Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość gosc_aga0066666666
Hej. Na wstępie chciałam powiedzieć, że NIE POLECAM. Opowiem swoją historię w tej firmie. Na rozmowę kwalifikacyjną w Poznaniu poszłam w połowie grudnia 2013 roku. Pani, która mnie przyjmowała, mówiła jak z karabinu, nie było czasu na zastanowienie się właściwie o czym ona mówi. Jednak postanowiłam spróbować: 1. Przy podpisywaniu umowy przystojny pan w garniturze popędzał mnie oraz zapewniał, że mogę podpisać, bo nic tam "takiego" nie ma. Nie mogłam się skupić, bo w tym samym czasie gadał z obecną tam również panią o pierdołach. 2. Podpisałam umowę i poszłam na 6 godzinne szkolenie, na którym uczono nas, jak manipulować ludźmi tak, by podpisali umowę i się wkręcili. Nie było to powiedziane wprost, jednak jestem studentką psychologii i wiem swoje :) 3. Następnego dnia miałam osobiste spotkanie z dyrekcją, która powiedziała mi nagle, że muszę podpisać umowę na lokatę na kwotę 150 zł miesięcznie na okres około 3 lat (niby nie miało to znaczenia na ile, ale żebym nie musiała płacić z własnej kieszeni składek, gdyby ktoś zrezygnował wcześniej, to te 3 lata były w sumie obowiązkowe). Wkręciłam im, że nie mam tu rodziny, najbliższa mieszka 150 km stąd (to akurat prawda) i że nie mogę podpisać nic na moich rodziców, póki się nie zgodzą i nie przeczytają wszystkiego dokładnie. Pani najpierw zaproponowała, że mogę się podpisać za nich na umowie o lokatę (SICK! TO PRZESTĘPSTWO!), a potem przyznała mi rację i kazała pogadać z rodzicami. Pogadałam więc wiedząc już, że OVB to jeden wielki podstęp i przez takie osoby nabijają sobie klientów. Poszłam więc do dyrekcji mówiąc, że w mojej rodzinie jest ciężka sytuacja materialna (co było totalną bzdurą) i ani rodzice, ani ciotki, ani babcie nie mogą wziąć na siebie dodatkowego wydatku 150 zł na jakąś ich lokatę. Pani dyrektor powiedziała, że w takim razie nie muszę jej póki co podpisywać, ale jak znajdę kogoś, to od razu mam przyjść. Tak więc obowiązkowej lokaty nie założyłam, nie wrabiając tym samym nikogo z członków mojej rodziny :) 4. Jako, że był to okres przedświąteczny, pracę zaczęłam od stycznia 2014 roku. Polegała na wstawianiu ogłoszeń o pracę na stanowisko "rekrutera" w internecie, sprawdzaniu CV kandydatów, odpisywaniu im i ewentualnie gadaniem z nimi przez telefon (na ich koszt, bo to oni dzwonili). Oprócz tego miałam pojawiać się w biurze 2 razy w tygodniu po 1 - 2 godziny (czyli łącznie ok 3 - 4 godzin na tydzień) i przeprowadzać rozmowy z tymi, którzy odpisali na moje ogłoszenie. W praktyce wyglądało to tak, że zgłaszało się milion osób, z czego na rozmowy przychodziła 1 lub 2. Większości, z którą rozmawiałam, mówiłam to, co mi kazali, nie wspominając o umowie na lokatę. Jednak jeśli ktoś miał rozum i zapytał mnie, o co w tym wszystkim chodzi, mówiłam zgodnie z prawdą, jak jest. Że buduje się piramidę. Że jeśli ma więcej niż 26 lat musi założyć działalność gospodarczą. Że różowo nie jest. Każda z tych osób ładnie mi podziękowała. 5. Zatrudniłam jedną osobę. Podpisała umowę o pracę oraz umowę na lokatę. Ja powinnam dostać jakąś tam prowizje za zatrudnienie jej. Jednak nie mogłam być przy podpisywaniu przez nią umów i ktoś mi ją podwędził, tj. podpisał pod siebie. 6. Luty 2014. Sesja i ferie. Nie pracowałam, bo nie miałam czasu. Zjawiłam się w biurze dopiero w ostatnim tygodniu z pytaniem, gdzie moja kasa za tę jedną osobę. Dostałam informację, że nie dałam zaświadczenia o studiowaniu (NIKT MI NIE POWIEDZIAŁ WCZEŚNIEJ O TYM) i że póki go nie doniosę, nic nie dostanę. 7. Marzec 2014. Zaniosłam zaświadczenie. A kasy dalej nie ma i nie będzie, bo miała być dawno temu. Jak już wspomniałam, ktoś podpisał tę osobę moją pod siebie i to on dostał za nią prowizję. Wszystko to jedna wielka ściema. Dziś zrezygnowałam. Nie ponoszę żadnych konsekwencji, bo nie dałam się nabrać na umowę na lokatę. Pominęłam w opowieści fakt o testach m.in. z Compensy, na które dali mi odpowiedzi. Musiałam wyłożyć 50 zł z własnej kieszeni na zaświadczenie o niekaralności. A NIE DOSTAŁAM NIC. OMIJAJCIE OVB SZEROKIM ŁUKIEM.

Gość 44 lata kłamstw i naciągania
44 lata kłamstw i naciągania właśnie na tym polega fenomen OVB co innego mówią, a co innego robią założenia piękne , w Polsce tragedia jak nie nakłamią , nie zarobią i tak się kręci od lat najprostsze lekarstwo - płatność prowizji od inkasa wtedy..... jest cień szansy , że Padlina , głównie ze stanowisk Kierownictwa i Dyrekcji pójdzie.... gdzie indziej kłamać i naciągać

Gość gość
popieram gosc_aga006666666, ma dziewczyna rację

Gość półtora gościa
wiecie co przeczytałem część waszych wypowiedzi i stwierdziłem że napisze co myśle. Pracowałem w OVB od 2011 do 2012 ponad rok i co mogę powiedzieć. Otóż po 3 miesiącach zostałem kierownikiem a po kolejnych 3 miesiącach jedna osoba z mojego zespołu została kierownikiem. Osób w zespole miałem łącznie 5. Otóż jeżeli ktoś się łudzi że zwerbuje ludzi i oni będą pracować to JEST W BŁĘDZIE tutaj jak w każdej firmie trzeba pracować! Jeśli chodzi o rozmowy kwalifikacyjne i to co na nich jest powiedziane cóż jeśli ktoś ma doświadczenie to jest to realne jednak dla większości początkujących nie osiągalne. Ja sam miałem pierwszy raz styczność z branżą finansową i nie narzekam jeśli chodzi o wiedzę i rozeznanie POLECAM! Ważne jest jeszcze kogo macie bezpośrednio nad sobą jako przełożonego od tego zależy ile osiągniecie i w jakim czasie. A wracając do rozmowy kwalifikacyjnej pracowałem przez jakiś czas w innej firmie pośredniczącej na etacie + prowizja i rozmowa była taka sama lub nawet gorsza niż w OVB. Minęły półtora roku jak przestałem pracować w OVB i trochę żałuję. Swoja drogą jeśli chodzi o klientów to trzeba postępować uczciwie inaczej nic nie osiągniesz. Szczerze to około tydzień temu dzwoniłem do centrali i mam jeszcze do wypłaty prowizję, która firma płaci po dwóch latach więc mogę powiedzieć że byłem uczciwym sprzedawcą a moje prowizje miały 3 z przodu lub więcej. Jest dużo czynników żeby wszystko było pięknie. Niestety pięknie nie jest nigdzie jednak po 4 latach i pracy w trzech firmach finansowych OVB wspominam najlepiej. Pozdrawiam Wszystkich tych którzy pracują i zamierzają pracować sam zastanawiam się czy nie wrócić do tej firmy a Ci którzy nie pracowali tylko siedzą na forach i piszą durne wypowiedzi życzę powodzenia w pisaniu dalszych postów a czas leci między palcami.

Gość gość
półtora gościa-> z jakiego miasta jestes?

Gość półtora gościa
małe 55tys mieszkańców województwo łódzkie

Gość gość
W OVB nie płacisz za żadne szkolenia, licencja też jest za darmo. Ale żeby zarobić trzeba być sumiennym i pracowitym. Dodatkowo Ci którzy są rzetelni i szczerzy potrafią zjednywać sobie klientów, bo produkty są na prawdę z górnej półki, ale trzeba mówić nie tylko o zyskach, ale także o tym co mogą stracić, jeśli zbyt wcześnie zrezygnują z produktu.

Gość Kikakaki01
Jak chodzi o oddział w Poznaniu, to się zgadza i nie polecam, ale są oddziały np. w Krotoszynie gdzie nie ma ściemy, tam niczego nie trzeba kupować, nikt nie kłamie o jakiś 3 latach. Po spotkaniu w Poznaniu wyszłam z niesmakiem, zdegustowana pewna o tym że kłamią i naciągają. Teraz wiem, że to niestety Poznań pokazał swoje fatalne oblicze, ale dziś wiem że w OVB są ludzie uczciwi, którzy nie ściemniają

Gość gość
Jak tam ciaptaki z derekcji Bogusia? Nadal wyhaczaja doratcuff prosto z sal maturalnych??? ;) I jak działa ten słynny serwis? Kawowy chyba.. buhahah

Gość gość
sorry gosc, ze masz takie doswiadczenia.. wspolczuje.. wracajac do serwisu.. jak tam? dziala? bo nie zabaoudzo chyba

Gość paannn
istoria modelu

Gość Mocno zaciekawiony
no ok a czym się różni praca w OVB od np Open Finanse? proszę o konkrety!

Gość gość
witam , własnie zaczynam pracę. nie bedzie łatwo, ale nikt nie mówił że bedzie. poza tym za nic nie muszę płacić. robisz co uważasz za stosowne - sprzedajesz albo same ubezpieczenia, albo udział w funduszach - lokaty np. jestes w lepszej sytuacji niz zwykły agent PZU cz Avivy, bo oni mają do dyspozycji tylko jedna firmę, a ty możesz zaproponować im więcej wariantów od wielu partnerów.

Gość gość
Nie warto. Pracowałem tam na stanowisku kierownika zespołu (tam jeden level ponad R3). I uwaga. W TEJ FIRMIE NIE MA EKONOMISTÓW, nawet prawników mają miernych. Idea firmy jest zupełnie inna niż mówią wam pajace w garniturach z nożem pod gardłem co dla 1000 zł rzuciliby na pożarcie swoje matki. Ludzie którzy tam pracują NIE MAJĄ POJĘCIA O FINANSACH ANI O EKONOMII!!!!! przez prawie rok pracy, zaraz po maturze ruszyłem jak niejeden z was (cwele co się do błędu nie potrafią przyznać) i zbeształem się sam przed sobą i przed światem. Nikt mnie niczego nie uczył. Mój szefo baleron był głupszy niż gołąb skalny zalał pracownice i skończył w więzieniu. Poziom patologii w tej firmie niejednego jechowe zraziłby do ludzi. PS. PRAWDZIWYMI KLIENTAMI TEJ FIRMY SĄ ICH SFRAJERZENI PRACOWNICY. Zobaczycie po czasie jak pozwy z sądu zaczną zlatywać. Podpisujcie ile wlezie! jesteście z***biści a jutro przyjdie na pewno.hahaha

Gość gość
Witam, Moje zdanie na temat OVB nie jest najlepsze... Nie jednokrotnie zachęcano mnie do pracy w tej firmie, na szczęście udało mi się stanowczo odmówić :) niestety jednak, dawno temu znajomy namówił mnie na świetną polisę właśnie w OVB, z której miały być kokosy, a wyszło jak zawsze... :/ no ale, rezygnować z polisy się nie opłaca (takie niestety są warunki umowy), pierwszy rok był nawet spoko, bo zanotowałem zysk, drugi i trzeci rok to już strata... Ów znajomy już nie pracuje w OVB, kontakt z jego kierownikiem, nie powiem, bo w razie pytań, zawsze odpisuje na maile, a i na spotkanie też nie jest trudno się z nim umówić... Ale niestety nic więcej z tego nie wynika, bo nie potrafił określić mi odpowiedniej strategii inwestycji, abym zaczął zarabiać na polisie. Otworzyłem więc dostęp online do swojej polisy i zacząłem sam inwestować. Zapisałem się do kilku newsletterów odnośnie portfeli w które mogę inwestować, i powoli zacząłem wychodzić na prostą :) a myślałem już że utopiłem sporo kasy... wszystkich, którzy znaleźli się w tak trudnej sytuacji z polisą OVB zachęcam do kontaktu przez maila: rafaello84n@gmail.com

Gość gość
Witam, Moje zdanie na temat OVB nie jest najlepsze... Nie jednokrotnie zachęcano mnie do pracy w tej firmie, na szczęście udało mi się stanowczo odmówić :) niestety jednak, dawno temu znajomy namówił mnie na świetną polisę właśnie w OVB, z której miały być kokosy, a wyszło jak zawsze... :/ no ale, rezygnować z polisy się nie opłaca (takie niestety są warunki umowy), pierwszy rok był nawet spoko, bo zanotowałem zysk, drugi i trzeci rok to już strata... Ów znajomy już nie pracuje w OVB, kontakt z jego kierownikiem, nie powiem, bo w razie pytań, zawsze odpisuje na maile, a i na spotkanie też nie jest trudno się z nim umówić... Ale niestety nic więcej z tego nie wynika, bo nie potrafił określić mi odpowiedniej strategii inwestycji, abym zaczął zarabiać na polisie. Otworzyłem więc dostęp online do swojej polisy i zacząłem sam inwestować. Zapisałem się do kilku newsletterów odnośnie portfeli w które mogę inwestować, i powoli zacząłem wychodzić na prostą :) a myślałem już że utopiłem sporo kasy... wszystkich, którzy znaleźli się w tak trudnej sytuacji z polisą OVB zachęcam do kontaktu przez maila: rafaello84n@gmail.com

Gość gość
Witam, a więc czy warto tam pracować, czy nie? Wydaje mi sie ze mozna to traktować jako prace chwilową, w sensie dorobienia sobie... lecz na pewno nie na stałe... nie wiem co robić

Gość gość
W mojej miejscowosci woj. malopolskie, tez powstaje firma OVB. Bylam na kilku szkoleniach, ale nie wiem co z tego bedzie, po tym co piszecie nie wiem juz czy warto tam sprobowac pracowac, Na forum jest masa negatywnych komentarzy. Ciezko cokolwiek stwierdzić. Czy warunkiem pracy w tej firmie jest zalozenie polisy? a co kiedy ja nie chce miec tam polisy?

Gość Leszek Kaczmarczyk z Wałcza
Nie jest żadnym warunkiem założenie polisy Jeśli ktoś tak mówi jest Chamem , Kłamcą i Naciągaczem możesz podać telefon do niego , zadzwonię i powiem mu to prosto w twarz. poślij na maila pulpitaut@interia.pl

Gość gość
Rozumiem, ok. Dziekuje za odpowiedz, własnie zastanawiam sie nad tym, dlaczego chcą tez, aby pozyskiwac swoich znajomych? to troche naciaganie

Gość azy
bo znajomych najłatwiej przekonać :) a jak już Ciebie namówią na polisę i zaczniesz na niej tracić, to nie bd patrzył czy to twoi znajomi czy nie, bd chciał wciągnąć kolejnych, ażeby tylko odrobić swoje straty na polisie,tak to działa ;)

Gość gość
Przecież to MLM. A MLM to : Taki "byznesmen" nie odpoczywa nigdy. Doskonałe miejsca prezentacji tek okazji "byznesowej" to: - Kolacja wigilijna u szanownego dziadka. - Śniadanie wielkanocne u teściowej. - Setne urodziny szacownej prababci. - Pierwsza Komunia siostrzenicy. - Stypa po dziadku. - Grill piwny u kumpla z etatowej pracy. - Przyjęcie weselne własnej siostry. - itd. itp. etc. Z taki jaki temat byś nie zaczął, czy to ryby, grzyby, dziewczyny, motocykle, filmy, mecze, to i tak po dwu zdaniach usłyszysz : "ale ty wiesz jaki to "byznes" !, a u nas w "byznesie"... itd. itp. :D :D :D

Gość gość
Chwila, nie musze podpisywać żadnej polisy, żeby pracować w tej firmie prawda?

Gość gość
dochodze do wniosku,że nie oplaca sie tam w ogole pracowac.

Gość gość
TAK! Nie opłaca się! Macie racje ;) nie pracujcie i nie psujcie nam opinii :) zostańcie lepiej naszymi klientami :) Przynajmniej kasa z tego będzie dla nas a nie maruderów ;) Do znawcy mlm - nie krytykuj czegoś czego nie znasz! Lub generalizujesz na próbie = 1 :)

Gość Davex
Witam. obczytałem sie tego forum i jestem przerazony co dzieje sie z ludzmi w Polsce chce rozpoczac wspolprace z ta firmom i mysle ze dobrze odnajde sie w takim biznesie ale po tym co tu przeczytałem pojawiaja sie obawy. Nie wiem czy ja trafilem na jakies normalna kadre czy tak ladnie to sprzedaja :) jest ktos kto moze opowiedziec troche o firmie tak od kuchni np pracuje 1 rok czy 2 i nie chodzi mi tu o soczysty hejt tylko merytoryczne opowiedzenie o dzialalnosci zaznacze ze mam wyk. ekonomiczne i chcialem z tym zwiazac swoj biznes plan z gory dzieki za pomoc :)

Gość gość
W OVB nie warto pracować. Rzeczywiście to wielka ściema, a gadanie o tym, że jest rekrutacja na ludzi pracujących jako biurowi, to też wielka ściema. Ogłoszenia są redagowane w taki sposób, aby ludzie pracowali dla tych darmozjadów,

Gość gość
Byłem na indywidualnej rozmowie z kierownikiem regionu w Poznaniu. Żeby pracować trzeba założyć na siebie wieloletnią lokatę na minimum 200 zł miesięcznie. Obiecują duże stawki, szybkie awanse, a biuro mają na piętrze w starym budynku na totalnym zadupiu. Ja przyszedłem do pracy aby zarobić, a nie żeby jeszcze wydawać. Nikt mi nie zagwarantuje tam stałej pensji przez cały okres trwania lokaty. Nie zobowiąże się nie mając pewności stałej pracy.

Gość Gharas
Jakie produkty mają teraz w OVB? - Compensa Super Fundusz - HDI Gerling połączyło się z Wartą - czy w związku z tym Aspecta i inne zostaną zmienione na Diamentową Przyszłość? O ile wiem Expander ma wyłączność na ten produkt - wynikałoby z tego, że albo Aspecta zostaje, albo OVB traci jeden z ważniejszych produktów. - Generali Omni Profit (Plus chyba?) Jakie jeszcze ubezpieczenia z UFK ma w ofercie OVB? I hipoteki jakich banków?

Gość beka z hejtu
każdemu polecam tą firmę. W zależności od oddziału u mnie akurat jest super. a wy hejty spuszczajcie się dalej w tym internecie. ja w tym czasie zarabiam super kase !!!! pracuje tu 4 lata na prawde ludzie mówie wam warto!!