Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Go艣膰 Kreo
sonja, jak my艣lisz samodzielnie to napisz jakie SAMODZIELNIE wybra艂a艣 OFE/ubezpieczenie NNW/OC i AC/ubezpieczenie pracownicze/program emerytalny/posag贸wk臋 dla dziecka/ubezpieczenie mieszkania/konto bankowe/kart臋 kredytow膮/konto oszcz臋dno艣ciowe/kredyt got贸wkowy/system sp艂aty kredytu/ubezpieczenie rodzinne/lokat臋 na rok. I jeszcze napisz dlaczego SAMODZIELNIE dopiero po 3 LATACH odesz艂a艣 z firmy. Czy偶by艣 a偶 tak d艂ugo dochodzi艂a do tego, 偶e ovb to shit czy mo偶e przez 3 lata potrafi艂a艣 ok艂amywa膰 ludzi i sko艅czyli ci si臋 klienci, wi臋c odesz艂a艣 ? Wyjaw jak mo偶na 3 lata pracowa膰 w tej firmie, my艣l膮c kategoriami jakie dzisiaj prezentujesz na tym forum !!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Alfiknko
A ja wog贸le nie wiem o co w tej firmie chodzi :) A ide na rozmowe.Ale nikt tu jeszcze nie napisa艂 o co dok艂adnie biega. Operujecie jakimi艣 dziwnymi zwrotami o kt贸rych nie mam zielonego poj臋cia. ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
TAKSEMAM- "Musisz wiedzie膰, 偶e OVB ma inne produkty ni偶 agent bezpo艣redni tego samego TU" Tak... nie maja kilku produkt贸w na wy艂膮czno艣膰 dla nas. Mo偶na je policzy膰 na palcach jednej r臋ki. "nie m贸w idiotyzm贸w 偶e mi臋dzy innymi ubezpieczalnie, bo z tego w 95% 偶yje OVB" tak... szczeg贸lnie z TFI i OFE na waciki... cz艂owieku widzia艂e艣 tabele prowizji? "I nie powiedzia艂em ani s艂owem o wy偶szo艣ci mojej ""ubezpieczalni "" nad innymi tego typu sprzedawanymi przez OVB" A ja nie powiedzia艂em, ze powiedzia艂e艣. Natomiast je艣li Twoja ubezpieczalnia bedzie mia艂a np. jedno z najlepszych OC samochodowych, to podejrzewam, 偶e w 偶yciowych i np. mieszkaniowych nie bezie tak kolorowo. Nie ma jednej takiej firmy, kt贸ra ma najlepsze produkt ze wszystkich dziedzin. Dlatego OVB wsp贸艂pracuje z wi臋ksza liczb膮 przedsi臋biorstw. 呕eby klient mia艂 to co najlepsze z jednej r臋ki. "I dlatego nie wciskaj kitu ,偶e OVB-owskie produkty s膮 z wy偶szej p贸艂ki. S膮 inaczej skonstruowane" W艂a艣ciwie tym zdaniem (+ jeszcze uzupe艂ni艂e艣 to nazwaniem OVB brokerami) udowodni艂e艣, 偶e jeste艣 zwyk艂ym trollem, kt贸ry szuka zaczepki na forach. Masz na celu jedynie wprowadzi膰 w b艂膮d jak najwi臋ksza grup臋 ludzi. Dlatego- podaj przyk艂ady! Poka偶 jakie艣 por贸wnania produkt贸w OVBowskich z innymi i udowodnij, 偶e tamte s膮 wyra藕nie lepsze. Poka偶 r贸偶nice w konstrukcji produkt贸w dostepnych u nas z tymi, kt贸re s膮 dost臋pne na rynku (moim zdaniem mo偶e to by膰 trudne, bo nie licz膮c kilku wyj膮tk贸w, s膮 one dost臋pne w poszczeg贸lnych firmach...). Nie rzucaj s艂贸w na wiatr. Potwierd藕 to. A jak nie masz do powiedzenia nic opr贸cz tego, 偶e mam wyprany m贸zg, jestem g艂upi, jakie艣 klapki na oczach, kiedy艣 zrozumiem i inne bzdety, kt贸rych u偶ywasz jak nie masz argument贸w, to lepiej nic nie pisz. Nie wiem czy kto艣 zauwa偶y艂, 偶e kilka post贸w temu TAKSEMAM zarzuci艂 mi, 偶e nie wiem nic nt. finans贸w. Jak spyta艂em na jakiej podstawie, odpowiedzia艂... nie odpowiedzia艂. Temat pomin膮艂. Natomiast, 偶eby nie zarzucono mi tego samego- "Jak to wyt艂umaczy艂by艣 klientowi, jako fenomenalny doradca finansowy.Albo klientowi, kt贸ry w 3miesi膮ce traci 60% na akcjach w jakim艣 funduszu???" Widzisz... problem贸w takich nie mam, bo nie zajmuj臋 si臋 kredytami. Natomiast naprawd臋 uwa偶asz, 偶e nie wiem jak dzia艂a rynek nieruchomo艣ci i kredyt贸w? Jakbym to wyt艂umaczy艂? Prostym stwierdzeniem Warrena Buffetta: "B贸j si臋, kiedy inni s膮 chciwi. B膮d藕 chciwy, kiedy inni si臋 boj膮". Dalej t艂umaczy膰? W zwi膮zku z tym, nie musia艂em te偶 nikomu wyja艣nia膰 dlaczego jego maj膮tek zmala艂 o 60% . Po prostu nie mia艂em takich sytuacji. No.. je艣li kto艣 rok temu doradza艂 klientom by zainwestowa艂 w fundusze akcyjne, to ma teraz zonka. Ja wola艂em wskaza膰 co艣 bezpieczniejszego- np. obligacyjne. Alfiknko- chodzi o to, 偶e mo偶esz zarobi膰 du偶膮 kas臋. Ale paru osobom si臋 to nie podoba i szukaj膮 dziury w ca艂ym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Jaki powod, dosta艂am lepsz膮 propozycje pracy, proste. Poza tym, ja pracowa艂am w biurze, w ksiegowosci. Klient贸w mia艂am przy okazji. Od poczatku patrzy艂am duzooo sceptyczniej niz wiekszosc poczatkujacych tutaj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OVB jest Z艁E
3 strony wcze艣niej napisa艂em: A ja dalej twierdz臋, 偶e OFA艁BE jest Z艁E W OVB, ale r贸wnie偶 w wielu innych firmach tego typu, mamy do czynienia z ewidentn膮 psychomanipulacj膮, rodem z sekt. Kiedy mamy do czynienia z technikami manipulacyjnymi? Ano wtedy, gdy naruszamy zasad臋 NIE CZYN DRUGIEMU, CO TOBIE NIEMI艁E. Ciekaw jestem, czy gdyby do "doradc贸w" OVB przyszli "doradcy" np. sieci kom贸rkowych, firm AGD itd. ... i zastosowali na nich te same techniki i triki, kt贸re przedstawiciele OVB stosuj膮 na swoich wsp贸艂pracownikach i klientach, to czy "ofa艂bowcy" nie okrzykn臋liby ich manipulantami? Wystarczy poczyta膰 posty przedstawicieli, zeby zobaczy膰, i偶 "wa偶na jest jedna prawda... moja (OVB) prawda" Ka偶dy kij ma dwa ko艅ce... OVB jest Z艁E... bo tu a偶 roi si臋 od manipulacji. BOTOSAI odpisa艂: [....OVB jest z艂e- "W OVB, ale r贸wnie偶 w wielu innych firmach tego typu, mamy do czynienia z ewidentn膮 psychomanipulacj膮, rodem z sekt" Czy mog臋 Ci臋 poprosi膰 o przyk艂ad? "Kiedy mamy do czynienia z technikami manipulacyjnymi? Ano wtedy, gdy naruszamy zasad臋 NIE CZYN DRUGIEMU, CO TOBIE NIEMI艁E." Czyli np. w reklamach telewizyjnych. Podaj prosze przyk艂ad manipulacji stosowanej w OVB, kt贸rej na co dzie艅 nie do艣wiadczysz w TV, radiu, gazecie, internecie i innych 艣rodkach masowego przekazu. ...] Odpowiadam: Botosai, Ty jeste艣 najlepszym przyk艂adem manipulacji :-) Tw贸j tok my艣lenia to: skoro wszyscy zabijaj膮 to i ja b臋d臋 zabija艂. Nie odr贸偶niasz dzia艂a艅 etycznych od nieetycznych. To, 偶e w oko艂o pe艂no jest "brudu" nie znaczy, 偶e Ty te偶 masz "brudzi膰". Po to Bozia da艂a nam m贸zg, 偶eby艣my z niego korzystali! O tym w艂a艣nie m贸wi臋, twierdz膮c, 偶e OVB jest Z艁E!!! Bo nie jest to firma stosuj膮ca si臋 do zasad etyki. Oczywi艣cie podobnie jak wiele innych firm, co jednak nie zmienia istoty przekazu: OVB jest Z艁E !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
To nie jest zaden przyk艂ad. Poka偶 co Tobie sie z艂ego przydarzy艂o, jak Ty by艂e艣 manipulowany i jak manipulujemy lud藕mi. Mi nikt nie ka偶e tutaj pisa膰 i skoro kilka tys os贸b tego nie robi, tylko jeden batosai + kilka os贸b od czasu do czasu, to znaczy, ze chyba co艣 jednak w tym jest. Nie m贸wie, ze jak wszyscy zabijaj膮 to i ja b臋d臋 zabija艂. M贸wi臋, ze jak co艣 jest powszechne w codziennym 偶yciu, to nie czepiajmy si臋 JEDNEJ firmy. Bo id膮c Twoim tokiem my艣lenia 99% du偶ych firm jest z艂e, a ich praca jest nieetyczna. W艂a艣nie po to mamy m贸zg by zauwa偶y膰 to, ze niemal ka偶da du偶a firma w jakims stopniu w kt贸rej艣 dziedzinie stosuje np. techniki manipulacyjne (najcze艣ciej w reklamie, ale nie tylko). Dzisiaj jest juz na tyle powszechne, 偶e trzeba by膰 niez艂ym hipokryt膮 by to wytyka膰. Ponownie zadam pytanie: Podaj prosze przyk艂ad manipulacji stosowanej w OVB, kt贸rej na co dzie艅 nie do艣wiadczysz w TV, radiu, gazecie, internecie i innych 艣rodkach masowego przekazu. ... Oraz o przyk艂ad psychomanipulacji rodem z sekty!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katiuszaaaa
Ja bym mog艂a poda膰... ale nie chce mi si臋 pisa膰 tego samego znowu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JacekOVB
nie ma w tej firmie czego takiego jak psychomanipulacja, nikt w tej firmie tego sie nie uczy i tym bardziej nie stosuje, a to ze sie usmiechamy i cieszymy sie ze pracujemy w tej firmie to nie wynik manipulacji ale zadowolenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 atilla12
sonju odpowiesz na pierwsze pytanie ktore zadal ci kreo ? ciekawi mnie jakie produkty samodzielnie wybra艂a艣, bo rozumiem, 偶e uwa偶asz 偶e tobie doradca finansowy czy to firmy X czy Y nie jest potrzebny. wi臋c pochwal si臋 z jakich produkt贸w ty korzystasz, tez nie bede umawiala sie z zadnym naciagaczem tylko wybiore to co ty uzytkownik \"ovb jest zle\" - co ty bierzesz ? nie wazne... odstaw to bo tych bredni nawet mi sie nie chce sluchac... po tobie to widac jakby firma wyprala ci mozg, ty calkowicie sie poddales temu procesowi i obudziles sie z reka w nocniku pol roku po fakcie i teraz rzucasz jakimis magicznymi haslami... psychomanilupacja, sekty ? :D chyba pojechales po calosci ze swoja teoria spiskowa ;) powodzenia w leczeniu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Problemm
a ja ma taki problem, 偶e od paru tygodni wydzwania do mnie jaki艣 kolo z tego waszego OVB (poj臋cia nie mam sk膮d ma m贸j numer telefonu). Jest strasznie upierdliwy & nie chce si臋 odczepi膰. Po prostu nie rozumie s艂owa NIE!!!!!!!! Botosai, widz臋 偶e ty tu jeste艣 najbardziej ogarni臋ty... Jak go sp艂awi膰??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
A czy oby na pewno powiedzia艂e艣 mu "nie"? Je艣li b臋dziesz ci膮gle m贸wi膰, 偶e "w przysz艂ym tygodniu", albo "teraz nie mam czasu" czy co艣 w tym rodzaju- bedzie dzwoni艂 do skutku. Powiedz mu wprost: "panie X, nie jestem zainteresowany spotkaniem z panem, prosz臋 do mnie nie dzwoni膰, nie 偶ycz臋 sobie wi臋cej telefon贸w do pana". W tym momencie nie ma prawa do Ciebie dzwoni膰. Je艣li nadal bedzie to czyni膰, skontaktuj si臋 z najbli偶sz膮 dyrekcj膮 OVB w Twoim mie艣cie i powiedz, ze taka i taka osoba Ci臋 niepokoi. Ale my艣l臋, 偶e nie b臋dzie takiej potrzeby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Problemm
dobry pomys艂, 偶eby dyrekcj臋 powiadomi膰... dam mu jeszcze szans臋 :) , ale jak jeszcze raz si臋 odezwie, to zawiadomi臋 jego firm臋 o tym, 偶e kole艣 mi spokoju nie daje! dzi臋ki za rad臋, pozdro!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Juri
Witam mam pytanie co do zarobk贸w ovb ile wynosi 艣rednie sta艂e wynagrodzenie (bez prowizji) Jak wygl膮daj膮 szkolenia??? B艂agam odpiszcie bo we wtorek mam rozmowe kwalifikacyjn膮???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Juri- nie ma sta艂ego wynagrodzenia. Jest tylko prowizja. Natomiast jest ona na ca艂kiem przyzwoitym poziomie. Je艣li b臋dziesz dobrze wykonywa艂 swoj膮 prac臋 i co najwa偶niejsze: SUMIENNIE i REGULARNIE to mo偶esz spokojnie liczy膰 na prowizj臋 rz臋du 2-3 tys z艂. Szkolenia s膮 dwojakiego rodzaju (w艂a艣ciwie jest jeszcze trzeci rodzaj, ale o tym za chwile). Po pierwsze w biurze w ma艂ym gronie os贸b, lub te偶 sam na sam z kierownikiem/dyrektorem. Po drugie w du偶ej grupie w ustalonym miejscu- wtedy z r贸偶nych biur ludzie si臋 szkol膮. Szkolenia dotycz膮 motywacji, organizacji firmy, funkcjonowania jej i produkt贸w. S膮 one ca艂kowicie nieodp艂atne. S膮 jeszcze tzw. szkolenia wyjazdowe. Dotycz膮 g艂贸wnie produkt贸w- s膮 organizowane przez firm臋, z kt贸rej produktu sie szkolimy. Du偶膮 cz臋艣膰 sponsoruj膮 dane firmy. Ale cz臋艣膰 jest odp艂atna- zwykle pokrywasz cz臋艣膰, b膮d藕 ca艂o艣膰 pobytu w hotelu. Natomiast s膮 one g艂贸wnie skierowane do kierownik贸w i dyrektor贸w. Dla os贸b chc膮cych zosta膰 kierownikiem i dla kierownik贸w sa jeszcze szkolenia przygotowuj膮ce do pe艂nienia roli kierownika. Czyli wi臋kszo艣膰 spraw organizacyjnych, prowadzenie rozm贸w kwalifikacyjnych, albo prowadzenie szkole艅. Te r贸wnie偶 s膮 odp艂atne, ale r贸wnie偶- p艂acisz za pobyt w hotelu, nie za szkolenie. No chyba, 偶e odbywaj膮 sie na miejscu. Dodatkowo co jakis czas pojawiaj膮 si臋 inne szkolenia produktowe, kt贸re nie maj膮 nei maja ustalonego cyklu w jednym mie艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obiektywnyP
heh nie bylo mnei jakis czas;P Katiusza wrocilem ;) zdaje sie mialas juz nie pisac bo twierdzilas ,ze nie Twoj poziom czy cos takiego( czyzby zbyt wygorowany;) widze, ze sporo sie zmienilo. Ci z ktorychg az wylewala sie nasza polska zolc sa spychanu przez ludzi z "wieszym obiektywizmem" i "szerszym spojrzeniem na sprawe" tylko pogratulowac batosai, ze chlopina nie zrezygnowal i w koncu poprawia obraz firmy;) ( aha Katiusza wytlumacze, tak mozna to robic nawet na forum bo postaw sie na miejscu potencjalnego klienta czytajacego niektore brednie ,ktore sa tu wypisywane oczywiscie zgodze sie z Toba, ze w niktorych jest troszke prawdy i pewnei masz powody do niezadowolenia, sprobuj jednak podac jakies konkrety dlaczego ludzie mieliby tam nie pracowa. aha ja nie pracuje ale polise wykupilem po uprzednim przeczytaniu tego i innych forow) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 obiektywnyP
przepraszam za literowki zmeczony jestem po pracy, w ktorej musialem byc 8h;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
A kto powiedzia艂,ze korzystam z takich produkt贸w? Jedyny produkt, ktory moge polecic z czystym sumieniem i w艂asciwym temu produktowi zyskiem jest Altima. Jesli chodzi o produkty d艂ugoterminowe, nie czuje sie az tak pewnie,zeby przewidywac co moze sie zdarzyc za 20 lat, stad nie korzystam i nie polecam. Kredyt贸w nie biore, bo nie potrzebuje. Dzieci nie mam, wiec nie zak艂adam polis, a gdybym mia艂a wola艂abym zainwestowac w z艂oto, badz w nieruchomosci, czy ziemie. Zwyczajnie przy takich produktach nie umiem z czystym sumieniem zagwarantowac, czy ktos bedzie zadowolony, i czy sama bym by艂a. Te umowy kt贸re zawar艂am by艂y na zyczenie klient贸w i na ich prosbe, bo nigdy nie wydzwania艂am, ani nie namawia艂am nikogo do czegos, do czego sama nie jestem w 100% przekonana. Byc moze s膮 dobre, ale nie mnie to twierdzic, czy gwarantowac. Jesli chodzi o TFI, tez nie znam sie na tyle na gie艂dzie(i nikt sie nie zna艂 u nas w strukturze:) zeby wk艂adac komus w nie pieniadze. Klienci wiele na tych funduszach potracili( na dzien dzisiejszy) przez nieumiejetne doradzanie. A poniewaz zwykle robiono te same produkty (polecane odg贸rnie) wiec potracili kase grupowo.

Udost臋pnij ten post

Bardzo prosz臋 o porad臋. Pracuj臋 w OVB od 3 miesi臋cy. Zrobi艂em ok300JP. Ze wzgl臋d贸w rodzinnych ( zdrowie 偶ony i konieczno艣膰 opieki nad ma艂ym dzieckiem) musz臋 zrezygnowa膰. Nie mam egzaminu KNF. Czy OVB ma prawo zablokowa膰 moje pieni膮dze? POzdrawiam. Czy kto艣 mia艂 taki problem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Jak nie masaz egzaminu pieniedzy nie dostaniesz/ Zorientuj sie o takie rozwi膮zanie:(nie jestem pewna, czy da rade po pewnym czasie, szkoda ze od razu tak nie zrobi艂es) przepisac umowy na kogos komu potrzebne s膮 punkty, moze do awansu. Jak sie zgodzi, to daj mu punkty z umow, a niech on da Ci kase za Twoje umowy, wiec musia艂by byc to ktos zaufany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kreo
Post skierowany do Sonji, ale tak naprawd臋 to do... wszystkich: by艂ych, obecnych i przysz艂ych pracownik贸w firm doradztwa finansowego. Sonju - tak ty, jak i wiele innych os贸b, OFE masz na pewno, autem te偶 pewnie je藕dzisz - wi臋c OC musisz mie膰, a jak masz dobre auto to i AC, bez konta w banku trudno 偶y膰, karty kredytowe/debetowe te偶 si臋 przydaj膮, ubezpieczy膰 si臋 chce ka偶dy cz艂owiek, szczeg贸lnie od wypadk贸w, o emerytur臋 trzeba zadba膰 samemum bo z I i II filara du偶o nie dostaniemy, pod mostem nie mieszkasz, wi臋c ubezpieczenie mieszkania te偶 powinna艣 mie膰. Jak wygl膮da kwestia tych produkt贸w u ciebie ? Poka偶 prosz臋 偶e nie warto spotka膰 si臋 z doradc膮 finansowym (nie wa偶ne jakiej firmy) i 偶e potrafi艂a艣 sama trafnie wybra膰 produkty (Pewnie nie napiszesz, wnioski niech sobie obserwatorzy wyci膮gn膮 sami...). Produkty OVB jako tako znasz... wi臋c powiedz czy w powy偶szych kwestiach potrafi艂a艣 znale藕膰 co艣 lepszego ni偶 to co oferowa艂o OVB ? Raczej nie. I ponowi臋 pytanie - co kogo obchodzi jak kto zda艂 licencj臋 i jak膮 szko艂臋 sko艅czy艂, albo dlaczego firma si臋 nie reklamuje, skoro spotykaj膮c si臋 z przedstawicielem OVB, dostaje jeden z najlepszych i najta艅szych produkt贸w... Je偶eli chodzi o inwestycje to OK - ziemia, nieruchomo艣ci... tylko kto ma 20-300 ty艣 偶eby kupi膰 sobie jakie艣 grunty/mieszkanie ? Z艂oto ? Z艂oto warto by艂o kupowa膰 6 miesi臋cy temu a nie dzisiaj - je偶eli w nie teraz by艣 zainwestowa艂a to kupi艂aby艣 na g贸rce i p艂aka艂a jak wszyscy kt贸rzy w FI wchodzili w VII 2007 r. Je偶eli nie mo偶esz przewidzie膰 co b臋dzie za 20 lat to sk膮d wiesz 偶e warto kupi膰 ziemi臋 albo z艂oto ? Jak膮 masz pewno艣膰 偶e te rynki przez 20 lat si臋 nie za艂ami膮 i czy wtedy z czystym sumieniem mo偶esz cho膰by to z艂oto poleci膰 ? Widzia艂a艣 kiedy艣 wykres historyczny warto艣ci z艂ota ? A rynek nieruchomo艣ci ? Kryzys sub-prime co艣 ci m贸wi ? W USA te偶 my艣leli, 偶e nieruchomo艣ci to pewny zysk, i wiesz co dalej si臋 sta艂o... Uwa偶asz 偶e to jest bardziej pewna sprawa ? NIE, na wszystkim mo偶na zarobi膰 i na wszystkim mo偶na straci膰, tylko trzeba wiedzie膰 kiedy w co inwestowa膰 albo znale藕膰 rozwi膮zanie z elastycznym podej艣ciem inwestycyjnym, gdzie na bie偶膮co mo偶emy dostosowywa膰 inwestowany kapita艂 do koniunktury. Je偶eli chodzi po produkty d艂ugoterminowe, to rozumiem, 偶e twoje obawy mog膮 by膰 skutkiem braku wiedzy - przez 10 lat przy regularnych inwestycjach ka偶dy fundusz akcyjny daje ZYSK, ale jak kto艣 si臋 boi to mo偶e na bie偶膮co dopasowywa膰 portfel i korzysta膰 z funduszy obligacji lub rynku pieni臋偶nego - trzeba w艂o偶y膰 tylko troch臋 pracy i dba膰 o klienta, a na pewno b臋dzie mia艂 du偶o wi臋cej ni偶 na lokacie (nie zapominaj te偶 o funduszach gwarantowanych i produktach endownmentowych - one te偶 gwarantuj膮 pieni膮dze !). Ale jak kto艣 jest zbyt leniwy i nie chce mu si臋 "za darmo" serwisowa膰 klienta i do tego nie ma wiedzy, to nie dziwi mnie taki brak przekonania, brak przekonania i wiary - przede wszystkim w stosunku do siebie ! Zaraz napiszesz, 偶e OVB tej wiedzy ci nie da艂o, ale nie broni艂o ci te偶 samej po ni膮 si臋gn膮膰 i doszkoli膰 si臋, tak aby艣 przez te 3 lata pracy mog艂a wykonywa膰 zaw贸d z czystym sumieniem i przekonaniem 偶e pomagasz ludziom a nie im szkodzisz !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Moze Ci Kreo mam jeszcze numer karty kredytowej i pesel podac? Bez przesady, takich informacji o sobie nie podaje chyba nikt normalny na forum. I to takim forum:) Jezdze autem, kt贸re dosta艂am w prezencie wraz z ubezpieczeniem. Konto w banku mam od 10 lat w jednym i tym samym banku, kiedy jeszcze studiowa艂am za艂ozy艂am i jestem zadowolona, wiec nie zmieniam. Ofe mam optymalne jak dla mnie. Na razie nie czuje potrzeby ubezpieczac sie bardziej niz to konieczne. Nad kart膮 kredytow膮 sie zastanawiam, bo w sumie nie potrzebuje, ale moze sie skusze. Wystarczy wywiadu? Kreo wykaz sie Ty teraz wiedz膮 i udowonij,ze warto isc do agenta OVB. Opisz i wyszczeg贸lnij dlaczego kt贸ry bank jest najlepszy i pod jakim kontem, optymalne warunki kredyt贸w dla r贸znych opcji, najlepsze rozwiazania jesli chodzi o karty kredytowe, najlepiej zarabiajace spo艂ki Twoich klient贸w, napisz jakich metod przewidywania wynik贸w giie艂dy uzywasz, jakie OFE robisz swoim klientom, na ile samodzielnie pracujesz i na ile jestes obiektywny. Czy znasz sie na produktach spoza OVB? Jakie konkretne wieksze korzysci maja produkty Twojej firmy> Jak widzisz nie pytam o Twoje prywatne sprawy czy ubezpieczenia, ale o poziom Twojej wiedzy, dokszta艂cenia i pracy. Na ile myslisz samodzielnie, a na ile bedziesz powtarza艂 utarte slogany, powtarzane na kazdej stronie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Co do tego,dlaczego wole inwestowac w nieruchomosci- otoz widze,ze ludzie tak robia i zyskuj膮. I mi wystarczy. Jakbys czyta艂,co pisa艂am, to bys wiedzia艂, czemu nie ufam do konca(osobiscie) produktom d艂ugoterminowym. Znajoma mia艂a kilkanascie lat, kiedys mog艂a kupic za wyznaczone pieniadze mieszkanie, a teraz kiedy wybra艂a wystarczy na 2 m2. Ale ona zadowolona, w koncu sama sobie zak艂ada艂a. Cofnij sie kilka kartek dlaje, bo nie lubie sie powtarzac. Jak ktos przystepuje do dyskusji powinien zapoznac sie z tym, o czym by艂a mowa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kreo
Hehe :) Sonja, wiedzia艂em 偶e ob臋dzie si臋 bez konkret贸w i 偶e twoimi finansami co najwy偶ej rz膮dzi przypadek (ubezp. auta wraz z zakupem, konto za艂o偶one 10 lat temu, OFE - optymalne oO, ubezpieczenie z NFZ mamy fatalne, w膮tpie aby cho膰by dla co drugiego statystycznego Polaka by艂o na akceptowalnym poziomie) a nie 艣wiadomo艣膰 produkt贸w rynkowych. Mo偶esz 艣mia艂o przyzna膰 偶e sama DZI艢 nie by艂aby艣 w stanie wybra膰 optymalnych produkt贸w. A odno艣nie bank贸w... bank贸w komercyjnycj jest 55 chyba nie s膮dzisz 偶e b臋d臋 wypisywa艂 tutaj por贸wnanie ich wszystkich. Dobrze znam sektor bankowy i nie mam zamiaru ostatniego roku moich obserwacji udost臋pnia膰 tutaj "za darmo" dla ca艂ej rzeszy niewdzi臋cznik贸w ;) Tak tylko z grubsza... kredyty na dzi艣: wautowe: bank na literk臋 D oraz na literk臋 N (przy du偶ej zdolno艣ci kredytowej), w z艂otych: na literk臋 I lub M. Karty kred. - bank na P i na D. Konta oszcz臋dno艣ciowe w bankach - bank na P, na M i mo偶e jeszcze na A. Najni偶sze op艂aty za prowadzenie konta (kt贸re od 1 maja w wi臋kszo艣ci bank贸w podskocz膮) - bank na M, na P i na B. OFE np. na literk臋 A. Sp贸艂ki z bran偶y na P, np sp贸艂ka na L, ale generalnie nie gram pieni臋dzmi klienta na gie艂dzie (za du偶e ryzyko) - swoimi owszem. Znam du偶o produkt贸w na rynku i bo nie pracuj臋 tylko dla OVB, wi臋c stwierdzenie moja firma jest wieloznaczne, ale nawet gdybym pracowa艂 tylko dla tej firmy to nie chcia艂oby mi si臋 pisa膰 tutaj wniosk贸w analizy por贸wnawczej produkt贸w, bo jest ich za du偶o. Ale na co dzie艅 setki razy por贸wnywa艂em rozwi膮zania jakie znajdowa艂em u klienta i by艂em w stanie w wi臋kszo艣ci przypadk贸w zaproponowa膰 mu co艣 lepszego. A za stwierdzenie: "dlaczego wole inwestowac w nieruchomosci- otoz widze,ze ludzie tak robia i zyskuj膮." nale偶膮 Ci si臋 brawa ! W USA ludzie robili tak samo z nieruchomo艣ciami, tak samo robili ludzi z FI do VII 2007, jak widzieli trzycyfrowe stopy zwrotu. Nie ma to jak robi膰 to, co wszyscy robi膮 woko艂o - jedyna s艂uszna droga !! :) Wiesz co by by艂o, jakby艣 kupi艂a p贸艂 roku temu mieszkanie i chcia艂aby艣 dzisiaj je sprzeda膰 ? STRACI艁ABY艢 ! (kwesti臋 tego, ile kapita艂u potrzeba aby bawi膰 si臋 w nieruchomo艣ci pomijamy, bo zapewne Ty, jak i 97% ludzi w Polsce nie ma tak du偶ej sumy wolnych 艣rodk贸w). W przypadku z艂ota, widz臋, 偶e ugryz艂a艣 si臋 w j臋zyk i dobrze, bo wchodzenia w t膮 inwestycj臋 ju偶 min膮艂. Dzisiejsze produkty d艂ugoterminowe s膮 inne, s膮 bardzo elastyczne i maj膮 ogromne mo偶liwo艣ci inwestycyjne, szczeg贸lnie w przypadku funduszy parasolowych, kt贸re pozwalaj膮 duuu偶o zaoszcz臋dzi膰 na samych kosztach i na Belce. Kiedy艣 by艂a kwestia zab贸jczej inflacji i zosta艂o z ksi膮偶eczek oszcz臋dno艣ciowych na lizaki. I w tym by艂 pies pogrzebany. Generalnie - ka偶dy ma prawo ba膰 si臋 czego艣, ka偶dy ma prawo wyboru, ka偶dy ma prawo zarz膮dza膰 kas膮 na sw贸j spos贸b. Czy bez doradc贸w ludzie poradz膮 sobie lepiej ? Je偶eli spotkaj膮 wyzyskiwacza, to pewnie tak, ale je偶eli spotkaj膮 zaufan膮 i kompetent膮 osob臋, to maj膮 z g贸rki. Odno艣nie produkt贸w oderowanych przez OVB, patrz膮c na nie pod k膮tem innych podobnych firm i pojedy艅czych instytucji finansowych, s膮 one naprawd臋 dobre dla klienta, a klient dodatkowo dostaje Serwis i oszcz臋dza czas, bo z doradc膮 mo偶e om贸wi膰 w jednym miejscu wiele kwestii. Nie wiem na co ludzie narzekacie, skoro sami nie jeste艣cie w stanie nawet sobie pom贸c w doborze produkt贸w i zabezpieczeniu si臋 na teraz i na przysz艂o艣膰, a tak zaborczo przestrzegacie tutaj ludzi przed t膮 firm膮. Z czystym sumieniem, maj膮c spor膮 skal臋 por贸wnawcz膮 mog臋 powiedzie膰, 偶e OVB ma dobre produkty, a jak jeszcze trafi si臋 na dobrego doradc臋 to jest miodzio. Pozdrawiam !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batosai
Sonja22- "Co do tego,dlaczego wole inwestowac w nieruchomosci- otoz widze,ze ludzie tak robia i zyskuj膮. I mi wystarczy" A ja widz臋 jak ludzie zarabiaj膮 na gie艂dzie. My艣lisz, 偶e inwestycja w ziemi臋, nieruchomo艣膰, czy surowiec (np. z艂oto) nie wymaga wiedzy? I, ze ka偶dy g艂upi, kt贸ry ma pieni膮dze, mo偶e kupi膰 mieszkanie i sprzeda膰 dro偶ej? "Znajoma mia艂a kilkanascie lat, kiedys mog艂a kupic za wyznaczone pieniadze mieszkanie, a teraz kiedy wybra艂a wystarczy na 2 m2. Ale ona zadowolona, w koncu sama sobie zak艂ada艂a" To ta, o kt贸rej pisa艂a艣? Na 偶ycie i do偶ycie, po 50z艂 miesi臋cznie czy co艣 takiego? Zada艂em kilka pyta艅 dot ej sprawy i nie uzyska艂em odpowiedzi. To mo偶e tak przy okazji... ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Typowe dla OVbowcow- nie miec o czyms pojecia, a dodawac bzdury od siebie. Z braku widzy fantazja przydaje sie jak ula艂. Szkoda gadac. Tym bardziej,ze pewnie rozmawiam z jedna i ta sama osoba, ktora lubi pisac przyd艂ugawe elaboraty. Nie dodawaj sobie swoich wymys艂ow do moich spraw o ktorych pojecia nie masz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Wiesz, zobaczymy, co do nieruchomosci. Ja kupuje i wynajmuje i dobrze na tym wychodze:)I mysle,ze w przeciagu 20 lat wyjde na tym rewelacyjnie. Jako doradca nie sugerowa艂abym sie ostatnim rokiem:))) Ale musia艂bys miec mozg, zeby to zrozumiec:) Ty lepiej sobie ciu艂aj w tej firmie na O. Ales fakty poda艂- niez艂e:)))ZHipokryta do potegi. Mi zarzuca,ze nie podaje na tym beznadziejnym forum, a sam strzela literkami:))) Nie napisa艂es NIC. Ani nic o gie艂dzie, ani nic o produktach, nie odpowiedzia艂es na zadne pytanie jakie ci zada艂am. Jedynie wymys艂y, odbieganie od tematu, pisanie g艂upot, byle nie nba temat, na ktory nic nie wiem. TYPOWE, to wybitnie typowe dla agentow ubezpiezeniowych tej firmy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sonja22
Batosai, tak samo jak i ja. Zadawa艂am ci kilkakrotnie pytania na poprzednich stronach, ktore omija艂es.Nastepny hipokryta, albo i ten sam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Katiuszaaaa
ObiektywnyP Obraz firmy tworz膮 g艂贸wnie pracownicy, tak wi臋c to forum to jest tylko dodatek, gdyby nie by艂o niekompetentnych pracownik贸w to to forum mia艂o by w臋偶sz膮 skale. Chyba o 偶adnej innej firmie nie pisze si臋 tyle na forum. Pisze same konkrety i podawa艂am je wiele razy. Jak nie umiesz czyta膰 to ju偶 Tw贸j problem. Nie b臋de si臋 powtarza艂a tylko dlatego 偶e masz k艂opoty z czytaniem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 juri
Mam pytanie czy pozyskiwanie klient贸w na pocz膮tku pracy w ovb polega na tym 偶e np. biore ksi膮偶ke telefoniczn膮 i wydzwaniam do ludzi??? Jak wygl膮daj膮 pocz膮tki pracy w ovb?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taki sobie czlowiek
Sonia.....chyba sie znamy:)z ca艂膮 stanowczo艣cia Ci臋 popieram...znam OVB od srodka,wiem co i jak sie robi i jak ma si臋 robic.....Pozdrowionka

Udost臋pnij ten post