Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie śpiąca królewna

NISKIE CIŚNIENIE !!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość silientbob
Tak wszystkie objawy niskiego cisnienia mam takie jak Wy.Ale przerazliwie bola mnie nogi.Czy to jest normalne?

Gość atena6805
kochani ja dałam do naprawy ciśnieniomierz bo pokazywał 74 /48 byłam przerażona ,ale powiedzieli mi ,że jest dobry wiec witam w gronie. Objawy jakie opisujecie tesz się zgadzają. Od jutra zaczynam cwiczyć trzymajcie kciuki w wytrwałości

Gość jolka0
Ja miałam wczoraj fatalny dzień,złapało mnie w pracy .Najpierw mroczki przed oczami,zatkanie uszu i juz wiedziałam ze leci w dól.Zaraz 40 kropli kardiamidu z kofeina i potworny ból głowy-ciśnienie 70 na 55. Zaczęła mi drętwieć ręka i twarz i szybko wzięłam się za robienie przysiadów i to mi pomogło.Takie syt.nie zdarzają się bardzo często ale mimo to chodzę wiecznie niewyspana,zmęczona-jak nie prześpię min. 9 godz.to w nast.dzień chodzę do tylu.Imprezy to męczarnia i wszelkie wyjazdy,marze wtedy o ciepłym łóżku,łapię się na tym,ze tam czuje się najlepiej ale tak przecież nie można spędzić życia-mam dopiero 33 lata i co dalej...

Gość mag1
witam wszystkich niskociśnieniowców. ja też mam te problemy: dolne ciśnienie mam albo 50 al bo. górne jak cie mogę tzn 90 w porywach do stu. jak leżę to mam wrażenie zapadania się...już się zaczęłąm martwić że to coś powaznego i zamierzam wybrać sie do kardiologa itd. kurczę, wczesniej nie maiałam tego problemu no ale od 2 lat jakoś taki mi się włączyło...macie to samo? co pomaga? bo kawa to tak nie za bardzo.

ee tam kawa w niczym nie pomaga, piję bo lubię ale u mnie działa \'napotnie\' , a na poprawę ciśnienia to najlepiej zacząć bardziej aktywny tryb życia, początkowo bardzo męczące, ale później już jest lepsze ogólne samopoczucie:) Pozdrawiam

Gość postanawiam
, że od jutra biegam. no dobra, za zimno jest na bieganie dla takich niewyczynowców jak ja, ale chociaż 3o minut ostrego marszu. obiecuję, wstanę godzinę wcześniej ( jak ja to zrobię ???)

Gość mała1985
dzisiaj mialam badania kontrolne do pracy, cisnienie 55/35, po chwili drugie zmierzenie i bylo 60/35.czy tak niskie cisnienie jest w ogole mozliwe???mam zawroty glowy, dreszcze i jestem senna ale zawsze bylam spiochem.od razu zrobili EKG ale bylo ok wiec co jest???aparat byl sprawny, osoby przed i po mnie mialy cisnienie w normie.

myslicie ze niskie cisnienie moze byc od tabletek anty? za miesiac matura a ja nie moge sie skupic na ani jednym zadaniu :( spaaacc!! spie po 12 godzin i trace najlepsze chwile swojego zycia. zastanawiam sie czy to nie od yasminelle, bo biore juz rok. i tarczyce tez troche mam, tsh mialam jakos ok 5, wiec niewiele, ale ktos tu wspominal ze to moze byc powiazane ? a na dodatek ciagle mam powiekszone migdalki i chore gardlo. beznadzieja... juz mi wstyd chodzic do lekarza

Gość upssss
a leczysz sie na tarczyce? bo masz niedoczynnosc tak? podobno wlasnie przy niedoczynnosci cisnienie jest niskie. noi dochodza tez inne objawy takie jak sennosc, ciagle zmeczenie, nerwowosc, ciagle uczucie zimna... a jesli nie leczysz tej niedoczynnosci to sie szybko za to wez bo im dluzej nie leczona tym grozniejsza

Gość kaseternity
idzie wiosna i czuję się źle. pęka mi głowa, mam mdłości i czuję się niewyraźnie. Jestem jakaś osłabiona i senna. Pewnie znów przez zmianę ciśnienia.. Wrocław śpi... A jak u Was?

Gość kaseternity
Idzie wiosna i czuję się źle... Boli mnie głowa, mam mdłości, czuję się senna i słabiona... To pewnie znów przez niskie ciśnienie atmosferyczne i zmianę pogody... Wrocław śpi. A jak u Was?

Gość osiemOsiem
Zbadajcie sobie poziom hormonu tarczycy.Ja też mam ten problem co wy, cały czas sennaa i cisnienie 90/50 w porywach do 100/60;) zimne stopy i dłonie zbadano mi tarczyce i wyszła niedoczynność wiec radze wam iść zbadać krew;)pozdrawiam

Gość beata1
witam moze wyda sie to troche dziwne ale czysta woda mineralna (2 l )dziennie, troche wiecej soli w posilkach, swierze powietrze i ruch pomagaja. A na pamiec i pomocny przy koncentracji pomoze magnez pozdrawiam.

Gość ewutek
strasznie boli mnie głowa, wczoraj nie mogłam z bólu nawet wstać z łózka a tabletki nic nie pomagają. dzisiaj byłam u lekarza i się okazało ze mam bardzo niskie ciśnienie bo 80/30, na dodatek mam ciągle zimne stopy i dłonie, wiecznie jestem zmęczona i senna i nic mi się nie chce. mam już tak od 2 lat i naprawdę jestem już wyeksploatowana. co robić żeby to zmienić?

Gość ibi
Hej! WItam wszystkich! Mnie dotyka ten sam problem choc jestem bardzo ruchliwa osobą i nie odczuwam az takiej senności. Czasem mam cisnienie górne 70 i wszyscy pytaja jak ja funkcjonuje;) Męczą mnie tylko te mroczki przed oczami za kazdym raze gdy wstaję:/ I ciągle jest mi zimno:( ZImne rece nogi . cieplo wszyscy porozbierani a ja w swetrze;) ale musze bo inaczej jestem zaraz chora:/ Mialam robione rozne badania, mowia ze u mnie to taka uroda, że na tle nerwicowym itp. Ze mam duzo pić i tyle. Czasem wezme effortil na podwyzszenie cisnienia. A nast dzien po jakiejs imprezie jest masakra, bo po alkoholu jeszcze bardziej nast dnia spada:( Czy to sie kiedyś zmieni? POZDRAWIAM!!!

Gość cxzcxcxzczxc
tylko nie mylcie niskiego cisnienia z wysokim wysokie to nie niskie przy wysokim sa problemy z zylami

Gość cxzcxcxzczxc
lekarz popatrzyl na moja wage i sie pomylił chcial zebym leczyl nadcisnienie u innego wyszlo niedocisnienie czyli niskie]] konowaly!

Gość anioooolek
a mi z koleji jak mierzyli u lekarza wyszlo ze mam 60/40:( i co z tym zrobic?? kawy pic nie moge (wymiotuje) a burny i inne cuda nie pomagaja:D

Gość sac i spaccccc
ja tez to mam, po ciazy bylo ok, a teraz mijaja 4miesiace a ja padam, puls powyzej 100, a ciesnienie 90/50, biotre zenszen, ale nie pomaga, no a na puls validol.

Gość podnoiszeeeeeeeee

Gość nea11
moj standard to 90/50 jeszcze rok temu stanowilo to dla mnie glowny problem zyciowy - tak jak piszesz - zero energii, sennnooooooosc. Moi glowni sprzymierzency to wowczas.. GLUKARDIAMID, KAWA, COLA.. potem doszly jeszcze bole glowy.. I co sie okazalo?? Otoz poszlam do okulisty (swietnie widzac) po prostu na rutynowe badanie tak zeby tylko sprawdzic.. okazalo sie ze mam +2,5 zaczelam nosic okulary na stale i VOILA!! zniknelo zmeczenie, zniknely bole glowy okazalo sie, ze moje oczy wciaz akomoduja do wady (dlatego mimo niej swietnie widzialam) to jednak tak napinalo sciegna ze organizm reagowal tak a nie inaczej Wiem ze jestem szczesciara, bo powodow sennosci i boli glowy moze byc tysiac, w kazdym razie radze zbadac wzrok a noz.. A i uwaga do WSZYTSKICH: koniecznie badajcie wzrok na zakropleniu (nie zawsze okulisci zakraplaja) mi akurat wyszedl zupelnie rozny wynik. A na zakropleniu jest bardziej wiarygodny

Gość AniaaKraków
Jejku, dzisiaj mam 82/42. Czuję się coraz gorzej, nie mam siły. Postaram się dostosować do rad jakie tu przeczytałam, ale na sport chyba nie będę miała siły. tak strasznie się męczę:(

Gość ayuu
Ja tez mam niskie okołom 98/48 bywa gorzej bywa lepiej..często wydaje mi sie że zaraz zemdleje mam czarno przed oczami, źle mi sie oddycha gdy jest goraco i beznadziejenie znosze upały. rąk zimnych nie mam za to trzęsa mi sie , czasami tak mocno że łyżki nie umiem utrzymac albo ołowka gdy rysuję. Mama dopiero 17 lat..

Gość kasior
a ja mam cały czas 70/50 jeżdżę na rowerze kilka razy w tygodniu i nic(przez 20 minut jazdy sie rozbudzam), masakra nic tylko chce mi się spac i wydaje mi się że mdleje i kręci mi się w głowie mam ochotę płakać bo na niczym nie potrafię się skupić i cięgle mi zimno

Gość Anetka300719
Witam! mam ten sam problem co wy . Chodze cały czas senna bez energi do życia , nic mi sie niechce nie przez to że jestem leniwa tylko przez to cholerne Cisnienie:/ dzisiaj rano miałam 90/60 nie byłam z tym u lekarza . Może znacie jakies domowe sposoby żeby to leczyc

Ja mam 80/40, podczas mierzenia ciśnienia pielęgniarka spytała czy jeszcze żyje :P Również chodzę senna, nawet teraz ziewam :D Żadne kawy nie pomagają, no ale trudno, taka nasza \'uroda\'! :P

Gość niskokówka
U mnie pomogły tabletki gutron i 3 kawki dziennie.Ale zeby nie miec potem kłopotów z zoładkiem mozna pic niskodrazniaca Astre.

Gość ASIXA
Witam. A ja to wogle mam problem,ponieważ do tej pory miałam nadciśnienie i codziennie bardzo wysoki puls miałam (ok. 110). I żyłam sobie spokojnie z tym nadciśnieniem,co też nie jest łatwe,bo ciągle coś musiałam robić żeby spożytkować energię, czyli np. o 6 rano miałam już wyprane pranie , umytą podłogę i zabierałam się za prasowanie. Zawsze było mi gorąco i nawet zimą chodziłam w krótkim rękawku, a w mojej szafie nie ma nic z długim rękawe. No ale od tygodnia coś się we mnie pochrzaniło i nagle mam za niskie to ciśnienie. Bożżże jak ja się męcze. Ciągle mi zimno,boli mnie kark i głowa. Ciepłe ubrania podkradam synkowi hihi, no i wyszukałam jakieś koce bo chyba zamarzne wkrótce jak tak dalej pójdzie. A w domu to mam pełno leków ale na nadciśnienie.............i co dalej ze mną będzie.........może jakaś podpowiedz , jak tu sobie dalej radzić ???? Asixa

Gość yelowomen
Dziś mam 110/70 ,ale czuję się świetnie. Od 2 lat pije yerba mate i to naprawdę pomaga polecam. Wcześniej miałam 90/60 ,lub jeszcze niższe. Dodam jeszcze ,że dziś jeszcze nie piłam herbatki. To świetny antydepresant, choć smak ma specyficzny i nie każdy daje radę ją pić.

Gość lulu12
Zawsze miałam książkowo -120/80. w ciąży ciśnienie leciało mi w dół i tak już zostało. Rano bez kawy bym się nie obudziła. Teraz mam zazwyczaj 90/60 - jestem senna, zmęczona i rozdrażniona. Jak byłam w ciąży to przestałam pić kawę ale lkarze kazali znów pić taką pół na pół z mlekiem. Pomagało - czasem jednak musiałam wypić dwie w ciągu dnia. teraz próbuję pić tylko jedną ale ciągle ziewam.