Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość _viktoria_

usuwanie znamion

Polecane posty

Gość zapytam się
hej :) chciałabym usunąć pieprzyk ze stopy.dostałam co prawda skierowanie od dermatologa,ale nie wiem czy nie zdecyduję się iść prywatnie.myślicie,że prywatnie lepiej się mną "zajmą"?kogo możecie polecić w warszawie lub w radomiu?pozdrawiam

Gość ania1977
witam czy dr Szymański Paweł to dobry chirurg plastyk z Warszawy czy ktoś usuwał sobie u niego pieprzyk .Proszę o odpowiedz.

Gość szkooijsa
kwasem hialuronowym u dr zdzitowieckiego bez problemu sciagniesz to

Gość Lady_lotta
bardzo-mala-mi może spróbujesz się umowic do dr Szlachcic moja siostra chodziła kiedyś do tej dermatolog i była zadowolona. Tylko nie wiem gdzie teraz przyjmuje.

Gość czająca jola
U mnie bardzo ładne efekty dał zabieg Proteal z osoczem bogatopłytkowym.Nie jest to az tak popularny jeszcze zabieg,ale powiem Wam ze na pewno daje 100% skutecznosci przy takich problemach.

Gość ania1977
Witam ponawiam moje pytanie czy może mi ktoś polecić naprawdę dobrego chirurga od usuwania znamion w Warszawie czy może ktoś usuwał sobie znamię u dr. Pawła Szymańskiego z kliniki Jolly med w Warszawie niech mi ktoś doradzi bo 7 września wybieram się na taki zabieg z góry dziękuję.

Gość zuuzza
Nigdy nie wiadomo czy dane znamię jest jeszcze łagodne czy może już coś się z nim dzieje. Dla tego nawet jeżeli usuwacie coś ze względów estetycznych nie wybierajcie metody po której nie pozostanie materiał do badań. Bo mało jest takich przypadków gdzie taka zmiana nie ma komponentów barwnikowych. Jeżeli boicie się blizn idzcie z tym do chirurga plastyka. U Sankowskiego jest i dermatolog, który was zakwalifikuje do typu zabiegu a potem hop siup pod ewentualny skalpel. Bezpiecznie i ładnie:P

Gość ania1977
Witam Zuza a czy ty usuwałas znamię u dr Sankowskiego jeśli tak to czy on ładnie usuwa znamiona??

Gość blaaaaaaaaaaaaa
WItam. Dzisiaj miałam usuwane 3 pieprzyki na twarzy laserem CO2. Niepokoi mnie jedna rzecz. Myślałam, że te pieprzyki zostaną "wypalone", czyli będzie różowa rana, pozostałość po pieprzykach, a tymczasem pieprzyki nie zniknęły, pozostały brązowe jakie były przed zabiegiem. Czy to jest normalne? Czy tak ma wyglądać rezultat po zabiegu laserowym CO2? Proszę o odpwiedź.

Gość blaaaaaaaaaaaaa
UP

Gość ania1977
Czy może mi ktoś polecić dobrego dermatologa w Warszawie od usuwania znamion bardzo proszę o podpowiedz może ktoś wie?

Gość Biała Niedziela !
Biała Niedziela Drzwi Otwarte w gabinetach medycyny estetycznej w całej Polsce ! http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/66/180911-biala-niedziela-drzwi-otwarte-w-gabinetach-medycyny-estetycznej-w-calej-polsce.html 18 września w godzinach od 10:00 do 18:00, już po raz drugi w tym roku, Certyfikowani Lekarze Medycyny Estetycznej w całej Polsce otworzą swoje gabinety, by udzielać bezpłatnych porad i konsultacji wszystkim zainteresowanym. Osoby zainteresowane udziałem w bezpłatnych konsultacjach w ramach Białej Niedzieli Estetycznej, proszone są o uprzednią rejestrację w wybranym przez siebie gabinecie. http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/66/180911-biala-niedziela-drzwi-otwarte-w-gabinetach-medycyny-estetycznej-w-calej-polsce.html

Gość zuuzza
ania1977 ja osobiście pieprzyka nie usuwałam, ale bliska mi osoba pozbywała się u niego bardzo brzydkiej blizny, której nie wystarczyło po prostu wyciąć bo na nowo by odrosła duuża i różowa. Najpierw wycieli, potem fizjoterapeuta przy pomocy jakiś laserów i innych bajerów minimalizował rozrost tej nowej blizny no i to w porozumieniu z dermatologiem. A przy okazji skonsultowała swoje pieprzyki no i stąd ten mój wywód...

Gość ania1977
Witam Zuza czy twoja znajoma miała usuwaną tą bliznę u dr.Sankowskiego czy u dr.Szymańskiego Pawła bo ja wycięłam sobie u tego pana w poniedziałek znamię na twarzy i mam założone 5 szwów i 20 września idę na zdjęcie szwów .Jak możesz to odpisz mi gdzie twoja najoma usuwała bliznę z góry dziękuję.

Gość nowineczka
hej :) jak wygląda usunięcie pieprzyka z podeszwy stopy?czy to ryzykowny i bolesny zabieg?z czym się wiąże?pozdrawiam

Gość zapytam się
czy usuwanie znamienia wiąże się z jakimś ryzykiem pozabiegowym?w przyszłym tygodniu będę mieć usuwane profilaktycznie maleńkie znamię i chodzi mi o paskudzenie się rany,infekcje bakteryjne i tego typu sprawy.pozdrawiam

Gość ania1977
Witam a jaką metodą będziesz miała usuwane znamię bo jeśli metodą chirurgiczną to wszystko przebiega sterylnie w warunkach ambulatoryjnych sama miałam usuwane 12 wrzśnia znamię na twarzy i zabieg trwał krotko około 15 minut lekarz dał mi znieczulenie , nic nie bolało potem wyciął znamię izałożył plasterek musiałam przez chwilę tak trzymać żeby się nie zrobił zakrzep.Na drugi dzień przemyłam rankę wodą utlenioną i zdjełam plasterek i chodziłam bez a po siedmiu dniach zdjęcie szwów i to wszystko żadnych powikłań ani zakarzeń więc śmiało nie bój się i idz na zabieg.Powodzenia.

Gość suszka123
Miałam usuwane 2 duże znamiona z brzucha i piersi (tego drugiego żaluję, że nie zrobiłam później, bo piersi mi urosły i mam teraz wielką bliznę na niej). Teraz chciałabym usunąc pieprzyka z szyi, ale się boję. Czy któraś z Was usuwała pieprzyka z szyi? Wszystko było w porządku ze znieczuleniem?

grunt to iść do dobrego chirurga żeby nic nie zawalił bo to jednak ważny zabieg, zerknij sobie na stronę dra Kratochwila, wiem, że tez zajmuje się usuwaniem blizn i znamion, poczytaj na tej stronie jak to wygląda, jak przebiega taki zabieg, jakie są przeciwskazania etc. Zanim zdecydujesz się na zabieg dobrze byloby zebys dowiedziala sie wszystkich szczegolow.

Gość Mycha_z_krk
Moim zdaniem podstawa od jakichkolwiek zabiegów jeśli chodzi o znamiona i inne zmiany skory jest wizyta u lekarza! Wiadomo, ze do dermatologa z NFZtu się długo czeka, ale zawsze lepiej iść prywatnie i mieć pewność co się dzieje. To o wiele lepsze rozwiązanie niż robić coś „na własną ręke. ;/ Ja miałam zabieg laserem CO2 i polecam, ale miałam ten zabieg po konsultacji z lekarzem i przeprowadzony w profesjonalnej klinice w Krakowie. Nie ma co ryzykowac swojego życia i zdrowia. ;/

Gość Jullli
Cześć Dziewczyny! Za niedługo chcę wybrać się na chirurgiczne usunięcie czterech odstających pieprzyków przy oczach. Mają zaledwie 1 - 1.5 mm . Mam 14 lat i chodzę do szkoły, więc nie chce jakoś długo zostawać w domu z powodu szwów i opatrunków. Czy w ogóle założą mi szwy na tak małe pieprzyki? Ile to mniej więcej będzie się goiło? Bo czytam o Waszych przypadkach, ale Wy macie troszkę większe, więc nie wiem jak to do końca jest z tymi małymi... Pozdrawiam i liczę na szybkie odpowiedzi ;)

Gość ania1977
do zapytam się witam i co jesteś już po usunięciu znamienia i jak zabieg przebiegł dobrze bez żadnych komplikacji??

Gość HankaKRK
Hej - wlasnie wrocilam z poradni chirurgii plastycznej przy Szpitalu Rydygiera. Chcialam usunac chirurgicznie naczyniaka/wlokniaka z twarzy. Dostalam termin na czerwiec 2012!!! Bardzo jestem niezadowolona bo nie tylko czekam 9 miesiecy to jeszcze na poczatku lata bede miala blizne ktora bedzie sie gorzej goila - pozostanie wiekszy slad. Czy ktos zna jakas klinike z podpisanym kontraktem z NFZ'etem w Krakowie?? Bardzo mi zalezy zeby sie tego pozbyc z twarzy jeszcze w tym roku, no i poniwaz jest to twarz - to zeby byla jak najmniejsza blizna. Pomocy!!!H

Gość syska21
blaaaaaaaaaaaaa , ja mam tak samo - wczoraj usunelam znamie i zrobilo sie ono znacznie ciemniejsze i wydaje mi sie,ze robi sie strupe...wyglada to niestety znacznie gorzej niz znamie, ktore mialam i mnie to troche niepokoi.....mama nadzieje, ze strupek odpadnie i skorka w tym miejsu zacznie sie goic

Gość syska21
i po strupku..... odmiekl mi w kapieli i odpadl..mam teraz zaczerwieniona plamke - mam nadzieje,ze to sie wygoi i bedzie wszystko ok...mial ktos podobnie??

Gość hop hop to ja- biedronka pstra
Witam, Czy ktoś usuwał znamię w RZESZOWIE i może polecić konkretne miejsce i lekarza??? Będę bardzo wdzięczna za jakieś info

Hej,,przeczytałam większość wypowiedzi i potrzebuję Waszej opinii. Mam duże znamie ok 1 cm na twarzy ,nie grożne zupełnie lekarz powiedział że laserowo może mi to wypalić ....strasznie się boję i zastanawiam się czy po takim zabiegu nie będzie to jeszcze gorzej wyglądać..zaczerwienienia i czy całkowicie to zniknie??Ciężko sie zdecydować co gorsze...

Hej,,przeczytałam większość wypowiedzi i potrzebuję Waszej opinii. Mam duże znamie ok 1 cm na twarzy ,nie grożne zupełnie lekarz powiedział że laserowo może mi to wypalić ....strasznie się boję i zastanawiam się czy po takim zabiegu nie będzie to jeszcze gorzej wyglądać..zaczerwienienia i czy całkowicie to zniknie??Ciężko sie zdecydować co gorsze...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować