Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Tak! Swoje powierzylam :) Jetsem bardziej przekonana do takich ludzi niz do tych co sie \'szkolili\' na doradcow! Wiekszosc z tych wyszkolonych to tacy doradcy jak z koziej dupy traba...!!! Pracownicy w OVB maja wieksze mozliwosci nauczenia sie czego kolwiek niz ci studenci... Zreszta co aj bede Tobie tlumaczyla, kazdy ma swoje zdanie i poglady...a o tym sie nie rozmawia!

Gość Gigant2015
Mi nic nie musisz tłumaczyc,bo wiem jak to wyglada KONKRETY prosze,KONKRETY a nie lanie wody. Jakie wieksze MOZLIWOSCI maja pracownicy OVB niz studenci ekonomii i finansow,ktorzy przez 5 lat studiow zgłebiaja wiedze. Bzdury takie pleciesz,az sie smiac chce. I gratuluje wybitnego zmysłu inteligencji i wiary w człowieka. Pracownicy fizyczni ,ktorzy za nic nie chca wrocic do łopaty,zarzadzaja Twoimi pieniedzmi:))))))) No dobre,dobre.

Gość Gigant2015
I jeszcze raz wkleje Twoja wypowiedz na temat pracownikow OVB "Pozostali tylko Ci ktorzy wczesniej pracowali fizycznie i robia wszystko zeby do poprzedniej pracy nie wrocic" Sprzedadza ci wszystko byle nie wrocic do łopaty.

Gość Majkel Dżekson
Do Gigant 015: ty troszke nie masz racji stary! jestes w błędzie a wiesz dlaczego? ten twoj pracownik fizyczny ktory zatrudnia sie do OVB nie zostaje od razu doradca finansowym. jezeli reprezentant 1 zdobedzie klienta, to nie on bedzie dla niego przygotowywal doradztwo tylko juz doswiadczony kierownik ktory przygotowywal takich planów 1500 i wie jak to robić! nie bądź idiotą, w życiu bardziej liczy sie doświadczenie niż wiedza. Jak myślisz? komu powierzyłbyś swój zepsuty samochód? gosciowi ktory ukonczył technikum mechaniczne i studia zwiazane z mechanika pojazdów, ktory ma zero doswiadczenia bo siedzial przez 10 lat w ksiazkach, czy gosciowi ktory jest po zawodowce lub gosciowi ktory nawet nie jest po zadnej szkole, ale ma zaje.bisty pociag do naprawiania i zajmuje sie tym od lat i ma w tej dziedzinie praktyke i doswiadczenie???? tak samo jest w OVB. Za pomocą praktyki zdobywasz doświadczenie. W szkole cie tego nie nauczą. A poza tym w OVB pracujesz NA PODSTAWIE INFORMACJI z Ratingu co ułatwia sprawe, bo zwykly czlowiek nie ma dostepu do tych informacji! czy nie mam racji?

Gość Majkel Dżekson
sory zjadlem cyferke: to mialo isc do Gigant2015!!!!!!!!!!!

Gość Mirosław Maj
Do Gigant 2015:) Muszę się odnieść do Twojego wpisu: "Jakie wieksze MOZLIWOSCI maja pracownicy OVB niz studenci ekonomii i finansow,ktorzy przez 5 lat studiow zgłebiaja wiedze." Podałeś świetny przykład, bo mam na niego konkretną odpowiedź:) Sporo pracowników OVB mojej dyrekcji ma wykształcenie wyższe ekonomiczne, sporo jest w trakcie studiów. Wiedza teoretyczna jest bardzo pomocna w pracy doradcy, ale nie jest wystarczająca. Najlepszym przykładem jest to, że po 2 dniowym szkoleniu zorganizowanym przez naszego Dyrektora ze specjalistą, jakim niewątpliwie jest p. Marek Zuber, pracownik OVB "zaginał" wiedzą z tego szkolenia oraz pochodzącą z praktyki zawodowej wykładowców na uczelni ekonomicznej:) Podsumowując, wiedza akademicka jest pomocna, ale nie gwarantuje kompetencji. Pozdrawiam:)

Gość Gigant2015
do Majkela:;::ten twoj pracownik fizyczny ktory zatrudnia sie do OVB nie zostaje od razu doradca finansowym. jezeli reprezentant 1 zdobedzie klienta, to nie on bedzie dla niego przygotowywal doradztwo tylko juz doswiadczony kierownik ktory przygotowywal takich planów 1500 i wie jak to robić! Bzdury opowiadasz. Zostaje od razu RI czyli jest na najnizszym stopniu. Od razu jest posyłany do potencjalnych klientow.Doswiadczony kierownik.... Co ty pleciesz????? Jak ktos jest nieco doswiadczony to jest juz dyrektorem.Dobrze wiesz, ze nie trzeba sie zbytnio nameczyc by zostac KODem, po prostu smiech na sali.Doswiadczony kierownik,chyba dla niedoswiadczonych nowych pracownikow i nie majacych pojecia klientow. Do Mirosława Pracownik stwierdzil,ze kogos zagiał swoja wiedza. No byc moze,nie umiem tegoocenic,za malo faktow i informacji. Wiedza+doswiadczenie- wtedy mozna isc do klienta. A niestety pracownicy OVB ida i bez wiedzy i bez doswiadczenia.A jesli chodzi o plany inwestycyjne dla klienta indywidualnego,to zajecie dla ucznia gimnazjum,bo niemal niczym sie one specjalnie nie roznia.

Gość krótko i na temat
Jak już się tak czepiacie tego braku doświadczenia to nie zapominajcie, że w Warszawie istnieje Dział Analiz i Ekspertyz i to wlaśnie tam pracują wykształceni i doświadczeni fachowcy, którzy wyszukują najlepsze rozwiązania na rynku i prowadzą negocjacje z największymi i najlepszymi firmami, to dzięki tym ludziom OVB posiada produkty stworzone tylko dla swoich klientów. Te rowiązania są udostępniane przedstawicielom - doradcom, którzy jedyne co muszą zrobić to zapytać klienta o jego cele i możliwości finansowe a później dopasować plan finansowy do niego i zagwarantować mu dobry serwis, tak więc nawet mało doświadczony pracownik przy pomocy swoich przełożonych może umożliwić klientowi dostęp do najlepszych rozwiązań, które przygotowali specjaliści. Proste aczkolwiek nie dla wszystkich zrozumiałe. Jeszcze raz powtarzam: Dział Analiz i Ekspertyz. To jest to, na czym opiera się siła i jakość OVB.

Gość Gigant2015
tia jasne. Jest podpisana umowa z kilkoma partnerami i ich produkty sie sprzedaje.

Gość krótko i na temat
Tu się nie idzie na ilość, tylko na jakość. Compensa, Generali, Aspecta, Hestia to firmy godne polecenia, więc po co więcej?Żeby ładnie wachlarz wyglądał? W sumie jest ich więcej, ale z niektórymi OVB zawiesiło współpracę, bo nie mają tak dogodnych dla klientów propozycji jak te pozostałe. Ale ty Gigant 2015 jesteś tak nastawiony, że każdą wypowiedź tutaj obalisz hehe. Widocznie nie masz co robić. Nikt się tu chyba tyle razy nie wypowiadal co ty, więc jednak bardzo sie interesujesz firmą OVB, szkoda tylko, że nie dostrzegasz plusów OVB, tylko same minusy, a co gorsza, nawet z zalet firmy robisz wady :) Wątpię, czy ktokolwiek na forum będzie bral pod uwagę twoje arcysubiektywne wypowiedzi. Życzę miłego trucia na forum. Baw się dobrze.

Gość Gigant2015
W przciwienstwie do innych ja pisze konkrety, a inni leja wode. Nie doradzam,ani nie odradza,. Pisze jak jest, w przeciwienstwie do wielu tutaj,co pracuja i nie maja o niczym pojecia/

Gość Gigant2015
A obale kazda wypowiedz wiesz dlaczego? dlatego ze wiem o czym pisze.A jak ktos nie wie o czym pisze,to niech wogole nie pisze. Czy korzystne te Bolerka,futury,czy aspecty to sie okaze za jakis czas. Moze nie mam racji? Jak nie- to w ktorym miejscu. Konkrety,konkrety,a nie lanie wody.

Gość Majkel Dżekson
gigant2015 ty po prostu robiles w OVB i ci nie wyszlo i sie teraz mscisz

Przedwczoraj miałem pierwszą rocznicę rozpoczęcia mojego nowego biznesu. Nie było łatwo na początku, ale się udało! Prowadzę biznes oparty o internet. Jest on na pierwszy rzut oka nieco skomplikowany, ale to tylko pozory. Da się on opanowac przez niemal każdego zdrowego psychicznie człowieka. Dotyczy najbardziej dynamicznych rynków świata: - rynku internet-komercji, - rynku papierów wartościowych i - międzynarodowego rynku nieruchomości. Pierwsze i tak naprawdę jedyna inwestycja wynosiła mi wówczas niecałe 800 zł. W związku ze spadkiem kursu dolara, dzisiaj ta suma nie przekroczy 700 zł. Za te pieniądze wydzierżawiłem pakiet internetowych narzędzi, inaczej mówiąc serwisów, które są niezbędzne do każdego biznesu w sieci. Dostałem też prywatnego konsultanta, który prowadził mnie przez pierwsze kroki. Już po 2 tygodniach odrobiłem te 800 złotych i od tamtego czasu wszystko, co zarabiam jest moim czystym zyskiem. W miarę zarabiania skorzystałem z bardzo dobrego systemu treningów firmy. Nauczyłem się lepiej korzystać z komputera, interneta i lepiej organizowywać własną działalność. Pozyskałem sporo nowych znajomych w różnych częsćiach świata i w ogóle, zauważalnie zmieniłem swoje życie na lepsze.!!! Najciekawsze jest to, że system w tym biznesie jest tak zbudowany, iż dzisiaj zarabiam pieniądze nawet wtedy, gdy w żaden sposób nie angażuję się w swój biznes. Inaczej mówiąc - stworzyłem tak zwany dochód pasywny. Póki co nie jest zbyt duży, ale pracuję nad jego zwiększeniem i wg obliczeń powinienem najpóźniej za 2 lata mieć taki dochód, z którym nigdy już nie będę musiał myśleć o pieniądzach! Otrzymałem od losu cudowny prezent w postaci tej biznes-możliwości. W zamian za to muszę podzielić się tą możliwością z innymi ludźmi. Zapraszam ludzi naprawdę chcących zmienić swoje życie na lepsze do kontaktu. Napiszcie do mnie na maila. Adres jest niżej.

Gość Gigant2015
Majkel co ty piep*()sz????? jak zwykle mydło. Powiedz cos konkretnego,w ktorym punkcie nie mam racji to pogadamy. O twoich domysłach gadac nie zamierzam. Co bedziesz dalej twierdzil,ze lepszy facchowiec od łopaty na twojego doradce niz ktos kto sie tego uczy. Tys sam jest fachowiec od łopaty i pługa.

Gość do Gigant 2015
Stary na twoje prosckie wypowiedzi nawet nie ma co odpowiadać. Jak ty sie do ludzi odzywasz??? Dziwie się, że ktokolwiek wchodzi w dyskusję z taka osobą jak ty.

Gigant 2015 a o jakich konkretach Ty piszesz bo ja w Twoich wypowiedziach nie widze konkretow?? Tylko krytyke!!

a pozatym najlepszy pracownikt to ten ktory chce robic to co robi!! Wiec skoro ten ajk to nazywasz od lopaty nie chce juz wracac do tej lopaty to bedzie robil wszystko, uczyl sie, szkolil itd zeby byc dobrym i sie utrzymac... I tez uwarzam ze pewnie pracowales w OVB ale Ci nie wyszlo!!!!

Gość zdegustowany
Przeczytalem caly temat. Za 3 tyg w Warszawie zaczyna sie szkolenie. Teraz sam nie wiem czy jest sens w to brnac. Duzo krytyki pojawia sie w temacie, niestety ta krytyka to rzeczywistosc... Dziala tez grupa ktora stara sie podtrzymac dobre imie firmy. Po co ?

Gość Gigant2015
Mała 13. Ja o Twoich domysłach rozmawiac nie zamierzam. Jak ktos pyta,to odpowiadam. A ze negatywnie? Tak odbierm ta piramidke. Ale kazdy ma swoj rozum. Ja pisze ,jak jest rzeczywiscie, a ty snujesz domysły,bo tak ci wygodnie,albo ktos ci powiedzial,ze w internecie pisza tacy,ktorym sie nie udało. Myslenie nie boli Mała,czasem bys sama pomyslała. "Wiec skoro ten ajk to nazywasz od lopaty nie chce juz wracac do tej lopaty to bedzie robil wszystko, uczyl sie, szkolil itd zeby byc dobrym i sie utrzymac..." I myslisz ze same szkolenia zastapia wykszałcenie ekonomiczne i wiedze??? I to szkolenia z manipulacji ludzmi... Bedzie robil wszystko- no jasne,ale czy nie kosztem klienta.idac na ilosc? To sobie powierzaj kase ludziom nie majacym o tym pojecia,byłym pracownikom fizycznym jak ich tu zachwalaja, ja nie zamierzam. I nikomu,z moich znajomych nie poleciłbym takich doradcow.

Gość Majkel Dżekson
Do Gigant2015: Stary! przeciez klienci nie powierzają swoich pieniedzy pracownikom OVB. Doradcy są po to aby ci pomoc w podjeciu decyzji w jakie instytucje z rynku finansowego bezpiecznie jest zainwestowac pieniadze tak aby po 20,30 czy 40 latach mozna bylo wyjąć je z zyskiem i wogole wyjąć. OVB bazuje na RATINGU i na podstawie tych informacji tworzy plan finansowy dla klienta. Sprawa jest prosta! nie wiem dlaczego nie mozesz tego zrozumiec.

Gość Majkel Dżekson
RATING = BEZPIECZEŃŚTWO a to jest najważniejsza sprawa w dziedzinie finansów. A tak sie składa że OVB to holding finansowy który te informacje posiada.

Gość Gigant2015
Taki rating jak powtarzasz jak modlitwe,to najzwyklejsza umowa z gfirmami na wyłacznosc w sprzedazy produktow. Ten twoj rating to 3 głowne produkty sprzedawane przez sprzedawcow- superfundusz,aspecta zycie,i generali ovb fut in vest. I gdzie ten Twoj rating?Nie ma lepszych produktow na rynku,ze fachowcy akurat te wybrali?

Gość Majkel Dżekson
a znasz jakies lepsze?

Gość kolos
hej, powiedzcie cos o zarobkach pasywnych w ovb . jak to wyglada ? od kiedy sie zarabia na produkcji wspolpracownikow ? dzieki pozdrawiam

Gość Gigant2015
Znam. A co do zarobkow pasywnych,to nie uswiadczysz. Jak juz zbierzesz grupe,to musisz pracowac nad grupa,zeby nad soba pracowała i przynosiła rezultaty. A znalezc efektywnych pracownikow baaaardoz ciezko. Tak wiec stale szukasz,szkolisz,odchodza,szukasz,szkolisz,odchodza. I kreci sie to w kołko. Chyba ze bedziesz mioec szczescie i od razu znajdziesz takic gigantow jak ja:)))) A oni przeskocza Cie na drodze kariery i nie zarabiasz na nich juz nic,ani na ich pracownikach. I znowu szukasz nowych,no na nowych zarabiasz najwiecej.

Gość Majkel Dżekson
Gigant2015 powiedz mi na jakie stanowisko udało ci się wejść ? bo z tego co widzę duzo sie orientujesz wiec musiales pracowac w OVB

Gość do Gigant
gigant tak cie czytam juz jakis czas i wlasciwei nie wiem o co ci sie rozchodzi ,ponoc dobry byles wiec napewno orientujesz sie ze jezeli polacy nie zaczna oszczedzac sami na swoja emeryture to na panstwo nie maja co liczyc, nie mow mi ze ty liczysz na sowita emeryture od panstwa- i to nie sa przwidywania z chmur z kosmosu tylko na podstawie doswiadczen europejskich krajow no i usa, to co ty mowisz to kompletna bzdura, w polsce tylko 5% polakow oszczedza na prywatna emeryture, a w wielkiej brytani 80% bo oni juz dawno zdali sobie z tego sprawe ze na panstwo nie ma co liczyc tam od panstwa dostaja zapomoge (emeryture panstwawa) okolo 80funto tygodniowo i na co mialo by im to starczyc powiedz mi i dlatego sami sobie odkladaja, tak uwaza wiekszosc ludzi wszedzie o tym trabia a znalazl sie taki gigant co dosanie od panstwa oczywiscie o ile dostanie 3 stowki i przezyje-sluchaj tu juz nie chodzi o to czy doradcy tej czy innej firmy sa dobrzy !!! tu chodzi o nasza przyszlosc o przyszlosc Polakow, a IKE czyli indywidualane konta emerytarne sa konieczne by przezyc a nie wegetowac i dlatego nalezy uswiadomyc mlodych ludzi ze musza sie tym zajac jak najszybcie bo nikt tego za nich nie zrobi !!!! a nie biadolic o tym ze doradcy z ovb sa zli . przykro mi ze ty takich spotkales ale nie trzeba byc geniuszem finansow zeby wiedziec ze trzeba sobie odkladac na indywidualne konta emerytarne kazdy doradca kazdej firmy ci to powie

Gość do Gigant
starsze pokolenie o tym nawet wie np moja babcia, a moi rowiesnicy maja to w d..........a trzeba o tym myslec juz w wieku 20 lat juz teraz to nie zart ani zadna sciema---czy ty zdajesz sobie z tego sprawe ile osob przez twoje biadolenie moze stracic szanse na emerture??????????/////////!!!!!!! wiesz ile osob odwiedza forum , zacznij myslec o innych a nie tylko o sobie i o twojeje urazonej dumie , i odpowiedz na pytanie jedno::: masz Idywidualne Konto emerytrne? wiem ze masz bo wydajesz sie byc czlowiekeim twardo stapajacym po ziemi i znajocym sytuacje ale napewno sie do tego nie przyznasz bo to by bylo sprzeczne z tym co wczesniej pisales................