Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość Gigant2015
Ja juz mam emeryture i wcale nie narzekam. Gdzie bzdury plotłem? W ktorm miejscu? Znowu rozmydlanie. Jakbys poczytał moje posty zamiast biadolic nad losem ludzkosci,orientowałbys sie,ze nigdzie nie ma bzdury,tylko obiektywna prawda. A to,ze wychodzi nieco negatywnie,to juz trudno. Jak ja moge dyskutowac z kims kto nie pisze konkretów,tylko powtarza wyuczone regułki z pierwszych szkolen

Gość do giganta
sluchaj ale ja nie bylam na rzadnym szkoleniu poprostu wystarczy poczytac troche na necie co nas czeka w przyszlosci z emeryturami i to nie sa atykuly jakis tam dziennikarzy tylko profesorow, sluchaj wiec jak masz juz emeryture i jestes z niej zadowolony to zajmij sie jakims hobby-acha chyba ze cie na to nie stac-ups panstwo ci za malo dalo, bo na panstwo nie ma co liczyc!!!! sluchaj gosciu jak masz juz emeryture to sie ciesz i daj sie tez innym cieszyc ta emerytura , wiesz ile osob przez twoje dziwaczne wpisy moze nie zobaczyc ani zlotowki po 60 zdajesz sobie z tego sprawe jaka odpowiedzialanoscia sie obarczasz??????????/////// ja nie jestem rzadna ze stron ani ovb ani przeciw ovb, poprosstu interesuje sie swoimi finansami i przyszloscia, czytam co sie dzieje na swiecie i w polsce !!!, albo moze zalujesz ze nie masz III filaru i teraz nie chcesz zeby go tez inni mieli- jak pies ogrodnika!!!!!!!!!!!!!!

Gość słowotok
ha niebyłbym sobą gdybym nie sprawdził i przeczucia mnie nie myliły jednak tutaj antagoniści mają racje, krótko mówiąc OVB to chłam i to perfidny i to na pierwszy rzut oka , kurcze jak można tak bazowac na głupocie ludzkiej w 5 min można stwierdzic ze to chłam dla mniej myslacych w 1 h po analizie tego wątku i wyciagnąc nastepujące wnioski odnośnie powierzenia im swoich funduszy lub czegokolwiek no może tylko PRu:) odnośnie pracy spotkałem "rekrutantów" i fajnie sie ich słucha niemal jak świadków jechowych, zwłaszcza ile to nie zarobili i w 2 miesiące dobry samochód kupili(nomen omen potem potruchtali łapać tramwaj) na konkretne pytania odnosnie pracy lol na początku myslałem ze to troche jak z Avonem, ale on jest nieszkodliwy w porównaniu do tego badziewia bo bazuje na emocjach od pracy gdzie dostajesz namiastke pracy w niewiadomo czym(naprawde troche samokrytyki ludzie myslicie zeby byc doradcą wystarczy pstryknąć palcami) po pozyskanie klientów z kręgu najblizszych tak wiec nie urzeczywistniajmy powiedzenia o polaku i szkodzie

Gość Gigant2015
A czemu mam nie pisac skoro kazde słowo jest prawda. Kazdy moze sprawdzic. Co napisałem nie tak??????? Moze ma na to odpowiesz?? Kto chce pracowac,to niech pracuje,zobaczy i sie przekona,czy mam racje,czy nie. Kazdy ma swoj rozum. Ja pisze co wiem, i nie obarczam sie zadna odpowiedzialnoscia,bo kto chce to przeczyta i sprawdzi.

Gość kropkaaaa
Powiedzcie mi, jezeli kolega mnie rekrutuje to on potem na mnie zarabia ?

Gość rysiek666
Oj Oj gigant gigant czytam te Twoje wypowiedzi juz chyba od miesiaca, gdy ktos najezdza na OVB staram sie od razu odpisywac, tylko ze w twoich wypowiedziach nie ma nic co by w jaki kolwiek sposob mnie jakos grubiej dotknelo, poprostu pierdzisz se pod nosem i piszesz jakies bzdury, poprostu negujesz kazda wypowiedz kogos innego na tym forum, powiem ci tak, chce Ci sie logowac co 20 minut i pisac na forum, zaloguj sie na czaterii albo gg se zaintaluj i tam mozna wiecej popisac niz na tym forum naprawde, a jesli chcesz wyszkolic szybkie pisanie rowniez sa jakies programiki mistrz klawiatury itd. polecam chlopaku i daj se spokoj bo mi meila zapychasz tymi bezsennsownymi wypowiedziami!! Ja spotkalem sie z OVB 9 miesiecy temu dzis jestem se BL i nie zamienie tej pracy na nic innego, moii klienci sa zadowoleni, ja jestem zadowolony i pracownicy rownież, wiec jesli gigant chcesz to zapraszam popracujmy razem, jesli to jedyny sposob abys sie zamknal to jestem w stanie sie poswiecic i gwarantuje Ci po roku czasu stala pensje wysokosci 5.ooo zł jestes kozak chodz sprawdz!! i za rok napiszesz............. albo OVB jest do du.... , albo jednak spoko firma :) freeinfoovb@o2.pl

Gość rysiek666
jeszcze jedno, chcesz konkretow!! oka na poprzedniej stronie zaognila sie rozmowa na temat pracownikow fizycznych i studentow ekonomii!! Fizyczni nie fizyczni, nie istotne weźmy zwyklego kowalskiego studenta 4 rokui uczeln i technicznej i studenta ekonomii!! Wedlug Ciebie student ekonomi ma wieksza wiedze, zgadzam w Polsce jest 5- 6 dobrych uczelni ekonomicznych, pasuje absolwenci tych uczelni nie pracuja w OVB lub pracuja, najczesciej zarzadzaja grubszymi finansami zarzadcy funduszy inwestycji maklerzy itd. Ale weźmy znow przecietnego kowalskiego, przychodzi ostanio jeden 4 rok student ekonomi co wiecej specjalnosc ubezpieczenia, 'mysle oo ktos konkretny' u tu rozczarowanie bessa?? hmm no slyszalem na wykladzie ale nie byl pewien, wig 20 tez slyszal, jak dziala TFI nie wie, bi nigdy nie wieszczy ziomek po techn ikum eletronicznym gra od 3 lat na gieldzie i wie wiecej od Ciebie czy student 4 roku ekonomi i ubezpieczen , poprostu kuje na kazdy egzamin lub sciaga i nie ma na ten temat zadnej wiedzy!! wiec nie warto oceniac ludzi po CV!! i jeszczze jedno jesli ktos od lopaty, zobaczy swoja szanse i zacznie rzeczywiscie chlonac wiedze na temat finansow i sie uczyc wtedy zostanie i cos osiagnie a nie wiesz dlaczego pracuje przy lopacie, moze jest madrzejszy od Ciebie tylko nie poszlo mu , nie znasz jego dziecinstwa i mozliwe ze to co ty usilnie probowales pojac w rok czasu zatrybii w jeden miesiac, bo jest zdolny inteligentny ale zlapal za lopate bo musial utrzymac rodzine!! Gigant w tej pracy jest to super ze nigdy nie wiesz na kogo trafisz!! i skoro pracowales w OVB i teraz marudzisz, z twoich wypowiedzi mozna wywnioskowac dlaczego, szufladkowales ludzi i nie dawales im szansy patrzac na swoj rosnacy portfelik, ale nie tedy droga kolego

Gość Gigant2015
Nie dzieki,z Toba na pewno byl nie chciał wspołpracowac,nawet przy łopacie. Wiadomo,ze znajdzie sie jakis dobry sprzedawca,moze nawet jka sie podszkoli,mogłby sie nazywac doradca,ale ilu jest takich?? Jeden na 50? Na 100? A Ty Rysiek 666 ile masz jednostek w tym miechu zes taki zadowolony?He he pewnie az ze100:) Dopiero co byłes Rka,a juz jestes BL? Ciekawe,ciekawe

Gość rysiek666
No i widzisz giganciuku dopiero bylem Rka w styczniu GST a teraz BL, i co przytkalo troszke?? co nie szlo tak dobrze i dlatego taki wstret dla OVB, trudno pracuj dalej przy lopacie albo lopatce w piaskownicy, i nie boj sie nie bede ci przeszkadal w wykopie spokojna glowa!! A w tym miesiacu tylko 5000 JP dla twojej wiadomosci, napisz na meil to Ci dokladna pozycje na liscie rankiowej podam!! NO I NA KONCU DUZYMI LITERAMI gigantowi troszke slabo szlo BIORAC POD UWAGE STARY PLAN KARIERY A NOWY I JEGO ZDZIWENIE Z SZYBKIEGO AWANSU, wiec nie warto zawracaj glowy jego wypowiedziami!! sam sie troche przyznał :)

Gość Gigant2015
Mocno watpie. .. Z jakiej jestes struktury,podaj to sobie sam sprawdze kolego. Ale to mozliwe,sprawdziłem sobie genijalny nowy plan kariery i widze,ze byle burak bez okresu karencji moze zostac nawet dyrektorem. He he niewielka iloscia jednostek,a potem sie szczyci jak to on wysoko nie dotarł. Załosne. Co mozna myslec o firmie, w ktorej tak łatwo zostac dyrektorem? Zaden standard,niski poziom. Wczesniej jeszcze byl okres karencji,a teraz hulaj dusza.Pewnie sie pracownicy ciesza,ale juz klienci niekoniecznie,bo jak rozmowaija z dyrektorem lub kierownikiem nawet,to chca myslec ,ze rozmawiaja z kim kto zapracował na to stanowisko i ma doswiadczenie. A tu taki chłoptas,ktory pracuje 9 miesiecy dopiero, wielkie g**** wie o giełdzie i inwestycjach i pcha sie do zarzadzania pieniedzmi. Mowisz swoim klientom jak długo pracujesz??? Na 100% NIE! Bo bys nie miał zadnego. Na zdrowy chłopski rozum- zero doswiadczenia,i mozliwosc szybkiego awansu,poprzez naciagniecie na produkty b9ednych znajomych,co mozna myslec??? A jesli chodzi o 5000 jednostek,to nie wierze w ani jedno słowo.

Gość rysiek666
No i wlasnie, mowi gigant szczegóły i konkrety, daje mu szczególy z listy rankingowej i on znowu neguje!! no i co mozna dalej powiedziec?? trudno skoro tak chcesz negowac wypowiedzi wszytskich uczestnikow forum wiec okej!! baw sie dobrze!! A czy plan jest lepszy, czy gorszy, napewno gorszy bo niestety trzeba wiecej punktow napisać, no ale plusem sa okresy karencji, ktorych do konca roku nie ma:) ale co lepsze nie wiem......

Gość rysiek666
a i jeszcze jedno, mowie ile pracuje i znajomi i klienci to wiedza, jestem absolwentem dwoch kierunkow US i znajomi wiedza kiedy konczylem a klienta nie wciskam bajek ze pracuje 10 lat, s dla twojej wiedzy jeszcze przed OVB 3 lata inwestowalem swoja kase w TFi kiedy TY pewnie slowo ARKA w reklamach kojarzyles z biblia, wiec giganciku odbij bo troche za chudy jestes dla mnie!!!!!!!!!

Gość Do Giganta
hej czlowieku to ty jeszcze pracujesz w tej firmie? ze jestes tak na bierzaco? czy tak bardzo cie ta firma interesuje ze calyczas sie dopytujesz jak tam rankingi? nie wiem o co tu biega? kim ty wlasciwie jestes zeby wydawac takie osady???? I jakim cudem masz dostep do takich informacji?

Gość rysiek666
Gigant 2015 juz nie pracuje!! to jest pewne prosta dedukcja, z tego co wiem poziom obslugi samej centarli 2-3 lata do tylu byl slabszy i lista rankingowa pojawiala sie pare dni po zakonczeniu miesiaca:) Ale na nasze szczescie sie zmienilo i informacje o zdobytych JP sa wysylane w pierwszy wtorek przyszlego miesiaca w nocy z wtorku na srode SMS do pracownikow i w srode rano lista rankingowa jest na meilu dyrektorow:) Spojrzyj dokladniej i to nie ja sie oklaskuje!! A czy ja jestem cwaniakiem czy nie cwaniakiem to nie o to chodzi, GIGANT BYLES DOBRYM PRACOWNIKIEM i nie wiem dlaczego tak nie lubisz tej firmy, masz duza wiedze i wiesz na czym to polega a jak dla mnie to bardzo duzo aby zrozumiec ta zakrecona na poczatku ukladanke, awanse GST BL itd co zrobic w jakim czasie z kim za kogo pomoca, wszystko ekstra................... i dlatego na tym forum brylujesz bo taka wiedze ma tu malo kto:) tylko nie rozumiem jednej rzeczy NIE GRYZIE sie reki ktora Cie karmi, napisales ze byles tak dobry ze poprostu odebrales $$$KASE$$ swojemu przelozonemu (JESTEM NA PODOBNYM ETAPIE) ............................. Kazda Dyrekcja jest inna mozliwe ze miales nad soba debila ktory kladl Ci klody pod nogi i poprostu przez niego jestes taki zly na OVB, no i druga wersja zapomniales o rekrutacji na szerokosc i znalalesc brylancika na ktorym chciales zrobic DK a brylancik przeskoczyl mistrza?? chodz watpliwe bo za dobrze rozumiesz ukladanke:) Tylko po co taka negatywna opinia?? moze ludzie czytajacy wypowiedzi poddaja sie po tym jak przeczytaja twoje wypowiedzi, ale sam wiesz ze z osob tu sie wypowiadajacych i czytajacych wypowiedzi pracuje w ovb 5%, OVB nic nie ma darmo jest ciagla praca i ciagla PRACA po raz drugi:):):) kto jest zawziety i madry!! POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość rysiek666
""""""""Pisze szczera prawde,zeby ludzie,ktorzy chca pracwoac e tej firmie nie musieli czekac na szczegoly pół roku i dowiadywac sie porcjami niewygodnych informacji."""""""""""""" CYTAT GIGANTA ehh z tym sie zgadzam!! i to bardzo !! ale jest jedno ALE ......... PLAN KARIERY, OBOWIAZKI KIEROWNIKA, REKRUTACJA, PELNA SZAFA OGOLNYCH WARUNKOW UMOWY, od oFE do Majatku, ZYciówki, TFI , zdrowotne, od okolo 10 partnerow, telefonowanie plus mnustwo nie wymienonych rzeczy, PYTANIE DLA KAZDEGO na tym forum, chcesz sie zaszyc na pol roku w domu poznac warunki ogolne do wszytskiego nauczyc sie ich wykuc na pamiec?? i nie zarobic ani 1zl?? CZY druga opcja, poznawac produkty stopniowo powoli wraz z bardziej wymagajacymi klientami DAJMY na to 2 lata jednoczescie zarabiajac i rozwijajac sie w tej firmie?? ODPWIEDZCIE SOBIE SAMI!!

Gość dajcie spokój
Dajcie już spokój z tym forum a przede wszystkim z dyskusją z tym gigantem bo szlag mnie trafia. Kretyn znalazł sobie idiotyczne zajęcie obrażania imienia firmy. Robi dureń antyreklame i marnuje szansę ludzi na karierę i na dobrą emeryturę, sieje spustoszenie wśród ludzi, ale przysięgam, że to się skończy jak mi puszczą nerwy, bo nie problem się dowiedzieć kim jesteś Gigant i czekam na chwilę kiedy zapłacisz karę grzywny za obrażanie firmy i jej kadry!!!!!!! A jeżeli pracujesz w tej firmie to kwestia czasu, żebyś wyleciał z hukiem !!! Gorąco nie pozdrawiam !!!! Acha! Do pracowników OVB: pamiętajcie, że dyskusja z taką osobą na forum to brak profesjonalizu i totalne dno. Weźcie się lepiej za terminy, bo też mnie już wkurzcie!!!

Gość rysiek666
masz racje, ale sam mowisz ze nerwy puszczaja:)

Gość Gigant2015
Nikogo nie obrazam i nie obarzam imienia firmy. Podaj cytat. Obraziłem kogos imiennie? Pisze jak jest i moge przedstawic dowody na to co pisze jak bedzie trzeba. A co do firmy,jak juz wielokrotnie pisałem wystarczy przeczytac UŚUA zeby wiedziec o co chodzi i jak działa firma. Po to jest forum,zeby dyskutowac,. Czekam,az puszcza ci nerwy i sam sie wez za terminy zamiast czytac co pisze.

Gość Gigant2015
kim ty wlasciwie jestes zeby wydawac takie osady???? I jakim cudem masz dostep do takich informacji? Nie wiedziałem ze lista rankingowa i plan kariery sa tajne. Uff skad ja moge miec dostep do takich tajnych informacji. A co do osadów,to niestety mam racje. Dobrych pracownikow jest jak na lekarstwo. I sami dobrze wiecie,ze doradcami finansowymi nie jestescie,nie macie licencji. Jedynie licencje agenta ubezpieczeniowego. No co,zle mowie? Kłamie?

Gość Gigant2015
I co jeszcze dodam. Gdzie pisałem nieprawde??????? GDZIE pytam 1. wymagania: niekaralnosc i wyk.min srednie. Tak czy nie? Wg mnie to paranoja dopuszczac kogokolwiek do takiej pracy.- MOJE ZDANIE 2. Masz licenje ubezpieczyciela??? TAK czy NIE? jestes agentem ubezpieczeniowym- to DLA MNIE jasne 3. Na jakiej podstawie pracujesz? UŚUA? Tak czy nie? Emeryci musza zakładac działalnosc i osoby niepracujace- fakt niepodwazalny- tak czy nie? 4. Informacje sa dawkowane? Tak czy nie? Piekne filmy na poczatek,a niewygodne informacje potem.- MOJE ZDANIE 5. Zaczyna sie najczescie pracowac wsrod znajomych? Tak czy nie? Co do reszty to MOJE obserwacje,MOJe zdanie i nie zamierzam sie z niego tłumaczyc. Mam prawo miec swoje zdanie i pisac co zaobserwowałem. NIKOMU nie kaze tego czytac,a jak przeczyta,to sam stwierdzi,czy to fakt,czy fałsz. Jakim prawem ktos krytykuje mnie,poniewaz mam inne niz on zdanie? Wszyscy najezdzaja na mnie, a nie pisza,gdzie pisze nieprawde. To jest forum publiczne. Nie ja zakładałem ten watek,tylko ktos inny. Dlaczego mam w nim nie pisac,skoro mam cos do powiedzenia? Jka juz powiedział Rysiek,niewiele osob ma taka wiedze odnosnie tematu.Firmy nie obrazam i niegdzie nie obrazałem,ale niektore zasady mi sie nie podobaja i mam do tego prawo. Do swobodnej wypowiedzi.Jestem taki siaki i owaki,bo pisze,ze moim zdaniem w takiej branzy nie powinien pracowac ktokolwiek. A wy sie jeszcze złoscicie,bo uwazacie,ze byle kto moze. Do Ryska,tak rzeczywiscie pewne osoby mnie oszukały i oszukały kilka innych osob. Dlatego innego zdania miec nie moge. Nie znaczy to jednak, ze kłamie w ktoryms miejscu.Niesmak jednak pozostał. Gdybym napisał rzeczywiscie co sie stało,to dopiero byłaby to antyreklama. Tego jednak nie pisze,bo wiem,mam nadzieje,ze nie wszyscy sa tacy i ze sa jacys dobrzy agenci znajacy sie na rzeczy.

Gość Teraz lepiej Gigant nareszcie
Wreszcie napisałeś co ci się tak naprawdę nie podoba Gigant i teraz jest ok, na tym etapie móglbyś zakończyć swoje wypowiedzi na forum. Wymienileś 5 punktów, które ci nie odpowiadają, tzlko, że to zadna tajemnica:) Ad 1) Paranoja lub nie, szukamy przedstawicieli, którzy odpowiednią wiedzę nabędą w swoim czasie, lub takową juy posiadają(gdyby nie bylo działu analiz i ekspertyz to sprawa wyglądałaby inaczej), dla ciebie to coś złego? , dla mnie nie. Ad 2) Licencji jest kilka: osobna na ubezpieczenia, osobna na fundusze inwestycyjne, OFE, itd. (ja mam cały kmplet), a może tutaj jest coś złego?? Ad 3) Tak, pracujemy na podstawie Umowy Świadczeń Usług Agencyjnych na czas nieokreślony, emeryci i osoby niepracujące muszą założyć działalność. Studenci i osoby pracujące nie mają się czym martwić, a może tu jest coś strasznie złego??Taka jest polityka firmy, wątpię czy to jest naprawdę tak wielka przeszkoda w podjęciu pracy w OVB. Ad4) Informacje dawkowane:)Dobre:) Wszystko można się dowiedzieć od razu, tylko, że nowym pracownikom zależy na szybkim przejściu do zarabiania pieniędzy a nie na tym, kto może pracować w OVB, kto nie, itd. Takie szczegółowe informacje potrzebne są tak naprawde dopiero jak pracownik będzie odpowiedzialny za przyjcie do pracy nowych ludzi, po co mu to wiedzieć wcześniej??? Ale mimo wszystko: spyta, to się dowie, nie ma żadnych tajemnic. To też jest takie złe ?? Ad 5) Oczywiście, że zaczyna się pracować u znajomych, po co od razu stresować nowych pracowników? Nie chce iść do znajomych?Niech idzie do obcych, jego wybór, sam wybiera co dla niego bardziej komfortowe. W tym też jest coś bardzo złego?? Nie wiedziałem:) Oj człowieku, człowieku. A dlaczego nie napiszesz, że OVB gwarantuje od wejścia na szczebel Kier. Okręgu emeryturę po ukończeniu 55 lat? Dlaczego nie napiszesz, ze rozpoczynajac prace w OVB, rozpoczyna sie wlasny biznes, ze mozna dzialac i otwierac biura na terenie calego kraju, dajac ludziom prace, nie rozumiem, dlaczego wymieniasz same wady, chociaz te twoje 5 punkcikow to nie sa wady :))A moze zdobedziesz sie na odwage i wymienisz kilka zalet???

Gość Majkel Dżekson
Powiem to tak. Sam pracuje w OVB i wiem że jest to ciezka robota ale za odpowiednie pieniadze. A jezeli chodzi o giganta2015 - to jest w porzadku facet a wiecie dlaczego? bo zakladając forum: "jak wyglada praca w OVB" kazdy ma prawo wypowiedziec sie na ten temat wlasnym zdaniem. Po to wlasnie jest forum. Kazdy moze miec inne zdanie, Jezeli ktos zechce pracowac w tej firmie to i tak bedzie pracowal. Czytając to forum znalazlem naprawde paru debilow wypowiadających sie na temat tej firmy. Ale napewno nie jest nim Gigant. Nie rozumiem dlaczego sie go tak ciagle czepiacie. Wg mnie on wypowiada sie konkretnie nie obrazajac nikogo co swiadczy o jego inteligencji. Czytajac jego wypowiedzi sam czasem mysle: nie ma chlopak racji, ale to jest jego zdanie na ten temat i spoko! jemu taki system pracy nie odpowiada i chce to na tym forum wyrazic jak to wyglada. nie kazdy moze byc takim doradcą. w tej firmie mozna zarobic ale trzeba wytrwac, a to nie kazdy potrafi. Chyba nie mysleliscie ze kazdy na tym forum bedzie sie wypowiadal pozytywnie o firmie

Gość Niech się wypowiada
ale nie przez prawie rok, specjalnie patrzyłem. Ten człowiek to maniak i naprawdę mógłby dać sobie już spokój, bo od jakiegoś czasu pisze ciągle to samo. Wypowiedzial się już na maksa, tearaz niech sobie znajdzie inną rozrywkę. Wszystko na temat

Gość opticon
Wszyscy piszecie o pracy w OVB może ktoś napisze ile można zarobić ale w gotówce a nie okrągłymi słowami

Gość ofalbeowiec
przez pierwsze 2 miesiace kasy nie widzisz

hmm...moj maz jedzie 21 na szkolenie do 26 czy czesto sie odbywaja takie szkolenia? Owszem czesto mial weekendowe wyjazdy do Bonn czy do Köln ale na 5 dni?? Gigant nie wiem czy Ty pisales czy ktos inny o tym ze w OVB chodzi tylko o sprzednia 'towaru' klientowi a pozniej sie o nim zapomina. Nie moge sie z tym zgodzic. Moze w Pl tak jest ale tutaj nie. Moj maz ma kontak z wszystkimi swoimi klientami. Pamieta o zyczeniach urodzinowych czy swiatecznych...moze to banal ale jednak klient ma to poczucie ze po podpisaniu umowy kontak sie urywa. Jak sie pojawia cos lepszego odrazu dzwoni i robi termin i proponuje klientowi zmiane...I nie zgodze sie z tym ze OVB naciaga...

a jeszcze jedno i z wielu jego klientow zrobili sie nasi dobrzy znajomi. Dodam ze nie znal ludzi przed analiza... A z czescia mamy kontak typu 'co robice w sobote? Moze wpadniecie na kawke?' To zalezy od czlowieka...jak pracuje i jak podchodzi do klienta.

Gość tomi1
Rebel 80 i KSD MAJA tylko racje :) mi tez nikt nie obiecywał miliona za tydzien tylko cięzką pracę (jak w każdej formie pracy w finansach) dobra jest też wypowiedź że pracy jest dużo-można zawsze pracować na etacie lub w inny sposób :) także każdy może podjąć SWOJĄ decyzję :)

Gość baks69
Ja pracuje w OVB i mam nadzieje, że każdy kto spróbował i ma jakiś cel w życiu to nie może powiedzieć nic złego na temat tej firmy... Jeśli ktoś myśli, że za siedzenie płaci się to nie dziwo, że może być zawiedziony i mówić źle o OVB... Pozdrawiam wszystkich, którzy osiągnęli to zo zamierzali osiągnąć w tej firmie...

Gość tomi1
jak tak czytam te wypowiedzi to w sumie nie ma złych. jest kilku takich którym nie wyszło i sa zawiedzeni-no cóż- i tacy sie znajdą. gdyby równocześnie były wypowiedzi(dyskusje) na temat pracy w innych branżach(lub konkretnych firmach) mielibyśmy JASNY OBRAZ że nigdzie nie jest różowo. Ktoś napisał " k......wska piramida"-każda firma ma taka samą strukturę -dyrektorzy, kierownicy, pracownicy- tyle że tu nie musisz mieć miliona żeby tą strukturę stworzyć i zarobić kolejny-tylko pracujesz cięzko i powoli tworzysz swoją niezależność. możnaby pokolei odpowiadać na te (różne) zarzuty ale po co. Ci co to zrobia sami odpowiedzą sobie na pytanie czy warto. czasem wydaje mi się że ludzie którzy źle wypowiadają się wolą prostsze rozwiązania-praca 8 h,stała pensja i czekanie na emeryturę- każdy musi znaleźć SWOJĄ INDYWIDUALNĄ DROGĘ (nic na siłę. pozdrawiam :):):) Tychy (tychymiasto@tlen.pl) -pana BL-aż nie mogę uwierzyć że można takie głupoty pisać