Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰Aako
Nie wiedzia艂am, 偶e tak mo偶e wygl膮da膰 operacja, po cesarce mia艂am tak wyzi臋biony organizm, 偶e z臋bami zgrzyta艂am. Tu cieplutko, znieczulenie moment, zakr臋ci艂o mi si臋 w g艂owie i po chwili mnie budzili w cieplej po艣cieli, mieli ubaw bo pono膰 chrapalam, cho膰 nigdy nie chrapi臋. :-) Ps mia艂a艣 Pana anestezjologa? Jezeli tak to rozumiesz, ze znieczulenie musia艂o by膰 mi艂e :-)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Aako mialam pania doktor ale widzialam doktora he he :-) Aggie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 65nn
Hej dziewczyny :) . Przybylo nam wyzwolonych kobiet :) . Teraz w spokoju sie gojcie dziewczyny. U mnie wczoraj 6 tyg minelo. Moje nowe cycolki reaguja chyba na pogode. Wiecej mnie ciagna i bola jak pada. Ale to teraz spoko. Pod koniec dnia dokuczaja najdotkliwiej - chyba dziala przyciaganie ziemskie ;) . Jak sobie leze i nic nie robie to spoko - nie czuje najmniejszego bolu ....poza jadnym miejscem. Lekarz (chirurg znany w branzy onkolog z duzym doswiadczeniem w operacjach piersi) na sile wyciagnal mi sew no i od jakis 10 dni cos mi sie tam babrze. Zrobila sie mala dziurka ale chyba na szcescie idzie ku lepszemu , bo czerwona skora wokol rany zmniejsza swoje pole. Aggie a Ty juz zdrowa? Donia nie martw sie tymi zgrubieniami tylko masuj cycolki. Ja dzieki temu, ze masowalam mam juz prawa piers mieciutka, lewa jeszcze podpuchnieta, wieksza i taka troche niekrztaltna, ale za to wygojone szewki i prawie jej nie czuje - brodawki od tej piersi tez nie czuje :( . Ale czucie moze wroci .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
65nn....zostalo mi pare malutkich strupkow i czekam az odpadna,pozatym cycolki juz nie sa takie spuchniete ,w jednym miejscu mam twarde i doktor kazal mi delikatnie masowac,smaruje tylko arnika zelem zeby nawilzac :-) Aggie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 65nn
Ja juz moge dosyc intensywnie masowac. Nie mam zadnych zgrubien poza oczywiscie tymi szwamy pod piersiami. One sa mocno wyczuwalne i widzialne niestety tez. Je smaruje na razie bio-oilem ale juz dzis kupie sobie masc silikonowa. Ten chirurg polecal na swierze blizny Dermasil. Moze sie "zrujnuje" na ta masc. Tomiejsce po wyrwanym szwie jest kiepsko umiejscowione bo w miejscu laczenie brodawki ze szwem pionowymi tam cos jeszcze sie babrze, chyba sie jednak goi bo skora wokol coraz mniejsza powierzchnia zaczerwieniona i ciepla. Bardzo czesto zmieniam opatrunki - na zmiane ze srebrem i zwykly bactigast i mam wrazenie ze to wlasnie bactrigast dziala lepiej. Aggi a Ty w koncu wisz czy mialas pelen przeszczep czy na szypule?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 3 lata po
hej dzewczyny, mialam operacje 3lata temu. juz prawie nie pamietam j to jest meczyc sie z duzym biustem .zycie jest o wiele wygodniejsze z malym. Teraz po ilku latach jakby ktos spojzal na moj biust to nie zauwazylby ze byl krojony , jedynie przy blizszej obserwacji cos tam mozna zobaczyc. Blizny naprawde fajnie sie wybielly , ale to trwa dosyc dlugo , wiec cierpliwosci . Nie stosowalam zadnych srodkow na blizny , bo lekarz mi powiedzial ze to strata pieniedzy i faktycznie sa niemal niewidoczne po kilku latach. Badzcie tez cierpliwe jesli chodzi o ksztalt , wyglad biustu , bo to naprawde od operacji ciagle sie zmienia / na lepsze/ i nie ma co panikowac. Moje piersi nawet miesiace po operacji roznily sie ksztaltem a teraz wygladaja cudownie .Polecam wszystkim , ktore borykaja sie z problemem duzych piersi , ja czuje sie jakbym dostala nowe zycie. powodzenia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
65nn...wciaz nie wiem bo nie dostalam odpowiedzi,ale jesli Aako miala na szypule to ja pewnie tez :-) Aggie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jagoda65K
Witajcie Ja ju偶 po. Nie dociera do mnie ze mam ma艂e cycki. S膮 tycie. Strasznie prze偶y艂am pierwsze dni po operacji. Nie wiedzia艂am na co si臋 pisz臋... Teraz szukam stanika. Niestety "z bra" z apteki szpitalnej 75B jest za ma艂a miska. Czy macie mo偶e do sprzedania 75C?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Natalka_271
Ja ju偶 po. Wczoraj by艂am do wieczora zdechla, a teraz juz sobie smigam, ale pani doktor chce mnie przetrzyma膰 do wtorku, 偶eby by膰 spokojniejsza ;) Panie piel臋gniarki, i lekarze s膮 super tak偶e naprawd臋 ekstra. Cycolki dzisiaj widzia艂am i super! Oczywi艣cie poszyte i w dziwnych kolorach ale rozmiar taki akurat bo ba艂am si臋 ze ca艂kiem mnie p艂aska zrobi膮, a tu co艣 jest ;) Og贸lnie warto by艂o czeka膰, teraz tylko 偶eby si臋 wszystko pogoi艂o ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jagoda65K
Natalka_271 a gdzie le偶ysz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Aako
Tola, jak wizyta, jakie wra偶enia ? Dziewczyny zaraz po operacji jakim cudem mo偶ecie okre艣li膰 rozmiar, ja jestem spuchni臋ta ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Natalka_271
W Gda艅sku, ja nie jestem a偶 tak bardzo opuchnieta no i zmiescilam si臋 w rozmiar 75C, czyli taki co mia艂am 10 lat temu ; p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Aako ja do dzis nie wiem jaki mam rozmiar,nie spiesze sie z tym,nosze ten stanik z Kliniki caly czas (mam drugi na zmiane) i jeszcze nowych nie kupowalam...Opuchlizna i siniaki zejda tylko smaruj zelem z arniki albo Lioton1000 :-) Dzis jest 6 tyg.po operacji i cycolki prawie wygojone i nie opuchniete...podaj mi emaila to ci pokaze zdjecia po operacji i teraz :-) Aggie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Aako
aako77@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Aggie, jezeli to nie problem :-) aako77@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Witajcie dziewczyny. Wracam jak bumerang Ca艂y rok borykam si臋 z my艣l膮 o zmniejszeniu biustu Wchodze na nasz膮 stron臋 Czytam Podziwiam ka偶d膮 dziewczyn臋 za jej odwag臋 .Mam 75 H I z dnia na dzie艅 chyba 艂api臋 depresj臋. Czy w Szczecinie jest jaka艣 klinika co ma umow臋 na NFZ? b膮d偶 inna klinika ? Za ka偶d膮 informacj臋 od czego trzeba zacz膮膰 dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tola50
Kasia M w Szczecinie na NFZ robi Szpital Wojskowy na Piotra Skargi, ale uwaga!....najpierw jedn膮 pier艣, a za trzy miesi膮ce drug膮, o czym si臋 dowiesz dopiero przy ustalaniu terminu na wizycie kwalifikacyjnej, terminy kr贸tkie. Ja zrezygnowa艂am z zabiegu u nich. Aako jestem po wizycie u dra Samira,wra偶enia pozytywne, zabieg mam wyznaczony na 20 pa藕dziernika, bo akurat przy mnie jaka艣 pani zrezygnowa艂a z tego terminu i ja szybciutko poprosi艂am o ten termin. Od poniedzia艂ku ruszam robi膰 wszelkie zalecone badania,mam ma艂o czasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰Aako
Tola 50 zrobisz wszystkie badania w 7dni tylko szczepienie wzwB to 6tygodni, ale jak masz to spoko. Kr贸tki okres to przynajmniej mniej my艣lenia. Z jakiego rozmiaru na jaki chcesz zmniejszy膰 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tola50
Aako-wzwb mam,cz臋艣膰 bada艅 musz臋 zrobi膰 na nowo,bo musz膮 by膰 aktualne. Musz臋 zrobi膰 te藕 wymaz z nosa i ekg,bo nie mam. Zd膮偶臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tola50
Aako mam 65i/j lub 70h, chcia艂abym B, takie nie za du偶e.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋 Tola50 a czy co艣 wiesz o DR N. MED. ARTUR 艢LIWI艃SKI SPECJALISTA CHIRURGII PLASTYCZNEJ, REKONSTRUKCYJNEJ I ESTETYCZNEJ Szczecin na ul Mariana Langiewicza? Jedna z dziewczyn wcze艣niej na forum o nim wspomina艂a Tylko musz臋 sprawdzi膰 czy maj膮 umowe z NFZ Pzdr Kasia M

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tola50
Kasia M -wydaje mi si臋, 偶e w Szczecinie na NFZ robi tylko dr Piotrowiak w szpitalu wojskowym, kto艣 poda艂 niedawno link do listy o艣rodk贸w, kt贸re robi膮 na fundusz, ale nie pami臋tam czy tu czy na wiza偶u. Niedaleko Szczecina chyba robi膮 te偶 w Gryficach i w Policach, ale terminy chyba odleg艂e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tola50, chyba nikt Ci nie wytnie 11-12 cm obwodu w biu艣cie, nie przy tak ma艂ym (bo obiektywnie chyba sama wiesz, 偶e nie masz biustu wielkiego) jak Ty masz. Ja si臋 ledwie mieszcz臋 w 70K angielskie (118 cm w biu艣cie, 76 pod) i po wst臋pnych konsultacjach mam pono膰 szanse na ok. 70F/70FF. A u mnie jest co wycina膰... Nie wiem, czy nie ma znaczenia kto robi operacj臋, ale ja nie mieszkam w PL, ale by艂am te偶 na konsultacji u Szczyta i w obu przypadkach dosta艂am podobn膮 estymacj臋 z zastrze偶eniem, 偶e wi臋cej si臋 nie da, bo zakrawa艂oby to o amputacj臋. Pewnie z rok minie, zanim podejm臋 decyzj臋, bo paradoksalnie im wi臋cej tu czytam "success stories", tym bardziej si臋 boj臋, 偶e u mnie p贸jdzie co艣 nie tak. A najbardziej sie boj臋 b贸lu w trakcie, i mo偶liwej utraty czucia po...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tola50
M贸j rozmiar mo偶e monstrualny nie jest, ale jestem drobna i niewysoka i w zwi膮zku z tym biust wygl膮da nieproporcjonalnie i nie wygl膮da to dobrze, a poza tym mam ci膮g艂e k艂opoty z kr臋gos艂upem i ostatnio z barkami. Rehabilitanci nie chc膮 ju偶 ze mn膮 wsp贸艂pracowa膰, bo efekt贸w brak, a ja na prawd臋 solidnie przyk艂adam si臋 do 膰wicze艅. Ma艂e B to tylko moje marzenie, a w rzeczywisto艣ci by艂e by艂o mniej ni偶 teraz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jagoda65K
Dziewczyny Ja nosi艂am 65K. Na malowaniu rano, w dniu operacji 3 lekarzy debatowa艂o nade mn膮. Co wyjdzie, jak zrobi膰 itp. Ja ca艂y czas si臋 odzwywalam. M贸wi艂am 偶e nie chc臋 偶eby mi jedynie podnosili, 偶e nie chc臋 na szypule no b臋d膮 du偶e i jak schudne 3-5kg to znowu opadn膮. Dr Zuchowska ca艂y czas twierdzi艂a 偶e zrobi膮 na g贸rnej szypule ze rzadko tak si臋 robi ale wtedy tak nie opadaj膮. Dr M膮dry jedynie sta艂 i s艂ucha艂 a na koniec pokaza艂 znacz膮co na mnie jakby chcia艂 powiedzie膰 "ale s艂yszysz 偶e pacjentka chce ma艂e" oczywi艣cie zapytali ile mam wzrostu bo podobno dopasowuj膮 do postury. Ja mam 170cm ale nie mam ani nadwagi ani oty艂o艣ci bo wa偶臋 66kg. Potem wieczorem dosta艂am dokument do podpisu na kt贸rym by艂o napisane ze wyra偶am zgod臋 na operacj臋 z ca艂kowitym przeszczepem. Na obchodzie powiedzia艂am 偶e widzia艂am 偶e b臋dzie ca艂kowity przeszczep a dr M膮dry si臋 u艣miechn膮艂 i powiedzia艂 "tak jak Pani chcia艂a". My艣l臋 偶e mam rozmiar du偶e B, ma艂e C. Jeszcze pewnie si臋 u艂o偶膮 ale my艣l臋 偶e wi臋ksze jak C nie b臋d膮. Dziwi mnie czsem jak dziewczyny pisz膮 偶e s膮 po operacji a nie wiedz膮 czy mia艂y przeszczep czy nie. Ja nie da艂abym si臋 pokroic "w ciemno". Jak ju偶 co艣 robi膰 to porz膮dnie i tak jak chc臋. Tak偶e nie b贸jcie si臋 pyta膰, wymaga膰. To Wasze cia艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jagoda65K
Dziewczyny Ja nosi艂am 65K. Na malowaniu rano, w dniu operacji 3 lekarzy debatowa艂o nade mn膮. Co wyjdzie, jak zrobi膰 itp. Ja ca艂y czas si臋 odzwywalam. M贸wi艂am 偶e nie chc臋 偶eby mi jedynie podnosili, 偶e nie chc臋 na szypule no b臋d膮 du偶e i jak schudne 3-5kg to znowu opadn膮. Dr Zuchowska ca艂y czas twierdzi艂a 偶e zrobi膮 na g贸rnej szypule ze rzadko tak si臋 robi ale wtedy tak nie opadaj膮. Dr M膮dry jedynie sta艂 i s艂ucha艂 a na koniec pokaza艂 znacz膮co na mnie jakby chcia艂 powiedzie膰 "ale s艂yszysz 偶e pacjentka chce ma艂e" oczywi艣cie zapytali ile mam wzrostu bo podobno dopasowuj膮 do postury. Ja mam 170cm ale nie mam ani nadwagi ani oty艂o艣ci bo wa偶臋 66kg. Potem wieczorem dosta艂am dokument do podpisu na kt贸rym by艂o napisane ze wyra偶am zgod臋 na operacj臋 z ca艂kowitym przeszczepem. Na obchodzie powiedzia艂am 偶e widzia艂am 偶e b臋dzie ca艂kowity przeszczep a dr M膮dry si臋 u艣miechn膮艂 i powiedzia艂 "tak jak Pani chcia艂a". My艣l臋 偶e mam rozmiar du偶e B, ma艂e C. Jeszcze pewnie si臋 u艂o偶膮 ale my艣l臋 偶e wi臋ksze jak C nie b臋d膮. Dziwi mnie czsem jak dziewczyny pisz膮 偶e s膮 po operacji a nie wiedz膮 czy mia艂y przeszczep czy nie. Ja nie da艂abym si臋 pokroic "w ciemno". Jak ju偶 co艣 robi膰 to porz膮dnie i tak jak chc臋. Tak偶e nie b贸jcie si臋 pyta膰, wymaga膰. To Wasze cia艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dziunia86
Mam pytanie do lawenda 15 czy w Or艂owskim robi膮 na nfz? I jaki s膮 terminy konsultacji a p贸藕niej operacji? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam a偶 128 cm w biu艣cie pod biustem 77 cm. Jak zwa偶y艂am sobie piersi to okaza艂o si臋, 偶e ka偶da wa偶y a偶 ponad 3,5 kg...TYLKO OPERACJA!! Napiszcie prosz臋 jaka jest kolejno艣膰 aby zmniejszy膰 ten m贸j biust i jakie badania b臋d臋 musia艂a zrobi膰?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jagoda75K...nie wiedzialam jaki mialam przeszczep bo to nie bylo dla mnie najistotniejsze ! Chcialam mniejszy biust i tylko to sie dla mnie liczylo...Aggie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Natalka_271
Cze艣膰 dziewczyny ;) ja od wczoraj w domku, czy dosta艂y艣cie zalecenia odno艣nie zmiany opatrunkow? Bo ja na wypisie nic nie mam, a lekarz te偶 mi nie m贸wi艂 i teraz jestem w kropce

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋