Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna

Co ma stosować 12-latka do mycia buzi?

Polecane posty

Gość bezradna

Jestem matką 12-letniej dziewczynki, która zaczyna mieć problemy z cerą (trądzik i duuuużo wągrów). Pomimo, że kupuję jej coraz to nowe preparaty do mycia twarzy, które to mają pomóc w pozbyciu się problemu, to jest coraz gorzej. Zamiast zapobiegać pojawianiu się kolejnych "niespodzianek", mam wrażenie, że wzmagają. Poradźcie, proszę, czym taka nastolatka ma pielęgnować twarz, aby pojawiający się trądzik ustępował? Jak narazie nie ma go aż tak dużo, ale nie chciałabym, aby się rozprzestrzeniał. I chodzi tu głównie o te okropne czarne wągry, to ich jest najwięcej.

Gość kieee
Idz z na do dermatologa, zeby to sie nie rozwinelo w prawdziwy tradzik.

Gość bezradna
myślę, że narazie nie ma takiej obawy, gdyż ropnych wyprysków jest niewiele. Wiem, że z czasem, być może, taka wizyta nas nie minie, ale w międzyczasie musi czymś myć buzię. Może jest coś, co dziewczęta wypróbowały i skutkuje?

Gość bezradna
właśnie, ona czasem narzekała, że po zastosowaniu jakiejś "nowości" buzia ją piecze, ale myślisz, że mydło to dobry pomysł?

Gość mniaw
Ja uzywam mydla Dove tego zielonego, nie widze roznicy miedzy nim a zelami antybakteryjnymi do cery tradzikowej, a cera nie jest wysuszona. Poza tym na noc stosuje krem Nivea soft. Na pojedyncze niespodzianki ACNEFAN z apteki - krem z olejkiem jakims tam - na wizazu jest recenzja.

Gość domestos

Gość bezradna
ok, ona też sotosuje punktowy clearskin, czy coś takiego, ale on pomaga na ropne wypryski. Jeżeli chodzi o wągry to co? Co sprawi, że będzie ich mniej? Czy 12-latka może zastosować peeling?

Gość dokladnie
kiee--> ty stosujesz myslo dove do buzki??? a do wrazliwej nada sie?? bo jest chyba delikatne

Gość dokladnie
clearskin to syf wogole nie pomaga !!!!

Gość bezradna
czyli już jest pierwsza recenzja!!! Odstawiamy clearskin, tak? Sądzicie, że jest do niczego? Proszę o kolejne opinie.

Gość mniaw
To ja stosuje Dove:) Do buzki:) Jest delikatne, ja zastanawaim sie czyby sobie nie kupic tego Dove z olejkiem czy jakos tak - podobno jest jeszcze bardzisej delikatne. Ja mialam juz dosc tych drogich zeli ktore i tak mi nie oczyszczaly skory jakbym tego chciala. Co do wagrow, to peeling - ale moim zdaniem enzymatyczny, np Bandi zdaje sie drozdzowy.

Gość bezradna
od "mniaw"-----> napisz, proszę, czy chodzi o mydło Dave z ogórkiem i zieloną herbatą?

Gość mniaw
Tak tak to walsnie to mydlo - z ogorkiem i tak dalej, zielone.

Gość bezradna
dziękuję "mniaw" bardzo mi pomagasz! Zapytam o ten peeling. Sądzę, że jest przeznaczony właśnie dla takich młodziutkich osóbek, tak?

Gość bezradna
bo to właśnie zielona herbata ma działanie (o ile się orientuję) antyseptyczne. Warto spróbować. Dzięki

bezradna nie ma nic gorszego niż clerasil .. on zatyka pory!!! poczytaj o nim w specjalistycznych artykułach . to samo clin & clear. Wpisz w wyszukiwarkę na goglach Henryk Różański. To lekarz , prowadzi forum poswięcone tradzikowi i problemom skórnym . Najlepsze kosmetyki do twarzy z takimi jak piszesz problemami to serja z Ziaji Tin Tin < zel do mycia twarzy> Nie mam problemow z tradzikiem nigdy go nie miałam , ,ale uzywałam tego płynu i jestem w 100% zadowolona . Zapoznaj się z tym co pisze Różański a na pewno znajdziesz zloty środek .

Gość bezradna
dziękuję serdecznie. Bardzo cenne są dla mnie te rady. Ostatnio podczas wizyty w drogerii zastanawiałam się właśnie nad Ziają, ale w rezultacie wybrałam coś innego. A widzę, że szkoda.

Gość kolokoko
polecam kosmetyki dla dzieci Babydream z Rossmanna. Używam ich juz jakis czas, momi ze nie jestem dzieckiem :)ze swietnym efektem - nie wysuszają skóry, zmniejszaja sie i znikają zaskórniki, cera się nie błyszczy. mają bardzo fajny skład- bez niepotrzebnych tosksycznych dla skory skladników. poza tym fajne do tłustej skory są mydla roslinne np z olejkiem herbacianym. stosuje tez od czasu do czasu zamiast mydła płatki owsiane i ziołowe napary

Gość bezradna
MAXMARA37-----> świetne te strony dr. Różańskiego. Polecam każdej dziewczynie.

Gość jumi
Bezradna żadnych clearskin ,to są koszmarne produkty,które nie leczą skóry a tylko ją wysuszają,tworzą skorupę a krosty czy wągry też się tworzą,zatykają pory i jest jeszcze gorzej,poza tym są bardzo ostre i można uwrażliwić cerę.Uważam,ze za wcześnie u 12 latki na takie produkty,polecam mydełko.Poza tym wcześnie zaczęły się u niej te problemy i sądzę,że potrzebny jest dermatolog,który dopasuje kosmetyki dla dziecka.Nie można przesuszać cery,trzeba mimo,że jest tłusta ją nawilżać,skóra musi też oddychać. Poza tym twoja córka sądzę,że zaczyna dojrzewać i zmiany hormonalne może powodują te problemy z cerą.

Gość bambino
ja jak mialam prolemy z cera, to dermatolog mi zalecil krem Bambino - jest z cynkiem, wiec zapobiega tworzeniu sie wypryskow, a przy tym to dla dzieci, wiec b. delikatny i nie wysusza skory.

Gość bezradna
u niej w klasie dziewczynki zaczęły mieć juz problemy z cerą w III kl.Teraz dzieci chyba wcześniej dojrzewają. Ponadto ona jest alergiczką i od dawna bierze leki oraz szczepionki. Może to wzmaga te problemy. Nie jest narazie aż tak źle, ale wolałabym zapobiegać niż leczyć.

Gość jumi
Uważam,że u tak młodej dziewczynki w ogóle kosmetyki typu żele itd.nie powinny być używane,za wcześnie...

Gość bezradna
a poproszę jeszcze o opinię na temat preparatu "under twenty" czy jakoś tak, chyba dr Ireny Eris

Gość bezradna
rozumiem "jumi", ale na temat mycia buźki mydłem też krążą różne opinie.

Gość jumi
Tylko,że trądzik się leczy ,trzeba też znależć przyczynę bo kosmetyki też mogą powodować powstawanie pryszczy,trądziku.Od alergii to głownie krosty się tworzą...Jest mnóstwo problemów,które powodują trądzik,problemy z przemianą materii itd.Trzeba wiedzieć z czym ma się doczynienia aby wiedzieć jak postępować,zwracać uwagę na jedzenie,sport,odpoczynek,przebywanie na świeżym powietrzu... Ale osobiście jestem przeciwniczką serwowania dzieciom kosmetyków dla nastolatków(dorastających)czy osób dorosłych.Skonsultowałabym to z dematologiem.

Gość glow
ja tez polecam szybką wizyte u dermatologa, póki jeszcze się to wszystko nie rozwinęło. Bo jak zacznie miec prawdziwy trądzik, to będziesz żałowała że wcześniej nie skonsultowałas się z lekarzem, a trądzik bardzo ciężko jest wyleczyć..

Gość witam moja siostra
która miała okropne ropne wypryski (ma 13 lat) zaczęła podbierać mi sudokrem i od tej pory jej problem bardzo zmalał :). Wypryski już nie są czerwone jak ogień, nie są ropne. Stosuje go na noc, bo czółko ma ślicznie zabarwione na biało :). Dodatkowo przemywa twarz moim kremem odblokowującym pory Garniera i stosuje tonik z Dax Cosmetics ulepszone działanie, czy jakoś tak. Naprawdę jej buzia jest o wiele ładniejsza. Pozdrawiam!!!

Gość krolewna_śmieszka
co do under twenty-to mam zel myjacy do twarzy i ciala...jestem nastolatką,,,(zaraz zaczna sie komentarze,dlaczego siedze na tym 4um:/)i uwazam ze jest bardzo dobry..:):) jak mi narazie pomaga...mialam troche wypryskow,wagrów i jest ich coraz mniej...dodatkowo mialam troszke tego świństwa na ramionach i dekolcie-po stosowaniu tego zelu na cialo(z miesiac stosowania)poznikały...świństwa z buzi sie zmiejszaja i sa prawie niewidoczne..a co do clearskin(tej serii z avonu)mialam tonik na wagry...wagry po nim zniknely ale smierdzial alkoholem i buzia na poczatku po nim piekla....pryszcze (chociaz tonik byl tylko na wagry!!)tez poznikaly,ale ze wzgleduu na pieczenie odstawilam go i skora na twarzy sie pogorszyla ...dobrze ze uzywm teraz under twenty i mi pomaga:):) a moglby mi ktos w odewcie za ta recenzje polecic jakis dobry krem na zmiany po tradziku??no i jakis dobry balsam ujędrniajacy(oczywiscie nie dla mnie- musze kupic komus:P)

Gość kabanosek
mam co prawda lat 18 ale zawsze :] na wagry polecam zel w takim granatowym opakowaniu claer and clean nie wiem jak sie dokladnie nazywa ale pisze na nim ze na wagry z takimi niebieskimi kuleczkami:] i tonik z tej samej serii troche piecze ale przez to ze zaiwera alkohol ale w te miejsca na wagry niezastapiony specjalnie nie wysusza, a najlepiej nie klasc tego na twarz za duzo tych wszytskich specyfikow bo to dobre nie jest, natomiast delikatna i skuteczna jest seria novea visage young, nie atakuje groznie cery a dobrze ja pielegnuje i poprawia :) pozdrawia