Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Czarna_kawa

WYRYWANIE ZĘBA... MĄDROŚCI

Polecane posty

Gość baśkins
witam jestem już po bardzo się bałam ale nic a nic mnie niebolało. pojechałam do szpitala zadawali pełno pytań i kazali czekac,po godzinie zaprowadzono mnie na sale operacyjna podłączyli przeróżne aparatury,dali mi zastrzyki i zaraz usnełam. Trwało to z 40minut i zaraz mnie obudzili. Przewizli mnie na oddział i sprawdzali moje tętno,puls ciśnienie w uchu i tak przez godzine,a póżniej wręczyli wypis i opis co wolno a czego nie i DO DOMU. POLECAM jeśli macie możliwość. pozdrawiam

Gość ona94D
kasiaaaj --> ale po co Ci te środki PRZED zabiegiem, skoro przed wyrwaniem dostaniesz znieczulenie,a jak po zabiegu troszke sie pomęczysz zanim zacznie działać Ketonal ( bo chyba przepisze Ci go dentysta, u mnie tak bylo) nic Ci nie będzie. Nie jestem specjalistką w tych sprawach, ale nie ma co brać na wlasną rękę. Będzie dobrze;) głowa do góry;) baśkins --> no tak, ale jak ktoś nie ma możliwości pod narkozą to się troszke więcej namęczy. Ale fajnie, że Ty mogłaś mieć tak wyrywane, i że chociaż Ciebie to nie bolało;p pzdr

Gość madsumi
Witajcie, Od jakiegos czasu zauwazylam, ze goryny zgryz zaczyna robic sie krzywy przez wyrastajacoe zeby madrosci. Nie wiem co robic, zastanawiam sie nad wyrwaniem osemek, ale czy to bedzie mialo wplyw na poprawienie sie zgryzu?

Gość arletta27
Hej wam ! W piatek miałam wyrwana kolejną Ósemkę. Rwanie było o dziwo bardzo szybkie hehe, ale zmieniłam tez pania chirurg - poszłam do innego... Troche sie tylko wystraszyłam, bo ledwo usiadłam na fotelu - pani juz trzymała strzykawke z igłą w ręku. ;/ Zanim sie obejrzałam już mnie cięła w środku, a potem hyc ząbek wyrwany i szycie. Na prawdę tym razem było bardzo szybko - i chyba mniej mnie cięła - bo prawie w ogóle nie spuchłam. Wczoraj cały dzień leżałam sobie w łóżeczku i spałam. Odpoczęłam sobie i dziś o wiele lepiej się czuję. Martwię się tylko jednym. Na forum przeczytałam o Dalacinie C i o kiepskiej opinii o nim - że jest bardzo mocny, że wnika w kości i odwadnia organizm. Dlatego mam nadzieję, że przy następnym - ostatnim ! ;) - rwaniu będzie to też mój ostatni raz kiedy zażyję Dalacin C. Pozdrawiam

Gość JustynQ19
A JA MIAŁAM WYRWANEGO ZĘBA TYDZIEN TEMU I WSZYSTKO SIE BARDZO łADNIE ZRASTA TROSZKE BOLI ALE NIE JEST TAK STRASZNIE JAK NIE KTÓRZY MÓWIA:) KOCHANI WSZYSTKO DA SIE ZNIESZ:) WYRWANIE ZĘBA NIC ALE TO NIC NIE BOLI:) pOZDRAWIAM SERDECZNIE:)

Gość frdewffgy
4,5 godz temu mialam wyrwana osemke. Dostalam 2 zastrzyki znieczulajace/ zabieg trwal jakies 5min, nie bolalo, ale zbyt przyjemne nie bylo. potem mi zszyli dali zastrzyk w ramie i to wszystko. Bylam prywatnie, zaplacilam 50euro. O dziwo nic mnie jeszcze nie boli , robilam profilaktycznie oklady z lodu, ale teraz zupelnie zupelnie nic a nic nie boli... pap takie pytanie,m, bo tyutaj nie doczytalam. CO MOZNA JESC?? bo jestem potwornie glodna nie jadlam nic od 10 rano

Gość frdewffgy
kurcze ... dziwne... minelo prawie 8 godzin. a ja zupelnie nic nie czuje, nic a nic :D

Gość frdewffgy
kurcze ... dziwne... minelo prawie 8 godzin. a ja zupelnie nic nie czuje, nic a nic :D

Gość arletta27
Jakie macie opinie o tym antybiotyku Dalacin C ? A propo ja juz jestem w pracy, a przypomniało mi się że nie wzięłam tego antybiotyku rano.... ehhh

Gość pio21
Za Godzine bede miał wyrywanom osemke i jestem przerazony ale czytajac wasze opinie mysle ze nie bedze tak zle po powrocie wam opowiem pozdro

Gość Pio21
juz po i wiecie co naprawde niema czego sie bac tylko ten zaszczyk jest najgorszy a potem 10 minut i po wszystkim no i ten nie przyjemny dzwiek wyrwanego zeba pozdro 18 stego nastepna osemka

Gość ona94D
Pio21 --> właśnie, nie ma się czego bać ;) wiadomo że jest stresik przed tym, bo to nieuniknione;) frdewffgy--> to super że ominął Cie ten ból ;) pozdrawiam, a ma ktoś z tego forum aparat na stałe? xD

Gość Arletta _27
do ona94D - ja dopiero chcę mieć... mam nadzieję że to juz niedługo ...;-) Pozdrawiam Ktos ma jakieś opinie o tym Dalacinie ?

Gość ona94D
Arletta _27 --> o to polecam ;) przede mną jeszcze roczek z moimi drucikami;p Ja miałam jakiś antybiotyk ale to chyba nie był Dalacin .. a jak wpiszesz sobie w google to pewnie wyskoczą Ci jakieś opinie

Gość doere
28 mialam wyrwana 8, wczesniej czytalam opinie na ten temat, ale jakos za bardzo mnie nie stresowaly, mialam aparat, wybielane zeby, wyrywane nerwy bez znieczulenia, wiec poszlam do dentysty z przekonaniem ze wyrwanie 8 nie moze byc az takie zle. No ale bylo. Caly zabieg chirurgiczny trwal 2 godziny, mimo 6 zastrzykow znieczulajacych bol byl nie do ogarniecia, gdy pierwszy dentysta nie mogl sobie poradzic przyszla druga i na szczescie po kolejnej godzinie dala rade, okazalo sie ze mam pod zebem torbiel i bardzo unerwiona miazge w zwiazku z czym znieczulenie nie dzialalo. to bylo straszne, a bol wrecz nie do opisania, az lzy z oczy same lecialy. nigdy juz nie pojde na wyrwanie zeba madrosci, chyba ze pod naroza, do dzis jestem cala spuchnieta i boli. ale dziwie sie ze dentysta nie zrobil wczesniej przeswietlenia.

Gość Sylwiadonbass
Witam wszystkich , Ja dwa dni temu miałam wyrwane dwie ósemki dolne pod narkoza w Poznaniu, po wyrwaniu ich nie wzięłam ani jednego środka przeciwbólowego pomimo ze jedna ósemka miała torbiel i musiała być przecinana na polowe zęba by było można ja wyciągnąć. Przed zabiegiem gryzłam ściany z bólu bo za długo czekałam , co mogę poradzić wyrywajcie te zęby ta szybko jak się to tylko da bo później ból jest nie do wytrzymania. Cale szczęście mam to za sobą żadnego bólu , żadnego krwawienia ,szwy założone i mam święty spokój. Trzymajcie sie wszyscy którzy maja to jeszcze przed sobą. Jak by co mam doskonałego chirurga stomatologi w Poznaniu u którego sama byłam .

Gość doere
a moge wiedziec jaki to chirurg? bo ja bylam w cegielskim

Gość doere
a mozna wiedziec jaki to chirurg, bo ja bylam w cegielskim

Gość Sylwiadonbass
Witam Wiec to jest Gabinet Stomatologiczny Poladent a lekarka nazywa się ta co mi robiła Maja Kucharska-Janińska szczerze polecam ta osobę , no i znajdziesz ja na ul.Swoboda 44/1 Poznań

Gość doere
ok dziekuje, przy nastepnym zebie sprawdze ta pania.

Gość Sylwiadonbass
Sprawdź na pewno nie pożałujesz ja się czuje nowo narodzona po zabiegu u niej , jak chodzi o płatność to za jedna bierze 400 zł w związku ze miałam 2 plus narkoza wyszło mi 1200 :( Ale jak czytam wypowiedzi innych uczestników tego czatu to dałabym dwa razy tyle chociażby za to ze ja nie cierpię wcale i mam już spokój a to jest najważniejsze . Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

Gość isabelle105
Ja sprawdze jeszcze na innym forum tą Panią:D Musze wyrwac ósemke bo się pokruszyła i mi rani policzek ale po moim ostatnim doswiadczeniu z wyrywaną szóstką boje sie na maxa.Narkozy tez sie boje:P Wiec jak juz to tylko znieczulenie miejscowe.I tylko prywatnie bo na NFZ rzeznia:( przynajmniej ja na takiego chirurga trafilam:/ Jesli ktos jeszcze miał przyjemnosc z Poladent prosze o opinie:)

Gość Sylwiadonbass
Powiem tak ja tez się bałam narkozy ale to robią to profesjonalnie , aparatura obok Ciebie jesteś podłączona lekarz ma stałą kontrola nad Twoimi parametrami życiowymi non stop , masz podawany czysty tlen podczas zabiegu ,tam płaci sie ale przynajmniej wiadomo za co gdybym miała iść ponownie na fotel do nich to bym się nie wahała ani minuty pomimo ze boje się dentysty jak diabli :) Wiem ze maja również podawane znieczulenie bez konieczności kłucia , lecz jeżeli masz torbiel bądź mocno unerwiony miąższ zęba to zwykle znieczulenie nie zadziała. Pozdrawiam

Gość Arletta _27
Powiedzcie mi kochene czy po wyrywaniu zęba pod narkozą nie boli was już po zabiegu? Tzn jakie sa pierwsze dni po zabiegu jeśli chodzi o ból? Pozdrawiam

Gość Sylwiadonbass
W gabinecie którym mialam rwanie na narkozę a bylo to 28 października nie wzięłam ani jednej tabletki przeciwbólowej , robią to profesjonalnie jak chirurg stomatolog tak i anestezjolog. Założone szwy , praktycznie zero krwawienia po rwaniu leciutko tylko bolą węzły jak prze przeziębieniu ale wzięłam najzwyklejsza aspirynę i po sprawie. Ale sama rana po rwaniu nie boli wcale .Pozdrawiam

Gość Arletta _27
Dziekuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Gość arletta27
Miałam wyrywany ząb ósemke w poprzedni piątek, więc jak by nie było już ponad tydzień temu .., a mnie jeszcze to dziąsło i nerw boli. czy to normalne? Przy pierwszej ósemce nie przypominam sobie że mnie jeszcze bolało w następny weekend po wyrwaniu. Hmmm co mam robic? Niedługo uzależnie sie od leków przeciwbólowych ;/ Pozdrawiam

Gość ona94D
arletta27 --> myśle że to jest normalne że Cie jeszcze boli, mnie też bolało jeszcze jakiś czas po wyrwaniu. Też się bałam że się uzależnię, ale tak sie nie stało a brałam lek za lekiem. Więc tym się nie przejmuj, nawet ortodontka mi powiedziala żebym nie żałowała leków przeciwbólowych po wyrywaniu bo jednak to jest ból. Uszy do góry:)

Gość arletta27
Dziękuję Ci Ona94D za pocieszenie. Dziś juz jakby mniej mnie boli. Nie wiem czy to dobrze, ale z braku przeciwbólowych wzięłam sobie tabletkę aspiryny. Mam nadzieje że jutro już mnie nie będzie bolało. hyh. Musze się umówić na następną 8-kę na 14.11. Tym razem to górna - ostatnia na szczęście. Serdecznie pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować