Go艣膰 malajasmutna2 Napisano Wrzesie艅 19, 2007 rozmawia艂am z dwoma dobrymi chirurgami i zdecydowa艂am ,偶e zmniejsze jednak ;) p贸ki co czekam a偶 skoncze 18 lat.Nie mog臋 si臋 doczeka膰 tego dnia :-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 vivin23 Napisano Wrzesie艅 19, 2007 do ART DERM macie stronke internetowa albo fotki z wykonanych zabieg贸w ?? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 adunia89 Napisano Wrzesie艅 19, 2007 wszyscy mowia ze duze piersi sa modne ze tak bardzo podobaja sie facetom i wogole ...nie prawda ...oczywiscie sa amatorzy duzych piersi ale najdziwniejsze jest to ze wiekszosc z nich jak widzi duzy biust to poprostu sie smieje a ich dziewczyny sa plaskie jak deska ... mnie naprawde meczy to :( mam 18 lat i rozmiar d75 ":( ilekroc patrze w lustro mam ochote plakac:( to jest naprawde meczace...w koncu chcialabym moc wlozyc kolorowa bluzke i sie nie wstydzic ...nosze czarne bluzki w szczegolnosci bo niby nie widac tak odznaczajacych sie piersi ... ogolnie jestem szczpla i niska osoba ... czyli duze piersi odznaczaja sie dwa razy bardziej :( mecza mnie uwagi ...ale maciora idzie i wogole :( nie powiem mam powodzenie u facetow ale zawsze znajda sie osoby ktore mnie zdoluja ... czuje sie masakrycznie we wlasnym ciele :( poza tym dochodza problemy zdrowotne ... mam kifoze piersiowa ... problemy z sercem ... w szpitalu zapisali mi specjalna diete ... lekarze sie o mnie martwia ... nie wiem juz co ma robic :(jak patrze na te wszystkie ceny zabiegow to generalnie rycze :( pomozcie mi :(jak bedziecie mieli jakies wiadomosci na ten temat piszcie do mnie ... moje gg 615638 ... pozdrawiam :* Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ART-DERM Napisano Wrzesie艅 20, 2007 www.laserclinic.com.pl Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kakaje Napisano Wrzesie艅 21, 2007 jak my艣licie ,kt贸ry chirurg robi najlepsze cycuszki ? W贸jcik Skupin Szczyt ?? ?? Ja my艣l臋 o Szczycie a wy ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cycuszkowa Napisano Wrzesie艅 27, 2007 O matko, ja nie wiem.. naprawd臋, dziewczyny, C czy D to nie s膮 wielkie cycki! Ja mam 75F i moja miseczke moge sobie wsadzic na glowe :D taka jest wielka :) Myslalam o operacji, ale narazie nie jest tak tragicznie. Jesli chodzi o podnoszenie, czy zmiejszanie, to na poczatku musialabym i tak chodzic przez caly czas w specjalnych biustonoszach. Poza tym wole miec duze cycki niz jeszcze wieksze blizny po operacji, dookola sutka. Wydaje mi sie ze to szpeci bardziej. Chociaz kazdy oczywiscie ma inne zdanie. Jeszcze tak bardzo mnie nie mecza, chociaz plakalam przez nie wiele razy. Tymczasem zakupilam wspaniale staniki i biust wyglada w nich prawie rewelacyjnie :) Bez stanika jest , wiadomo, obwisly, sutki tez mam wielkie. I nago troche sie tego biustu wstydze, ale jesli facet ma mnie pokochac, to pokocha bez wzgledu na to jakie mam piersi. Tak mysle. Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Duzy-Balonik Napisano Pa藕dziernik 4, 2007 Widzieliscie kiedys piersi 75 G? To wlasnie taki horror nosze pod bluzka. Pod biustem mam 72 cm a w biuscie prawie 100. Musze zamawiac staniki przez internet z Anglii. Jako nastolatka kilka lat temu nie mialam takiej mozliwosci i kupowalam staniki o obwodzie nawet 90cm, poniewaz miseczka byla wieksza. Jak latwo sie domyslic strasznie mnie obcieraly i ranily, ciagle sie drapalam i to dyndanie dwoch arbuzow bylo moim zyciowym koszmarem. Podczas gdy moje kolezanke mogly podbiec np. do autobusu, ja musialam isc powoli, inaczej oszlalabym z bolu jaki daje podskakiwanie dwoch ciezkich arbuzow. Kiedys jak bieglam do autobusu i juz mialam wsiadac jakis kretyn zagrodzil mi droge reka i wrzasna do kolegi: patrz jakie cycy. Wtedy autobus odjechal a ja zostalam na przystanku z tymi debilami. Teraz mam ogromne szczescie, ze internet i angielskie staniki uratowaly mi zycie, ale i tak czesto boli mnie pod piersiami i czesto sie drapie bo stanik mnie odpaza, szczegolnie w lecie. W Polsce raz kupilam stanik 75G firmy Felina i kosztowal "tylko" 300 zl. Pani w sklepie powiedziala mi, ze takie staniki praktycznie nie istnieja i w calym na prawde ogromnym sklepie byly tylko 2. To podobno byl najwiekszy sklep Feliny i Triumpha na Dolnym Slasku. Nie wyobrazam sobie kobiety w mojej sytuacji, ktora mieszka w malym miescie. Przez wiele lat myslalal o operacji, ale nie chce miec jakis okropnych blizn na ciele i przede wszystkim powiedziano mi, ze kanaly mleczne zostana przerwane co oznacze, ze nigdy nie bede mogla karmic piersia. Moze wiec zaczekam az bede miec dziecko, a potem pomysle o operacji. Czy slyszalyscie o pewnych tabletkach, ktore dzialaja podobno na tkanke tluszczowa tylko piersi, a wiec pozwalaja na ich zmniejszenie przy dluzszym braniu. To aa amerykanskie tabletki, bardzo drogie, czy ktos o nich slyszal? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
toyka 0 Napisano Pa藕dziernik 11, 2007 ja tez mam duuuzy problem rozmiar mojego stanika to 75 H NIENAWIDZE MOJEGO BIUSTU!!!! STANIKI MUSZ膭 MI ROBI膯 NA ZAM脫WIENIE INACZEJ PO艁OWA WYP艁ATY POSZ艁ABY NA JEDEN STANIK Z TRIUMPHA bod biustem..c贸偶..mam odpazenia ijestem troche obszorowana i mam juz tego dosy膰 i zaczynam my艣lec co raz bardziej powaznie o operacji best-bra a Ty jaki masz rozmiar biustu ??? bo jezeli o po艂owe mniejszy od mojego to nie wmawiaj tu ze dobry stanik wszystko za艂atwi Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
best_bra 0 Napisano Pa藕dziernik 11, 2007 To prawda, mam maly biust (nosze 70D/65F), ale mam tez na koncie kilka biusciastych (wiekszosc bardziej biusciastych od Ciebie) kolezanek, ktore przekonalam do wlasciwego rozmiaru biustonosza i nagle - o cudzie - przestaly one miec odparzenia (bo w dobrym staniku piersi sa uniesione i nic odparzac nie moze), zapomnialy o wrzynajacych sie ramiaczkach, bolach kregoslupa i podobnych \"atrakcjach\". Poza tym przemawia przeze mnie doswiadczenie Lobby Biusciastych (www.biusciaste.prv.pl ) - wejdz tam i zobaczysz, ze dziewczyny z biustami o wiele wiekszymi (wiele z nich ma po 110-120 cm w obwodzie biustu, przy np.75 cm pod i nosza np. angielskie 70J i wiecej, co w Triumphie jakies 70N by dalo) ani nie narzekaja na problemy z biustem, ani nie robia stanikow na zamowienie - przeciwnie, kupuja produkowane seryjnie koronkowe i kolorowe cudenka, o jakosci nieporownywalnej z przereklamowanym Triumphem. I nie kosztuje to polowy pensji. A Ty narzekasz, majac jakies 80-85 pod biustem i 101-103 w biuscie (to sa wymiary na polskie 75H, pamietajac, ze pod biustem mierzymy bardzo ciasno i na wydechu). Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 becikI Napisano Pa藕dziernik 14, 2007 och, co to jest 75 D, ja mam 80 F w porywach G , i to jest dopiero ci臋偶ar, nosz臋 sie z zamiarem zmniejszenia. Koszty mnie porazi艂y, ale wiem, 偶e kliniki umo偶liwiaj膮 kredyty, ale z tego co czytam to spokojnie 艂api臋 si臋 na refundacj臋. obecnie jestem w ci膮偶y z drugim dzieckiem (i cycki te偶 rosn膮), ale po porodzie je艣li wielko艣c moich piersi si臋 nie zmieni, abo nie daj bo偶e powi臋ksz膮 si臋 to na 100% zmniejszam, ale chyba oddam nerk臋:( 偶art - co艣 MUSZ臉 wymy艣le膰. M贸j m膮偶 jest oczywi艣cie przeciwny, ale on ich nie nosi, a ja znajduj臋 coraz wi臋cej argument贸w za operacj膮. Zgodzi艂a bym si臋 nawet by膰 "kr贸likiem do艣wiadczalnym", bo taki BIG CyC to przecie偶 rzadko艣膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mi艂o by by艂o Napisano Pa藕dziernik 28, 2007 gdyby topik trwa艂 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ROZU MIEM WAS Napisano Listopad 5, 2007 JA TEZ MAM TEN PROBLEM BOWIEM MAM 163cm,WAZE OK 55 A MISECZKE MAM 80D.PO PROSTU MASAKRA.WE WSZYSTKIM MI TO PRZESZKADZA...ZERO KOMFORTU A NAJGORSZE SA TE SPOJRZENIA FACETOW;/I WCIAZ NIEWIEM CZY SA JESZCZE JAKIES INNE SPOSOBY POMNIEJSZENIA POMIJAJAC OPERACJE KTORE SA DROGIE;/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
sonika2 0 Napisano Listopad 6, 2007 Witajcie Biu艣ciaste Kobietki !!! czy istnieje mo偶liwo艣膰 偶eby przy miseczce 70 E biust nie by艂 wog贸le oklapni臋ty i stercza艂 do przodu powiedzmy tak jak ma Dada? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 monika87 Napisano Listopad 6, 2007 Cycuszkowa a gdzie kupi艂as 艣wietny stanik??? bo ja mam rozmiar 75F czasami G i jest mi ci臋zko dosta膰 dobry stanik z wi臋kszo艣ci zazwyczaj mi si臋 \"wylewa\". By艂abym wdzi臋czna z informacje o dobrych sklepach z bielizn膮 w tr贸jmiescie i nie tylko, cz臋to bywam w Warszawie:). I mam tez takie pytanko do os贸b kt贸re juz przesz艂y operacje, wiecie mo偶e czy osoby z 艂uszczyc膮 moga podda膰 si臋 pomniejszeni biustu czy sa jakies przeciwskazania??? pozdro dla wszystkich kobiet nosz膮cych ten sam ci臋偶ki problem :P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 susel Napisano Listopad 7, 2007 witam ja tez mam ten sam problem co wy moj biust to jest moje utropienie odkad pamietam mam 170cm a biust 80d:(jest wlasnie problem ze stanikami bo trudno kupic jakgby byl wiekszy wybor tych wiekszych rozmiarow to by bylo moze nam latwiej:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
best_bra 0 Napisano Listopad 9, 2007 Prosze bardzo, informacje o sklepach dla kobiet biusciastych: http://stanikowe-sklepy.blogspot.com/ A tu o producentach: http://tiny.pl/583k A tu wybicie z glowy, ze 75F czy 80D to jest duzy biust - bo NIE JEST: http://tiny.pl/5rr8 W ostatnim linku zobaczycie tez co zrobic, zeby biust nie byl \"oklapniety\" i co owo oklapniecie powoduje (Sonika2, polecam!). Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zabeczkaaa15 Napisano Listopad 9, 2007 ja mama rozmiar 70-75 g:) i wcale nie jest zakapleksiona a mam 16 lat ;-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
sonika2 0 Napisano Listopad 10, 2007 dzi臋ki za odpowiedz; jak wyeksponowa膰 biust w biustonoszu i gorseciku wiem 偶eby by艂 uniesiony ale ja chcia艂am si臋 jeszcze dowiedzie膰 czy bez biustonosza te piersi mog膮 stercze膰 jak u dody (ale to tylko przyk艂ad 偶eby by艂o wiadomo o co mniej wi臋cej chodzi) czy one zawsze musz膮 ju偶 le偶e膰 troszk臋 na 偶eberkach? bo nie wiem czy to obesj膮 ale bardzo ubolewam nad tym 偶e one tak nie stercz膮; pozdrawiam wszystkie Biu艣ciaste !!!! ja uwa偶am 偶e 70 E to bardzo 艂adny rozmiar biustu i mozna spokojnie w 36 jeszcze wskoczy膰 !!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
sonika2 0 Napisano Listopad 10, 2007 i mam jeszcze jedno pytanie : czy ta blizna pionowa przy zmniejszaniu lub plastyce (bo o plastyka mi po g艂owie chodzi) to jest bardzo potem widoczna? bardzo zale偶y mi na szczerych odpowiedzia膰 i dzi臋kuj臋 z g贸ry za odpowied藕 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mobidik Napisano Listopad 12, 2007 wlasnie mnie ciekawi czy wlasnie po zmniejszaniu piersi i np po utyciu (po operacji) biust na nowo sie powiekszy i czy beda z tym zwiazane powrotne powiklania np rozstepy i powiekszenie brodawek. i czy w ogole po operacji jest koniec z rozstepami (na okolo piersi)- bo ja np mam duze piersi 80d i mam duze rozstepy :( chce zrobic sobie operacje i napewno ja sobie zrobie aby nie byly zwiodczale i tak dalej. ale czy moje rozstepy znikna? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
best_bra 0 Napisano Listopad 12, 2007 80D? Czyli pod biustem masz co najmniej 85 cm (mierzone bardzo ciasno i na wydechu) a w biuscie luzno ok 100 cm? Watpie, bo nie nazywalabys tego duzym biustem. Wymierz sie, zajrzyj na biusciaste i po dobry stanik biegiem marsz, moze jeszcze da sie cos uratowac bez operacji! Sonika, naturalne piersi nigdy nie beda wygladac jak silikony (na szczescie). Jesli nosisz dobre biustonosze (wymiary na polskie 70E to ponad 75cm pod biustem, 90-92 cm w biuscie) i piersi \'leza na zebrach\' to taka ich uroda - zaakceptuj :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mobidik Napisano Listopad 12, 2007 tak, przedchwila sie zmierzylam i mam dokladnie jak napisalas 85 pod biustem i 100 w biuscie. Dla mnie to duzy, bo przeszkadza mi w wielu rzeczach, nie moge sobie nawet swobodnie pobiegac. Pozatym jest nieksztalyny, juz jak zaczal mi rosnac to pojawily sie rozstepy i w ten sposob skora stala sie zwiodczala brodawki sie powiekszyly. Nie sa kobiece, dla mnie sa defektem, nie moge patrzec w lustro. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
best_bra 0 Napisano Listopad 12, 2007 Hmmmmm... taki biust czy nawet sporo wi臋kszy biust nie powinien przeszkadza膰 w bieganiu. Je艣li podskakuje, porusza si臋 etc. to powinna艣 pomy艣le膰 o lepiej trzymaj膮cym staniku: 75G polskie, 75E/F z Melissy (polecam), albo 75(34)E z marek angielskich. Ewentualnie, je艣li piersi przeszkadzaj膮 w 膰wiczeniach, o dobrym staniku sportowym (np. Shock Absorber), tu rozmiar 80D powinien wystarczy膰. W dobrym biustonoszu nawet sporo wi臋ksze piersi zachowuj膮 si臋 grzecznie ;) Zajrzyj tutaj by oceni膰, czy Twoje staniki wymagaja zmiany: http://besame.blox.pl/2007/02/Stanikowo-poradnikowo.html :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
sonika2 0 Napisano Listopad 12, 2007 ja ma w biu艣cie 92 cm a po dbiustem 71 cm; to jaki rozmiar powinnam nosi膰? kupi艂am jeden z Anity jest super a dwa inne s膮 za du偶e pod biustem; z jakiej firmy s膮 sprawdzone biustonosze 偶eby dobrze le偶a艂y? cena nie gra roli !!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mobidik Napisano Listopad 12, 2007 Ale przeciez tu tez nie chodzi tylko o dyskomfort- jak mam zaakceptowac cos co na moim ciele nie wyglada normalnie? Wiem jak wygladaja kobiece piersi- sterczace, male brodawki wysoko osadzone- ja nie mam takich. Skora jest bardzo rozciagnieta, moje piersi po zdjeciu stanika skierowane sa ku dole- i mam to zakryc stanikiem? Do konca rzycia? Mam dopiero 18 lat a juz myslalam o samobojstwie z tego powodu, wlasnie przez piersi nienawidze mojego ciala i siebie. I widze ze jest rozwiazanie- pomniejszanie. Nigdy nie czulam sie i tak z tym rozmiarem dobrze. Zastanawialam gdzie mam sie isc z tym zbadac, bo najpierw chcialabym udowodnic przynajmniej rodzicom, ze jest z tym problem- ze to wymaga korekty, chodzby nie wiem za jaka cene, bo psuje to moje zycie fizyczne, a co gorsza psychiczne. Gdzie mam z ty isc? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mobidik Napisano Listopad 12, 2007 Co do stanikow- tak masz racje, np z ta miseczka. Czasem "wyplywaja" czesciowo z miseczek i powstaje taka "gulka". Nie rozumiem tylko jednego- dlaczego skoro mam 80D to czemu mam nosic G- a nie stanik przeznaczony dla D? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
sonika2 0 Napisano Listopad 12, 2007 mobidik operacje plastyczne s膮 dla ludzi; nie wiem tylko czy zmniejszanie mo偶e plastyka narazie wystarczy - jest to zabieg o wiele prostszy od zmniejszania bo nie narusza si臋 gruczo艂u; zwykle konsultacja kosztuje ok 100 z艂 mo偶e id藕 dowiesz si臋 wszystkiego; ja jestem po plastyce ale nie takiej radykalnej bo tylko wok贸艂 otoczek i ju偶 jest lepiej pozdrawiam Ci臋 ciep艂o Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mobidik Napisano Listopad 13, 2007 ale gdzie? gdzie mam isc? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
sonika2 0 Napisano Listopad 13, 2007 do cirurga plastycznego wpisz w wyszukiwarce google fraze plastyka piersi albo zmniejszanie piersi i wy艣wietl膮 Ci si臋 r贸偶ne kliniki; zadzwo艅 u um贸w si臋 na konsultacje dowiesz si臋 wszystkiego; zabieg wi膮偶e si臋 to ingerencj膮 w gruczo艂 dlatego musisz to dobrze przemy艣le膰 jeste艣 jeszcze m艂oda a po takim zabiegu raczej nie mo偶an karmi膰 piersi膮; na tych stonach klinik masz odrazu cennik pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
best_bra 0 Napisano Listopad 13, 2007 Mobidik, bo nie ma \"stanikow przeznaczonych dla D\" - miska o tej samej literce rosnie wraz ze wzrostem obwodu, mozesz to z latwoscia stwierdzic w kazdym sklepie z bielizna (porownaj np. 70B, 80B etc.). Zas rozne literki przy roznych obwodach to paradoksalnie taka sama objetosc miseczki - gdyby miska w 80D i np. w 75G byly nieprzemakalne to wlalabys podobna ilosc wody ;) Tylko proprcje tych stanikow sa zupelnie inne, przy wezszym obwodzie miska jest glebsza, lepiej zbiera biust zas sam obwod lepiej piersi podtrzymuje. Zajrzyja na stanikomanie w zakladke biust tygodnia - dziewczyny pieknie to udowadniaja :) I jesli robi Ci sie bulka to ewidentny znak, ze miseczka jest za mala i nalezy siegnac po wieksza :) -------------- sonika2, polecam na poczatek mierzenie 65F (30F) w markach angielskich i Avocado albo 65G w Melissie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach