Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żelowa amatorka

Czy ktos pomoze mi w zakladaniu paznokci zelowych???

Polecane posty

Gość kosmetolog32
Drogie dziewczyny zdecydowabie pezsadzacie porownujac lekarza bez studiow to osoby ktora ma robic paznokcie ja chodzilam przez 7 lat do kosmetyczki i kolejnosc robienia tipsow znam na pamiec od jakis 2 lat robie tipsy sama i jestes zadowolona najwzniejsze zeby zrobic to czysto !!!!!!!!! wcale do tego ne trzeba zadnych kursow i studiow chyba ze palnujecie otworzyc swoj zaklad to co innego . Zreszta sprzet do robienia tipsow jest dostepny dla kazdego dlatego za kazdy moze to robic sam!!!! Pozdrawiam

kosmetolog ja popieram cie calkowicie z tym porownywaniem do lekazy [moze w poprzednim poscie troszke zle wyrazilam swoje mysli]bo ja kurs zrobilam bo chcialam ale nie twierdze ze jest on niezbedny wrecz przeciwnie tez uwazam ze jesli by nie mogl robic tego kazdy to materialy by nie byly ogolnie dostepne.twierdze ze poprostu trzeba przestrzegac higieny i myslec przedewszystkim.

Gość sienka
Witam, mam pytanie. zamowilam sobie na allegro zestaw do robienia pazurkow, oczywiscie nie ukonczylam zednego kursu i nawet nie mam takiego zamiaru poniewaz pracuje w swoim zawodzie i nie chce zarabiec pieniedzy na zakladaniu tipsow, zestaw kupilam tylko i wyłacznie dla swoich potrzeb. Zamawiajac zestw otrzymalam instrukcje jak "krok po kroku " założyć tipsy ale mam malutki problem, poniewaz po nalozeniu zelu i utwardzeniu go pod lampa (2 minuty), przecieram go clenerem (tak jak w instrukcji) to mam wrazenie ze cala powloka zelu zostaje usunieta, paznokiec robi sie matowy, traci palysk! prosze o pomoc.pozdrawiam

Gość annH
Cała sprzeczka pomiędzy profesjonalistkami z kursami i bez kursów jest śmieszna. Sama chcę kupić sobie zestaw do robienia żelków. Nie ukończyłam kursu zdobienia paznokci, ale ukończyłam 2-letni college kosmetyki, przez pół roku rypałam wszystkie choroby paznokci (wirusowe, bakteryjne i grzybiczne), co zajęcia miałyśmy wykład o higienie, estetyce, testach alergicznych na dany produkt, składzie kosmetyków do paznokci, komforcie jaki trzeba zapewnić klientowi itp. Moim zdaniem wiem ciut więcej niż panie, po 3dniowym kursie robienia żelków. Zgadzam się jednak, że jakieś pojecie trzeba mieć, żeby nie zafundować komuś np onycholysis. Jednakże znam panie bez kursu, które robią ładniejsze pazurki w domu niż te z kursami w salonie.

Gość syllka
Dziewcyny piszecie jakies bzdury nie obrazajac nikogo mam 15 salonów rozmieszczonych po całej polsce i troszeczke sie na tym znam. jestem stylistką paznokci juz bardzo długo wiec mam duze pojęcie o tym fachu... - znam bardzo wiele osob ktore robia paznokcie w domkach i maja wielkie talenty po prostu zajebiaszcza robota cos przecudownego - duzo osob po kursach ktore przychodza do moich salonow w sprawie pracy nie nadaje sie do niczego nie potrafia podstawowych rzeczy i po co tu mowic ,, musisz miec papier i po dwa czy trzy kursy skonczone,, pokończone. Moja teza jest taka trzeba miec to cos w raczkach... Moje statystyki sa takie na 100 osob po kursach tylko 43 nadaje sie na stylistki paznokci a reszta ze stu idzie na kurs wyłacznie poto aby mieć dobrą płace... przepraszam za błedy ale nie jestem polką i z gory przepraszam jesloi kogoś uraziłam.... syyllkkka

Gość marika86
Hej.Mam do Was wielka prosbe czy mogłaby któraś ze stylistek(ktora zna sie na tym fachowo)napisac jak sie robi paznokcie żelowe krok po kroku i wysłac mi na e-mail? Z góry bardzo dziekuje.Pozdrawiam malinka86@vp.pl

Gość hulaka
małe pytanko....jak zrobić idealny brokatowy paseczek na paznokciu?Nanoszę pędzelkiem, ale nie zawsze jest idealny:(z gory dziękuje za pomoc:)

Gość indywidualistka
poziom tej dyskusji jest dla mnie żenujący... jak nie masz kursu znaczy się nie znasz i w ogóle jesteś debilem... jestem wykwalifikowana kosmetyczką, a znam osoby które robia paznokcie tak samo albo nawet i lepiej bez żadnych kursów. radze się zastanowić.... przecięż nie kurs sie liczy a wiedza, którą nie koniecznie można nabyć na kursie.. przykladowo, nie ukończyłes/łaś kuru językowego, nie znaczy,że nie znasz języka..

Gość Izab1111
Hej! Czy może mi ktoś poradzić, otórz czy zamiast cleanera można używać spirytusu? Jak tak to jakiego. Serdeczne dzięki i pozdrowionka dla wszystkich!!!

co wy za glupoty gadacie z tymi kursami, sama robilam paznokcie od powiedzmy roku bez kursu, ostatnio taki kurs zrobilam i gowno sie nauczylam. a jak widzialam inne kursantki ktore rzeczywiscie dopiero zaczynaly robic paznokcie i zalewaly skorki zelami czy tez akrylem to mnie glowa az bolala. Ale co z tego jak kurs zakonczony jest dyplomem i certyfikatem z wynikiem pozytywnym zarowno dla mnie (tej co ma odrobine doswiadczenia) jak i nowicjuszek co naprawde nic sie nie nauczyly na kursie. Dlatego dziewczyny nie przejmuijcie sie tymi kursami, najwazniejsze jest doswiadczenie, i robienie, robienie, robienie. po czasie kazda bedzie wiedziala jak robic paznokcie i wcale noie sa do tego potrzebne kursy. A co do niby chorob ktore nie zezwalaja na zalozenie tipsow. Bzdura, wytlumacz klientce ze ma chore paznokcie i nie moesz jej zrobic tipsow? to dopiero zrobi ci reklame ze hej. laski cwiczcie na sobie, mamach kolezankach ale zawsze powtarzajcie ze dopiero sie uczycie by pozniej nie bylo pretensji o to ze odpadly. i jesli samym wam sie nie podobaja zrobione przez was paznokcie a robicie dluzszy czas to moze tylko problem jest z zdolnosciami manualnymi? taki kurs zrobilam tylko po to by moc pracowac jako \"profesionalan\" (haha) stylistka. I momo ze nie zaluje bo papier jest to uwazam ze to kasa wyrzucona w bloto.

Gość marika86
do izab1111 mozesz uzyc spirytusu salicylowego

Gość siunia76
jak to wszystko czytam to mnie głowa boli.Laski ,dajcie na luz.Mi się wydaje że to właśnie laski które mają kożyści z takich kursów tak nalegają żeby je robić.Przestańcie się gnoić ja dobrze wiem co na takich kursach gadają,pchi.Laski,boicie się coraz większej konkurencji?Przestańcie udawać,że jesteście takie zajebiste bo macie kurs ukończony.

Gość Izab1111
Dzięki wielkie:) Lecę po spirytus:)

Hej.Mam do Was wielka prosbe czy mogłaby któraś ze stylistek(ktora zna sie na tym fachowo)napisac jak sie robi paznokcie żelowe oraz akryl krok po kroku i wysłac mi na e-mail? purciol@o2.pl

Gość megi 44904
Purciol cały opis jest w innym temacie " instrukcja jak nakładac żel i akryl.

sienka jak przemyjesz żel clanerem to oczywistym jest, że straci on blask, bo zmywasz wtedy warstwę dyspresyjną (lepka), która wytwarza się w czasie utwardzania żelu w lampie. Pamiętaj, żeby nie przemywać kolejnych warstw żelu. Przemyć należy przedostatnią warstwę, którą będzie opiłowywać, aby nadać pazukom ładny kształ i na to (po przemyciu po piłowaniu) nakładasz żel nabłyszczający (gloss), możesz też na ten żel pomalować lakier bezbarwny i koniecznie wetrzyj w skórki oliwkę. POLECAM FORUM, GDZIE JEST MASĘ PRAKTYCZNYCH RAD I NIKT NIE PISZE- IDŹ NA KURS: www.dobrarada.com.pl/forum (trzeba się zalogować) właścicielka forum ma sklep internetowy z materiałami do wykonania tipsów i zdobienia (w niskich cenach): www.dobrarada.com.pl

Gość ola0822
witam magba...co mozesz mi powiedziec gdzie znalazlas w londynie kurs na tipsy?oniewaz ja szukam i nie moge znalezc;/

Gość wypelnianie paznokci-pomocy
a czy ktos pomoze mi w wypelnieniu paznokci? Mam 3 tyg zelowe tipsy i na prawde potrzebuje je sobie "zrobic" .Mieszkam za granica w nie duzej dziurze, spodziewajac sie klopotow z utrzymaniem paznokci kupilam sobie lampe, zel, primera, cleaner, pilniki , bialy blok i..brakuje mi instrukcji obslugi.. znajdze sie jakas dobra dusza i po koleji napisze mi jak mam to zrobic?

Gość wypelnienie tipsow
dziekuje, ale 65 stron to troche duzo a na razie musze je tylko wypelnic i ciezko mi cos znalesc dokladnie na ten temat. ale jeszcze raz b. dziekuje za odp

Gość marika86
to jest na pierwszej stronie ewentualnie na drugiej dokonczenie i to wszystko dalej nie musisz szukac :) ewentualnie musisz poszukac innych stronek:)

Gość Errrika
masakra tu sie dzieje?? połowa ludzi ma jakies probley ze soba? admin powinien sie tym zainteresowac! Jaki był temat tego forum? kto robi lepiej, dziewczyna z kursem czy bez?-nie wydaje mi sie. My mówimy o tipsach czy o jakiejs fizyce kwantowej? Przestańcie pieprzyć ze to jest jakas trudna rzecz założenie tipsów. Pompujcie sie ze jestescie zajebiste bo kurs macie. Co wam tak zależy zeby one miały ten kurs? bo pewnie chcecie podesłać jej pare adresów znajomych z kursu. ściska was ze wy musiałyście wydawać kupe kasy na kurs a one robią go bez niego?i to w domu za połowe ceny. dajcie na luz. wyszło 8 stron do tematu, a konkrenie wypwiedziały sie na temat 3 osoby i z tych 8 stron powinno sie zrobić jedna strona.

Gość Izab1111
POPIERAM!!!!

Gość bez kursu
Brawo!! JA uważam że kurs o nic takiego bo wszystkiego można się nauczyć i denerwuje mnie to że te z kursem że tak powiem: wyżej srają niż dupe mają;/ Brrrr!!!

Gość Ankkkkkkkkkaaaaa
po przeczytaniu tych waszych okropnych wiadomości mogę śmiało powiedzieć JESTEŚCIE NIENORMALNE!!!!!! :))) Życzę miłego darcia kotów dzieciaczki. Nara :/ Ps. Brzydzę się takimi ludźmi jak WY.... Jedna mądrzejsza od drugiej UBEKI!!!!!

Gość DO Ankkkkkkkkkaaaaa
Jezeli nie odpowiada Ci to co sie dzieje na tym forum to poprostu tu nie zagladaj i nie wystawiaj takich komentarzy.Wydaje mi sie ze piszac "ubeki" mialas na mysli siebie i to o sobie pisalas bo kobieta inteligentna i z klasa by tego nie napisala a widocznie ty jestes z "najnizszej polki".Zastanów sie nad soba dziewczynko......

Gość nemeziska
Słuchajcie od paru "uzupełnień" mam problem, zaczełam rocić pazurki, na początku sama sobie i tak robie i robie i wszystko było ok, od jakieś czasu jednak, zaczynają się zapowietrzać i to nawet od razu po zrobieniu, nie wiem co siuę dzieje, , nie zalewam skórek, więc od czego to może być?? uzywam też promera, odtłuszczacza i cleanera.... prosze o radę...

Gość Kasia D
Hejka wszystkim;) Mam takie pytanko ( troche nie na temat). bo zapuszczam paznokietki,, ale problem w tym, że końcówki moich paznokci są jakieś przeźroczysto żółte ;/ a moje koleżanki takich nie mają i czy znacie moze jakieś sposoby, żeby rozjaśnić tą płytkę? Bardzo proszę o pomoc i przepraszam, że to nie na temat ;)