Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 Precz z OVB
Mam Skandi臋 i jest du偶o lepsza od Generali i Compensy. Jak nie wiecie dlaczego do si臋 douczcie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 flooov
Powy偶sza wiadomo艣膰 艣wiadczy o poziomie rozwoju intelektualnego jej nadawcy. Troch臋 kultury... Jestem 艣wiadoma jak膮 umow臋 podpisa艂am gdy偶 przed jej podpisaniem dok艂adnie j膮 przestudiowa艂 oraz moje prawa i obowi膮zki kt贸re reguluje Kodeks Cywilny art 758-764. Ja nie spodziewam si臋 niespodzianek wynikaj膮cych z tytu艂u nieznajomo艣ci w/w. Czym Cie tak cz艂owieku wyprowadzi艂am z r贸wnowagi? Informacj臋 na temat forum prawnego poda艂am dla zainteresowanych (inni nie musz膮 przegl膮da膰), bo jak wida膰 po wpisach na tamtym forum wiele os贸b jest nie艣wiadomych. Kto艣 ma pytanie? Ch臋tnie rzeczowo i merytorycznie odpowiem. Pozdrawiam, r贸wnie偶 Cham贸w....:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 flooov
Moja wypowied藕 tyczy si臋 naturalnie tego u偶ytkownika: "Jeste艣 niedouczony , najpierw naucz si臋 czyta膰 ze zrozumieniem , potem jak posi膮dziesz t臋 wiedz臋 to przeczytaj umow臋 WSP脫艁PRACY , a nast臋pnie r贸b co chcesz. Bo w tej chwili piszesz idiotyzmy ."

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rumbarak
Do floov Czy jak podpisywa艂em t膮 umow臋 agencyjn膮 i nie przedstawiono mi i nie dano do podpisu 偶adnych dodatkowych warunk贸w wsp贸艂pracy, i zadnych warunk贸w naliczania prowizji, to czy mog膮 wymaga膰 ode mnie zwrotu prowizji je偶eli nie jestem ju偶 wsp贸艂pracownikiem ovb?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JU呕 NIE PRZEKLINAM
Przepraszam Flooov ! Nie wiedzia艂em ,偶e jeste艣 kobiet膮 , uszanowa艂bym to. Ale sama widzisz , po wpisie " rumbaraka " , 偶e cz艂owieczek nie przeczyta艂 umowy , podpisa艂 , a teraz szuka " kwadratowych jaj ". W umowie sprawa zwrotu prowizji jest szczeg贸艂owo opisana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 flooov
Ok. Powiem tak... Przez Ovb przewija si臋 ogromna masa ludzi, cz臋艣膰 tyle co po szkole, m艂odych i naiwnych i powiem Ci 偶e jedn膮 z rzeczy kt贸ra mi si臋 najbardziej nie podoba w ovb to w艂a艣nie te niedom贸wienia. Nie wspomina艂abym o tym ale widze 偶e nie jest to problem jednej dyrekcji ale taka "zmowa" ma miesce we wszystkich b膮d藕 wi臋kszo艣ci plac贸wek. Ja mia艂am akurat takie szcz臋艣cie, 偶e mam jako takie poj臋cie o umowach i aspektach prawnych ale wiele os贸b kt贸re do nas trafia nie ma takiej wiedzy, zdesperowani trudn膮 sytuacj膮 finansow膮 i brakiem do艣wiadczenia czy czujno艣ci (jak kto woli), robi膮 wszystko na tzw 偶ywio艂. Jest mi szkoda takich ludzi! Nie ka偶dy jest cwany, obeznany i ma znajomo艣ci a egzekwowanie warunk贸w umowy po 2 latach od jej rozwi膮zania jest zazwyczaj szokiem. Do teko zwroty prowizji czasem si臋gaj膮 3 zer na ko艅cu.... Jestem w tej firmie od 艣rodka i nie boje si臋 powiedzie膰 wprost 偶e niestety niedom贸wienia s膮 na porz膮dku dziennym, a ju偶 w og贸le osoba kt贸ra przychodzi do pracy nie ma bladego poj臋cia o ca艂ym "interesie" , co, jak gdzie i kiedy. JA sama uczy艂am si臋 na w艂asnych b艂臋dach niestety. Niby s膮 jednostki, niby przelicznik w euro ale opr贸cz um贸w 偶yciowych (wyp艂acanych tak jak ma by膰), ma艂o co mo偶na sobie tak przeliczy膰. Nie raz liczy艂am co艣 na zapas a prowizja przychodzi艂a o 1/2 albo 1/3 mniejsza, potem pyta艂am i dopiero po fakcie dowiadywa艂am si臋 jak umowy r贸偶nego typu s膮 tak na prawd臋 rozliczane. Nie s膮dz臋 abym robi艂a tu reklam臋 dla ovb. Dla mnie to by艂a i nadal jest porz膮dna lekcja 偶ycia i pewnie mimo wszystko gdyby czas si臋 cofn膮艂 to jeszcze raz bym wesz艂a w ten interes- ale zaznaczam(!) nie dla prowizji, niby-imprez! W艂a艣nie dla tego wszystkiego czego si臋 nauczy艂am, tej obrotno艣ci, zaradno艣ci i DOCIEKLIWO艢CI. Gdyby nie to 偶e Ovb to tak na prawd臋 nie doradztwo finansowe a maszynka do robienia 偶yci贸wek pewnie nie mia艂abym 偶adnych w膮tpliwo艣ci co do mojej przysz艂o艣ci w jej szeregach. Przegl膮dn臋艂am par臋 stron tego forum i na prawd臋 z艂apa艂am si臋 za g艂ow臋. Ludzie jak mo偶na si臋 tak wypowiada膰 i obrzuca膰 obelgami?! B艂ogos艂awiony ten cz艂owiek, kt贸ry nie maj膮c nic do powiedzenia nie dostarcza tego dowodu w s艂owach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 flooov
Do rumburaka: Oczywi艣cie 偶e tak. Dajmy na to podpisujesz umow臋 20 stycznia 2011r z Kowalskimi a za miesi膮c dajesz wypowiedzenie firmie OVB, to je偶eli przestan膮 p艂aci膰 sk艂adki przed up艂ywem 2 lat, to zgodnie z umow膮 musisz odda膰 prowizj臋, poniewa偶 nie zosta艂y spe艂nione warunki umowy. Drogi przedm贸wco dlaczego si臋 irytujesz pytaniem rumburaka? Umowa to raz, ale gdyby kto艣 m艂odemu narybkowi czarno na bia艂ym (nie artyku艂ami i po polsku) powiedzia艂 jak sprawa wygl膮da to nie by艂oby takiego zdziwienia. Moim zdaniem trzeba w 偶yciu sobie radzi膰 ale trzeba te偶 by膰 cz艂owiekiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nie inwestujcie w OVB :/
Pracowalem w OVB 2 lata i naprawde bardzo odradzam ta firme. Nie bede sie rozpisywal o oszustwach na egzaminach na agenta ubezpieczeniowego ( pamietajcie ovbowcy ze jestescie tylko b艂ahymi agentami, a nie multiagentami jak wmawiacie klientom, co jest oczywiscie oszustwem- jak nie wiecie czym sie oba terminy roznia to nie uzywajcie ich). Najbardziej bola ich takie male klamstewka, ktore uslyszeli od przelozonych, ktorzy rowniez g*wno wiedza o finansach. Standardowe przyklady ich niewiedzy: 1. Jest 100 bankow w Polsce - to tak jakbym powiedzial ze w Polscce jest 6 mln osob. 2. My tylko wybieramy najelpsze UFK dla klientow nie musimy byc maklerami! - spoko, ale jak sie spytalem w jaki fundudsz zainwestowac, gdy zakladamy ze w ciagu 5 lat beda rosnac stopy procentowe, a mamy do wyboru tylko 2 fundusze obligacji i jeden inwestuje w 3letnie obligacje, a drugi w 5letnie obligacje stalokuponowe to juz nei wiedzieli, a to podstawa gdy tylko sie specjalizuja w funduszach. 3. zero matematyki finansowej - dla kolesia wzrost o 100% w ciagu 10 lat jest rownowazny 10% w skali roku, fajnie wiedziec, takie rzeczy to ja juz w liceum wiedzialem. 4. IKE jest gorsze od Un呕 z UFK - czemu ? Nikt nigdy przez 2 lata nie potrafil mi przedstawic obliczen na ten temat, a ja nie zgadzam sie z tym zdaniem, poniewaz zalezy gdzie ma sie IKE. Jak w ZU albo w banku to faktycznie kwoty moga wyjsc ZBLIZONE, bo przeciez na koncu w IKE dostajemy premie w formie nieplacenia podatku co daje nam dodatkowe 18%. Nie mowie juz o IKE w domu maklerskim, gdzie placi sie tyle co kot naplakal, podczas gdy oplaty w produktach ktore oferuje OVB sa naprawde wysokie. A najprostszym rozwiazaniem w IKE w DM jest kupownie ETF'ow obecnie, albo dawniej jednoestek miniwig20 lub replikowac portfel wig20... Naprawde bardzo trudne. Odradzam ta firme, naprawde z calego serca, oni sprzedaja produkty, ktorych sami do konca nie rozumieja... Ja nie inwestuje w cos czego nie rozumiem, sorry... Zaraz jakis napalony OVBowiec powie ze i tak sa super, ale nich sie ustosunkuje do tego co napiselm powyzej, do 4 najczestszych oszustw, klamstw OVB, poniewaz w moim oddziale ( z Dyrektorem Okregu wlacznie) kazdy powtarzal te bzdury... ZENADA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nic nowego nie wnios艂e艣
Powtarzasz stare tematy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TrenerMLM'mowiec
Witam! Zajmuj臋 si臋 niezale偶nym doradctwem finansowym, pomagam ludziom w spe艂nieniu ich marze艅 i realizacji cel贸w zwi膮zanych z finansami . Je偶eli my艣l膮 Pa艅stwo o kredytach na mieszkanie, czy mniejszych nawet paru tysi臋cznych jestem w stanie doradzi膰 i znale藕膰 bank, kt贸ry b臋dzie dla Pa艅stwa najkorzystniejszy! Pomog臋 przy tym zabezpieczy膰 Pa艅stwa i kredyt, co jest niezmiernie wa偶ne a tak偶e zdradze jak mo偶na sp艂aci膰 taki kredyt o kilka a nawet kilkana艣cie lat wcze艣niej! Je偶eli maj膮 Pa艅stwo dzieci prosz臋 si臋 ze mn膮 spotka膰 w艂asnie w ich sprawie, gdy偶 chyba one s膮 dla Pa艅stwa najwa偶niejsze? Moge pomo膰 zapewni膰 im przysz艂o艣膰! Je偶eli maja Pa艅stwo jakie kolwiek sprawy zwi膮zane z finansami, prosze zg艂osi膰 sie do mnie, na pewno b臋d膮 Pa艅stwo zadowoleni z naszego spotkania, do ka偶dego klienta podchodz臋 indywidualnie staraj膮c mu si臋 pom贸c aby byl zadowolony i szcz臋艣liwy. Pracuj臋 dla firmy OVB kt贸ra jest jedn膮 z najwi臋kszych i najlepiej rozwijaj膮cych si臋 firm doradct finansowych na zachodzie Europy NASZE SPOTKANIA NIC NIE KOSZTUJ膭 CO WYR脫呕NIA MNIE I MOJ膭 FIRM臉 Z PO艢R脫D INNYCH DOST臉PNYCH NA RYNKU!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 flooov
Og艂aszamy si臋 偶e pomo偶emy w sp艂acie kredytu a przychodzimy i tak tylko po to aby zrobi膰 偶yci贸wk臋. Twoja formu艂ka pi臋knie brzmi ale zapewne wymy艣li艂 ja kt贸ry艣 z dyrektor贸w-u nas te偶 takie s膮 dla tych wolniej my艣l膮cych. ;/

Udost臋pnij ten post

By艂em dzi艣 na spotkaniu z kim艣 tam z OVB na wizyt贸wce widnia艂 powa偶nie brzmi膮cy tytu艂 - Dyrektor Okr臋gu. Dwa razy dzwoni艂em w celu um贸wienia si臋 na dok艂adn膮 godzin臋 Przyszed艂em punktualnie us艂ysza艂em od kolegi Pana Dyrektora aby chwilk臋 poczeka膰. Ok co艣 si臋 mog艂o wydarzy膰 jestem w stanie zrozumie膰. Czekam 10 minut - nie ma Pana Dyrektora. Czekam 15 minut - nie ma Pana Dyrektora. 20 minut nie pojawia si臋 jego osoba. 25 minut siedz臋 na holu w hotelu, obok mnie u艣miechni臋ci pa艂aj膮cy optymizmem pocz膮tkuj膮cy pracownicy(da si臋 to pozna膰 po ich wypowiedziach), bajerz膮 jakie艣 dwie panienki(jedna mega wypas), 偶e to jest wspania艂e mo偶na stworzy膰 cudown膮 sie膰, otworzy膰 firm臋 potem urodzi膰 dziecko i nic nie robi膰 bo inni na nas b臋d膮 pracowa膰. Jednym s艂owem w tych czasach najlepsza opcja na 艣wiecie. Postanowi艂em: jak Dyrektor si臋 sp贸藕ni 30 minut nie zadzwoni, czy jego poplecznicy nie odezwj膮 si臋 ani s艂owem po prostu wychodz臋. W hotelu fajnie i ciep艂o ale s膮 ciekawsze rzeczy do roboty w sobotnie popo艂udnie. Przesiadam si臋 z miejsca na miejsce, przek艂adam r臋ce z oparcia na oparcie, bawi臋 si臋 telefonem, rozgl膮dam si臋 spogl膮daj膮c na Pan贸w z OVB czy co艣 powiedz膮 w ko艅cu siedzieli na wprost mnie 30 minut patrz膮c jak p贸艂 godziny organizuj臋 sobie czas. No i nic. Wstaj臋 ubieram kurtk臋. S艂ysz臋, 偶e obaj pracownicy OVB zaniem贸wili. Zasuwam suwak podchodzi do mnie jeden Pan i prosi 偶ebym jeszcze chwil臋 poczeka艂, wi臋c powiedzia艂em mu, 偶e um贸wi艂em si臋 na p贸艂 godziny temu a teraz mam inne sprawy do poza艂atwiania. I poprosi艂em, aby przekaza艂 koniecznie Panu ..... , 偶e by艂em i czeka艂em p贸艂 godziny. Rozumiej膮c ca艂膮 t膮 sytuacj臋 nawet nie pr贸bowa艂 mnie dalej namawia膰, bo zreszt膮 nie wyobra偶am sobie co mia艂by powiedzie膰, 偶eby przygasi膰 moj膮 frustracj臋. No i wyszed艂em do spotkania nie dosz艂o pomimo 偶e domy艣la艂em si臋 co us艂ysz臋 chcia艂em pos艂ucha膰 mo偶e co艣 innego ni偶 wsz臋dzie... Do tego troch臋 si臋 wkurzy艂em, bo widzia艂em innych kandydat贸w na przysz艂ych pracownik贸w i kolesie byli ubrani np. w bluzy everlasta, z kapturami , adidasy,itd. a mi Dyrektor kaza艂 przyj艣膰 w garniturze!! Pods艂uchuj膮c Pan贸w z OVB wydaje mi si臋 - mo偶e si臋 myl臋 - 偶e nie posiadaj膮 zbyt dobrej wiedzy na temat finans贸w, produkt贸w, us艂ug finansowych. Bardziej skupiaj膮 si臋 na pytaniach czy chcesz mie膰 doch贸d pasywny, czy chcesz prowadzi膰 偶ycie na poziomie, czy chcesz je藕dzi膰 na szkolenia do Kanady, Chin itp., pytanie ilu masz znajomych pracuj膮cych a ilu bezrobotnych przechodzi wszystko. A tak w og贸le nie otrzyma艂em telefonu, informacji z chod藕 by g艂upim wyt艂umaczeniem dlaczego Pan Dyrektor nie pojawi艂 si臋 (jestem ciekawy jakbym zosta艂 ile jeszcze czeka艂bym. Obstawiam, 偶e oko艂o 1 godziny) No i nasuwa si臋 pytanie z kim do ku.wy si臋 um贸wi艂em z panienk膮 z czata czy z Dyrektorem powa偶nej firmy, 偶e zosta艂em zrobiony w tr膮b臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KTO艢 KTO ODNI脫S艁 SUKCES
Witam Wszystkich. Po przeczytaniu wielu post贸w doszed艂em do wniosku, 偶e podziel臋 si臋 z innymi moim do艣wiadczeniem. Pracowa艂em w firmie o identycznym char. jak OVB, wi臋c moja wypowied藕 dot. r贸wnie偶 tej firmy. Kilka s艂贸w na ten temat: Kolega poleci艂 mi fajn膮 firm臋(m贸j najlepszy przyjaciel i nic si臋 nie zmieni艂o), m贸wi艂 mi, 偶e bym si臋 nadawa艂 (mia艂 racj臋). Szkolenie, regularne spotkania w firmie, zaczynamy od w艂asnych kontakt贸w a p贸藕niej jedziemy na poleceniach (znacie to?) Oczywi艣cie mo偶liwo艣膰 awans贸w, p贸藕niej na stanowisko kierownicze itd, itd, itd. Sz艂o mi bardzo dobrze. Praktycznie 2 polisy z miesi臋czna sk艂adk膮 200 z艂 tygodniowo. Szybki awans. Nied艂ugo p贸藕niej koniec wsp贸艂pracy. Dlaczego? 1.Drogie produkty(mam sumienie) 2. leniwy kierownik (du偶o gada艂 ma艂o robi艂.) 3. Nie jestem g艂upi. (nie dam robi膰 si臋 w bambuko) Je偶eli kto艣 twierdzi, 偶e zna system doskonale( Dotyczy to os贸b pracuj膮cych w OVB) to musi wiedzie膰, 偶e: 1. U niego klient ma dro偶ej(bo produkty s膮 spreparowane pod firm臋 na niekorzystnych dla klienta warunkach.) 2. 呕e k艂amie je艣li m贸wi, 偶e jest niezale偶nym doradc膮 finansowym (w innym wypadku nie rozumie s艂owa doradca). 3. Zarabia marne grosze za tak膮 sam膮 prace jak agent ubezpieczeniowy. 4. Je艣li jest w kadrze kierowniczej to wie, 偶e wi臋kszo艣膰 tych, kt贸rych namawia na t臋 prac臋 si臋 do tego nie nadaje. Wie r贸wnie偶, 偶e ma za zadanie sprzeda膰 im polis臋 a je艣li si臋 uda wydusi膰 kontakty i jeszcze w procesie rekrutacji obrobi膰 rodzin臋 i poleconych znajomych. 5. Wie r贸wnie偶 o tym, 偶e robicie pranie m贸zgu wszystkim nowym i aktualnie pracuj膮cym. Jak sprawdzi膰 czy jeste艣 zmanipulowany? Je偶eli uwa偶asz, 偶e masz fajne produkty to siedzisz w bagnie. Bo ma艂o gdzie znajdziesz gorsze. Najbardziej si臋 ciesz臋, 偶e rzuci艂em t臋 prac臋 ze wzgl臋du na moralno艣膰. Nie musz臋 oszukiwa膰 siebie ani innych. Co by艂o dalej... Pracowa艂em troszk臋 dla generali. Wszystko mieli ta艅sze. Ciekawe z czego to wynika? Prac臋 wspominam dobrze a firm臋 polecam zar贸wno dla pracownik贸w jak i klient贸w. (mo偶e jest jeden problem z t膮 firm膮 ale chodzi tu proces likwidacji szk贸d-dla bardziej wtajemniczonych) Ka偶demu polecam prac臋 w takiej firmie jak OVB, EFS itp. Nie d艂u偶ej jednak ni偶 przez okres, w kt贸rym odb臋dziemy wszystkie szkolenia. Maj膮 bardzo fajny system szkoleniowy. Je艣li masz wyobra藕ni臋 jak to wykorzysta膰 nigdy nie zostaniesz tam na d艂u偶ej. Prac臋 bezp. W oddziale generali innej tego typu firmy polecam na d艂u偶ej lub na ca艂e 偶ycie je偶eli czujemy si臋 w tym dobrze. SAM wybra艂em INN膭 DROG臉. Mam w艂asn膮 firm臋. R贸wnocze艣nie jestem dyrektorem handlowym w firmie odszkodowawczej. Zaryzykowa艂em i zarabiam wi臋cej ni偶 ludzie, kt贸rzy siedz膮 na wysokich stanowiskach w OVB(pasywny doch贸d?chcieliby艣cie taki mie膰). Co wi臋cej.... Pomagam ludziom. Dalej ceni臋 sobie moralno艣膰 i hierarchi臋 warto艣ci, w kt贸rej najpierw s膮 ludzie a p贸藕niej pieni膮dze(du偶o p贸藕niej.) Nie rzuci艂em tematu ubezpiecze艅. Nadal uwa偶am, 偶e praca w ubezpieczeniach "mo偶e" by膰 misj膮. A u艣wiadamianie ludzi o ryzyku jakie niesie 偶ycie i mo偶liwo艣ciach zapewnienia stabilno艣ci s膮 tak膮 misj膮. Do tych kt贸rzy doczytali do ko艅ca. Nie dajcie si臋 omami膰 wizj膮 NICNIEROBIENIA 偶eby zapier***膰 jak os艂y za marne grosze. Dorobicie si臋 garba i z艂ych wspomnie艅. Do leni. Szkoda mojego czasu na Was wi臋c powiem tylko Do roboty! A jeszcze jedna kwestia, kt贸r膮 zawsz臋 chcia艂em poruszy膰, czyli: do tych, kt贸rzy pracuj膮 za granic膮- za granic膮 zapie****cie jak debile dla go艣cia, kt贸ry ma Was za g贸wno. W Polsce szukacie 艂atwizny chocia偶 tutaj traktuj膮 Was jak ludzi. Podsumowanie i zako艅czenie. Zarabiam bardzo du偶o ale i du偶o pracuj臋. M贸g艂bym usi膮艣膰 i nic nie robi膰 ale zwyczajnie nie chc臋. Chc臋 si臋 rozwija膰. Nie dlatego 偶eby by膰 obrzydliwie bogatym ale dlatego, 偶e na ko艅cu drogi jakim jest 偶ycie zrobimy rachunek sumienia. Nie chc臋 wtedy powiedzie膰, 偶e ca艂e 偶ycie szed艂em na 艂atwizn臋. Chc臋 czu膰, 偶e 偶y艂em. Inaczej z tego 偶ycia nic nie zapami臋tam. Cele wci膮偶 zmieniam na adekwatne do mo偶liwo艣ci. Do os贸b pracowitych- je偶eli chcecie pracowa膰 to mog臋 Wam w tym pom贸c kontakt na gg. 8975007 albo pod nr. tel 515504013. (maila nie podaj臋 poniewa偶 zawiera nazw臋 firmy a to nie miejsce na tego typu reklam臋 :-)) Zanim zaczniesz szuka膰 pracy, zapytaj sam siebie jakim jeste艣 cz艂owiekiem. (mam nadziej臋, 偶e kiedy艣 kto艣 mnie zacytuje :P) Jacek p.s na gg i tel mo偶na te偶 pisa膰 lub dzwoni膰 z pytaniami dot. Powy偶szej wypowiedzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OVB
Nie musicie oddawa膰 偶adnej prowizji do OVB bo oni nie dadz膮 sprawy do s膮du bo si臋 boja. Ja nie odda艂em zaleg艂ej prowizji 2700z艂 i ju偶 rok mnie strasz膮 i nic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OVB
Co do szkole艅 w OVB to nie maja 偶adnych opr贸cz szkole艅 motywacyjnych za kt贸re si臋 p艂aci w ten spos贸b kierownicy i dyrektorzy nabijaj膮 sobie kabz臋 na naiwnych pracownikach kt贸rym zrobili wod臋 z m贸zgu gadaj膮c o du偶ych zarobkach a ty sobie rad藕.

Udost臋pnij ten post

do pana "kto艣 kto odni贸s艂 sukces"....niech pan nie m贸wi 藕le o ludziach pracuj膮cych za granic膮, bo tylko ignorant powie, 偶e to nieudacznicy itd.gdyby im si臋 nie chcia艂o pracowa膰, gdyby nie nadawali si臋 do pracy to nikt by ich tam nie trzyma艂, bo tam te偶 za darmo nikt nic nie daje. My艣l膮cy cz艂owiek wie, 偶e w tym kraju Polska nie ma pracy dla wszystkich, a ta kt贸ra jest to w wi臋kszo艣ci za najni偶sz膮 krajow膮, kt贸ra wynosi 1000z艂 netto i nie wa偶ne co si臋 robi i jak d艂ugo wi臋cej nie dostaniesz (pisz臋 tu o uczciwej pracy na etacie u pracodawcy), wi臋c pa艅skie stwierdzenie 偶e za granic膮 robi si臋 z ludzi mato艂贸w jest nie na miejscu, bo to w tym kraju robi si臋 z ludzi niewolnik贸w p艂ac膮c im g艂odowe pensje za kt贸re nigdy nie pozwol膮 sobie na rozw贸j. Po za tym gdyby nie pracuj膮cy za granica rodacy, gdyby nie wyjechali z tego kraju, to bezrobocie w Polsce si臋ga艂o by zenitu a ubezpiecza膰 nie mieliby艣cie kogo, bo ludzie nie mieliby kasy..to dzi臋ki tym pracuj膮cym za granica ten kraj ma z kogo jeszcze grabi膰 podatki. Oczywi艣cie zgadzam si臋 偶e ubezpieczenia s膮 potrzebne, ale aby sobie na nie pozwoli膰 trzeba mie膰 doch贸d, nierzadko ojciec rodziny pracuj膮cy za granic膮 op艂aca polis臋 rodzinie. Jestem ciekawa jakie to szkolenia OVB godne s膮 polecenia wg pana? czy te w kt贸rych uczy si臋 jak omami膰 innych aby my艣leli, 偶e s膮 podobni do nas czy my do nich,偶e jeste艣my godni zaufania? Ka偶da praca zwi膮zana z ubezpieczeniami, odszkodowaniami itp. polega na mamieniu klienta, 偶e trafi艂 w najlepsz膮 bo nasz膮 firm臋,ten kto potrafi robi膰 to dobrze, ten odnosi w tym sukces i mo偶e z tego wy偶y膰 taka prawda, wi臋c jak dla mnie tak膮 praca te偶 mo偶na si臋 brzydzi膰 i niekt贸rzy wyje偶d偶aj膮 za granic臋 dlatego, bo wol膮 tam pracowa膰 jak wo艂y ale uczciwie ni偶 zgrywa膰 kogo艣 w takich firmach jak min. OVB. To pisz臋 tak adekwatnie co do tej uczciwo艣ci i warto艣ci pracy. Wyb贸r nale偶y do ka偶dego cz艂owieka indywidualnie, pewien 偶yd powiedzia艂 "偶e lepiej oszukiwa膰 ni偶 by膰 oszukiwanym"...wi臋c ka偶dy post臋puje tak jak mu sumienie pozwoli.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 flooov
Zgadzam si臋 z powy偶sz膮 wypowiedzi膮 w 100%. Kiedy pierwszy raz zapyta艂am dyrektora jakich klient贸w szukamy, z kim mam si臋 um贸wi膰, do kogo najlepiej trafi膰 oczywi艣cie powiedzia艂, 偶ebym najpierw uderza艂a do tych kt贸rzy pracuja za granic膮, bo ich najlepiej mo偶na omami膰. Za granic膮 cz臋sto pracuj膮 latami i 艂atwo mo偶na im wjecha膰 na ambicje i wm贸wi膰 偶e s膮 winni to swojej rodzinie aby ich odpowiednio zabezpieczy膰, to naj艂atwiejsza grupa klient贸w dla OVB! Szkolenia s膮 po prostu 偶enuj膮ce i prowadzone w taki spos贸b, 偶e osoba upo艣ledzona czu艂aby si臋 ura偶ona ich poziomem, dlatego te偶 na nie nie chodze, bo godzi to mojej godno艣ci. Wsp贸艂czuje wszystkim kt贸rzy wsi膮kli w t膮 firm臋 i my艣l膮 偶e osi膮gn膮 niewiadomo co. Ja po pierwszym miesi膮cu pozby艂am si臋 z艂udze艅. Na szcz臋艣cie jest to moja dodatkowa praca i pokazuje si臋 tam raz na x-czasu.

Udost臋pnij ten post

bo praca w OVB jest dla ludzi pozbawionych samodzielnego my艣lenia, nie dla indywidualist贸w, nie dla ludzi ceni膮cych szczero艣膰, uczciwo艣膰, posiadaj膮cych empati臋 i zdolno艣膰 g艂臋bszego my艣lenia i analizowania. To praca dla ludzi powierzchownych,egocentrycznych, egoist贸w, narcyz贸w, bez skrupu艂贸w, niezbyt inteligentnych ale maj膮cych od 偶ycia du偶e wymagania co powoduje, 偶e ich namolne dzia艂ania b艂臋dnie nazywane ambicj膮 i pracowito艣ci膮 wystawiaj膮 ich na 艣mieszno艣膰 z kt贸rej sobie nie zdaj膮 sprawy, bo s膮 zbyt p艂ytcy i omamieni wizj膮 pieni臋dzy a ludzie kulturalni i inteligentni im tego nie powiedz膮 w oczy tylko odm贸wi膮 skorzystania z" doradztwa", natomiast jak trafi膮 na takich samych g艂upc贸w jak oni to 艂ykn膮 ten mlm-owski be艂kot. Wystarczy pos艂ucha膰 rozm贸w dyrektor贸w OVB, czasami to jest poziom rozmowy w najlepszym wypadku maturzysty z zapyzia艂ego liceum zawodowego. Dzia艂ania rekrutacyjne tej firmy najlepsze wra偶enie robi膮 na m艂odzie偶y zaraz po szkole i to takich co to g...no w 偶yciu jeszcze widzieli i do艣wiadczyli i nie maj膮 zbyt szerokich horyzont贸w. OVB to przede wszystkim MLM, wi臋c je艣li kto艣 chce pracowa膰 w ubezpieczeniach to niech poszuka innej firmy gdzie szkolenia b臋d膮 z zakresu finans贸w i produkt贸w finansowych a nie pranie m贸zgu motywuj膮ce, a jak kto艣 si臋 chce ubezpieczy膰 to niech si臋 um贸wi z agentami z r贸偶nych firm i sam wyci膮gnie wnioski kt贸ra mu najlepiej pasuje, a jak nie jest do艣膰 bystry to niech skorzysta z multiagencji z prawdziwego zdarzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zgadzam sie z lesley
jeszcze jedna mozliwosc, o ktorej zapomniales, a ktora w innych krajach ma bardzo duze znaczenie ( w Polsce miejmy nadzieje bedzie sie to zmieniac, bo takie OVBowskie g*wno tylko psuje rynek): broker ubezpieczeniowy :) I jesli zle Ci wybierze to on ponosi odpowiedzialnosc, od ktorej zreszta jest ubezpieczony obowiazkowo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 p4- wcze艣niej kto艣 kto odni贸s艂
Do Lesley. Moja wypowied藕 o pracuj膮cych za granic膮 dotyczy艂a tych, kt贸rzy narzekaj膮, 偶e w Polsce si臋 nie da ale nic z tym nie robi膮. (tak jak wcze艣niej pisa艂em. Tam haruj膮 jak wo艂y a tutaj mimo, 偶e cz臋sto s膮 mo偶liwo艣ci to przecie偶 dla polaczka robi膰 nie b臋dzie). Je艣li chodzi o szkolenia. Je偶eli jeste艣 dobrym obserwatorem to mo偶esz si臋 wiele nauczy膰. A uczymy si臋 na pozytywach i b艂臋dach. Firmy takie jak OVB dostarczaj膮 nam ogrom informacji, kt贸re techniki s膮 u偶yteczne, a kt贸re nie. (techniki sprzeda偶y, zarz膮dzania). Nie wiem na jakich byli艣cie szkoleniach ale je偶eli prowadzi je dobry trener to szkolenie uczy i motywuje (mia艂em z takimi trenerami do czynienia.) Je偶eli chodzi o wypowied藕: Ka偶da praca zwi膮zana z ubezpieczeniami, odszkodowaniami itp. polega na mamieniu klienta, 偶e trafi艂 w najlepsz膮 bo nasz膮 firm臋,ten kto potrafi robi膰 to dobrze, ten odnosi w tym sukces Sukces to te偶 zaufanie klient贸w i dobra renoma. OVB osi膮ga wy艂膮cznie sukces finansowy. Z tego co widz臋 wi臋kszo艣膰 opinii strasznie negatywna. Co wi臋cej (co zreszt膮 potwierdza jeszcze bardziej nies艂uszno艣膰 Twojej wypowiedzi) klient nie zawsze wybiera najlepsz膮 firm臋 ale najlepsz膮 dla niego obs艂ug臋 i wsp贸艂pracuje z firm膮 d艂ugo bo firma robi to dobrze. Stormy w OVB s膮 przyk艂adem braku profesjonalizmu przedstawicieli tej firmy. (chodzi mi o ich ilo艣膰.) Mami膰? Z艂e s艂owo. Bardzo negatywne. Ja bym obstawi艂 "sprzedawa膰". Ale to, 偶e jeste艣 dobrym sprzedawc膮 to niezwykle POZYTYWNA cecha. Czym innym jest to, co z t膮 pozytywn膮 cech膮 robisz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 p4- wcze艣niej kto艣 kto odni贸s艂
Do Lesley. Moja wypowied藕 o pracuj膮cych za granic膮 dotyczy艂a tych, kt贸rzy narzekaj膮, 偶e w Polsce si臋 nie da ale nic z tym nie robi膮. (tak jak wcze艣niej pisa艂em. Tam haruj膮 jak wo艂y a tutaj mimo, 偶e cz臋sto s膮 mo偶liwo艣ci to przecie偶 dla polaczka robi膰 nie b臋dzie). Je艣li chodzi o szkolenia. Je偶eli jeste艣 dobrym obserwatorem to mo偶esz si臋 wiele nauczy膰. A uczymy si臋 na pozytywach i b艂臋dach. Firmy takie jak OVB dostarczaj膮 nam ogrom informacji, kt贸re techniki s膮 u偶yteczne, a kt贸re nie. (techniki sprzeda偶y, zarz膮dzania). Nie wiem na jakich byli艣cie szkoleniach ale je偶eli prowadzi je dobry trener to szkolenie uczy i motywuje (mia艂em z takimi trenerami do czynienia.) Je偶eli chodzi o wypowied藕: Ka偶da praca zwi膮zana z ubezpieczeniami, odszkodowaniami itp. polega na mamieniu klienta, 偶e trafi艂 w najlepsz膮 bo nasz膮 firm臋,ten kto potrafi robi膰 to dobrze, ten odnosi w tym sukces Sukces to te偶 zaufanie klient贸w i dobra renoma. OVB osi膮ga wy艂膮cznie sukces finansowy. Z tego co widz臋 wi臋kszo艣膰 opinii strasznie negatywna. Co wi臋cej (co zreszt膮 potwierdza jeszcze bardziej nies艂uszno艣膰 Twojej wypowiedzi) klient nie zawsze wybiera najlepsz膮 firm臋 ale najlepsz膮 dla niego obs艂ug臋 i wsp贸艂pracuje z firm膮 d艂ugo bo firma robi to dobrze. Stormy w OVB s膮 przyk艂adem braku profesjonalizmu przedstawicieli tej firmy. (chodzi mi o ich ilo艣膰.) Mami膰? Z艂e s艂owo. Bardzo negatywne. Ja bym obstawi艂 "sprzedawa膰". Ale to, 偶e jeste艣 dobrym sprzedawc膮 to niezwykle POZYTYWNA cecha. Czym innym jest to, co z t膮 pozytywn膮 cech膮 robisz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nie wchodz na tego linka!
艁aduje si臋 trojan! i resetuje komp, sprawa zg艂oszona do administratora

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wielbiciel_MLM
Interesuj膮ca strona dla wielbicieli MLM: www.pracujwmlm.pl P.S. Pajacu powy偶ej - sam si臋 za艂aduj, a potem zresetuj, i nie wciskaj ludziom kit贸w. A trojan niech Ci lekki b臋dzie :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pierdolicie
w ofa艂be jest zajebiscie zarabiam sto milionuw na miesionc i do roboty nie chodza bo wszyscy na mnie dupajom tak mie dyrektory nauczyli i jest okej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bezprawnie
czy w innych biurach te偶 s膮 op艂aty za materia艂y biurowe i czynsz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Grzesiek co ma betoniarke
U nas we biu偶e to my se sami remontowali艣my bo Dyrektor powiedzi膮艂 偶e jak nie to nam prowizje wszczymie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do gregora z gruby
nie godej na pewno by wom nie wszczimali jo ostatnio konczyl robota i juz zem miol wylazowac z biura to mi dyrektor premiom ciepnol co bych sie nie onaczo艂 ze ma艂o zarobiom piniendzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 realist
Witam serdecznie wszystkich (krytykant贸w te偶:)))))) Uwa偶am, 偶e ka偶dy mo偶e spr贸bowa膰 swoich si艂 w tej firmie, a czas zweryfikuje czy kto艣 si臋 nadaje. Ja zarabiam 艂adne pieni膮dze za 2-3 godziny dziennie, jak to pewien m膮dry cz艂owiek powiedzia艂: Od 7-15 pracuje na siebie, a po 15 na swoje marzenia :)) i to w艂asnie dzi臋ki tej firmie je spe艂niam :))) Dzi臋ki wielkie osobie, kt贸ra do firmy mnie wci膮gn臋艂a! Jest po prostu super ;)) Zapraszam do wsp贸艂pracy osoby chc膮ce zmieni膰 co艣(lub wiele) w swoim 偶yciu. marsel820@vp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do realist
Juz biegniemy do wsp贸lpracy z ovb....wrrrrrrrrrrrr"(

Udost臋pnij ten post