Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie

czy wierzycie, ze zlo wraca do osoby, ktora nas skrzywdzi?

Polecane posty

Gość gość
23:55 a ja powtarzam że nie lubię takiego fałszywego udawania aniolka , gdyby ktoś zrobił krzywdę twojej matce albo dziecku to zobavzylabys czy byś nie zlozeczyla , prawda jest taka że nie zlozeczy się tylko wtedy gdy krzywda nie była dla nas znaczącą

Gość gość
Rozróżnij złość, gniew i życzenie komuś śmierci czy przekleństwo. Jeśli nie widzisz różnicy to masz problem. Nie piszę, że jestem święta i nie złoszczę się czy się nie gniewam ale tych dwóch ostatnich rzeczy nie robię. Nie wiem jakbym się zachowała gdyby ktoś skrzywdził moją rodzinę dotkliwie i mam nadzieję, że nigdy nie znajdę się w takiej sytuacji.

Gość gość
A czy zlozeczenie to od razu zyczenie śmierci ? Teraz to ty mnie przerazasz, mozna komuś po prostu życzyć żeby jego zło się na nim odbiło i posmkowal własnej zupy

Gość gość
Żonglujesz słowem bez zastanowienia i oceniasz ludzi powierzchownie. Nie widzisz różnic i nie starasz się poznać dokładnie znaczenia słów ani zachowań ludzi. Nie mam już czasu na dalsze dyskusje. Dobranoc.

Gość gość
modlę się o to całym sercem i wiem że wróci

Gość gość
00:21 wróci, zawsze wraca. Biblia to pięknie obrazuje

Gość gość
dziękuję ,musi tak być

Gość gość
Mam kolezanke. Zla kobieta. Nie dosc, ze malo urodziwa, to do tego podla.. Zawistna, pazerna, pomawia za plecami. Komu chcialoby sie namawiac innych znajomych, aby nie pisali komus zyczen urodzinowych na fb.. Ona tak robila. Cwana do bolu, potrafi wykorzystywac czyjs wysilek, sama w zamian nie da nic, niczym sie nie podzieli. O ludziach uwaza, ze z nich trzeba cos miec, o swoim mezu wyrazila sie, ze jednak mogla wziac jego kolege.. Musi miec wszystko najlepsze, nowe, itp. Niestety ponizyc potrafi koncertowo. Ona nie rozumie, ze ktos skromniej mieszka, bo oszczedza na swoje.. Wszystko ja brzydzi, ladni ludzie sa glupi itp. Czasem mysle, ze ona wrecz powinna sie leczyc, ze jakas zaburzona jest.. No i niestety, ale dwie ciaze miala nieudane. Nie bede wdawac sie w szczegoly. Dzieci mialy byc absolutnie idealne, a nie sa.. Wrocilo do niej zlo jakie wyrzadzala przez zawisc i podlosc.

"Słowna Podróż" jest naprawdę SUPER ! Jest to logiczna gra na urządzenia mobilne z wersja systemową IOS i Android . Poniżej podaje linki bezpośrednio do niej z których można pobrać na urządzenia . Polecam ! Linki do Play Store i apps store: https://itunes.apple.com/us/app/word-travel-puzzle-game/id1343978941 https://play.google.com/store/apps/details?id=word.travel.puzzle.game

Gość gość
Idealow nie ma. W jakim ty swiecie zyjesz? obudz sie, a nie, spac

Gość gość
Jak ktoś się mało orientuje niech poczyta historię jednego z najgorszych Josepha Mengele. Zawsze udawało mu się uniknąć kary...

Gość gość
gość dziś Mam kolezanke. Zla kobieta. Nie dosc, ze malo urodziwa, to do tego podla.. Zawistna, pazerna, pomawia za plecami. Komu chcialoby sie namawiac innych znajomych, aby nie pisali komus zyczen urodzinowych na fb.. Ona tak robila. Cwana do bolu, potrafi wykorzystywac czyjs wysilek, sama w zamian nie da nic, niczym sie nie podzieli. O ludziach uwaza, ze z nich trzeba cos miec, o swoim mezu wyrazila sie, ze jednak mogla wziac jego kolege.. Musi miec wszystko najlepsze, nowe, itp. Niestety ponizyc potrafi koncertowo. Ona nie rozumie, ze ktos skromniej mieszka, bo oszczedza na swoje.. Wszystko ja brzydzi, ladni ludzie sa glupi itp. Czasem mysle, ze ona wrecz powinna sie leczyc, ze jakas zaburzona jest.. No i niestety, ale dwie ciaze miala nieudane. Nie bede wdawac sie w szczegoly. Dzieci mialy byc absolutnie idealne, a nie sa.. Wrocilo do niej zlo jakie wyrzadzala przez zawisc i podlosc. x Kim jest z zawodu?

Gość gość
gość dziś Jak ktoś się mało orientuje niech poczyta historię jednego z najgorszych Josepha Mengele. Zawsze udawało mu się uniknąć kary... x Masz sporo racji. Daleko nie trzeba szukać zresztą. Są przykłady i na naszym podwórku. Trynkiewicz? Bardziej obrzydliwym moralnie chyba nie da się być. Tyle lat w więzieniu (a to oznacza mały dostęp do światła dziennego i kiepskie jedzenie), taka straszliwa, dwojaka (i morderstwo, i pedofilia) zbrodnia na dzieciach, zerowa chęć poprawy. I co? Ma się jak pączek w maśle. Zero chorób i młoda kochanka...Paranoja. Jedynie sens by mogło mieć to w ujęciu reinkarnacji (pytanie czy ta istnieje), na zasadzie kary w przyszłym życiu.

Gość gość
w takich przypadkach chyba najlepiej wierzyć, że jest reinkarnacja i wtedy jakaś sprawiedliwość, bo inaczej można zdurnieć, jak się ma nadzieję, że bóg ich pokarze w tym życiu :P

Gość gość
Trynkiewicz i Mengele to były potwory a nie ludzie ,oni nie przejawiali ZADNYCH ludzkich cech , więc po co karma ma do nich wracać ? Karma ma uczyć i sprowadzać na dobrą drogę , im już nic nie pomoże to już jest towar skazany na czarne czeluści , dlatego karma ich nie tyka , karma moze dotknac osoby ktora jeszcze może"poddać się moralnej edukacji "

Gość gość
oczywiście, że wróci prędzej czy później i na nic waka sie zda

Gość gość
Tak , zdradziła mnie dziewczyna bo nie uprawialem z nią tydzien seksu , okazało się że jej nowy facio pije i .... woli chłopców , wybaczylem jej ale zdradziła mnie znowu też okazało się że ten następny jest alkoholikiem , dziś na mam już żonę a ona jest samotna matka

Gość gość
To ja znam bardzo podobną historię tylko że od mojego kolegi , był z dziewczyna ona go zdradziła , była porywcza często go biła i wyzywala, w końcu się rozstali on to przeżył , po latach on ma żonę i dziecko a ona , ma kiepskiego męża i dziecko z porażeniem mozgowym, to wygląda tak jakby dostała karę ze kurestffo i bycie podla za młodu

Gość gość
Zło nigdy nie wraca do osoby, która je wyrządziła. Owszem bywa tak, że komuś kto kogoś skrzywdził rodzi się dziecko z porażeniem mózgowym albo choruje na raka. Jednak zobaczcie, że takie rzeczy równie często zdarzają się także osobom bardzo dobrym. Jest to więc zwykły przypadek. Dlatego ja wszystkim co mi wyrządzają zło życzę aby zdechli wraz z całą rodziną. Nie jestem hipokrytką, która uważa, że trzeba nadstawiać drugi policzek. Niestety takie złorzeczenia też się nie sprawdzają. A szkoda.

Gość gość
Miałam ciotke , siostra mamy , mówiła że jej córka najlepsza ze my dzieci naszej mamy nie wychowane , głupie , że pewnie zajde w ciążę w liceum , że jej Martynka cud miod, ,,,,,,,,, ja w ciążę nie zaszlam ale za to jej Martyna tak w ostatniej klasie liceum i to z jakimś narkomanem , nie zdała też matury a ja tak , wszystko co zlozeczyla ciotka stało się jej , wszystkie koszmary która wrozyla innym

Gość gość
Oczywiście wszystko wraca

Gość gość
Goowno prawda, zło nigdy nie wraca.

Gość gość
Ja wierzę i wiem ze wraca bo zobaczyłam to na własne oczy. Choć czasem trzeba poczekać. Więc tak, wróci.

Gość gość
zależy w jakiej formie masz to zło na myśli - pech czy tam nieszczęścia spotykają każdego w tym życiu, nawet naszych wrogów i winowajców. Jeżeli jednak sądzisz że za duże zło oprawca otrzymuje adekwantną karę - to niestety chyba nie. Przykładem są niektórzy naziści albo dawni komuniści którzy w swoich krajach dożyli spokojnej, niezmąconej starości.

Gość gość
chciałem napisać że NIE ZAWSZE za duże wyrządzone zło jest adekwantna kara. więc zdarza się że zła karma wróci choć nie zawsze niestety. Życie nie jest sprawiedliwe dosyć często.

Gość gość
zawsze wraca, ZAWSZE. co do "spokojniej starości" nie znasz tych ludzi osobiście. Więc tak naprawde gooowno wiesz co do nich wróciło a co nie.

Gość gość
Właśnie , może dzieci tych nazistów zapadaly N ciężkie choroby lub żony poronily, często karma uderza w rodzinę krzywdziciela , bo ból dziecka czy wnuka boli podwójnie

Gość gość
Ci nazisci zyli w stanie pernamentnego strachu.. Poza tym czesc z nich zostala wylapana przez organizacje, ktore zajmowaly sie sciganiem bylych oprawcow.

Gość gość
ale czy to jest ta karma która odpłaca się za wyrządzone zło? W sensie że dzieci tych ludzi cierpią za winy ojców? Nie to po prostu ludzkie nieszczęście,ja miałem na myśli to gdyby ich ofiary i rodziny po nich otrzymały jakieś zadośćuczynienie w formie kary. To problem filozoficzny i złożony,ale nie będę już tutaj pisał bo widzę że ktoś tutaj jedzie na emocjach żegnam.

Gość gość
Takie teorie wymyśliły osoby, żeby lżej im się żyło, z myślą że zło powróci do złej osoby. Najczęściej jest to zwykły przypadek, a nie kara boska.