Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atrida

Dwudziestoparoletnie mamusie-jesteście tu? Zapraszam do rozmowy...

Polecane posty

mafda >> ale ci fajnie że maluszek już taki duży... u mnie jeszcze miesiąc czekania... Monika albo rodzi albo gdzieś wyjechała...

Gość mamka
Witam wszystkie mamy i przyszłe mamy:)Jeśli mogę to się do was przyłącze. Mam 26 lal i niecałe 3 miesiące temu urodziłam przez cc synka Alana Synek urodził się w 35 tygodniu ciąży. Miałam łozysko przodujące o czym dowiedziałam się w szpitalu jak wylądowałam z krwawieniem. Na szczęście synek urodził się zdrowy jak na wcześniaka duży bo 2555 i dostał w 3 min. swojego życia 10. Synek czasami da mi popalić i to ostro ale nawet najmniejszy uśmiech jest dla mnie największą nagrodą-tymbardziej że jak pomysle że mogłam go stracić to wszystkie moje smutki odchodzą.

Gość mamka
:(:(:(:( I nadal niekogo nie ma:(

witaj mamka :) całuski dla Alanka.....

Witam wszystkie mamy:) Mam 23 lata i od 6tyg jestem mamą malutkiej Dominiki. Jestem bardzo szczęśliwa że ją mam przy sobie.❤️

f-ka, mamka >>> ale wam fajnie, ja jeszcze musze troche poczekać... napiszcie coś więcej o sobie i maluszkach... a moze macie jakieś rady dla przyszłej mamy???....

Witam Was!! Ja mam 3 letnią córeczkę Patrysię. Jest cudowna!!!:) Ja mam 23 lata.

Donn najpiękniejsze chwile są przed Tobą. Maleństwo przewraca życie do góry nogami, ale to w pozytywnym znaczeniu. Za miesiąc poczujesz się najszcześliwszą osobą pod słońcem.

f-ka>>> dzieki :) Madziulek>>> witaj dziewczyny napiszcie jakich kosmetyków uzywacie dla dzieciaczków

Gość mamka
Witaj Donn Madziutek i f-ka:. Donn Alanek dziekuję za całuski i też posyła dla ciebie i dzidzi:):):). A jak sę czujesz Donn?? Bo ja ciąże zniosłam nienajlepiej. Nie wiedziałam czemu źle się czułam. To sie okazało dopiero w szpitalu. A rady hm jedna to cierpliwości duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo:). Ja sie wystraszyłam jak mały 1 raz dostał kolki tak strasznie płakał że nie wiedziałam co mam zrobić. Jej wystraszył mnie okrutnie. Drugi raz mnie wystraszył jak się zakrztusił moim mlekiem ale to tak że nie mógł powietrza złapać-ale reakcja szybka przez noge do góry nóżkami poklepanie i było oki. Jej aż się trzęsłam potem. Jeśli chodzi o kosmetyki (nie wiem kto pytał). Ja używam Oilatum emulsje do kompieli i żel do mycia bo mały miał bardzo suchą skórę aż schodziła płatami. a do pupci sudokrem albo Nivea Baby przeciw odparzeniom no i jeszcze oliwke bambino:). Mam nadzieje dziewczyny że gdzieś tam jesteście i nie pisze do siebie:):)

Gość mamka
Oj Madziutek ja bym chciała żeby synek juz siedział chociaż. Jeju ostatnio mam straszny problem ze spacerami. Jejku wychodze w pośpiechu żeby sie nie obudził ale i tak się budzi i wrzask w niebogłosy. Stresujące to strasznie. Nawet rączki nie pomagają. A zapomniałam wam dziewczyny sie przedstawić Magda jestem:)

Jeśli chodzi o kosmetyki to stosuje sudocrem na odparzenia, chusteczki bambino, mydełko bambino oliwke bambino lubjohnsons baby oil.

Gość mamka
a jak tam F-ka jak sie chowa malutka??:)

jak ja wam zazdroszcze!! tez bym chciala juz bobaska, mam 23 lata, ale moj ukochany 21 i mysle ze nie jest jeszce gotowy.. A ja tak bym chciala....

Witaj mamka ja też miałam niezłego stracha jak moja malutka zachłysnęła się moim mleczkiem po raz pierwszy. Kolki na całe szczęście u niej nie występują jak do tej pory. Mam nadzieje że już tak zostanie.

Gość mamka
Donn życzę szczęśliweo rozwiązania:) a wszelkie trudy i nieprzespane noce wynagrodzi na początek pierwszy uśmiech. Mnie mój maluszek obdarzył takim uśmiechem po tym jak zachorowałam i tydzień chodziłam z maseczka na twarzy i gorączką ale w końcu mogłam ją zdjąć i własnie wtedy go przewijałam. Może się ucieszył że wkońcu widzy coś innego niż maseczke hehe:)

Malutka jest cudna, jak narazie problemy z brzuszkiem i kolką nie występują, a to jedyne zmory na początku. Moja córeczka ma dopiero 6tyg, wspaniałe uczucie przyglądać się jak rośnie, rozwija się. Każdy dzień jest inny.Daje tyle emocji takie maleństwo.

Pierwszy uśmiech naprawde wynagradza.:)

Gość mamka
Karolina999 Wiesz co mój facet ma 26 i czasami mam wrażenie że jest nieodpowiedzialny i kompletnie nie gotowy na dziecko. To chyba nie od wieku zależy

Gość mamka
F-ka ja bym chciała żeby mój bombelek nie miał kolek. Zdażają sie tak raz dziennie niby nie duzo ale czasami takie mocne że godzine go lulam nosze przytulam aj. Najlepie jet że czasami go położe na pleckach na przewijaku a ten szkrab się uśmiecha i wtedy sobie mysle ,, a to bąk niedobry'' heheheh

Gość mamka
Czyżbym została sama??:(

Też myśle że to nie zależy od wieku faceta, moze mieć 21 i być bardziej dojrzały i odpowiedzialny niż np.26letni facet.

Gość mamka
F-ka a ile waży twoja córeczka??

Jak skończyła miesiąc ważyła 4230, teraz ma 6tygodni i nie wiem ile waży,ponieważ na wizyte idziemy jak skończy 2miesiące. A twój synek ile waży?

Gość mamka
F-ka Mój synek ważył 2555 jak się urodził. Jest wcześniaczkiem z 35 tygodnia więc i tak dużo. Po miesiącu ważył już 3750 ale jak jest teraz to nie wiem chyba jakieś 5 kg,zobaczymy jak pójdziemy w tym tygodniu do pediatry. Wtedy dokładnie będe mogła napisać. Jejku duża dziewczynka - no tylko się cieszyć:). To mój w porównaniu z twoją niunia to chudzina

Gość mamka
Dziewczyny ja uciekam:) Dobranoc wszystkim i miłych snów

Malutki się urodził Twój synek, ale teraz rośnie w siłe.:)