Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość Sonja22
Freddy, za to ty to mu duzo pomogłes. Owszem, powinien isc do dyrektora i zapytac o swoje wpłacone pieniadze, a nie jakiegos idiote na forum, który pracuje od tygodnia,a mama mu pomaga pisac na forum:)):P

Gość Sonja22
Batosai, chyba to klientowi własnie napisałam,zeby skontaktowal sie z dyrektorem w swoim miescie. Poniewaz prawdopodobnie i on dstał prowizje z tej umowy, ktorą klient podpisał, wiec ma oboiwazek sie nia zajac. Ja Ci zarzucam mijanie sie z prawda- to chce udowodnic i udowodniłam(60 klientów, a kilkaset klientow,a takzeprzekłamanie, jak to nie jest wspaniale i cudownie) sam te mity obaliłes i wyszło,ze mocno przesadzasz w zachwalaniu swojej firmy. Sama nieczystych zagran i oszustw swojej struktury nie opisywałam, za to Ty sam pokazałes, jak to moze wyglądac:P

Gość Sonja22
I jeszcze dodam- przeciez to twoja struktura zrezygnawała z pracy pod twoim kierownictwem.... co to ma do reklamowania płatnego tej firmy, to nie wiem:)::P Po prostu bzdury zaczynasz pisac.

Gość Sonja22
I jeszcze dodam- przeciez to twoja struktura zrezygnawała z pracy pod twoim kierownictwem.... co to ma do reklamowania płatnego tej firmy, to nie wiem:)::P Po prostu bzdury zaczynasz pisac.

Gość jozek smaruj wozek
heheh super argument:) batosai napisal ze i tak polowa ludzi zrezygnuje bo ....nie podobalo sie soni22 a moze nie spodobal im sie pan kierownik? zacznijmy od siebie:) najpierw skojrz na siebie a pozniej na innych kolego:)

Gość fredy88
ojojojojojoj...co to się dzieje pani sonju? nerwy puszczają że trzeba juz mnie od idiotów wyzywać?

Gość Katiuszaaaa
Nie chce mi się grzebać w tym forum. Co chwile ktoś wytyka błędy działania tej firmy i i nie zgrywaj głupiego że nie wiesz jakie to błędy są. Czy ściąganie na licencjach a właściwie świadome przyzwolenie na takie ściąganie nie jest dla Ciebie błędem firmy??? Powiedz jak kierownik może nauczyć swojego współpracownika uczciwości w tej pracy skoro już na starcie daje mu pokaz nieuczciwości, cwaniactwa i matactwa. Przez to ściąganie na licencjach klienci są źle obsługiwani czego przykładem jest klient który tutaj pisał całkiem niedawno. Uważasz że wiedza która jest zawarta w egzaminie na licencje jest niepotrzebna i dlatego trzeba ściągać?? Jak się spytałam swojego kierownika dlaczego tak jest to mi powiedział że najlepiej uczy się w praktyce więc nie ma sensu uczyć się do licencji. Też mi tak powiesz?? Zgodzę się że najlepiej uczy sie w praktyce ale trzeba mieć jakieś podparcie, jakąś wiedzę którą się wykorzysta w praktyce.

Gość Katiuszaaaa
Co do reklamy w OVB. Czy Adidas nie jest znaną marką??? Czy Sony nie jest znaną marką?? Jest wiele firm które są znane na całym świecie a i tak się reklamują. Gdyby w Ovb pracowali inteligentni ludzie, wiedzieli by że reklama to dźwignia handlu, a w sytuacji obecnej konkurencji firm doradczych na terenie Polski reklama jest niezbędna. Rozumiem że w firmach MLM reklama schodzi na drugi plan ale nie musicie się tłumaczyć że OVB jest znane i dlatego nie potrzebuje reklamy. Zrób sobie mały teścik: podejdź na ulicy do 3 wybranych osób i poproś żeby Ci wymienili po 3 firmy doradztwa finansowego w Polsce. Nie wiem czy ktoś wspomni o ovb. Śmiem wątpić. Myśle że to da odpowiedź na pytanie czy ovb potrzebuje reklamy.

Gość mariooos
katiusza podala liczbe 3 osob... a ja napisze ze jak tam kiedys pracowalem przeprowadzilem ok 100 spotkan i zadna osoba nie slyszala nic na temat firmy ovb... tez retorycznie zapytam... czy reklama jest firmie ovb potrzebna??:)

Gość batosai
mariooos- nie no racja, nigdzie nie napisałeś, że te ogłoszenia dotyczą OVB. Ale gdy jest w nich informacja, ze poszukują ludzi na stanowiska kierownicze, nagle zaczynasz pisać jak mozna takie stanowisko osiągnąć... w OVB. Oczywiście masz rację, że przykład z Maybachem jest do bani. Chociaż troche tak jest, że dobre firmy mogą kłaść mniejszy nakład na reklamę. Lepszym przykładem byłoby coś renomowanego i bardziej dostępnego. Np. takie gumowe misie, co dawniej sie z RFNu przywoziło, do jedzenia. Dzisiaj bez problemu można je kupić w Polsce- już od ładnych paru lat. I pewnie większość sie domyśla, że mówię o firmie HARIBO ( http://www.dim-marketingblog.de/wp-content/uploads/2007/12/haribo.jpg ). Jadłeś kiedyś? A widziałeś reklamę w Polsce? A jak widzisz na półce w sklepie i nagle nachodzi Cię ochota na żelki, a tam Haribo i 10 innych wyrobów, identycznych, w tej samej cenie i również niereklamujących się. Które kupisz? Dlaczego? Stawiam każdą kasę, że weźmiesz Haribo, "bo są najlepsze". Sonja22- drugi raz z rzędu rzucasz mi argument, który skontrowałem. Ale jeszcze raz- ok. 60 mam klientów takich, z którymi podpisałem umowę,ale też przeprowadziłem im własnoręcznie analizę finansową, a JP zgromadzone na umowach z nimi były skontowane na mnie- czyli w ZLW po lewej stronie w krateczkach był wpisany mój numer, a po prawej w polu "uwagi" moje nazwisko. Natomiast 300- to liczba klientów z którymi podpisałem jakąkolwiek umowę, ale niekoniecznie robiłem im analizę. Robili to moi współpracownicy, a w ZLW były ich numery i ich nazwiska we wspomnianych przeze mnie polach. Duża część tych współpracowników nie pracuje już, wiec tych klientów ja serwisuję. CZEGO NIE ROZUMIESZ W MOJEJ WYPOWIEDZI??? GDZIE TU WIDZISZ PRZEKŁAMANIE? O jakich oszustwach mojej struktury mówisz? Chodzi Ci o jedną osobę, która została zwolniona i nie pracuje juz w OVB! Tak, duża część mojej struktury sie posypała, ale kilka razy już pisałem dlaczego i nie przeze mnie! jozek smaruj wozek- mówię bardziej o osobach, które przychodza na rozmowę kwalifikacyjna, po czym nie przychodzą na drugą, po przeczytaniu bzdur pisanych na tym forum. Katiusza - co chwilę ktos wytyka błędy działania firmy (właściwie ja bym nazwał to błędami działania poszczególnych ludzi, nie firmy- zasady odgórnie wyznaczone działają świetnie, póki nie zostaną złamane), ale pokaż mi, mój merytoryczny błąd. Jeśli chodzi o egzamin- ja nic nie wiem o czym mówisz- i takie jest moje oficjalne stanowisko w tej sprawie. Wiedza potrzebna do zdania egzaminu jest przekazywana na szkoleniach. Do tego każdy ze współpracowników dostaje materiały, np. OWU. Poza tym... idź na jakikolwiek podobny egzamin w innej firmie... zapewniam Cię- ściemy to Ty jeszcze nie widziałeś. Adidas ma obok Reaboka, Nike i Pumę. Każda z tych firm działa na podobnym poziomie i produkuje sprzęt tej samej klasy. Są wobec siebie konkurentami. Wskaż mi proszę realnego konkurenta dla OVB. Czyli firme, która działa w ten sam sposób jak my i faktycznie sa na tym samym poziomie. A co do Twojej statystyki- zrób taką samą i spytaj z usług, której z tych firm korzystają. Poza tym OVB jeszcze nie działa na terenie całej Polski. Dlatego w zależności od regionu- próba może być niereprezentatywna.

Gość Klient
czyli mam rozumieć że nikt z osób które pracują tam tak długo nie wie jaka jest dolna granica miesięcy od których mogę skorzystać z tych odłożonych pieniędzy ? Batosai? potrafisz choć Ty który jesteś chyba na tym forum najwierniejszy ovb odpowiedzieć jak wyglada ta procedura?

Gość Sonja22
Batosai- takie przekłamanie, ze pisałes,ze masz kilkuset klientów, potem,ze 300u(podałes argument,ze 300 to tez kilkaset- ok), a potem,ze 60u i tu juz wychodzi na jaw przekłamanie. Ile razy mam to jeszcze pisac?

Gość Sonja22
Drogi kliencie, wprawdzie juz nie pracuje, ale ze tak sie zapytam, czy Pan patrzy, co Pan podpisuje? Cos chyba ten agent z ktorym Pan umowe podpisywał tłumaczył cos Panu na spotkaniu. Najnizsza granica wyciagniecia pieniedzy to 2/3 lata, w zaleznosci od produktu, przy czym na pewno Pan na swoich zbieranych przez te lata pieniadzach nie zyska, a straci. Umowy długoterminowe sa od tego,zeby inwestowac w nie pieniadze długoterminowo. Wtedy osiagaja one zyski, poniewaz w tym konkretnym celu zostały stworzone. Zwłaszcza w ostatnich latach. O konkrety trzeba zapytac w biurze.

Gość batosai
Sonja- czy ja pisze po... nie wiem... mandaryńsku? Przeczytaj raz jeszcze co napisałem, wyciągnij wnioski i wskaż mi raz jeszcze przekłamanie! Fakty sa takie, że obsługuję na daną chwilę ok 300 klientów- serwisuję ich ja. Czyli są to MOI klienci. CZEGO NIE ROZUMIESZ??? Coś mam Ci raz jeszcze wytłumaczyć? Chyba pięciolatek by skumał o co chodzi, ale do Ciebie widać to nie dociera. Uroiłaś sobie coś i sie tego trzymasz. Klient- 2 lata. Po dwóch latach możesz skorzystać z odłożonych pieniędzy. Procedura to wysłane pismo do HDI, lub też chyba internetowo mozna to załatwić- akurat program Aspecta.Profit ma dostęp do internetu i tam można to zrobić. Z tym, że jest to program, który ma działać dłużej niz te dwa lata. Naprawdę nie sądzę, żebyś był zadowolony z pieniędzy wypłaconych po dwóch latach. Jednak z tego co napisałeś zostałeś zwolniony. Od momentu początku odpowiedzialności HDI, przez miesiąc masz prawo złożyć wymówienie umowy, bez podania przyczyny, a składkę mają obowiązek Ci zwrócić. Z tego co piszesz Twój doradca udzielił Ci błędnej informacji i takie wymówienie wysłałeś z 2 dniowym opóźnieniem. Teraz decyzja zależy od HDI. Moga, ale nie muszą Ci zwrócić składki. Dlatego poczekaj na decyzję HDI. Jeśli zwrócą Ci składkę- wszystko jest ok. Jeśli nie- skontaktuj sie z przełożonym człowieka, który podpisał z Tobą umowę (a jego nazwisko masz na kopii wniosku- wiec zadzwoń do jakiejkolwiek dyrekcji w Twoim mieście, tam Ci powiedzą, kto jest jego przełożonym). I po prostu sie domagaj, tego, żeby Ci zwrócili Twoje pieniądze, ponieważ udzielili ci błędnych informacji. Jeśli chcesz, mogę Ci pomóc- napisz do mnie maila- nie chciałbym aby jakiekolwiek nazwiska się tutaj pojawiły. A gdy mi podasz nazwiska osób, które Cie obsługiwały, bedę w stanie dowiedzieć sie z jakiej struktury pochodzą- dam Ci do nich namiary.

Gość Klient
Problem polega na tym że najpierw przy pierwszej umowe wpłaciłem 1200zł , po miesiacu informowałem że chce zrezygnować, dostałem informacje żeby wysłać wymówienie wiec to zrobiłem z 2 dniowym opóźnieniem. dostałem pismo że nie zwrócą mi bo wymówienie było po termienie, skontaktowałem sie z dyrektorem i ten kierownik który mi to spieprzył sie zwolnił po 4 latach pracy. napisałem pismo wyjasniające do hdi że była to wina ovb i wszystko opisałem razem z nazwiskami. po tygodniu spotkałem się własnie z dyrektorem i powiedzial że mają twarde reguły i mi nie zwrócą tak poprostu ale mogą mi dać na konto bonusowe jeśli podpisze umowe na małą składke. 1200 zł to dużo dlatego sie zgodzilem ale bo chce to odzyskać . ale mialem nadzieje ze po roku będe mógl te pieniadze mieć spowrotem bo podobno co rok jest "Serwis" ? zasnanawiam się czy jest sposób aby te 1200 zł teraz z kąta bonusowego wyciągnąć jak tylko będe mógł a ta pierwsza składka z nowej umowy 200zł olać . gdyby była taka mozliwość to bym tak zrobił bo chce mieć święty spokój od tego całego zamieszania.

Gość Sonja22
A czy ja pisze po chinsku? Masz 60 SWOICH klientów, reszte sobie dodałes po odejsciu swoich wspolpracownikow. Czyli obsłuzyłes 60 osob, a 240 osob twoi ex wspolpracownicy. Napisałes ze masz kilkuset klientów- i dalej uwazasz, napisałes prawde. No ciekawe,niech sobie kazdy przeczyta i sam wnioski wyciagnie, ja nie bede sie spierac o oczywistosci.

Gość Klient
- jak można napisać konta przez ą? ehh . przy okazji obv otwiera nowy oddział w krakowie i dostałem oferte pracy własnie od dyrektora . opisał mi wszystko jak wygląda. bardzo pięknie to przedstawił .ale jak dla mnie chodzenie po znajomych i namawianie do tego na czym sam sie poślizgnąłem nie jest najlepszym rozwiązaniem. obecnie pracuje 8 h dziennie 5 dni w tygodniu i moje zarobki wynoszą ok. 2000 zł co jest dla mnie jak narazie satysfakcjonujące . Ovb nie jest dla mnie

Gość Sonja22
Drogi kliencie, niestety nie bedziesz mogł po roku wyciagnac tych pieniedzy. Z tego prostego powodu,ze zwykle ok 2 pierwszych lat wpłat idzie na rowniez na opłaty i prowizje dla pracownikow. Ewidentna wina byłego pracownika OVB.

Gość batosai
Sojna22- wśród moich obecnych klientów, którzy dawniej byli klientami moich byłych współpracowników, oni sami zrobili zrobili analizy i wzięli większą część prowizji- resztę zrobiłem ja. Dlatego z czystym sumieniem, mówię, że mam 300 klientów, których obsłużyłem! Klient- widze dwa rozwiązania. Jeśli dobrze zrozumiałem, dyrektor załatwił, że pieniądze te poszły na rachunek wpłat dodatkowych. Czyli wg. moich obliczeń zostało tam wpłacone miej więcej 950zł. Te pieniądze sa do odzyskania, ale juz teraz. W każdym miesiącu, kiedy nie będziesz opłacał składek regularnych, będą one potrącane z tamtego rachunku. Dlatego im szybciej, tym lepiej. Drugie rozwiązanie- masz pracę, zarabiasz pieniądze. Możesz kontynuować trwanie programu. Jest to jeden z lepszych programów inwestycyjnych dostępnych na rynku. Zdecydowanie najtańszy. Jeśli myślisz o jakimś funkcjonowaniu na emeryturze to kiedyś w przyszłości będziesz musiał program tego typu założyć. Dlaczego więc nie zostawić sobie teraz tego? Nie wiem, co prawda w jakim jesteś wieku, ale zakładając, że za 10 lat byś rozpoczął tego typu inwestycje, to Twoje składki musiałyby być myślę, najmniej 2 razy większe. Dlatego myślę, że nie ma na co czekać- jeśli wybierzesz drugie rozwiązanie, bedziesz z niego zadowolony. Swoją drogą... chciałbym trochę usprawiedliwić przedstawiciela OVB. Fakt- trochę spieprzył sprawę, bo złe informacje udzielił. Ale z drugiej strony, sprawił, ze w wypadku utraty pracy przez pół roku byłbyś w stanie utrzymać ten program. Chyba rozumiem jego tok myślenia.

Gość mariooos
batosai czlowieku czy widzisz co piszesz???? najpierw przyznajesz mi racje po czym to negujesz piszac ze duze firmy moga klasc mniejszy nacisk na reklame??/ nie znam cie ale z tego forum widze ze jest czlowiekiem tzw chorągiweka, jak zawieje to tak mowisz:) mialem cie za goscia kumatego ale straciles u mnie duzo bo nie masz swojego zdania....

Gość xxkxx
moi drodzy:) mysle ze czas skonczyc dyskusje z koelga batosai...argumentuje to tym ze ten czlowiek sam gubi sie w zeznaniach i nie wie co pisze:) na potwierdzenie moich slów niech bedzie to co napisal kolega batosai kilkanascie postów wczesniej.... wddał sie w polemikę z innym forumowiczem ktory zarzucil mu ze ovb wcale nie jest takie piekne jak on to opisuje, padlo nawizanie do lat 90 i niezadowolenie przeciwnika batosai z tego jak funkcjonuje firma.... na co batosai odpowiada jakze madrze: batosai powiedz ze firma ovb od lat 90 zmienila sie o 360 stopni:) podkreslam napisal o 360 stopni.... zostawie to bez komentarza i koncze dyskusje z toba batosai bo jestes co najmniej smieszny:) ps prosze o nie pisanie twoich dennych i bez wyrazu esejów w odpowiedzi na moj post:)

Gość Klient
Bosatoi - mam 21 lat, mam OFE w ING , ogólnie w tej chwili z funduszami nie jest źle. aczkolwiek głównie rozchodzi mi się o to że nie umiem zaufać przez to wszystko OVB i dlatego w tej chwili boję się o swoje pieniądze czy gdy będe wpłacał i dajmy na to wpłace 20 tys czy po tym czasie ktoś znowu mi nie powie termin minął dziękujemy za wpłate , pieniądze zostają u nas . jeśli chodzi o pierwszą umowę z przedstawicielem rozmawiając powiedziałem że chce przez rok odkładać po 1200zł miesięcznie bo mam taką możliwość ale na razie tylko przez rok , a co sie potem okazało była to umowa bezterminowa. (;/) zrezygnowałem i chcialem odzyskać pieniądze. dalsza cześć jest wiadoma. teraz te 1200 obiecali że będzie na koncie bonusowym. jak narazie nie dostałem blankietów do płacenia oraz danych do konta internetowego. czy na tym koncie będe widział co sie dzieje z moimi pieniędzmi i ile ich jest? Sorry że Cie tak męcze ale załóżmy że wpłaciłbym z góry 4800 czyli 2 letnią składke. można tak postapić? i jeśli chodzi o kwestie czasową z tego co tutaj czytam na początku będe stratny (?) Obiecanki 10 % w skali roku to mam rozumieć w plecy? eh. jeśli masz taką wiedze mógłbyś mi przedstawić przykładowy podgląd takiej składki? czyli ile na początku zostaje mi zabierane na opłaty itp i jak to wyglada ogólnie? dzięki za odpowiedzi na moje posty.

Gość Klient
a niech szlak trafi moją pamięć.! miało być batosai . Sorry za przekręcenie

Gość Klient
a niech szlak trafi moją pamięć.! miało być batosai . Sorry za przekręcenie

Gość batosai
mariooos- racje Ci przyznałem,. że przykład z Maybachem jest do bani. I nie negowałem tego. Nie wiem o co Ci chodzi... xxkxx- jesteś zwykłym Trollem internetowym. Opis tu znajdziesz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie . Śmieszny jesteś Ty, bo prócz zamętu, o oskarżeń wobec mojej osoby, nie napisałeś na tym forum NIC. I z tego co widzę, wyszukiwanie haków na mnie stało sie twoja pasją. Dlatego przeszukałeś całe forum w celu znalezienia jakiegoś. Znalazłeś "czeski błąd", który popełniłem, chyba z 10 stron temu (nie chce mi sie szukać). A przytoczysz cytat z mojego kolejnego posta? Z tego po tym jak napisałem o 360 stopniach? Co później napisałem, no??? Swoją drogą... jeśli jesteś takim kozakiem, który nie wiadomo jak się zna na OVB, to czemu ani słowem nie odezwałeś sie do Klienta, który chce tu jakos uzyskać informację? Klient- oj trochę bałagan widze tutaj... Spróbujmy wiec to uporządkować. O ile co jakis czas trafia sie w naszej firmie czarna owca i coś namiesza, to produkty na szczęście mamy z najwyższej półki. Dlatego o swoje pieniądze nie masz co się martwić- są w dobrych rękach. Jeśli chodzi o ten program, który masz- ma on dostęp do niemal 70 funduszy różnego rodzaju. Jest to program, który ma na celu zgromadzić jak największy kapitał. Jednak nie dzieje sie to z dnia na dzień. Jest bezterminowy, ale jednak perspektywa inwestowania w tym programie to przynajmniej te 10 lat. Z tego co rozumiem, program jest podpisany na składkę regularną 200 zł miesięcznie, prawda? Jeśli tak, to wpłacając 1200zł, 200 idzie na poczet tej składki, a 1000 na rachunek wpłat dodatkowych. Jeśli w danym miesiącu nie opłacisz składki regularnej, jest ona przeksięgowywana z rachunku wpłat dodatkowych. Powiedz mi jeszcze jedna rzecz- nie dostałeś blankietów wpłat, a dostałeś polisę? Taki ładny, ozdobny zielony papier i do tego taki list, że dziękują i sa dumni, że jesteś klientem HDI ? Oczywiście można z góry zapłacić za więcej niz jedna składkę. Ale kwestii czasowych tu nic nie zmieni. Dostęp do rachunku składek regularnych masz po dwóch latach. Ale do rachunku składek dodatkowych (czyli to zwane przez Ciebie konto bonusowe) jest od razu. Po dwóch latach możesz też na max 24 miesiące zawiesić opłacanie składek. Możesz też zmniejszyć do 180zł składkę regularną. Co do konta internetowego- ja to muszę sprawdzic, bo coś ostatnio w kulki lecą i nie przysyłają tych danych. Ostatnio bratu założyłem (jako prezent na 18 i ja płacę! Nie, ze podpisuje na rodzinie!) i też mi nie przysłali... Co do 10% zysku w skali roku... dobrze zarządzany portfel jest w stanie wyciągnąć taki zysk. I tu sie właśnie przydaje ciągły serwis... Co do opłat- no moim zdaniem ten program ma najlepiej rozwiązane opłaty ze wszystkich jakie znam. Na pierwszy rzut oka moga sie wydawać wysokie, ale są skumulowane w 5 latach (te największe) a potem mniejsze do 13 roku trwania polisy, po czym po 13 roku, działa to niemal jak świetnie oprocentowane konto. Nie pamiętam dokładnie jakie tam liczby są (bo sa trzy warianty), ale zajrzyj do OWU, tam powinieneś mieć rozpisane, a Twój wariant do "SILVER". Opłaty sa pobierane z góry do pierwszej składki. Najlepiej, jakbyś powiedział co chciałbyś osiągnąć z tym programem- czyli w jaki sposób chciałbyś skorzystać ze zgromadzonych pieniędzy i kiedy? A tak dodam na koniec- lepiej teraz, kiedy masz 21 lat, żebyś odżałował te 2 stówy i składał i potem za 10, czy 20 lat miał w razie jakiejś potrzeby dużą gotówkę, niż, żebyś zaczął za 10, czy 15 lat, jak bedziesz miał żonę, dzieci i kupę wydatków na głowie. Bo, fakt, że kiedyś bedziesz musiał skorzystać z takiego programu jest pewny.

Gość batosai
mariooos- racje Ci przyznałem,. że przykład z Maybachem jest do bani. I nie negowałem tego. Nie wiem o co Ci chodzi... xxkxx- jesteś zwykłym Trollem internetowym. Opis tu znajdziesz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie . Śmieszny jesteś Ty, bo prócz zamętu, o oskarżeń wobec mojej osoby, nie napisałeś na tym forum NIC. I z tego co widzę, wyszukiwanie haków na mnie stało sie twoja pasją. Dlatego przeszukałeś całe forum w celu znalezienia jakiegoś. Znalazłeś "czeski błąd", który popełniłem, chyba z 10 stron temu (nie chce mi sie szukać). A przytoczysz cytat z mojego kolejnego posta? Z tego po tym jak napisałem o 360 stopniach? Co później napisałem, no??? Swoją drogą... jeśli jesteś takim kozakiem, który nie wiadomo jak się zna na OVB, to czemu ani słowem nie odezwałeś sie do Klienta, który chce tu jakos uzyskać informację? Klient- oj trochę bałagan widze tutaj... Spróbujmy wiec to uporządkować. O ile co jakis czas trafia sie w naszej firmie czarna owca i coś namiesza, to produkty na szczęście mamy z najwyższej półki. Dlatego o swoje pieniądze nie masz co się martwić- są w dobrych rękach. Jeśli chodzi o ten program, który masz- ma on dostęp do niemal 70 funduszy różnego rodzaju. Jest to program, który ma na celu zgromadzić jak największy kapitał. Jednak nie dzieje sie to z dnia na dzień. Jest bezterminowy, ale jednak perspektywa inwestowania w tym programie to przynajmniej te 10 lat. Z tego co rozumiem, program jest podpisany na składkę regularną 200 zł miesięcznie, prawda? Jeśli tak, to wpłacając 1200zł, 200 idzie na poczet tej składki, a 1000 na rachunek wpłat dodatkowych. Jeśli w danym miesiącu nie opłacisz składki regularnej, jest ona przeksięgowywana z rachunku wpłat dodatkowych. Powiedz mi jeszcze jedna rzecz- nie dostałeś blankietów wpłat, a dostałeś polisę? Taki ładny, ozdobny zielony papier i do tego taki list, że dziękują i sa dumni, że jesteś klientem HDI ? Oczywiście można z góry zapłacić za więcej niz jedna składkę. Ale kwestii czasowych tu nic nie zmieni. Dostęp do rachunku składek regularnych masz po dwóch latach. Ale do rachunku składek dodatkowych (czyli to zwane przez Ciebie konto bonusowe) jest od razu. Po dwóch latach możesz też na max 24 miesiące zawiesić opłacanie składek. Możesz też zmniejszyć do 180zł składkę regularną. Co do konta internetowego- ja to muszę sprawdzic, bo coś ostatnio w kulki lecą i nie przysyłają tych danych. Ostatnio bratu założyłem (jako prezent na 18 i ja płacę! Nie, ze podpisuje na rodzinie!) i też mi nie przysłali... Co do 10% zysku w skali roku... dobrze zarządzany portfel jest w stanie wyciągnąć taki zysk. I tu sie właśnie przydaje ciągły serwis... Co do opłat- no moim zdaniem ten program ma najlepiej rozwiązane opłaty ze wszystkich jakie znam. Na pierwszy rzut oka moga sie wydawać wysokie, ale są skumulowane w 5 latach (te największe) a potem mniejsze do 13 roku trwania polisy, po czym po 13 roku, działa to niemal jak świetnie oprocentowane konto. Nie pamiętam dokładnie jakie tam liczby są (bo sa trzy warianty), ale zajrzyj do OWU, tam powinieneś mieć rozpisane, a Twój wariant do "SILVER". Opłaty sa pobierane z góry do pierwszej składki. Najlepiej, jakbyś powiedział co chciałbyś osiągnąć z tym programem- czyli w jaki sposób chciałbyś skorzystać ze zgromadzonych pieniędzy i kiedy? A tak dodam na koniec- lepiej teraz, kiedy masz 21 lat, żebyś odżałował te 2 stówy i składał i potem za 10, czy 20 lat miał w razie jakiejś potrzeby dużą gotówkę, niż, żebyś zaczął za 10, czy 15 lat, jak bedziesz miał żonę, dzieci i kupę wydatków na głowie. Bo, fakt, że kiedyś bedziesz musiał skorzystać z takiego programu jest pewny.

Gość Smerffetkaa
Jeżeli tak duża firma daje takie ogłoszenia to chyba nie zbyt dobrze o niej świadczy. Jeżeli tak duża firma nie ma ambicji żeby pochwalić się swoim logo i dlatego umieszcza ogłoszenia na darmowych portalach to też nie najlepiej o niej świadczy.

Gość KRZYSIEK23
jakie ogłoszenie taka i firma buahahha:)czyz nie?

Gość KRZYSIEK23
jaki pan taki kram::) a moze lepiej by bylo jakie ogloszenie taka firma czyz nie?? buaahahhaha