Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Czarna_kawa

WYRYWANIE ZĘBA... MĄDROŚCI

Polecane posty

Gość ona94D
arletta27 --> plose;p a tak na serio to nie ma za co;) to fajno że już Cie mniej boli, a z tą aspiryną to myślę że to dobry pomysł :) mnie się ostały jeszcze dwie ósemki górne i modle się (;p) żebym nie musiała ich wyrywać. A Tobie powodzenia życzę;) buśś;*

Gość yleven
Arletta 27 zastanawiam siętylko jak Ty teraz wyglądasz bo już tyle zębów chyba wyrwałaś że może...Ty sie od tego powstrzymaj co?hihi ps, apap słaby jest jako przeciwbólowy na zęby ibuprom max jest całkiem ok podobno b.dobrym lekiem po rwaniu jest solpadeine -bez recepty nie spawdzilem niestety bo ibuprom max wystarczył mi chirurg nie przepisał ketonalu tylko cos innego antybiotyk ale pamiętam nazwy dalcine chyba

Gość arletta27
yleven ;-) Miałam wyrwane 2 zęby mądrości, będe miała jeszcze 1 - ostatni, no chybaże mi czwarta ósemka wyrośnie. Jesli chodzi o wygląd to nie zauważyłam żebym wyglądała gorzej po wyrwaniu zębów mądrości. Zmarszczek nie mam jeśli o to Ci chodzi. Yleven a Ty ile już wyrwałeś ? Pozdrawiam

Gość KAWJAHJSCDS
PONAWIAM

Gość ona94D
KAWJAHJSCDS -- ale że co? ;p

Gość dieorfly
Jo to ja :) ona94D nie jestem zorientowany, ale czy nosisz aparat na zęby bo ja idę 28.11 na wizytę do ortodonty :p

Gość ona94D
dieorfly --> noszem xD i to już dość troszku ;) a cio? masz jakieś pytanka? ;) pozdrawiam ;*

Gość ona94D
dieorfly --> noszem xD i to już dość troszku ;) a cio? masz jakieś pytanka? ;) pozdrawiam ;*

Gość polka 84
witam wszystkich!!! zęba mądrości miałam wyrwanego dwa tygodnie temu. już nigdy nie pójdę na coś takiego. do dzisiejszego dnia widzę minę stomatologa i pot który spływał mu po skroni!!!wiadomo po zębie pozostała dziórka i najgorsze jest to że gromadzą mi się w niej resztki pokarmu. bardzo mnie to drażni. jeżeli ktoś ma jakąś radę to poproszę, próbowałam juz wszystkiego

Gość ona94D
polka 84 --> osz Ty, aż tak ciężko było? :/nom z początku to będą te resztki, a dużą masz tą dziurkę po wyrwaniu? pozdrawiam

Gość michal11
POLKA84 SPRÓBUJ PLKAC SZAŁWIA 3 RAZ DZIENNIE NIE WIECEJ OK TO NAPRAWDE DUZO DAJE

Gość dieorfly
tak, czy to boli?:D

Gość ona94D
dieorfly --> zakładanie aparatu nic nie boli ( bo najpierw orto smaruje Ci czymś żeby ten kawałek zęba co jest pod zamkiem Ci sie nie zepsuł, potem pryska to wodą, nakłada klej i przykleja zamek, potem na końcu drut zakłada). Mi to orto robiła dość troche więc radze uzbroić się w cierpliwość;) wiesz, dopiero po wizytach boli, bo ortodonta ,,poruszy" Ci te dziąsła, a po za tym zęby się prostują więc musi boleć.. w ten czwartek jadę na wymiane drutu na grubszy co będzie bardziej ciągnął te zęby. Ale jak najbardziej polecam założenie sobie aparatu na stałe, bo efekty są zadziwiające ;) dół mam już prawie prościutki. Ojć, ale sie rozpisałam ;p jeszcze jakieś pytanka? ;p;p pozdrawiam

Gość polka 84
ona 94D ----->dziórkę mam sporą i ciąglę czuję to miejsce. a wyrywanie było okropne, już nigdy przenigdy nie zgodzę się na coś takiego

Gość polka 84
michal11-----> dziękuję za radę spróbuję i tego. mam nadzieje że pomoże

Gość fragleska
ale sie naczytalam o tych osemkach az zaczelam sie bac chodz nigdy nie balam sie chodzic do dentysty..zabieg mam w czwartek,oczywiscie usuniecie 8,moze przestanie bolec do czwartku:)

Gość ona94D
polka 84 --> ojojoj :/ fragleska --> nie no, w sumie to nie ma się czego bać :) wcześniej czy później i tak ten kto ma wyrwać te ósemki, to będzie musiał je wyrwać, a ja uważam że im wcześniej się za to zabierzesz i wyrwiesz szybko, to później nie będziesz musiała sobie głowy zawracać że musisz jeszcze wyrwać jedną czy dwie ósemki :) smileee xD

Gość fragleska
dzieki:)jak narazie mam tylko jedna do wyrwania!!dam znac po wszystkim w czwartek:)pozdrawiam

Gość dieorfly
ona94D heh w sumie to będzie 1 wizyta zobaczymy co powie pani doktor :), a co do 8 tak na to teraz patrze...bleeeeeeeech :D

Gość ona94D
fragleska --> nie ma za cio ;) dieorfly --> ahaa, trzeba było tak od razu ;p;p lol

Gość dieorfly
No co:>

Gość kaskaaaj
a ja idę jutro ;( umieram ze strachu, lekarz przez tel mi powiedział 'rzadko kto po pierwszej 8 decyduje się na wyrywanie drugiej...' ;( ej ! no i jak tu nie umierać ze strachu ?? .. nie wiem czy sie zdecyduje :(

Gość ona94D
kaskaaaj --> spokojnie. Ja wyrywałam dwie ósemki i jakoś się zdecydowałam na wyrwanie tej drugiej. Nie ma się czego bać,nie jest aż tak strasznie ale wcześniej czy później i tak będzie trzeba je wyrwać. Więc... głowa do góry ;) czekam na relacje PO ;) dieorfly --> no nic ;p ;););)

Gość fragleskavp.pl
kaskaaaj-to ten lekarz jest dla mnie jakis nienormalny jesli ci tak powiedzial!moze idz do innego..ja wlasnie jestem po wyrwaniu osemki,naipierw znieczulenie-nic strasznego,potem wyrwanie w sumie lepsze od zaszczyku i po krzyku..po wzystkim czuje sie oslabiona i troche pobolewa ale to dla mnie nic dziwnego!!pozdrawiam

Gość dieorfly
kaskaaaj to ja po 1 zdecydowałem się wyrwać 2, po 2 byłem na 3 i w końcu 4 tez straciłem :D Głowa do góry

Gość kaskaaaj
no cóż jestem już po. i niestety stwierdzam że nie zdecyduje się na kolejne wyrywanie.dla mnie to był istny terror . a to co przeżywam teraz nawet nie da się nazwać normalnym funkcjonowaniem.-ja egzystujeee... a innym polecam wybranie na prawdę dobrego specjalisty który zna się na rzeczy. bo niektórzy niestety nie mają o tym nawet zieloneego pojęcia. dobrej nocy,bo moja będzie raczej średnio przyjemna.

Gość dieorfly
no niestety, współczuję

Gość Ambrazura
Witam. Mam mały problem. 2 dni temu miałam wyrywane dwie ósemki (dolną i górną z jednej strony) i do dzisiaj nie jestem w stanie otworzyć buzi. Ledwo tic taca mogę "przepchnąć". Czy to normalne? Ile to może potrwać?

Gość kaskaaaj
Ambrazura to straszne :O nic nie jesz ?. ja też nie mogę się pochwalić żebym jadła cokolwiek treściwego ale rzeczy typu ;kaszki ,zjadam bez problemu.. wprawdzie opuchlizna wciąż nie schodzi ,ale z dnia na dzień czuje się lepiej. zażywasz jakieś leki przeciwbólowe i antybiotyki ??

Gość dieorfly
całkiem normalne, trudno powiedzieć ile to potrwa, ja to nazywałem 'tydzień wyłączony z życia'

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować