Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrezygnowana19

ciągła walka z tradzikiem i przebarwieniami

Polecane posty

Gość Zrezygnowana19

Tony cud specyfików, które nie dają efektów i mnóstwo zmarnowanej kasy na to wszystko! Czy jest ktoś kto wygrał z tradzikiem?? Ja uzywalam benzacne, acnofanu, roznych tonikow (dax cosmetics, sos eveline, clean and clear, afrodyta kurcze tyle tych nazw ze az nie pamiatam juz!!!) a na przebarwiernia cytryne, ogorek, jakies maseczki, drozdze, teraz juz ponad 2 tyg uzywam acne -dermn i nadal nic!!!! No tragedia :( Jestem juz zalamana, niewiem co ja mam zrobic... zapisac sie na silne kwasy do kosmetyczki? (co moga mi polowe twarzy wyżreć a przy okazji 200 zl mniej w kieszeni) echhhh

Gość uppppppppppi

A może to problem na tle hormonalnym?,bo jesli nic stosowanego zewnątrz nie pomaga,to hmm... Napisz mi ,gdzie masz zlokalizowane te pryszcze(w którym miejscu na twarzy)? i czymasz przetłuszczająca sie cere.

Gość zrezygnowana19
pryszcze mam w sumie niewielkie ale wszedzie, na czole, policzkach, brodzie hmm no a po nich przebarwienia, blizny i sumie to jest dla mnie najgorsze bo juz nie wiem czy zostanie mi jakies ladne miejsce na twarzy!!! Mam zamiar isc do ginekologa dopiero za 2 miesiace, po jakies tabletki ale nie ze wzgledu na cere :P wiec okaze sie pozniej czy to z hormonami jesdt cos nie tak, a cere mam mieszana

Ja wlasnie sobie kupilam Vichy Norma Derm na niedoskonalosci cery i mam nadzieje ze zobacze jakies efekty, tym bardziej ze to nie byl tani zakup. :)

Gość zrezygnowana19
tak kolo 60 zl, ja probowalam tonikiem normaderm vichy i powiem tylko tyle ze ładnie pachniał :( Napisz moze krem to kolejny cud...

ja zaplacilam 56 zl bo bylo w promocji na Dzien Kobiet. W zestawie jest krem, tonik, balsam do ciala i malutka saszeteczka kremu do piet. Rzeczywiscie ladnie to wszystko pachnie, kurcze zebym zobaczyla choc male efekty...

I powiem Ci jeszcze ze tabletki hormonalne, znaczy antykoncepcyjne, biore juz dluzszy czas ale zadnych, zupelnie zadnych zmian nie mam po nich na twarzy, ani zmian na lepsze ani na gorsze. Bralam Cilest teraz biore Harmonet.

Gość Zrezygnowana19
to mało pocieszajce... a u mnie w aptece tez widzalam taki zestaw z mini produktami, ale boje sie ze to bedzie koljne 60 zl wyrzucone w bloto... jesli zauwazysz jakies zmiany to napisz :)

Gość droga autorko
śmieszna jesteś pisząc o tym co wypróbowałaś bo maści bez recepty są słabe to po pierwsze, po drugie to kosmetyki na trądzik nie pomogą, p trzecie 3eba wybrać się do dermatologa, po czwarte trzeba sięleczyć OD WEWNĄTRZ (+zewnętrznie!), po piąte, trezba zrobić pzre badań... Nic dziwnego że nadal masz trądzik skoro nigdy go nie leczyłaś... Benzacne czy Acnofan to niestety słabiutkie specyfiki. Jest jeszcze mnóstwo rzeczy w postaci maści, płynów itp itd... Radze wybrać siędo dermatologa.

Gość droga autorko
jeszcze jedno:kkosmetyczka nie pomoże na trądzik, może wręcz zaszkodzić... Najpierw 3eba wyleczyć trądzik!!

Gość tymbark
DERMAKOLOG!!!! mialam troche inny problem. mialam doslownie guzy na twarzy. pryszcze ktore siedzialy pod skora i mialy nawet ok 1 cm. 2 lata meczenia sie, raz bylo lepiej raz gorzej ale nigdy dobrze. kolezanka podala mi namiary na swoja pania dermakolog (i to panstwowo), poszlma do nije, przepisala mi antybiotyk i zel do twarzy. kupilam sam antybiotyk bo jedno i drugie kosztowalo po 60 zl i nie mialam na dwa. 2tygodniowa kuracja antybiotykiem, guzy poznikaly i juz nigdy sie nie pojawily (bylo to prawie rok temu). kolezanka z koleji u tej samej pani walczyla najpierw z tradzikiem. po kuracji jka nie miala juz pryszczy, druga kuracja-walka z przebarwieniami. wyglada teraz naprawde ladnie dlatego nie zastanawija sie, tylko pedz do odpowiedniego lekarza te wzytskie specyfiki z polek hipermarketow sa dore zapobiegawczo a nie w takim zaawansowanym stopniu pozdrawiam!

Gość tymbark
dermaTolog oczywiscie :)

Gość Prinzesin
Witam, mam 27 lat i niestety nadal ciągle problemy z cerą.Przez długi czas stosowałam różne wyżej wymienione specyfiki, ale niestety efekt był mierny. Jakiś miesiąc temu wybrałam sie wreszcie do dermatologa- dostałam antybiotyk doustny Tetralysal oraz jakieś mazidło do smarowania. Do tego chodzę dodatkowo na zabiegi kwasami.Niestety taki peeling jest drogi, ale widzę już efekty. Moją zmorą są blizny po oczyszczaniu niestety, a te zabiegi kwasami naprawdę pomagają. Czy ktoś z Was może też poddawał się tym zabiegom?proszę o opinie.Pozdrawiam

Gość zrezygnowana19
no wiec postanowilam jednak wybrac sie do dermatologa, niech mnie to kosztuje ale mam nadzieje ze trafie na dobrego specjaliste ktory naprawde mi pomoze tak jak i wam, jescze tylko skoncze acne-derm do konca...

Tymbark mam pytanko.... jaki to bnył antybiotyk co Ci tak świetnie pomógł? i jak długo czekałaś na efekty?

na przebarwienia Acne Derm od 2 tygodni i nadal nic? :D usuwanie przebarwień może potrwać nawet kilka miesięcy. chronisz skórę w ciągu dnia wysokimi filtrami?

Gość przebarwionka
przebarwien i blizn nie mozna wystawaic na slonce??????????????????????????????????????????????

Gość milka_
mma yptanie. Dziewyczyny czye ten Acne Derm można kupić bez recepty? I czy faktycznie maskuje przebarwienia...w sumie nie mam blizna tylko zostają mi po pryszczach czerwone plamki. Co na nie pomoże? HElp!

Gość przebarwionka
ja tez to łykałam po trzech miesiacach przestałam i wyglądałam strasznie. Ale czy tych blizn i przebarwien nie mozna wystawiac na słonce????

Gość Puma290
Juz od dawna walcze z tradzikiem, ciagle chodze do dermatologa, wypróbowałam juz wiele masci i raz jest gorzej a raz lepiej. Dzisiaj dermatrolog przepisał mi Gliko A, czy ktos to stosował i czy jest skuteczny?? Juz tyle kasy wywaliłam na te cudowne leki i chce znalezc wkoncu cos skutecznego. A antybiotyk który mi pomogl to Unidox, bo tetralysal jak dla mnie jest do bani. Pozdrawiam

Gość do milka
Tak mozna kupić bez recepty.

Gość XD
Eh tez to mialam(czyt. tradzik) teraz juz jest nieznaczy okdad zaczelam regularnie odwiedzac dermatologa... od sierpnia ubieglego roku stosuje akneroxid L i a pozniej dawercin poczatkowo stosowalam dwa trzy razy dziennie teraz juz raz i efekty sa... aaaaa zapomnialam z tradzikiem walczylam z trzy lata-mam nadzieje ze juz nie wroci pozdrawiam

Gość Dianeczka
tabletki antykoncepcyjne diane 35 sa specjalistyczne na tradzik no i przeciwko ciąży tez;)

Gość jasne jasne
odstaw sobie diane i zobaczysz jakie to skuteczne

Gość popieram przedmowczynie
tez bralam 3 lata diane...cera piekna...zadnego syfka...rzucilam tabletki,bo chce zajsc w ciaze...a tu co...po 8miu miesiacach twarz cala w pryszczach!! Daleko mi jeszcze do tej ciazy teraz,bo czeka mnie teraz roczna kuracja antubiotykowa :(

Gość poczytajcie forum wizaz
tam jest pełno dziewczyn z tradzikiem. Macie dzial pytania do kosmetyczki i inne. Dziewczyny stosuja kremy z kwasami i pomaga. Oczywiscie po dluzszym stosowaniu. Poczytajcie i zapytjacie. Sklad kosmetykow tez jest wazny.

Gość AgnieszkaJ
Jest sposób na trądzik! Raz na zawsze można się go pozbyć ale trzeba być wytrwałym około 3miesiące. Dziewczyny zachęcam do lektury www.bioptron.org Pozdrawiam