Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 Lara_
Ludzie opami臋tajcie si臋..!!!!!!!!!!! bo zaczyna si臋 to robi膰 偶a艂osne.. Meduza 偶al ci dup臋 艣ciska , masakrycznie nie b臋de si臋 tu z tob膮 wyk艂贸ca艂a, wida膰 po twoich wypowiedziach, 偶e nie jeste艣 adekwatn膮 osob膮 do prowadzenia jakiej kolwiek dyskusji ze mn膮. A pisz膮c o ulotkach na przystankach, albo 偶e kto艣 mnie do czego艣 zmusza, wida膰 ma艂a 偶e nie masz poj臋cia o ovb ani o jej strukturze skoro wypisujesz takie dyrdyma艂y. S膮 wakacje to zaproponowa艂am ludziom wyjazd.. a偶 tak ci臋 to niunia boli? Po prostu 偶al. Chcesz mnie obrazi膰, prosz臋 bardzo ale co ty chcesz niunia tym uzyska膰?? hmm.. Jestem przera偶ona faktem jak ludzie potrafi膮 by膰 zawistni. Nie pasuje wam ovb, macie takie prawo, ale po co tak atakujecie z tak膮 nienawisci膮 ludzi kt贸rzy tam pracuj膮 i s膮 z tego zadowoleni. Zajmijcie si臋 swoim 偶yciem. Do Pana X , dzi臋kuje za gratulacje, Ja si臋 powoli spe艂niam w 偶yciu i robie to z u艣miechem na ustach. Przyjmuj膮 tam wszystkich ale tylko nieliczni osi膮gaj膮 sukces poprzez ci臋偶k膮 prac臋. Ty pracujesz w banku o bardziej rozpoznawalnej marce ni偶 ovb, wida膰 jak s艂abym musisz by膰 pracownikiem skoro marka jest najwa偶niejsza. A tak poza tym i co z tego m贸j drogi, b臋dziesz zawsze tym pracownikiem tylko robolem pod dyktando szefa zapieprzaj膮cym od 7;00 do 16;00 za 1500z艂 ( takie pieni膮dze ja mam na dw贸ch bardzo zadowolonych klientach) i NIGDY to nie b臋dzie twoja firma chyba 偶e stworzysz co艣 swojego. Ale tego z twoim podej艣ciem Ci nie wr贸偶e. Wi臋c mo偶esz mi ju偶 zacz膮膰 gratluowa膰 bo jak ty b臋dziesz 偶ebra艂 o awans na 2000z艂 Ja b臋de zarabia艂a juz wtedy 20.000. Ka偶dy z nas jest kowalem swojego losu. Nie obra偶ajcie siebie nawzajem tylko zaakceptujcie 偶e kto艣 chce co艣 wi臋cej osi膮gn膮膰 ni偶 ciep艂膮 posadk臋 w banku za biureczkiem. Pozdrawiam..

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Nicolas Kejcz
Witam forumowicz贸w. Jestem pocz膮tkowym pracownikiem OVB(this is my way:) mam pro艣b臋 do do艣wiadczonych pracownik贸w: Jak rozmawia膰 przez telefon z potencjalnym nieznajomym klientem tak, 偶eby um贸wi艂 si臋 ze mn膮 na spotkanie? na szkoleniach uczono mnie 偶eby m贸wi膰 klientom: mam ciekawe informacje kt贸re pana zainteresuj膮. Klient zawsze zadaje pytanie: jakie to informacje? A ja odpowiadam: -nie moge powiedziec bo to nie jest rozmowa na telefon, kiedy mozemy sie spotkac? klient jest zdezorientowany i niepewny co ja od niego chce i przewaznie nie chce sie ze mna umowic na spotkanie. Um贸wienie sie z klientem przez telefon to najgorszy etap. Kto mi pomoze? napisze mi ktos caly dialog rozmowy telefonicznej jak powinien wygladac?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MARCIN.
Witam Was serdecznie! Jestem pracownikiem firmy OVB.Moge powiedziec z cala pewnoscia ze warto sprobowac Swoich w tej firmie, oczywiscie nie kazdy sie do tego nadaje, ale osoba ktora jest przedsiabiorcza i potrafi rozmawiac na pewno bez trudu tu sie odnajdzie. Zarobki? Kazdy moze sie milo zaskoczyc, ale warto trzymac sie trzymac mysli, ze jezeli klient nie zarobi Ty tez nie zarobisz. Nie ktorzy mowia, ze firma oszukuje? Nie prawda, firma dziala blisko 40 lat na rynku, od 15 lat w Polsce caly czas pnie sie do gory od niedawna weszla na gielde w Polsce, to chyba o czyms swiadczy. Szczescie i zadowolenie klienta wiaze sie z podpisaniem korzystnej umowy dla niego, takiej jakiej on oczekuje a my jestesmy od tego aby dowiedziec sie czego oczekuje od nas i dac mu umowe ktora spelni jego oczekiwania. JEZELI JEST KTOS ZAINTERESOWANY WSPOLPRACA CZY CHOCBY SPOTKANIEM INFORMACYJNYM PROSZE O KONTAKT MAILOWY: szjeee@gmail.com UWAGA! JEST TO ODDZIAL WARSZAWSKI.CHETNYCH ZAPRASZAM SERDECZNIE.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Witam. Ludzie przeczyta艂am wasze wywody i nie potrafi臋 zrozumie膰 dlaczego tak straszna panuje burza w Waszych wypowiedziach. My艣la艂am, 偶e znajde tu jakie艣 informacje dotycz膮ce firmy OVB a praktycznie jedyne co znalaz艂am to obelgi p艂yn膮ce z jednej strony do drugiej, a nic co mog艂oby si臋 przyda膰 m艂odemu cz艂owiekowi, kt贸ry chce zacz膮膰 pracowa膰 w owej firmie. Dzi臋kuje i dobranoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 REcOiL
Chore opinie chorych ludzi... Prania m贸zgu nazywane bu艅czucznie szkoleniami:) i wyszukiwanie domokr膮偶c贸w, w spos贸b kt贸ry uw艂acza na ka偶dy spos贸b poj臋ciu zwanemu KULTURA. Je偶eli obs艂ugujecie swoich klient贸w, u偶ywaj膮c tego samego j臋zyka i tych samych argument贸w jak tutaj na forum to ja jestem pe艂en obaw o tych nieborak贸w, kt贸rzy przez swoj膮 naiwno艣膰 i g艂upot臋 wpadn膮 w wasze r臋ce... Dla wszystkich zainteresowanych prac膮 w OVB - wygl膮da to nast臋puj膮co - jest to tzw. piramidka, jak to ju偶 kto艣 tutaj s艂usznie du偶o wcze艣niej napisa艂, a wy z pocz膮tku rzecz jasna jeste艣cie u do艂u tej piramidki. Do waszych zada艅 nale偶y sprzedawanie produktu potencjonalnemu klientowi - na pocz膮tek b臋d膮 to wasi znajomi /znam wariat贸w, co i swojej rodzinie wkr臋caj膮 owe produkty/ ci bli偶si i dalsi. Je偶eli nie macie znajomych, kt贸rzy byliby ch臋tni zainwestowa膰 pieni膮偶ki w OFE, b臋dziecie musieli uderzy膰 do os贸b trzecich poprzez telemarketing. Fakt jest taki, iz przedstawiciele OVB to nie s膮 偶adni doradcy finansowi tylko agenci handlowi, kt贸rzy cz臋sto nie wiedz膮 co sprzedaj膮 klientowi, byle 艂ykn膮艂 pakiet minimum za 100. Agenci handlowi, mo偶e zbyt szumnie powiedziane. Domokr膮偶cy - bo na tym polega ta praca - wbi膰 si臋 do klienta do domu i wyj艣膰 z umow膮... Przykre jest to, i偶 s膮 ludzie naiwni, kt贸rzy wierz膮 tym niedouczonym 艂amag膮 umys艂owym i podpisuj膮 te umowy. W strukturach OVB mo偶na szybko awansowa膰 i wtedy to na was pracuj膮 kolejne mr贸wki, z kt贸rych wy macie swoje dzia艂y. Piramida jak ta lala. Swoj膮 drog膮 nie wiem co robi膮 pracownikom w tej firmie, ale uwierzcie mi, to ju偶 nie s膮 Ci sami ludzie... I to prawda, 偶e trzeba b臋dzie spali膰 mosty za sob膮... By艂 kiedy艣 u mnie kole艣, kt贸ry szumnie nazywa艂 si臋 doradc膮 finansowym, nie z OVB, jakie艣 inne podobne cudactwo i ten kolega by艂 swi臋cie przekonany, 偶e dostanie Ferrari i b臋dzie tworzy艂 struktury na Bia艂orusi czy te偶 na Ukrainie :) I pewnie nie jest odosobniony w takim my艣leniu. My艣l臋, i偶 gdyby kto艣 mu powiedzia艂, i偶 tego cacka nie dostanie - sta艂by si臋 z miejsca jego 偶yciowym wrogiem. Rzecz jasna sens jego wizyty by艂 偶aden, bo tak ja艂owego pitolenia to jeszcze w 偶yciu nie s艂ysza艂em. A gdy poprosi艂 o 10 kontokt贸w za fachow膮 us艂ug臋 jakto si臋 wyrazi艂, to stwierdzi艂em by wlaz艂 na drzewo, bo ja takich katuszy fundowa艂 swoim znajomym nie b臋d臋. Je偶eli chcecie podj膮膰 prac臋 w strukturach firmy to musicie mie膰 gadane jak ta lala i nie mie膰 skrupu艂贸w moralnych, bo co gdy do awansu braknie troch臋 punkt贸w? B臋dzie trzeba wkr臋ci膰 temat przyjacio艂om czy te偶 rodzinie... Ale zaraz. Przecie偶 to b臋dzie na samym pocz膮tku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nikolas Kejcz
a jednak nie ma na tym forum kogos profesjonalnego bo nikt nie potrafi mi POM脫C!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 llllllllllllllllllllllllllll
jutro mam rozmowe z OVBowcem ale NIE IDE !!! Ludzie pracujacy w OVB i ich poziom ktore prezentuja na tym forum uswiadamia mnie, ze w tej firmie sa same prymitywy a najwiekszym jakim spotkalem jest LARA ktora jak to gigant zwrocil uwage ma obsesje ze sciskiem posladkow. DNO pani laro dno !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rysiek666
Nicolas zostaw numer telefonu na freeinfoovb@o2.pl i wtedy zadzwonie i odpowiem na wszystko!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nikolas Kejcz
Dzieki rysiek666. Zostawie tam numer:) czekam na telefon :)

Udost臋pnij ten post

Witam, dzisiaj bylem na rozmowie (pierwszej), rozmawialem z Kierownikiem Oddzialu, w przyszlym tygodniu zaczynam szkolenie. Zaproponowal mi prace na stanowisku kierownika... Co bedzie nalezalo do moich obowiazkow, jaka jest umowy i co z zarobkami? Prowizja, stale? Z gory dziekuje i pozdrawiam! (Prosze o powazne odpowiedzi od ludzi ktorzy pracuja w OVB - dziekuje).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do patryka
Patryk, jaka wygladala rozmowa ? Mialem isc na rozmowe ale zrezygnowalem, Mozesz napisac cos wiecej. Btw. dali Ci niby kierownika a bedziesz zwyklym goncem jak cala reszta. Tak ladnie sie to tylko nazywa. Pytales sie czy tto bedzie praca w biurze ? na tylku a nie w ruchu ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rysiek666
ehh znow sie nabierala armia wszystko widzacych i wiedzacych, ale najpierw do Laury, na jakim Ty jestes stanowisku, bo wyzywasz przeklinasz i jedyne co umiesz napisac to o tych swoich czterech literach, grzeczniej troche bo chodz jestes anonimowa to mimo wszytsko psujesz opinie!! Co jeszcze chlopczyki, jak nie idziesz na spotkanie to sie bardzo ciesze, bo nawet bym Cie nie chcial, a ptem nie pytaj co ktos komus powiedzial, pokonczyli chlopaki szkoly pozdawali matury i teraz szukaja pracy i bardzo dobrze tylko 偶eee............ na 100 osob, powiem wam szczerze w OVB zostanie 1, i wiecie co sie stanie, tych 99 bedzie sie swietnie uczyn i stac na promocjach w marketach i po studiach znow beda szukac pracy i moze znow w OVB, ale ten jeden, z ktorego sie bedzie reszta smiala, drwila ze niby dradca ze niby to i tamto, po ukonczeniu studiow bedzie se jexdzil nowym autkiem z salonu, a i pewnie niedlugo wybuduje dom, a 99 znow bedzie szukac pracy. Wiec szacunek i to wielki dla tego jednego i glowa do gory!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rysia
Rysiu, pieprzysz tak jak nauczyli Cie to na szkoleniu. Pewnie tez Ci obiecali ferrai, dom w grecji itd. Zobaczymy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rysiek666
nie ze szkolen, bo nie jestem typem czlowieka ktoremu mozna naobiecywac zlotych gor, ale z wlasnego doswiadczenie bo juz ponad setka ludzi mi sie przez biuro przewalila, i widze ci co zaryzykowali sa zadowloeni a Ci co nie, dalej szukaja, super pracy do siebie,:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do rysia
byles goncem ? tzn. chodziles i sprzedawales ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rysiek666
tak bylem , chodz brzydkie okreslenie, bylem reprezentantem:):) Powiedz mi a jak sobie wyobrazasz abym innych uczyl , samemu tego nie potrafiac?? do dzis na BL sam w robie 3-4 swoje spotkania aby poprostu sie tego nie oduczyc:) bo nie bedac dobrym nie naucze innych:) Wiec reasumujac 3 miesiace na nauke to w sam raz!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez do ryska 666
Mysle ze w OVB zosta艂o by wiecej osob niz tylko 1% kandydatow, gdyby firma nie oszukiwa艂a przysz艂ych swoich pracownikow... Na temat profesjonalizmu tej firmy wogole bym sie nie wypowiadal. Kazdy z nas zdal egzamin (panstwowy). Zdal czyt. sciagal... Kazdy kandydat dostaje od swego przelozonego sciagi by zdal ten egzamin, ktory tak naprawde nie jest wcale latwy. Oprocz tego sciagac mozna oficjalnie, poniewaz komisja sklada sie z ludzi OVB. Po drugie, co to jest wogole ten dzial analiz i ekspertyz?? Dwa tygodnie temu oddalem mojemu przelozonemu ANALIZY ktore wczesniej zrobilem, w poniedzialek pierwsze doradztwo a on dalej "je" nosi ze soba, takze nie wiem kiedy on je wysle do tych "super ekspertow". Co do szkolen powiem tyle, ze sa ciekawe, lepiej by bylo gdyby prowadzacy sie lepiej przygotowywal i umial odpowiedziec na wszystkie pytania, a nie mowic caly czas na temat swojej prowizji (30000 PLN) i dyrektora (91000 PLN). Z calym szacunkiem dla dyrektora ale czy ten samochod musi zawsze stac przed drzwiami budynku tak zeby go kazdy widzial, fajne auto naprawde... Teraz juz chyba kazdy wie jak wyglada Audi A5. Aha jeszcze jedno ktos napisal, ze zaswiadczenie o niekaralnosci jest za darmo, przepraszam ale kosztowalo 50 PLN.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rysiek666
nie dokladnie czytasz, o 1% skutecznosci mowilem o osobach prosto po maturze, owszem przesadzilem moze troche ale 5% to chyba z a dduzo:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez do ryska 666
:) Rysiek ale odpowiedz mi na moje pytania... Malo wazne ile osob zostaje, moze i zle przeczytalem!!! Napisales, ze jedna osoba zostaje na sto a czy po maturze czy nie wszystko jedno, najgorsze jest to ze "moze" bys osoba po zawodowce...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez do ryska 666
Sory mia艂o byc "najgorsze jest to ze doradca moze byc osoba po zawodowce"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rysiek666
No niestety musze Cie zmartwic, dobrze ze jestem tez mgr Pedagogiki i akurat jesli chodzi o szkolnictwo Polskie mam pojecie, chodz to chyba kazdy wieee:):) (jednak nie..... :( ehh ta nasza edukacja)) Szkola zawodowa jak sama nazwa mowi daje wyksztalcenie zawodowe, a do egzaminu KNF jest potrzebne swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej, czyli dla nieswiadomych technikum i liceum:):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 REcOiL
Masz racj臋 - dla NIE艢WIADOMYCH s膮 te egzaminy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rysiek666
ehhh to forum rzeczywiscie ciezkie!! kazdy atakuje nie majac pojecia o robocie!!(jedynie GIGANT cos wie) No ale trudno , moja wypowiedz jest taka, jesli ktos chce sie mniej narobic niz na etacie i zarobic wiecej POLECAM OVB jesli nie dzieki wielkie:) Daje se spokoj na jaki tydzien z forum:) powodzenia zabawnej wymiany zda艅:):) forumowicze!!:):)

Udost臋pnij ten post

A ja dalej nie znam odpowiedzi na swoje pytania :P Rozmowa wygladala tak, ze rozmawialismy o mnie, potem krotko czym sie firma zajmuje itd., dzisiaj zadzwonilem i dostalem sie na szkolenia, bo bylo 30 chetnych na 7 miejsc pracy (tak przynajmniej twierdzil Kierownik Oddzialu) :) Zobaczymy, prosilbym o odpowiedz kogos kto pracuje w OVB, jak sa zarobki, prowizyjne, czy jakas czesc stala? Czy jesli dostalem propozycje pracy jako kierownik to co bedzie nalezalo do moich obowiazkow? Ponoc z tego co mi tlumaczyl to dostane pare osob i bede za nie odpowiedzialny, jedna do analiz, jedna do oceny, itd :) Prosze o odpowiedz, pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do patryka
patryk w jakim wieku jestes ? tak z ciekawosci pytam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hiohio
jak mogl ci ktos zaoferowac zaraz \"kierownika\", zadnym kierownikiem nie bedziesz na poczatku... 1500 pkt kwartalnie i chyba trzech reprezentantow aktywnych... kasa za podpisanie umowy czyli nic stalego!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez do ryska 666
fajnie gratulacje ze jestes mgr, brawo!!! dla mnie wszystko jedno czy zawodowka czy technik elektronik, bo malo co ma to wspolnego z finansami, ekonomia i gie艂da... Ale powiedz ty wielki doradco jak zdales ten egzamin, pochwal sie nam na forum... dostales sciagi, tak wlasnie doradzasz swoim klientom... Ale oczywiscie w 1 kolejnosci idzie klient. No i powiedz cos na temat tego dzia艂u ekspertyz, tez tam sa wszyscy po pedagogii???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Domi_G
Hej, w艂a艣nie dosta艂am propozycj臋 pracy w OVB. Spotkanie ma si臋 odby膰 w Buma Square a jak wyszukuj臋 na stronie \"buma\" tej nazwy firmy to nie mog臋 znale藕膰:/ to co jest grane?? mam i艣膰 na rozmow臋 do firmy, kt贸rej nie ma w tymi miejscu?:) czy mo偶e mi kto艣 dok艂adnie wyt艂umaczy膰 gdzie znajduje si臋 OVB?pozdr

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez do ryska 666
rysku bo nie masz argumentow ich chowasz ogon... Z drugiej strony fajan praca, ale 90% kandydatow powinno odpasc na starcie. Nie wiem ale czy chcialby ktos aby gornik po piecu szkoleniach z medycyny leczyl kogos... A wlasnie na takiej zasadzie pracuja niektorzy w tej firmie: pedagodzy i Bog wie co jeszcze za wynalazki... Oczywsicie ze fajnie zarabiaja ale moim zdaniem trzeba miec tez sumienie. I sam wiem ze trzeba duzo czasu poswiecic zeby czuc temat a co dopiero odpowiedzialnosc za czyjas przyszlosc. Takze rysku nie wymadrzaj sie tylko powiedz jak jest...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ofa艂Be
OVB zacheca ludzi kasa ! niby beda miec wszystko itd. GWONO PRAWDA

Udost臋pnij ten post