie spowodowane tym że w tym miejscu jest grubsza skóra i bardziej narażona na ruch. Ale też jestem zadowolona i nie żałuje:) Czy miała ktoś z was wymrażane znamiona???Jaki ślad jestpo takim zabiegu i jak to się goi??

wycinanie znamion powoduje dosc czesto nieladne blizny !!! na pewno laser -jest lepszym rozwiazaniem !

dziewcznki,czy ktoras z was swedzialo znamie?ja mialalm juz jedno usuwane chirurgiczniie i z histopatologii wynika ze jest brodawjujace naskorkowe pokryte rogowaceniem....czy ktoras z was ma taki przypadek?

Gość dominiczka189
miał moze ktoś usuwane znamie w Sod-med w katowicach ?? znacie jakies kliniki z okolic Katowic?? Pomóżcie!!

Gość nadia255
hej, polecam kriomed na sokolskiej...

Dziewczyny, powiedzcie mi, mam sporo pieprzyków, większość jest mała; kilka najbardziej denerwujących mam na ciele, kilkanaście na twarzy... :O Ile kosztuje usuwanie...? Czy trzeba będzie zapłacić oddzielnie za każdego? Na twarzy są niewielkie i płaskie... mogą zostać blizny, ślady?

Gość lilles
Hej kobiety! Ja właśnie wczoraj usunęłam sobie spore znamię (średnica - 5 mm, wypukłe), kóre miałam umiejscowione na bocznej stronie nosa. Od lat łaziłam jak Hogata:)) Poszłam do Kriomedu w Katowicach. Chirurg obejrzał mój nos, stwierdził, że to wygląda na zwykłe znamię skórne i oznajmił, że zetnie to skalpelem na płasko, a resztę potraktuje laserem. Nie wiem, czy nie wyszło to zbyt płytko i czy kiedyś to świństwo nie odrośnie, ale wiadomo, że trudno robić w twarzy jakieś głębokie dziurska. Zresztą na razie mam strupek i dopiero za jakieś 2 tygodnie będę mogła ocenić efekt. Sam zabieg trwał kilka minut, poza zastrzykiem nic komletnie się nie czuje. Zatem, drogie koleżanki, jeśli boicie się bólu i komplikacji, to zapewniam, że nie ma czego:)

Gość LadyM
Witam wszystkich! Ja usuwałam już 4 znamiona. 2 na plecach usunełam w szpitalu onkologicznym, lekarz na kasę chorych mi to zrobił, czekałam 2 tygodnie. Szwy były, a blizna.. Na środku pleców jest praktycznie niewidoczna (3 szwy były) jednak przy karku jest wypukła (dlatego, iż jest to miejsce narażone na ruch, nie obyło się bez ruchu). Następne dwa miałam wypalane prądem. Na plecach nie ma śladu - było tylko jedno podejście, bez znieczulenia (da radę :) ) mam malutką plamkę - bliznę. Jednak na piersi został pieprzyk, o nierównych krawędziach, płaski, czarny. Lekarz mówi, że czasem organizm reaguje blizną, czasem barwnikiem na te zabiegi. Będziemy jeszcze dalej go usuwać, jednak wygląda to strasznie (wcześniej był wypukły, ciemno-brązowy). Tak więc tę metodę polecam na niewypukłe, lub małowypukłe znamiona barwnikowe. Teraz męczy mnie moje znamie na twarzy... Jednak jest to polik, boję się ruszać, z drugiej strony jak kiedyś zacznie się coś dziać ...

Gość weroniczkaaaaa
Hej wszystkim. Ja mam taki problem i bardzo prosiłabym o pomoc. Przypadkowo trafiłam na tą stronę. Widzę, ze tu piszą na prawde pożądni ludzie ( znają się )dlatego postanowiłam się zwrócić do was. A więc... Moim problemem jest plamka na czole, wielkości powiedzmy 5 gr. jest podłóżna i średniobrązowa, w każdym bądź razie przy odsłoniętym czole jest dość rzucająca się w oczy. Już dużo opinii słyszałam na ten temat, że mam kompleksy, że ta plamka ( tak na marginesie to tylko przebarwienie skóry, nie ma żadnych wypukłości) mnie nie szpeci itd. Ale ja się bardzo źle z nią czuje. Co prawda juz się przyzwyczaiłam, dość, noszę grzywkę, ale jednak to jest dość męczące. Kiedy powieje wiatr za każdym razem muszę sprawdzać, czy mi nie widać plamki, pytam się o to koleżanek i w ogóle jestem przewrażliwiona. A i jeszcze jedna - ta plamkę mam już od urodzenia, więc nie od słońca itp. Często na występach ( tańczę taniec towarzyski) muszę mieć odsłonięte czoło. Co prawda mogę to zapudrowac i będzie git, ale ja bym chciała się już wiecej nie przejmować tym, że ktoś moze się ze mnie śmiać. Dlatego właśnie tu piszę. PROSZĘ POMÓŻCIE. Myśle, że razej żadne metody typu zabieg laserowy nie wchodzą w grę, mam dopiero 14 lat, a ta plamka nie jest niczym poważnym dla mojego zdrowia. Chciałabym się dowiedzieć czy może są jakieś łatwe sposoby, domowe, które usuną mi to zabarwienie, Słyszałam coś o miodzie z cynamonem i nawet tego uzywałam, ale zbytnio, może troche, nie poskutkowała, chociaż nie do konca zakończyłam tą terapię. BARDZO PROSZĘ WAS O POMOS I Z GÓRY DZIĘKUJE!! :))

Gość lalenna
od zawsze mialam duze znamie na brzuchu w lutym bylam u dermatologa lekarka umowila mnie na zabieg w niecale 5 minut laserowo wyciela 'gnojarza' ;p juz po chwilke go nie bylo wyslala go do badania,przepisala jakies kremy przez tydzien robilam oklady teraz jest koniec marca a po nim ani sladu jestem mega zadowolona!

Gość lalenna
w lutym dermatolog wyciela mi laserowo bardzo duze znamie na brzuchu,przez tydzien robilam oklady.zabieg trwal niecale 5 minut. teraz jest koniec marca a po nim nie ma ani sladu. jestem mega zadowolona!!:)

Gość eeewwelina
witam. czy ktos usuwal znamie z twarzy w bialymstoku? chcialabym dowiedziec sie u kogo dokladnie i jak to teraz wyglada. z gory dziekuje za pomoc.. pozdrawiam

Gość Ffrania

Gość frrrania
Witam, chciałam wyciąć sobie trzy pieprzyki - ale, właśnie. Nie mam pojęcia gdzie. Znacie może kogoś godnego polecenia we Wrocławiu? Zależy mi na czasie i na tym by było sprawdzone... bo moje pieprzyki są bardzo duże i wystające i ogólnie się trochę boję... Czytałam temat, ale jak ktoś piszę, że miał coś we Wrocławiu robione, to już nie pisze gdzie. Proszę, pomóżcie...

Gość frrrania
Witam, chciałam wyciąć sobie trzy pieprzyki - ale, właśnie. Nie mam pojęcia gdzie. Znacie może kogoś godnego polecenia we Wrocławiu? Zależy mi na czasie i na tym by było sprawdzone... bo moje pieprzyki są bardzo duże i wystające i ogólnie się trochę boję... Czytałam temat, ale jak ktoś piszę, że miał coś we Wrocławiu robione, to już nie pisze gdzie. Proszę, pomóżcie...

Gość aniiiiiiia
ja usuwałam laserem teraz niedawno na ul.Jaracza w CTL i usunęłam wystające brodawki z 10 sztuk na plecach i na twarzy płaskie narośla kilka sztuk po 2 tygodniach tylko czerwone plamki mi zostały i jestem cała happy!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ANJJJAAAA
Ja polecam CTL na ul.Jaracza we Wrocławiu (podono 20 lat praktyki mają) 3 lata temu usunełam tam około 20 znamion i brodawek z pleców szyji i brzucha a teraz 2 tyg temu z twarzy kilka zgrubiałych narosli w kolorze ciała (nie pieprzyki i nie brodawki), i dwa tyg po wypalaniu mam tylko czewrone plamki a po tamtych zero sladu.

Gość Martynka_25
witam:) i ja do was napisze,juz w pazdzierniku odwiedziłam onkologa zeby zobaczył moje znamie i pieprzyki,powiedział ze znamie wyglada ok ze jak mi przeszkadza moge usunac,zwlekałam do teraz.Zaszczepie sie na wzw B i ide usuwac,chociaz boje sie bardzo,nie zabiegu i tez nie tego ze blizna bedzie ale tego co pokaze wynik histopatologiczny.Usune znamie i 4 pieprzyki odstające.Chciałabym bardzo nie mieć ich chociaz siedzą cicho,ale boje sie czy bedzie wszystko OK:( wiem tez ze nie powinno sie chodować znamion.Ciekawe czy na nfz ze skierowaniem nie odwalą mi fuszerki w pracy,niestety jestem spłukana tylko tak moge usunąć.

Gość massimo c.
takze usuwalem w CTL, w listopadzie. Na plecach zostaly mi 2 czerwone zgrubienia, ktore swedza czasami. Na twarzy lepiej, chociaz slad po znamieniu jeszcze jest, dosyc powoli sie to goi. Lekarka polecala mi stosowac tylko olej rokitnikowy. Moze polecacie cos innego?

Gość ja odradzam CTL
lepiej wybrać sobie we Wrocławiu jakiegoś dobrego chirurga plastycznego i u niego wyciąć znamię. Słyszałam kilka złych opinii o CTL.

Gość antoine d
podejrzewam, ze masz jakies zwiazki z konkurencja i dlatego tak piszesz. Jak juz zaczynelas to dokoncz i opisz o co chodzi. Jeszcze nie slyszalem negatywnej opinii.

Gość ja odradzam CTL
Hehehe, nie można złego słowa napisać, bo od razu jakieś debilne podejrzenia :P słyszałam złe opinie właśnie nt usuwania znamion, koleżance poodrastały, innej zostały blizny - dziury, takie jak potrądzikowe, ale głębokie. Słyszałam też, że depilacja laserowa to u nich porażka, bo i wiele zabiegów często nic nie daje. Jak to nie słyszałaś złych opinii, przecież nawet chłopak kilka postów wyżej napisał, że na plecach po CTL mu jakieś zgrubienia zostały :o

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować