Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoś_taki__

co zrobić z wąsikami? HELP...

Polecane posty

Gość ktoś_taki__

mam takie małe wąsiki, to pewnie ma jakis związek z hormonami. Co moge z nimi zrobić żeby stały sie mniej widoczne?

Gość upupup

Gość a np. krem
do depilacji, nie można tym sposobem ?

Gość ktoś_taki__
hmmm nie wiem. tego nie próbowałam. Myślicie że można?

Gość ja używam takiego
kremu więc chyba można :)

Gość fabianka
Tylko depilacja laserowa. Usuwanie w inny sposob bedzie prowadzic do wiekszego wasika, niestety.

Gość djmarta
kto ci powiedzial, ze depilacja prowadzi do wiekszego wasika? jestem kosmetyczka, sama sobie depiluje m.in wasik i nie zauwazylam zeby wloski odrastaly gorsze niz wczesniej, wrecz preciwnie. Sa slabsze, odrasta ich mniej. Jesli sadzisz ze twoje problemy moga wynikac z zaburzen hormonalnych to zglos sie do ginekologa albo endokrynologa zanim bedziesz miala jeszcze wiekszy problem z owlosieniem niz teraz. Jest taka choroba hirsutyzm, zwiazana z nadmiernym owlosieniem, ciezka sprawa, nie chce cie straszyc, ale lepiej to sprawdzic. A jesli to nie to, to moze to jakies mniejsze problemy z hormonami.

Gość djmarta
Nie no z ta choroba to przesadzilam oczywiscie skoro piszesz ze masz male wasiki (ale to bylo ostrzezenie dla innych dziewczyn majacych z tym powazne problemy) Sluchaj, taki wasik ma wiekszosc kobiet, tylko sobie go porpostu usuwaja:) Nie ma sie czym martwic. Polecam usuwanie u kosmetyczki metoda cieplego wosku. Napewno nie wolno go golic jak to robia niektore "madre" dziewczyny.

Gość ktoś_taki__
djmarta ==> a co z kremami do depilacji? można takiego używać do tego celu?

Gość jakala
a co sie dzieje jak goli sie wasik?

Gość ktoś_taki__
stają sie mocniejsze i bardziej widoczne

Przenigdy nie gol wasika, bo bedziesz miala twardy, ciemny zarost, poza tym twarz kobiety jest za delikatna do takich rzeczy. Jesli chodzi o krem depilacyjny, musisz przezczytac na opakowaniu czy mozna go stosowac na twarz. Jesli tak to ok, ale wloski szybko odrastaja, w przeciwienstwie do wosku. Polecam wosk cieply (sama go uzywam), gdzie wlosy odrastaja (zalezy od kazdej kobiety i jej owlosienia) po 2-4 tyg, wiec mysle ze to wygodniejsza forma, poniewaz starcza na dlugo. Po kazdym kazdym zabiegu (oczywiscie malymi kroczkami) wlosy odrastaja zecydowanie slabsze i jej ich mniej poniewaz usuwane s wraz z cebulka. Jesli nie masz doswiadczenia, taki zabieg lepiej wykonaj w salonie kosmetycznym. Zabieg usuwania wasiki to koszt ok 8 zl. GORACO POLECAM

Gość ktoś_taki__
a bardzo boli taka depilacja woskiem? :|

troche boli, wkoncu to wyrywanie wlosow. Skoro kobiety rodza dzieci to i ten bol zniosa:) Nie jest ona taki straszny, sprobuj, naprawde warto, a jak ci nie bedzie odpowiadalo to bedziesz sobie depilowala tym kremem. Ja tam lubie sie woskowac, woskuje pachy, bikini, brzuch, wasik, nogi, rece i zyje :)