Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 偶
doskonale to wiem ze jak bede miala zdieci i meza to mnie nie bedzie stac ale narazie ne mam.z reszta mysle ze jak bede miala dzieci i meza to juz bede po studiach i bede mogla pracowac w zawodzie w ktorym TEZ zarabia sie na siebie! A mianowicie w zawodzie architekta

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 neoanty
Do Pani,, 呕" Czy wie pani 偶e 5 lat studiowania nie gwarantuje 偶adnej wiedzy ??? Po pani wypowidzi s膮dz臋, 偶e pani ma na studiach m贸zg wyprany, bo o cz艂owieku nie przes膮dza jego wykszta艂cenie , ale zdolno艣膰 logicznego my艣lenia. Tego nie daj膮 najlebsze szko艂y.Tak偶e wyk艂ady OVB, itp. bzdurno-piramidalnych firm.

Udost臋pnij ten post

Do nobody 33/5 Zagzdam sie z Toba w 100% Nie warto i ja tego tez nie robie ze \"艂apie\" ludzi. Nie czekam tez na okazje bo jesli bym to robil w zyciu bym nie mial pracownika.Um贸wmy sie ze czy ta firma czy tez inna.jesli my sami nie pokazemy czlowiekowi ze mozna zarobic i to nie ma艂o czasem.Czlowiek sam tutaj nie przyjdzie bo przykleila sie etykieta czy to do nas czy wogole do firm podobnego typu ze jestemsy domokr膮偶cami itp. Akwizycja.Nie prawda.raczej dopradztwo.Inny typ pracy,pozyskiwania klient贸w.Ponadto SERWIS.Opeika nad klientem. A teraz co do liczby pracownik贸w.Zagdzam sie ze warto miec 10 ludzi z ktorymi warto robic a nie 100 z ktorych 10 robi a reszta kradnie nam tylko czas bo przeciez ich trzeba tez wyszkolic a to ze sie nie sprawdza.....coz.Ale z drugiej strony zauwaz ze gdyby nie miec 10 ludzi a np 30 a robili by oni tylko np po 1 umowie.czyli zakladam ze wydatek w ciagu miesiaca jest nie wielki jak na ich sily.Ty masz z tego produkcje z 30 um贸w prawda?? I zakladam ze to tylko np 10% ich mozliwosci. A co bylo gdyby wyzwolic u nich 50 % mozliwosci .U tej samej grupy ludzi....... O wiekszej liczbie mozliwosci nie mowie zakldam tylko 50%.Czyli pracuje np 2 godziny dziennie przez 5 dni w tygodniu.zarazbia okolo 2500 zl na 艂apk臋.Jesli dopiero zaczyna. Ale podtrzymuje ze z tych 30 z czasem sami sie przesieuja a my sami takze musimy dokonac przesiewu. Podam przyklad: 10.000 os贸b kopi膮cych w pi艂k臋 z tego 5.000 amator贸w z tego 1000 graj膮cych w klubach ztego 500 to graj膮cy w ligach z tego 100 grajacych w zespo艂ach krajowych z tego 10 gwaiazd. I tych wlasnie gwiazd wszystkim OVBowcom zycze. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OVBowiec
Czy Warto? Kiedys zarabialem 2,500 tys zl i bylem szczesliwym czlowiekiem. Teraz zarabiam po roku pracy w OVB srednio co miesiac po 6 tys zl, ale nie jestem szczesliwy, bo jak widze na koniec miesiaca liste rankingowa, to mi wstyd. Inni zarabiaja po 30 tys zl miesiecznie na tym samym stanowisku. Wiec czy Warto !!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vievien
Dzieki przekonywujacemu doradztwu oraz zadowoleniu klient贸w, OVB ugruntowala do konca lat osiemdziesiatych swa pozycje na rynku, a zjednoczenie Niemiec stanowilo bardzo wazny impuls w dalszym rozwoju firmy. W swiecie, kt贸ry stawia na rozw贸j zamiast stagnacji, kt贸ry oferuje szanse zamiast granic, staje sie jasne, jak wazny jest szybki wyb贸r wlasciwego wiarygodnego partnera. W ten spos贸b do dnia dzisiejszego powstalo w Europie lacznie dziesiec sp贸lek zagranicznych OVB, kt贸re ludzi z najr贸zniejszymi celami prowadza do tego samego celu: zdobywania majatku i jego zabezpieczenia.

Udost臋pnij ten post

OVB to peda艂y i zbocze艅ce. Oni na tych swoich szkoleniach to tylko si臋 pedalom i narkomaniom. Przykre to 偶e wciongaj膮 w to m艂odzierz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zaczn臋 mo偶e nowy w膮tek
nie interesuje mnie praca w ovb, natomiast zglosili sie do mnie pracownicy tej firmy i namawiaj膮 mnie do zainwestowania pewnych 艣rodk贸w pytanie brzmi..czy jest to na tyle pewna firma aby powierzy膰 im swoje pieni膮dze? sam nie znam si臋 na funduszach czy gie艂dzie wi臋c propozycje z ich strony wydaj膮 si臋 by膰 bardzo atrakcyjne faktem jest 偶e nigdy wcze艣cniej (zanim do mne zadzwonili) nie s艂ysza艂em o tej firmie a raczej nie jestem mnichem z klasztornej celi bez radia, tv czy internetu zastanawiam si臋 zatem, czy pomimo tego co tu przeczyta艂em nie zainwestowa膰 pewnej sumy poprez ovb - a raczej czy istnieje niebezpiecze艅stwo, 偶e moje pieni膮dze przepadn膮 prosz臋 o prost膮 odpowied藕 najlepiej od osoby kt贸rej ovb doradza od jakiego艣 d艂u偶szego czasu - bo przecie偶 podobno dzia艂a w Polsce od 1993r. z g贸ry dzi臋kuje i mam nadzieje 偶e tym wpisem nie wywo艂am kolejnej wojny na s艂owa (r贸wnie偶 te z ***) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nobody 33/5
Nie piszesz nic o 艣rodkach jakie chcesz zainwestowa膰 , ale nie wa偶ne - raczej nie mo偶liwe aby zainwestowa膰 w fundusze i wszystko straci膰 ale to zale偶y od og贸lnych warunk贸w danego funduszu. Ja osobi艣cie nie pracuj臋 dla OVB i nigdy nie mia艂em styczno艣ci z t膮 firm膮 - powiem wprost je艣li spotka艂e艣 dobrych fachowc贸w to nic Ci nie grozi , ale jedna uwaga - czego spodziewasz si臋 albo jakiej odpowiedzi oczekujesz na tym forum ? Je艣li piszesz to masz dost臋p do internetu - moja rada zapytaj si臋 coto za produkt , popro艣 og贸lne warunki - dopytaj czy aby nie jest to tzw. hybryda czyli produkt kt贸ry pozwala inwestowa膰 艣rodki ale jednocze艣nie ochrania 偶ycie - proste jak chcesz ca艂膮 kwot臋 zainwestowa膰 to takie omijaj zdaleka - dlaczego .Poniewa偶 po艂owa 艣rodk贸w b臋dzie inwestowana a po艂owa przejadana przez firm臋 na ochron臋 偶ycia ( w razie 艣mierci wyp艂aci okre艣lon膮 w umowie sum臋 osobie uposa偶onej ) Wariant drugi jest to typowy produkt inwestycyjny - dopytaj jaki ma sk艂ad portfela - akcje obligacje czy inne instrumenty - Wtedy po pierwsze b臋dziesz wiedzia艂 jak zyskowny i jak ryzykowny masz program po drugie m贸j drogi poprzez internet sprawdz jak si臋 ma ten typ funduszu i gra gitara . Uwa偶am osobi艣cie za ma艂o wiarygodne zr贸d艂o informacji te forum dlatego je艣li masz do zainwestowania 1000 z艂 to pr贸b贸j ale je艣li jest to 10000 i wi臋cej zalecam przeanalizowanie struktury portfela i strategi臋 oszcz臋dzania - na jaki okres chcesz mie膰 je w艂o偶one w fundusze. Pragn臋 ci臋 r贸wnie偶 poinformowa膰 o stronach internetowych ; www.monej.pl , www.fundi.pl gdzie bez du偶ej wiedzy o gie艂dzie znajdziesz odpowied偶 na swoje pytania Jeszcze jedno z ca艂膮 pewno艣ci膮 ludzie kt贸rzy do Ciebie przyszli s膮 r贸wnierz dobrymi fachowcami w tej dziedzinie - ca艂y k艂opot polega jedynie na tym aby zadawa膰 im du偶o pyta艅 o produkt i m贸wi膰 o swoich obawach zwi膮zanych z inwestowaniem - wtedy wystarczy tylko s艂ucha膰 i je艣li wszystko co powiedz膮 odpowiada Twoim wymaganiom to z艂o偶y膰 podpisy na stosownych dokumentach i przela膰 wp艂at臋 - bez obaw fundusze pomimo do艣膰 du偶ej korekty powoli odbijaj膮 si臋 a i jest to dobry moment na zakup - dlaczego - poniewa偶 po korekcie indeks贸w na gie艂dzie poszczeg贸lne fundusze s膮 po prostu ta艅sze i trzeba wykorzysta膰 t臋 ich chwilow膮 s艂abo艣膰 Taniej kupisz dro偶ej sprzeda偶 ot co Pozdrawiam i 偶ycz臋 sukces贸w w inwestowaniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nobody 33/5
Przepraszam za b艂膮d www.money.pl Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

witam ponownie, dzi臋kuje za odpowied藕, ale chodzi mi konkretnie o inwestowanie za po艣rednictwem ovb - co do 艣rodk贸w wola艂bym z oczywistych wzgl臋d贸w o tym nie pisa膰, natomiast z tego co si臋 dowiedzia艂em podczas spotkania, inwestuje si臋 w fundusze oraz papiery warto艣ciowe (obligacje). wszystko pi臋knie wygl膮da, natomiast jak ju偶 wcze艣niej pisa艂em nie znam tej firmy oraz nie znam nikogo kto inwestowa艂by przez ni膮 przez d艂u偶szy okres czasu i m贸g艂by mi j膮 rekomendowa膰. plan inwestycyjny predstawiony na spotkaniu obejmowa艂 okres 25 lat z mo偶liwo艣ci膮 kilkukrotnego korzystania z nagromadzonych 艣rodk贸w w tym czasie. wiem ze sam fakt inwestowania w fundusze czy tez akcje, obligacje wi膮偶e si臋 z wi臋kszym lub mniejszym ryzykiem - i na to si臋 zgadzam. obawiam sie jednak ewentualnych problem贸w z "po艣rednikiem" doradc膮 czyli ovb jak sami podczas spotkania si臋 reklamuj膮 - ich najlepsz膮 rekomendacj膮 jest fakt, i偶 "moi znajomi mnie ich polecili" - ale przecie偶 to wg mnie powinno by膰 odwrotnie, tzn. "moi znajomi kt贸rzy s膮 zadowoleni z wsp贸艂pracy(czyt. dorobili si臋) wskazuj膮 mi t臋 firm臋" a nie tak jak jest to dotychczas - podczas pierszego spotkania (analizy) mam im wskaza膰 znajomych kt贸rzy mogliby by膰 zainteresowani wsp贸艂prac膮 z ovb - i to niby jest rekomendacja?! tak wi臋c raz jeszcze, czy kto艣 inwestuje pieni膮dze za po艣rednictwem ovb? i jaka jest jego opinia w tej kwestii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nobody 33/5
Sam sobie odpowiedzia艂e艣 na pytanie Podejdz do najbli偶szej jednostki Allianz , Comercial , Warta lub PZU 呕ycie - popro艣 o podobne produkty 25 LAT - o Jezu to jaka艣 pomy艂ka i tylko kilka razy mo偶esz sko偶ysta膰 . Tak na marginesie obligacje s膮 dobre ale jak nie chcesz du偶o ryzykowa膰 modelowy sk艂ad portfela 60 % akcje lub wi臋cej 20 % obligacje , 20 % inne instrumenty Musia艂bym by膰 albo desperatem albo niez艂ym szale艅cem 偶eby zamrozi膰 na 25 lat pieni膮dze , i to na obligacjach o NIE , nie b膮dz g艂upi - Pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rysiek666
wiec do ZACZNE MOZE .... OVB jest przedtawicielem innych firm Compensa i wszystkie inne, wiec masz dwa wyjscia, albo podpisujesz umowe z OVB i wtedy kontaktujac sie z konsultantem uzyskujesz informacje o krahach o tym co zrobic itd. lub idziesz do banku i pospisujesz ta sama umowe i za rok pytasz sie kasjeki co zrobic i wtedy otrzymujesz odpowiedz ze nie wiesz bo tempe baby pracuja w banku wypisuja blankiety a spytaj sie o wyniki wig 20 i wtedy przewrwacaja oczami. PRAWDA taka ovb bierze prowizje za umowe, maly odsetek przez 2 lata i potem minimalny rzedu 0,001 w skali roku ale za to mozesz sie spytac. Bank nie pobiera tej prowizji, aleeee w OVB umowy sa tak skomponowane ze masz za ten procent okolo 4-6 mozliwosci darmowych zamian z jednogo portwela do drugiego za co w banku pobierana jest prowizja 3-4%. WIec jesl chcesz unikac korekt na gieldzie i troche machlowa膰 wtedy i tak na plus wychodzi OVB i niech sie ktos nie zgodzi?? A teraz mnie jestem poczatkujacym OVB, bawilem sie w fundzusze okolo roku moje i pieniadze rodziny inwestowalem, przez ten rok woiem wiecej o funduszasz niz 90% babek w banku siedziacych w ING w punkcie obsluga klienta indywiadualnego, chodzilem zadawalem pytania i sam na nie odpowiadalem bo one echo. zaszedlem na romowe 3 tyg bylem dwa 3 razy w tygondniu w OVB pytalem duzo pytalem majac o tym pojecie, i wiem z czego jest kasa dla nas z czego jest kasa dla kierownikow itd i uwazam to za rozsadne doradztwo cos kosztem czegos, ineteresuje sie finansami gielda itd i mam o tym pojecie calkiem niezle jak na samouka, i wydaje mi sie ze samouk ktorego jest to pasja a student ktory spi na ekonomi w ostaniej lawce to cos innego i umiem wiecej i wiem niz polowa wypowiadajacych sie ekonomistow mgr na tym forum ale to moja wizja, wiem po sobie jestem mgr i mam wiedze ogolna, umiem sie uczyc ale mnie to nie ciagnie moj eks kierunek raczj mnie nie interesuje. A co do ZACZNE MOZE .... jak cos to sie skontaktuj ze mna, ja narazie nie podpisuje umow tylko sie ucze i wiem duzo, ale jak chcesz to Ci wyjasnie wszystko te kroczki gdzie zarabia OVB i to co zarabia bank podaj jakis namiar:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rysiek666
a i jeszcze jedno , wszyscy na forum nie jako szufladkujecie OVB owcow, ale jak wszedzie sa wyjatki!! sa tempe jednostki biegajace od drzwi do drzwi a tez sa pewnie dobrzy doradcy, no i..... Ci dobrzi przetrwaja a slabi odpadna, Mowa o inwestycjach, sytuacja krachu na giledzie, nie latwa do przewidzenia ale jednak, doby konsultant powinien wam zawadomic o tym i zrobic ewentualna zwiane portfela , i wtedy......... macie zaufanie , on ma poleconych itd. poruszona ostatnio temat poleconych, dla mnie glupota, aby na spotakniu ktos dawal nam umery telefonow, to juz troche przesada!! aby wbijac do dmou kogos obcego!! jestes dobry sami do Ciebie dzwonia!! A i do OVB owcow wypowaidajacych sie na tym forum, w sumie jestesmy w jednej druzynie, ale moii drodzy, skoro ktos na was najezdza podajdzie jakis argumet a nie dawajcie suchych faktow, wasze wypowiedzi bez puenty, a na polowe wypowiedzi ja z 3 tyg stazem potrafilbym lepiej odpowiedziec niz wy, 2 -8 lat pracy, takim suchym pieprzeniem tez robicie zla opinie. I jescze temat jednogo posta apropo znajomego bankowca i kredytu w Frankach Szwajcarskich i PLN, skoro masz jakas wiedze (mysle ze tak jeestes OVB ) wiec. Ostatni raport , w skali roku nie wiem czy trafie w procenty, ale ilosc kredyt贸w hipotetycznych w PLN wzros z 4 do 15% (chyba nie istotnne wszakze duzo) i popatrz na notowanie PLN od okolo 4-5 lat sie umacnia nasza waluta i skoro myslisz pomysl i we藕 ppod uwage 2012 rok!! mowi cos ta data Euro 2012, do tego czasu jest pewnosc 90% ze nasza waluta raczej nie spadnie a gospodarka sie rozwinie, wiec kredyt w PLN lepszy od obcej waluty. A do 2012 raczej EURO nie wejdzie mam nadzieje:( to tyle na dzis

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nobody 33/5
Odpowiadaj膮c na post powy偶ej musz臋 stwierdzi膰 co艣 niebywa艂ego - ot贸偶 traktuj臋 to forum jako niez艂膮 zabaw臋 , co艣 co mi pozwala si臋 odpr臋偶y膰 ... ale do rzeczy . Jeden zasadniczy b艂膮d w toku rozumowania pana powy偶ej - mianowicie po co komu i艣膰 do banku ING - przyznaj臋 szczerze te panie cho膰 mi艂e i niekiedy bardzo urodziwe nie znaj膮 si臋 na funduszach , wiedz膮 tylko tyle 偶eby sprzeda膰 ( go艣膰 podchodzi do okienka i chce wp艂aci膰 na lokat臋 a pani bardzo uprzejmie informuje go o funduszach bo po pierwsze krzywdy mu nie zrobi a po drugie akurat lokaty ju偶 ma ale do planu brakuje jej jeszcze kilka funduszy - klient kupuje i gra gitara - ale ... no nie przecie偶 klient si臋 nie zna i co - s艂yszy w telewizji jaki艣 rwetes o spadkach na gie艂dzie a pani w okienku m贸wi - prosz臋 przerzuci膰 艣rodki do funduszu B oczywi艣cie pobieraj膮 prowizj臋 i tak w k贸艂ko ) Rozpisa艂em si臋 ale wracam do zasadniczej kwesti - ot贸偶 b艂膮d jest taki WIG 20 ale fajnie brzmi czuj臋 si臋 ju偶 ekspertem Ma艂e i 艢rednie - jeszcze lepiej - wiecie co KLIENT I TAK NIC NIE WIE. Pan powy偶ej 2 posty prosi o fachow膮 porad臋 i co...slogany Wracaj膮c do tego b艂臋dnego za艂o偶enia pragn臋 wyja艣ni膰 i偶 bez wzgl臋du na to czy si臋 ma fundusze w banku czy w ... Firmie Ubezp. to i tak trzeba si臋 zna膰 na funduszach - chyba 偶e agenci OVB dzwoni膮 do klient贸w swoich i powiadamiaj膮 ich o tym co dzieje si臋 na gie艂dzie i o tym co z tym faktem zrobi膰 - ale takiej informacji nikt nie napisa艂 - poza tym prosz臋 sobie wyobrazi膰 agenta kt贸ry zawar艂 100 takich um贸w - przecie偶 on nie jest w stanie tego zrobi膰 I co w tedy ,trzeba znale偶膰 tak膮 firm臋 gdzie po pierwsze jest mo偶liwo艣膰 przerzucania 艣rodk贸w z jednego do drugiego funduszu po drugie taka firma powinna mie膰 sztab ludzi zewn ( specjali艣膰i Asseci ) kt贸rzy si臋 tym zajmuj膮 .Dochodz膮c do konkluzji mojej i tak ju偶 szerokiej wypowiedzi pragn臋 poinformowa膰 pana kt贸ry chce uzyska膰 odpowiedzi sensownej na tym forum 偶e... raczej jej nie uzyska i tylko dziwi mnie wypowiedz specjalisty OVB post wy偶ej bo dla laika to jest to zam膮cenie i nic nie wnosz膮ce do sprawy pisanie - ja osobi艣cie bym wiedzia艂 owiele mniej ni偶 wcze艣niej - no ale pan te偶 zaznacza asekuracyjnie 偶e si臋 uczy - Drogi panie czy w takim razie gdyby mia艂 pan do zainwestowania kwot臋 X czy da艂by pan j膮 osobie kt贸ra si臋 uczy , czy specjali艣cie ? Pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rysiek666
na pytanie, kwota X, uog贸lnijmy 200PLN miesiecznie!! takie minimum jest w OVB +/- . Kwota X to 200 pln i inwestuja ja w OVB, pomijam fakt ze na tym zarobie!! to raz bo pewnie zaraz sie ktos przyczepii. moja sytuacja swiezo upeczony mgr, dotyczchczas zarabbiajacy w wakacje na jagdach w Szwecji, praca wlasnie znalazlem okolo 2000 tys miesiecznie, i 200 pln wplacam do OVB nie wiem, dlatego ze sie znam i koszty ktore strace na tym oprocentowaniu i przeleja mi na konto, ale jednak zaiwestuje. Taki spoosb oszczedzania jest dosc fajny, 200 pln, suma smieszna nie wiem czy dla mnie czy dla kogo innego tez, wiekszosc z was na foum to pewnie ludzie z przedzialu 20 - 30 lat, co to 200 pln, jeden lepszy weekend !! Wyjscie do pabu nie licze wyjazdu z dziolszka w gory 400, i wiecej. Wiec co mi szkodzi zrobic zlecenie stale na 10 lat po 200 zaraz po wyplacie i za 10 lat wyplacic fajna sumke?? a apropo inwestycji w funduszy wyniki akcji lub top 50 malych i srednich od powstania to srednio okolo 20% (wielkie minimum)i wiecej jeden rok podczas krachu MINUS ale na przelomie 10 lat nie zauwazalny. Wiec nawet bez zadnych zmian na koncie mamy gwarantowany zysk, a jeden weekend chodzic trze藕wy i wsta膰 bez bOlu glowy, to tez zysk. To moja sytuacja i w wiekszosci polskich domow jest podobna, 200 PLN sukienka dla laski, kosmetyczka, fajki miesiecznie, kurde nie inwestujemy 1000 co by dla mnie bylo nie do przyjecia tylko 200 pln, pomijamy jednostki zyjace z od 1 do 1 owszem tam brakuje i 200 to kwestia przezycia, ale jestes mlody?? i masz prace nawet nie prace 2 rece i troche w glowie wiec 200 pln to nie jest nic wielkiego. a ze sa smieszni ludzie w OVB to prawda, ten dyrektor okregu pucujacy sie swoja super struktura(ten z forum), to albo debil albo nie wiem kto, ktos powaznie myslacy i zarabiajacy pieniadze nie wpisuje sie na takich forum bo kto wejdzie, widzi jego pozim intelektualny i od razu sie zraza, podejrzewam ze to jakas anty reklama i mam nadzieje ze mam racje

Udost臋pnij ten post

witam raz jeszcze widz臋, 偶e dyskusja zmienia powoli kierunek :) niestety has艂a typu "OVB jest przedtawicielem innych firm Compensa i wszystkie inne(...)" nie specjalnie mnie przekonuje, ju偶 wyja艣niam dlaczego: z prospektu kt贸ry otrzyma艂em dowiaduje si臋, 偶e ovb wsp贸艂pracuje m.in. z Compens膮, Generali, PKO czy DWS.- sprawdzi艂em sobie czym zajmuj膮 si臋 te firmy (kt贸rych wcze艣niej nie zna艂em) i .... okaza艂o si臋,偶e tylko DWS to fundusz inwestycyjny (czy tez mo偶e fundusze). Pocz膮tkowo my艣la艂em 偶e ovb pracuje z wieloma r贸偶nymi funduszami, np : Arka, ING, BPH czy Lukas. W zwi膮zku z czym, w przypadku gdy np. funusze Arki "lec膮 na 艂eb" pracownik ovb wskazuj mi aby przenie艣膰 艣rodki np. do ING. By膰 mo偶e si臋 myl臋 i ca艂a sprawa rozbija si臋 o przenoszenie 艣rodk贸w z funduszu na fundusz wewn膮trz np. Arki i na tym ma polega膰 "zabezpieczenie " naszych 艣rodk贸w. Jako zupe艂ny laik (zacz膮艂em si臋 tym interesowa膰 4 dni temu po raz pierwszy) my艣la艂em, 偶e chodzi o przenoszenie kapita艂u z jednego funduszy (Arki) na inny (np. ING) w ramach np. funduszy akcyjnych. Je偶eli moje rozumowanie jest b艂臋dne tzn. je偶eli ovb daje mo偶liwo艣膰 korzystania z wi臋cej ni偶 tylko funduszy DWS, oraz wystarczaj膮cym zabezpieczeniem jest zmiana funduszu z akcyjnego na pieni臋偶ny wewn膮trz tego samego FI, prosz臋 o odpowied藕. Z g贸ry dzi臋kuje za wpisy. Ps. podane nazwy funuszy s膮 zupe艂nie przypadkowe (poza DWS).

Udost臋pnij ten post

Witam. Odnosnie funduszy.DWS to DWS ma w swym dorobku kila porz膮dnych funduszy. Co do Arki.Bardzo znana z telewizyjnych spot贸w a co do inwestycji.takze niezle jej idzie. OVB ma dost臋p...i tutaj mozecie wierzyc lub ...wasza sprawa....do (uwaga ) ponad 300 funduszy !!! Fundusze serwowane przez BPH , Legg Mason,Pramerik臋,BZWBK Zachodni ( ARKA),nawet Commercial Union,Poprzez roznorakie instrumenty mamy do nich dostep i mozemy je sprzedawac.Blisko 200 funduszy zagranicznych ktore na ostatniej korekcie wyszly i takbardzo dobrze poniewaz najmniej ja idczuly.Poczu艂y ja wszystkie fundusze ale te ktore sa zarzadzane przez specjalistow ( prawdziwych) w danych funduszach ...odczuly najmniej. To ze jest DWS i AIG to sa fundusze ktore zawsze by艂y i ktore maja w swej strukturze pod soba kilka innych.sa fundusze takze za ktore za przeproszeniem nie zaplacimy ani grosza jesli chodzi o Belke. I bez zadnej ochrony.Zadnej hybrydy.Zadnego towarzystwa.Czysty fundusz.Nie musisz p艂acic Belki. nie zdradze nazwy firmy poniewaz odbieram sobie w tej chwili chleb ale rzesza klient贸w robi oczy na widok regulaminu w ktorym jest odnotowane ze zadne opodatkowanie nie jest pobierane.Zadnych obietnic.czyste fakty.zachowuje sie fair wobec klient贸w ponewaz jak nie dowierzaja zostawiam regulamin przed nosem a potem czekam na telefon.nie rzadko jest tak ze nie musze na niego czekac tylko inwestycja rusza. Nie wymuszam na kliencie zadnych poleconych jego znajomych tylko stawiam warunek. ze jesli zarobi na tym czy innym funduszu w przedziale p贸艂 do roku czasu to mam liczyc na osoby ktore mi poleci.Choc nie rzadko jest tak ze klient sam m贸wi ze jak zarobi to liste z osobami sam przygotuje. Buduje sobie przedewszystkim zaufanie i wiarygodnosc. I macie racje OVB czasem ma w swych szeregach palant贸w rz膮dn6ch pieniedzy z prowizji i dlatego nie rzadko wala komu艣 zyci贸wke na rok czasu po to by prowizja byla wieksza przy tym krzywdzac klienta. Przez to niszcza marke firmy krtora budowala sie przez 37 lat!.Chce nalezec do ludzi ktorzy sa zaufani i wiem ze moi klienci na mnie moga liczyc.doradzam im tak jakbym to sobie sam robi艂.Siebie nie skrzywdze. I wiecie co ?? Pracuje 3 lata w firmie.Uczono mnie wszystkiego co moze byc wykorzystywane w zdobywaniu klienta. Jak wyciagac polecenia,jak telefonowac.jak rozmawiac. sam na szkoleniach k艂ad艂em nacisk na to jak wlasnie zdobywac polecenia i wiecie co ??? zadne szkolenie nie nauczy was przedewszytskim solidnosci,uczciwosci,s艂ownosci,wiarygodnosci.jesli sami tacy nie ejstescie to nie zaczynajcie nawet pracy w OVB.Zadne szkolenie wam tego nie da a kazdego klienta nastepnego bedziecie traktowac jak zdobycz a nie jak przyjaciela.Sory za to co m贸wie ale taka jest prawda. Anty reklamowcy i konkurencja zraz powie ze nie ma funduszu ktory by nie by艂 obarczony Belk膮.Maja racje nie ma takiego ....ale nie zagranic膮. M贸wcie co chcecie.Pracuje przy tym i wiem ze moi klienci podatku nie p艂ac膮. mam z tego naprawde szerokie szkolenia i wiem ze struktura w jakiej pracuje jest jedna z lepszych w kraju. Nie bede sie psrzeczal ktora jest najlepsza bo to nie ma sensu.Um贸wmy sie ze jedna z lepszych. Moja natura nie pozwoli sobie na to ze zak艂adajac fundusz znajomemu wrobie go w koszty a tym bardziej on straci. czasem zaufanie dla mnie ejst wazniejsze niz pieniadze i dlatego szanuje sobie klienta.Do kazdego przyk;ladam sie jak do wlasnego znajomego. OK.Koniec samolubnej reklamyCi co przeczytali niech wyciagna wnioski na temat wymuszania kontakt贸w od klient贸w i zdobywania polecen.Aby byc poleconycm niestety ale trzeba sie niezle naharowac zeby klient nabra艂 zaufania do nas. jak spotykasz dziewczyne ( chlopaka) to od razu idziecie do 艂贸zka i macie dzieci ( sory za brutalnosc)I NIE !! najpierw sie poznajecie i obdarzacie zaufaniem az w koncu cos tam sie rodzi.to samo jest z klientem. Ni3ch Cie pozna pokaz mu ze warto na Ciebie liczyc.ze warto wlasnie TOBIE powierzyc finanse w r臋ce.Ze wlasnie z Toba m贸g艂by dzielic sie problemami finansowymi ( jesli do nich dopuscisz bedziesz fatalnym doradca ) o ile je bedzie mial. Ze to wlasnie TY jestes jego jedynym doradca a nie TY i 15 innych agent贸w bo jeden robi OC w hestii a drugi w PZU matka ma ubezpieczenie w HDI a pojutrze przyjdzie trzecia twarz innego agenta z Compensy. Jesli masz klienta ktory Ci nie ufa ...nie zr贸wnuj go z ziemia .Pokaz mu ze warto na Ciebie stawiac. Ze jesli ma innego agenta lub doradce w banku ....to jak sam go zaczniesz obslugiwac tak jak nalezy to ze sam odejdzie i zrezygnuje z obslugi przez kogos onnego....bo ma Ciebie. I tutaj nie ma zadnej filozofii OVBTo czyste refuly wspolpracy i psychologii czlowieka.kazdy przedstawiciel handlowy czy sprzedaje grzebienie nocniki czy odkurzacze ma wpajane pewne zasady ktorych sie trzyma. I tego czasem zaluje pracujec w OVB ze nie ma szkolen wlasniez takich czasem zasad. czytam je sam w domowym zaciszu , wyciagam z ksiazek , czasopism, poradnik贸w.Sposobynie na podejscie klienta tylko na zwiekszenie swojego zaufania wobec mnie samego. jesli nie ebde sam czul tego co robie to po co ja pracuje w OVB ??Dla kasy ?? Oczywiscie ze tak ale kasa to produkt uboczny tego co robie a tak naprawde to mam czuc przyjemnosc i satysfakcje z tego co robie. Podsumowujac moja \"krotka\" wypowiedz. jak pracujesz oddaj sie calym soba tej pracy. Co do funduszy to zadawaj OVB wcowi bardzo duzo pytan .Tylko tak wyczujesz czy masz doczynienia z swiezakiem czy profesjonalist膮.A ilosc funduszy jakie moze zaproponowac OVB to .....na pocz膮tek 200 niech bedzie.DLa tych mniej dowierzajacych. z pozdrowieniami. dla \"swiezak贸w\" profesjonalist贸w i klient贸w obecnych i tych przysz艂ych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rokefeler
ci膮gle mysle nad tym czy pracowa ovb ale to co s艂ysza艂em od znajomych i to co czytam teraz mocno mnie zniech臋ca. ............. Po pierwsze mysle ze dobrze prosperujaca profesjonalna firma finansowa potrafi obronic sie sama i jej pracownicy naprawde niemusieliby reklamowa jej dodatkowo na forum....... po drugie kto艣 tam wcze艣niej napisa艂 偶e nie werbujecie byle kogo ...a nast臋pny kolega pare post贸w dalej pisze 偶e zaprasza na rozmowe kwalifik...... Po trzecie kupa kontrowersjii.... Co艣 bardzo dziwnego co OVbowcy nazywaj膮 SZTORN.... Pozatym to troche dziwne 偶e jest to firma najwi臋ksza w Europie i najstarsza firma doradztwa fin. a wiekszo艣 o niej nie s艂ysza艂a....m贸wicie 偶e nie musicie sie reklamowa dajmy na to inn膮 firm臋 np. Coca Cola Corp. nie do艣 ze ka偶dy na 艣wiecie j膮 zna to i tak sie reklamuj膮 bo w ka偶dym 艣rodowisku w kt贸rym istnieje konkurencja marketing zeby przetrwa jest potrzebny....Bajki o zarobkach 25000 z艂 wsadzccie se mi臋dzy ksia偶ki i to w wieku 20stu ... Sp贸jrzmy np. na firme Delloite 艣wiatowego pioniera w dziedzinie doradztwa zar贸wno podat. jaki i finan., w kt贸rej pracuje Elita sama 艣mietanka tej bran偶y ..ciekawe czy kto艣 z takimi wynikami jak u was pracuje tam lub ma OVB w swojej przesz艂o艣ci zawodowej.... i jeszcze s艂贸wko do ludzi kt贸rzy nie maj膮 wykszt. i zarabiaj膮 niby 10 tys. w ovb wcale nie jeste艣cie lepsi od ludzi po pa艅stwowych uczelniach zarabiaj膮cych 4500 z艂. Bo przecie偶 pieni膮dze to nie wszystko ...a znamy reputacje agent贸w ubezpiecz. w |Polsce---- Naci膮gacze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pracownik
Do Rokefeler Co do Storno Rezerwy jest to zabezpieczenie naszych partner贸w, a tak偶e pracownik贸w przed nieprzyjemn膮 sytuacj膮 zerwania umowy. Chodzi o to 偶e przez bodaj偶e 2 lata, 25% Twojej prowizji jest mro偶one na wypadek gdyby klient zerwa艂 umow臋, w takim przypadku nie musisz oddawa膰 prowizji a jedynie jest Ci zabierana ta rezerwa. Po up艂ywie tego czasu je偶eli klient kontynuuje umow臋, dostajesz wszystko co Twoje. Nikt w OVB nie powie CI 偶e b臋dziesz zarabia艂 25.000z艂 w wieku 20 lat, taka podstawowa stawka jak przychodzisz do firmy i faktycznie pracujesz to 2.000z艂, jak sie bardzo starasz, czyt. po艣wi臋casz temu 3-4h dziennie to mo偶esz doj艣膰 do 4.000z艂 nawet wi臋cej, ale wszystko zale偶y od Ciebie, do tych 25.000z艂/m-c oczywi艣cie mo偶esz doj艣膰, ale to wymaga na prawd臋 ci臋偶kiej pracy przez minimum 5lat. Co do wykszta艂cenia to jest potrzebna tylko matura, a dalsz膮 wiedz臋 zdobywa si臋 systematycznie i tylko w tej dziedzinie kt贸ra jest potrzebna, poza tym do sensownej rozmowy z cz艂owiekiem o jego potrzebach nie potrzebujesz mie膰 tytu艂u profesora nadzwyczajnego ;). Ja osobi艣cie nie uwa偶am si臋 za kogo艣 lepszego tylko dlatego 偶e zarabiam wi臋cej, robi臋 to co daje mi satysfakcje, pomagam ludziom zabezpiecza膰 si臋 finansowo oraz pomna偶a膰 ich maj膮tek, a to 偶e mam z tego kase to dodatkowy atut. Oczywi艣cie w ka偶dym stadzie znajdzie si臋 czarna owca, zdarzaj膮 si臋 u nas osoby kt贸re my艣l膮 tyko o pieni膮dzach i naci膮ganiu, ale d艂ugo u nas nie pracuj膮 i nie mo偶na ocenia膰 firmy patrz膮c tylko na nich. Ale niestety taka jest mentalno艣膰 polak贸w, jak w wiadomo艣ciach m贸wi膮 偶e kto艣 z czerwonego krzy偶a ukrad艂 datki na biedne dzieci to si臋 szykanuje ca艂膮 organizacj臋 i nie zwraca sie uwagi ile dobrego ju偶 zrobi艂a i dalej robi, a to by艂 tylko incydent

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jollllla
zauwa偶ay艂am, 偶e pracovnicy obv s膮 na bakier w ortografij膮... a偶 偶al patrze膰, ludzie nauczcie si臋 wreszcie pisa膰 NAPRAWD臉 !!!!!! tak samo jak znan mi studentka dziennikarstwa - a zdania skleci膰 nie potrafi bez "yyyyyyyy" "eeeeeeeee".................

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Piterro
Pracuje w OVB Allfinanz od 2 miesiecy i jestem jak najbardziej zadowolony z tej firmy.Pierwsze pieni膮偶ki na konto wplyne艂y mi po 1,5 miesi膮ca,艣wietna droga kariery,rewelacyjna atmosfera w pracy. Jest to doradzto finansowe i ma pomagac ludzi膮 ,a je艣li kto艣 nastawia si臋 na szybkie zrobienie pieni臋dzy to nie nadaje sie do tej firmy bo przez takich wla艣nie to ludzi My praconicy OVB mamy z艂膮 opinie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yarson
hmm..dzis bylem na rozmowie..wrazenia super.. jutro skzolenie,ale zwatpilem po tym co tutaj przeczytalem:( pozatym kolo mi mowil ze min,to jakies 1000zl :( to zdecydowanie za malo... i telefonu sluzbowego nie oreruja..wiec do klientow mam dzwonic na wlasny rahcunek???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rychsiekk
OVB sie zaczyna po szkoleniu w warszawie 6-7 X hehe cos fenomenalnego, wiec jesli ktos tam pracowa膰 niech wyczeka 3 miesiace a w styczniu zrozumie wszystko i sam odpowie na pytanie czy warto??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yarson
kurcze.. jak nie wgarniaku to co w dresie:P??? i czemu tak narzekacie?? mi koles dzis powiedizal ze na forum rozne glupoty pisza ludziki,ze skzolenia platne itp... mi powiedzial ze po2 tyg,juz sie zarabia oczywiscie o egzaminach wpsomnial, zarobki min,1000-1200 ;/ a egzaminy kosztuja??? jutro 1sze skzolenie,wiec sie dopytam;|

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Xin
Odpierdolcie sie od OVB. Pracuje pol roku i jestem zadowolony. Owszem na poczatku tez bylem nieufny, a to glownie przez to ze naczytalem sie wlasnie takich forow jak to.. Ale olalem to i zaufalem mojemu szefowi. Dzis zarabiam calkiem sporo i mam w dupie glosy sflustrowanych frajerow, ktorym nie wyszlo i marnuja czas na pisanie bzdur w internecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na emeryturze
Moi Drodzy! Czytam sobie te r贸偶ne posty na forum, czasem zwyczajnie u艣miechaj膮c si臋 pod nosem a czasem krew mnie zalewa. Jestem OVBowcem "na emeryturze", przepracowa艂em w tej firmie 5 lat z czego 4 lata czynnie (w ostatnim roku pobiera艂em tylko prowizj臋 od kontynuacji podpisanych wcze艣niej um贸w lecz ani razu nie spotka艂em si臋 z klientem czy pracownikiem). Nie zaszed艂em mo偶e zbyt daleko w 艣cie偶ce kariery gdy偶 by艂em tylko Kierownikiem Oddzia艂u, ale srebrn膮 szpilk臋 za dobr膮 sprzeda偶 w klapie garnituru dumnie nosi艂em, raz znalaz艂em si臋 na szczycie krajowej listy najlepszych sprzedawc贸w i poprowadzi艂em spor膮 dawk臋 szkole艅 nowych pracownik贸w. Dzi臋ki OVB do艣wiadczy艂em pierwszych du偶ych pieni臋dzy w swoim 偶yciu, w nagrod臋 za "przyzwoit膮" sprzeda偶 je藕dzie艂em w Niemczech "wypasionymi furami", przez chwil臋 czu艂em si臋 kim艣 "wybitnym" i robi艂em za przyk艂adowy obraz wzorowej kariery. Najwa偶niejszym jednak spadkiem po pracy w tej firmie jest wiele kontakt贸w z moimi klientami, z kt贸rymi do dzi艣 utrzymuj臋 dobre a z kilkoma wr臋cz przyjacielskie stosunki oraz wiedza o rynku finansowym, kt贸rej wcze艣niej nie mia艂em. Mo偶na zapyta膰 skoro by艂o tak 艣wietnie dlaczego mnie tam ju偶 nie ma? Ot贸偶 co do firmy nie mam 偶adnych zastrze偶e艅, a wr臋cz przeciwnie: firma notowana jest na niemieckiej gie艂dzie co powoduje 偶e jej finanse i dzia艂alno艣膰 s膮 transparentne i przez ka偶dego do zlustrowania, wi臋c rekomenduj臋 j膮 ka偶demu kto o ni膮 pyta, a w ostatnich 12 miesi膮cach przyprowadzi艂em jej nawet dw贸ch pracownik贸w, ale... ...firm臋 tworz膮 ludzie, wi臋c tych nowych pracownik贸w przyprowadzi艂em do zupe艂nie innej struktury ni偶 ta w kt贸rej si臋 "wychowa艂em". Odszed艂em bo ceni臋 sobie lojalno艣膰 wobec ludzi i t膮 warto艣ci膮 kieruj臋 si臋 w moich kontaktach ze 艣wiatem, a niestety tej warto艣ci nie otrzyma艂em od swoich prze艂o偶onych. Na jednym ze szkole艅 kadry kierowniczej odwa偶y艂em si臋 bowiem skrytykowa膰 pewne dzia艂ania i zaproponowa艂em inne rozwi膮zanie ni偶 chcia艂 to us艂ysze膰 m贸j dyrektor, a 艣ci艣lej jego 偶ona (nie zwi膮zana nota bene ze struktur膮). W zamian na najbli偶szym cotygodniowym spotkaniu roboczym tej偶e kadry kierowniczej zosta艂em przez ni膮 publicznie obrzucony b艂otem a przede wszystkim k艂amstwami z kt贸rymi nie mog艂em si臋 pogodzi膰. Zrozumia艂em 偶e jestem w firmie wa偶ny tylko wtedy m贸wi臋 to co chc膮 us艂ysze膰 prze艂o偶eni i pisz臋 du偶o punkt贸w ergo napycham kiesze艅 prze艂o偶onych ci膮gle 艣wie偶膮 got贸wk膮, a poniewa偶 mia艂em w tamtym momencie troch臋 gorsze wyniki sprzeda偶y zrozumia艂em, 偶e staj臋 si臋 kim zb臋dnym. W tym momencie przesta艂em rekrutowa膰 oraz dba膰 o swoj膮 struktur臋 chc膮c oszcz臋dzi膰 swoim pracownikom podobnych prze偶y膰 z moimi prze艂o偶onymi, a ka偶dy OVBowiec wie, 偶e z samej sprzeda偶y 偶y膰 mo偶na dobrze ale kr贸tko, wi臋c wypalenie przysz艂o szybko, a ja zacz膮艂em szuka膰 innej pracy, kt贸r膮 zainspirowa艂 mnie jeden z "zacniejszych" (czytaj: da艂 mi kiedy艣 du偶膮 prowizj臋) klient贸w. Do tego dosz艂y kombinacje formalne "na granicy" prawa jednego z najlepszych sprzedawc贸w tamtego czasu, na kt贸re zarz膮d firmy nie zareagowa艂 (bo przecie偶 dobrze sprzedawa艂) i nie mia艂em w膮tpliwo艣ci, 偶e cho膰 w OVB pracowa膰 chcia艂bym, to z t膮 struktur膮 nie chc臋 mie膰 nic wsp贸lnego. Podsumowuj膮c: OVB jest rajem dla dobrych sprzedawc贸w, bo ze sprzeda偶y ubezpiecze艅 si臋 tutaj najlepiej 偶yje (szczeg贸lnie niekt贸rych firm, kt贸re lepiej p艂ac膮, a odkrycie faktu, 偶e tabela prowizyjna "preferuje" niekt贸re ubezpieczenia by艂a dla mnie swego czasu du偶ym rozczarowaniem, bo karmiony by艂em jako 艣wie偶y pracownik zupe艂nie inn膮 prawd膮). Je艣li dobry sprzedawca b臋dzie dodatkowo masowo rekrutowa艂 (podkre艣lam s艂owo MASOWO) to b臋dzie po kilku latach uczciwie zarabia艂 bajkowe pieni膮dze! Tak naprawd臋 w艂asn膮 sprzeda偶膮 zarabia si臋 tylko pieni膮dze na "rozruch", reszt臋 bowiem przynosz膮 inni ludzie z oby jak najbardziej rozbudowanej struktury. /Ciekawe czy za system MLM kto艣 kiedy艣 dostanie ekonomicznego Nobla... ;)/ OVB nie jest dla doradc贸w, bo nie jest firm膮 sensu stricto doradcz膮 tylko firm膮 po艣rednictwa ubezpieczeniowego i (dodatkowo) inwestycyjnego. Produkty ma rzeczywi艣cie najlepsze na rynku, bo gdyby sprzedawa艂a z艂e na wolnym rynku by si臋 nie utrzyma艂a, wi臋c klient ma gwarancj臋 dobrej jako艣ci. Obecno艣膰 OVB na gie艂dzie sprzyja dobremu wizerunkowi i presti偶owi firmy w Europie, wi臋c pod jej skrzyd艂ami mo偶na czu膰 si臋 bezpiecznie, a 偶e jest to do tego firma bogata to te偶 czasem do艣wiadczy膰 mo偶na zb臋dnego luksusu za dobre wyniki pracy... Pami臋ta膰 jednak nale偶y, 偶e firmie pracuj膮 ludzie r贸偶nego pokroju intelektualnego i moralnego (patrz uwaga o masowym rekrutingu) i liczy si臋 to ile pieni臋dzy firmie przynosisz (a jest to dla wszystkich widoczne na tablicy wynik贸w w centralnym miejscu prawie ka偶dego biura), a nie kim jeste艣. Mo偶esz trafi膰 na takiego szefa, kt贸ry w trudnej chwili pomo偶e Ci i wesprze (a znam takie przypadki), a mo偶esz trafi膰 na takiego kt贸ry w takiej chwili nawet za tob膮 si臋 nie obejrzy. Je艣li jeste艣 grubosk贸rny(a), ambitny(a), pracowity(a), zdeterminowany(a) i otwarty(a) na drugiego cz艂owieka mo偶esz tu zarobi膰 pieni膮dze 偶ycia, samodzielnie kreuj膮c swoje zarobki a tym samym swoj膮 przysz艂o艣膰. Mi臋czaki nie maj膮 szans ani sprzedaj膮c ubezpieczenia, ani masowo (!) 艂aduj膮c na ta艣m臋 rekrutacji setki a najlepiej tysi膮ce przypadkowych ludzi. Spr贸bowa膰 zawsze warto! Ja spr贸bowa艂em i nie 偶a艂uj臋...

Udost臋pnij ten post

Jasne ze warto. Ja pracuj臋 w OVB i jestem bardzo zadowolona. Jakie艣 pytania? ch臋tnie odpowiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 thomason
droga agula! ja mam pytania: 1. ile lat pracujesz w OVB? 2. na jakim stanowisku pracujesz? 3. ile JP miesi臋cznie pisze Twoja struktura?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jasi
Witam. Chcia艂bym zaznaczy膰 偶e nie pracuj臋 w OBV ale by艂y takie czasy 偶e pracowa艂em i bardzo by艂em z tego zadowolony. Mn贸stwo ludzi mo偶na pozna膰 i cieszy膰 sie niesamowitymi szkoleniami oraz wyjazdami:D serdecznie pozdrawiam starych znajomych!! I sam sie zastanawiam czy jeszcze czasem nie wr贸ci膰 do tego biznesu:) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Xavier32
Jedna wielka sekta!!! Jest GURU a pod nim PIONKI, kt贸rzy na niego zarabiaj膮!!! Bardzo wci膮gaj膮ca praca, ale tylko na pocz膮tku!!! Szkoda czasu i nerw贸w 偶eby pisa膰 wi臋cej na ten temat!!! POZDRAWIAM WSZYSTKIE PIONKI!!!

Udost臋pnij ten post