Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 Sonja22
Na Twoim miejscu wypisa艂abym liste umow przeze mnie spisanych, posz艂a do prze艂ozonego tej pani i zarzada艂a wgladu do segregatora tej pani i liczby zrobionych przez siebie jednostek i profit贸w z nich wyp艂ywajacych. Zagrozi艂abym,ze powiem wszystkim swoim klientom( a tazke znajomym i ich znajomym), ze firma jest niesolidna i cie oszuka艂a wiec w trosce o ich odbro powinni sie wycofac. Recze Ci,ze pod taka grozba pieniadze znajda sie szybciutko, poniewaz twoja prze艂ozona musia艂aby zwr贸cic wszytskie prowizje.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Sonja22
Ma艂o tego, dodam,ze umowa napisana przez Ciebie, a spisana na nia powoduje, ze dostaje ona wieksza prowizje a do tego Twoje punkty do awansu. W takiej sytuacji by艂abym perfidna i poprosi艂a o ca艂a prowizje kierownicza, a pani zostawi艂a punkty i niech sie cieszy,ze opinie zachowa艂a. Pamietaj, oni tam zrobia wszytsko,zeby zachowac prestiz, pokaz贸wka musi byc przed ludzmi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do pani zgroza
] Nie pisz ju偶 wi臋cej, co tutaj kto艣 mo偶e poradzi膰, jak batasai ju偶 nie pracuje, bo nie mia艂 jednostek , miczas ma sraczke, OVBRIII , czyli ten od sraczki te偶 go wywalili razem z bataosraiem, tak wi臋c nie ma kto pomocy udzieli膰. Dzwo艅 na numer 022 576-35-35 i opowiedz z nazwiskami swoj膮 histori臋, a doidatkowo napisz skarg臋 i po艣lij poleconym na adres OVB ALLFINANZ Polska Sp贸艂ka Finansowa z o.o. ul. Rydygiera 21 a 01-793 Warszawa Mo偶e kto艣 co艣 zrobi, bo jeste艣 na straconej pozycji, nie masz w zasadzie nic , ale tak dzia艂a rekruting w tej NAAAAJWI臉KSZEJ I NAJSTARSZEJ FIRMIE DORADZTWA FINANSOWEGO W EUROPIE !!!! A tak naprawd臋 w firmie , kt贸ra zajmuje si臋 AKWIZYCJ膭 produkt贸w finansowych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zgroza_
dzi臋ki za pomoc. gdyby艣cie mieli jeszcze jakies inne pomysly, chociaz te sprobuje wprowadzic w zycie... to chetnie poslucham.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do radca
Przyk艂ad zgrozy dobitnie pokazuje ze takife firmy jak ovb czy open finance nie powinny zatrudniac takich mlodziakow, os贸b nieukszta艂towanych 偶yciowo i nie wiedz膮cych co chc膮 w 偶yciu robic. Chce sie niby takim ludzom pomoc, obejsc przepisy, zeby im zarobic kase i scielic droge do awansow, slucha sie skomlania ze fajnie by bylo gdybym mogla zarobic juz w pierwszym miesiacu a nie czekac 4 miesiecy i pracowac za darmo, a potem taka osobka rezygnuje i ma pretensje. A ja zadam pytanie - chcesz odzyskac swoja kase, a powiedz mi ile z tych spotkan zrobilas sama a ile z menedzerka ? Czyja to tak naprawde byla praca i jaki procent wkladu ty w tym mialas (i kto w koncu te pieniadze zarobil, ze nazywasz je swoimi) ? Troche pokory, an ie myslenia typu: raz zlapalam Pana Boga za nogi, ale cos nie wyszlo i teraz pretensje do wszystkich wkolo. Zycie nie po raz pierwszy cie oszukalo, a moze oszukalas siebie sama ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
No wybacz, dziewczyna zarobi艂a dla siebie pieniadze, a nie dla kogos. Skoro wys艂ano ja do klient贸w, to widac by艂a wystarczajaco przyuczona, jesli ktos jej pomaga艂, to mia艂 prowizje od tego. Proste. Ale widac dla niekt贸rych bardzo trudne, ze ktos oczekuje wyp艂acenia swojej kasy za swoja prace i swoich klient贸w. Bardzo dziwne, ze ma pretensje, za to,ze jaj ktos w konia zrobi艂:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Stefaaaaaan
Chyba tylko po to 偶eby kra艣膰 im pieni膮dze! Czy 偶贸艂todzi贸b czy nie to przecie偶 kontakty ma. Kierownicy w OVB s膮 perfidni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PIZD膭 TRZEBA BY膯 OSRAN膭
偶eby jeszcze tak pierdzieli膰 jak pani lub pan "" Do radca "". Przecie偶 na pierwsze spotkania masz chodzi膰 z m艂odzikiem, 偶eby si臋 uczy艂 . Zasrana menagerko wr贸膰 si臋 na R I to si臋 dowiesz na czym polega zasrany obowi膮zek Menagera , a jak nie to nie r贸b tego, kup se gospodarstwo i pa艣 g臋si. Nie chc臋 obrazi膰 gospodarzy, gdy偶 sam pochodz臋 ze wsi , i na staro艣膰 wr贸c臋 chodowa膰 je艣li nie g臋si to np. kury w chowie ekologicznym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 only o
Hehe, jaka zawi艣膰, jaka agresja...zainteresowana milczy ale krzykaczy wko艂o jakby si臋 rz膮d RP rozpada艂 :) 偶al.pl :) poziom wypowiedzi poni偶ej poziomu morza :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Opr贸cz tytu艂u
pozim jest O.K.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zgroza_
sama je藕dzi艂am na wszystkie spotkania. Ani razu nie pojecha艂a ze mn膮 menad偶erka. W og贸le jak mia艂am z czym艣 problem raczej nie mog艂am liczy膰 na jej pomoc, bo wed艂ug mnie to ona niewiele umia艂a, ale przypad艂a mi jako prze艂o偶ona wi臋c co mia艂am zrobi膰? nie raz dzwoni艂am do niej kiedy mia艂am jakie艣 w膮tpliwo艣ci a ona zawsze zbywa艂a mnie tekstem typu "sama musz臋 si臋 dowiedzie膰 dopiero p贸藕niej Ci wyja艣nie"... w ko艅cu przewa偶nie dowiadywa艂am od kogo艣 innego.Chodzi艂am na te wszystkie spotkania przyuczaj膮ce, samej te偶 zdarzy艂o mi si臋 co艣 na takie spotkanie przygotowa膰 wi臋c raczej nie mia艂am problem贸w. Jej natomiast na takich przyuczeniach zdarza艂o sie wyj艣膰 na srodek i podyktowa膰 nam kilka s艂贸w z kartki i na tym jej rola si臋 ko艅czy艂a, od siebie sama nic nie dodawa艂a! czy ja jestem winna tego, 偶e mnie zatrudnili? oni chyba przewa偶nie daj膮 szanse ludziom m艂odym, przynajmniej w moim biurze sami tacy byli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zgroza_
i tak jak napisa艂am w pierwszej wypowiedzi, musia艂am zrezygnowa膰 z pracy w og贸le!!! nie "akurat z tej pracy" bo mia艂am takie widzimisie, czy te偶 dlatego, 偶e nie wiem czego chc臋 od 偶ycia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do radca
No to teraz mam pe艂niejszy obraz Ja bym t膮 ca艂膮 mened偶erk臋 zwolni艂. Przykro 偶e trafia si臋 na takich ludzi - 艂atwiej chyba dzisiaj takie osoby w finansach znale藕膰 ni偶 kogo艣 naprad臋 ukierunkowanego na klienta czy wsp贸艂pracownika. Ale ta ca艂膮 mened偶erka te偶 pewnie m艂oda by艂a i nie potrafi艂a nijak ud藕wign膮膰 ci臋偶aru pracy i zapewni膰 Ci wsparcia, wi臋c dalej jestem zdania 偶e nie jest to praca dla m艂odych.... Ja bym na Twoim miejscu 艣mia艂o szed艂 do tego biura i rozmawia艂 z osob膮 najwy偶ej po艂o偶on膮 w strukturze i wszystko wyja艣ni艂. Je偶eli nie zrobi艂a艣 nic z艂ego w tej firmie to nie masz czego si臋 obawia膰. A dzi臋ki Twojej interwencji ta mened偶erka mo偶e przestanie pracowa膰 i ju偶 nikogo wi臋cej nie oszuka... Swoj膮 drog膮... wszystkie spotkania prowadzi艂a艣 sama... ciekawa strategia wprowadzania nowych os贸b w arkana spotka艅 z klientami. Ciekawi mnie jak robi艂a艣 doradztwa, bo po kilku szkoleniach nie mog艂a艣 dobrze zna膰 produktu oraz jak w og贸le przygotowa艂a艣 produkty po analizie, nie maj膮c wiedzy co dok艂adnie jest dost臋pne w tej firmie (bo poznanie z grubsza wszystkich produkt贸w trwa spokojnie ponad 3 miesi膮ce...)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zgroza_
prze艂o偶ona moja sko艅czy艂a w tym roku 22 lata. a ten szef biura chyba te偶 by艂 niewiele od niej starszy. i mam w膮tpliwo艣ci co do tego czy zosta艂aby zwolniona z mojego powodu... nie na tym mi zale偶y, chc臋 tylko 偶eby kto艣 sprawiedliwie spojrza艂 na t臋 spraw臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do radca
Jedyna osoba kt贸ra mo偶e co艣 zrobi膰 to ten ca艂y kierownik biura. Pozosta艂ej reszcie mo偶esz si臋 jedynie skar偶y膰 i w niczym Ci nie pomog膮. Zdob膮d藕 si臋 na szczer膮 rozmow臋 z osob膮 prowadz膮c膮 biuro. Je偶eli sama pracowa艂a艣 (za co ju偶 im si臋 nale偶y opiernicz bo tak si臋 robi膰 z nowymi pracownikami nie powinno), to logiczne, 偶e wynagrodzenie Ci si臋 nale偶y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Do radca to facet-przepraszam
My艣la艂em ,偶e to kobita pisze. Ale lawirujesz, 180 stopni zmiana pogl膮d贸w po mojej z-j-e-b-c-e, no ,ale tacy s膮 niestety OVB-owcy, dopiero jak im powiesz dosadnie, to cz臋艣膰 z nich si臋 ocknie, reszta powie, ale deszcz pada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do only o
Jakby si臋 rz膮d rozpad艂 to nic by si臋 nie sta艂o, nie pierwszy i nie ostatni raz. Ale do poziomu wypowiedzi jakie masz zastrze偶enia ??? Ostre s艂owa s膮 cz臋sto niezb臋dne, aby wstrz膮sn膮膰 pajacami, tak te偶 si臋 sta艂o w tym wypadku. Zastan贸w si臋 co piszesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vitec
Witam. Mam pytanie: Czy OVB jest w stanie poleci膰 plan systematycznego oszcz臋dzania na 5 lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adelante
Jest w stanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Micha艂 P.
Tak, OVB ma w swojej ofercie takie produkty. Je艣li jeste艣 zainteresowany/a prosz臋 o kontakt e-mailowya na michalpiwowar@o2.pl. :) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s8m
jak juz kiedys napisalem ovb to jedna wielka tandetna sciema:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 adelante
s8m, o wielki, nieomylny autorytecie popieraj膮cy swoje tezy setk膮 merytorycznie trafnych argument贸w, teraz spo艂eczno艣膰 15 kraj贸w Europy przejrza艂a na oczy i 10 milion贸w klient贸w dostrzeg艂o prawd臋, kt贸r膮 g艂osisz. Dzi臋kujemy !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s8m
pocztaj klilknascie stron wstecz to zobaczysz merytoryczne argumenty:) ale pewnie i tak ich nie zrozumiesz:) tak jak nie rozumial ich najwiekszy obronca ovb pan batosai i wielu innych:) i gdzie jest pan batosai i cala reszta obroncow? juz nie pracuja w jakze doskanale dzialajacej firmie ktora zajmusie sie doradztwem finansowym(czyt.akwizycja):) nie napinaj sie kolego:) kiedys przyjrzysz na oczka:) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szczerze do ADELANTE
Potwierdzam ,i偶 s8m m贸wi praed臋, OVB to biznes dla wielkich ujmijmy to " 艣ciemniaczy ", ale nie dla przeci臋tnego Kowalskiego, a ju偶 nie do pogodzenia dla ludzi , kt贸rzy kieruj膮 si臋 w 偶yciu zasadami moralnymi i z tego powodu nie s膮 w stanie ok艂amywa膰 innych, jak ma to miejsce w OVB. Wiem, 偶e to mocne s艂owa, "dzisiejsze " tzw. autorytety moralne, powiedz膮, 偶e to tylko niedopowiedzenie prawdy, ale tak si臋 dzieje w wielu firmach MLM , nie tylko w OVB. Bo jak inaczej okre艣li膰 praktyki opisywane tu wielokrotnie, np. " praca biurowa " doradztwo finansowe, niesamowite zarobki , ale nic konkretnego w chwili pierwszej rozmowy o prac臋. No jeszcze ta " praca ".W OVB to praktycznie NIKT nie ma pracy , wszyscy s膮 wsp贸艂pracownikami, ale nikt na pierwszym spotkaniu nie pi艣nie s艂owa o tym. No , ale o tym by艂o wielokrotnie, wi臋c odpowied藕 dla aldante : 10 milion贸w klient贸w- tak mo偶e i jest w statystykach, ale ilu z tych klient贸w zerwa艂o . Ilu by艂o na zasadzie sprzedaj mamie, tacie , bratu itp.itd. A jak nie masz nikogo innego to ...........spadaj. Taka jest filozofia firm tego typu. No i oczywi艣cie tysi膮ce pracownik贸w, a tak naprawd臋 to mo偶e setka w ca艂ej Polsce , co faktycznie co艣 robi. Przynajmniej 200j.p. na miesi膮c , bo jak mniej to jest z tego taka kasa , 偶e trzeba i艣膰 po zasi艂ek do opieki Spo艂ecznej. Pozdrawiam i oczekuj臋 merytorycznej odpowiedzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Zgroza trzeba by艂o zrobic jak Ci napisa艂am, to bys odzyska艂a kase. Co do kierowniczki, to nie musia艂as pod nia praowac. Wystarczy艂o zadzwonic i napisac pismo do zarzadu i zmienic prze艂ozonego a nie dawac zarabiac jakiejs harpii. Kadzy by sie cueiszy艂 z nowego wspolpracownika, z kt贸rego by mia艂 prowizje. C贸z, a ktoz o tym wie. Nikt, bo nikt nie zna swoich praw, a jedynie obowiazki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W MLM od wielu lat
"...tak si臋 dzieje w wielu firmach MLM , nie tylko w OVB." To si臋 dzieje nie w firmach tylko w grupach ludzi, kt贸rzy w tych firmach dzia艂aj膮. Za rzadkim wyj膮tkiem oczewi艣cie, bo s膮 r贸wnie偶 firmy, zalecaj膮ce takie nieuczciwe post臋powanie. Ale mimo wszystko, takie 艣ciemnianie i przekr臋canie ma swoje uzasadnienie, i to nie w kierunku by kogo艣 naci膮gn膮膰 tylko by pom贸c innemu cz艂owiekowi. To jest tak samo jak nieraz k艂amie si臋 osobie chorej, 偶e nie jest tak 藕le, 偶eby nie z艂ama膰 w nim wiare w wyzdrowienie. Niestety w Polsce ukszta艂towa艂a si臋 bardzo negatywna opinia o biznesie MLM. Nie wa偶ne jest teraz jaka by艂a tego przyczyna, tak si臋 sta艂o i ju偶. W zwi膮zku z t膮 negatywn膮 opini膮 wiele ludzi, kt贸rzy stykaja si臋 z propozycj膮 do艂膮czenia do MLM, z marszu j膮 odrzucaj膮, nawet nie probuj膮c j膮 zrozumie膰 i przymierzy do siebie. W ten spos贸b robi膮 sobie niewyobra偶aln膮 krzywd臋! Przecie偶 mog艂o by si臋 okaza膰, 偶e przyj臋cie tej propozycji zasadniczo zmieni艂oby ich 偶ycie na lepsze. Ci, co dzia艂aja w MLM o tym wiedz膮 i szukaj膮 sposob贸w jakgdyby "wcisn膮膰 na si艂e" informacje, 偶eby cz艂owiek p贸藕niej nie musia艂 艣miertelnie 偶a艂owa膰 utraconych mo偶liwo艣ci. Ja w swojej pracy te偶 czasem si臋gam po takie "sztuczki" i nawet sobie nie wyobra偶acie, jak du偶o ludzi p贸藕niej niemal ze 艂zami m贸wili mi, 偶e mdlej膮 ze strachu na my艣l, 偶e mogli zignorowa膰 moj膮 ofert臋, odrzuci膰 j膮 na samym pocz膮tku i w ten spos贸b straci膰 to wszystko, co zdobyli i zdobywaj膮 w MLM. A wi臋c, zach臋cam wszystkich, b膮dzie rozs膮dni, nie rezygnujcie z mo偶liwo艣ci poznania ofert MLM! My艣lcie, analizujcie, badajcie, by te偶 nie wpa艣膰 w 艂apy piramid finansowych, bardzo podobnych do MLM. I nie s膮dzie tych ludzi, co czasem troch臋 kr臋c膮 i kombinuj膮 w rozmowach z wami. Najcz臋艣ciej nie chca oni zrobi膰 wam 偶adnej krzywdy, wr臋cz odwrotnie - chc膮 wam da膰 wiele dobrego!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zgroza_
pr贸buje dzia艂a膰... jak nast膮pi jaki艣 "fina艂" dam zna膰... Ale 艂atwo si臋 z tymi ludzmi porozumiec nie jest! pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mr Exclusive
Wszystko zale偶y od podej艣cia Menad偶era i od systemu szkole艅. Czy doradca pomaga i faktycznie doradza ... czy tylko 艣ciemnia i wciska Sheet potocznie m贸wi膮c. Pracuj臋 w OVB d艂u偶szy czas ... i mam ju偶 przesz艂o 300 Klient贸w zadowolonych z moich us艂ug ... nie zarabiam po 30 ty艣 ... ale miesi膮c w miesi膮c sta艂a przyzwoita pensja jest. Wystarczy robi膰 swoje na danym stanowisku ... a praca jest sta艂a i klienci r贸wnie偶. Niestety jako艣 tylko w Polsce jest najwi臋cej z艂ych opinii ... ale ju偶 wiem dlaczego ... Polak potrafi ... i Ci bardziej zach艂anni robi膮 u nas typow膮 mas贸wke. Boli Fakt, 偶e dzia艂aj膮 pod tym samym logiem co ja. Na szcz臋艣cie moi klienci nie zwracaj膮 ju偶 uwagi na Logo Firmy ale na moj膮 osob臋 i co ja dla nich robi臋. W tej bran偶y wszystko zale偶y od ludzi ... nie od LOGA OVB. Pozdrawiam wszystkich kt贸rzy spotkali si臋 z Polskim U艂omnym OVB a nie Profesjonalnym dzia艂aj膮cym na Sprawdzonym Niemieckim systemie Jako艣ciowym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Mr E. wreszcie ktos napisa艂 bez sciemy i patosu jak jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stryjek
Witam wszystkich, w OVB pracuj臋 od kilku miesi臋cy i szczerze m贸wi膮c dzi臋ki tej pracy mam wi臋cej nieprzyjemno艣ci ni偶 korzy艣ci. Chcia艂bym zrezygnowa膰 dlatego bardzo prosz臋 o informacj臋 w jaki spos贸b mam rozsta膰 si臋 z t膮 firm膮, tzn komu musz臋 przedstawi膰 pismo z rezygnacj膮, czy mo偶e to by膰 m贸j kierownik tzn GST czy kto艣 "wy偶szy" i jak takie pismo powinno wygl膮da膰, czyli co w nim musi by膰. I co z kwesti膮 niewyp艂aconych mi prowizji, tzn za zmian臋 OFE swoich klient贸w kt贸rzy podobno na swoich kontach emerytalnych nie maj膮 dostatecznej kwoty, tzn jakiej kwoty?? czy nie dostan臋 ju偶 ani z艂ot贸wki?? Bardzo prosz臋 o konkretne odpowiedzi na moje pytania. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post