Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 Go艣膰
8 godzin temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Do dziewczyny, kt贸ra jest zadowolona, 偶e nikt nie pisze o komplikacjach - musisz mie膰 艣wiadomo艣膰, 偶e ta operacja jest naprawd臋 skomplikowana i zdarzaj膮 si臋 POWIK艁ANIA. im wi臋kszy biust, tym niestety wi臋ksze prawdopodobie艅stwo. Nie chc臋 Ci臋 straszy膰, musisz jednak bra膰 to pod uwag臋, ja mam brodawke, z kt贸rej niestety nie jestem zadowolona, bo by艂a cz臋艣ciowa martwica i potrzebny by艂 kolejny zabieg, 偶eby to naprawi膰聽馃槥聽ale najwa偶niejsze, 偶e og贸lnie biust jest foremny, mniejszy i plecy nie bol膮...聽

Ka偶dy organizm jest indywidualny i nigdy na sto procent nie je pewne, jak zareaguje. Cho膰by najlepsi lekarz operowali.聽

O dzi臋kuj臋 Ci za szczer膮 odpowied藕 wiem 偶e powik艂ania mog膮 si臋 zdarzy膰 . Dobrze , 偶e o tym napisa艂a艣 bo niewiele os贸b o tym pisze.聽A musia艂a艣 zap艂aci膰 za kolejn膮 operacj臋?? i ile czasu dochodzi艂a艣 do sprawno艣ci? Ja szczerze m贸wi膮c to bardzo si臋 boj臋 tylko nikomu o tym nie m贸wi臋... jak nie zrobi臋 tego teraz to ju偶 chyba si臋 nie zdecyduj臋 bo zawsze co艣 przeszkadza. Niby jestem zdecydowana bo dzieci urodzi艂am, wykarmi艂am tylko mi zosta艂o zrzuci膰 kilka kilogram贸w, ale sporty z moimi skarbami to 偶enada.... wszystko mnie boli i musz臋 膰wiczy膰 w domu bo przy ludziach si臋 wstydz臋. Napisz臋 jak b臋d臋 po bo termin mam um贸wiony Mam聽nadziej臋 偶e ob臋dzie si臋 bez komplikacji.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Go艣膰
34 minuty temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

O dzi臋kuj臋 Ci za szczer膮 odpowied藕 wiem 偶e powik艂ania mog膮 si臋 zdarzy膰 . Dobrze , 偶e o tym napisa艂a艣 bo niewiele os贸b o tym pisze.聽A musia艂a艣 zap艂aci膰 za kolejn膮 operacj臋?? i ile czasu dochodzi艂a艣 do sprawno艣ci? Ja szczerze m贸wi膮c to bardzo si臋 boj臋 tylko nikomu o tym nie m贸wi臋... jak nie zrobi臋 tego teraz to ju偶 chyba si臋 nie zdecyduj臋 bo zawsze co艣 przeszkadza. Niby jestem zdecydowana bo dzieci urodzi艂am, wykarmi艂am tylko mi zosta艂o zrzuci膰 kilka kilogram贸w, ale sporty z moimi skarbami to 偶enada.... wszystko mnie boli i musz臋 膰wiczy膰 w domu bo przy ludziach si臋 wstydz臋. Napisz臋 jak b臋d臋 po bo termin mam um贸wiony Mam聽nadziej臋 偶e ob臋dzie si臋 bez komplikacji.

Nie, nie p艂aci艂am, bo to by艂a korekta po w艂a艣nie powik艂aniach (niczyja wina). Ale nie powiem Ci, czy to akurat norma, czy m贸j przypadek, nie wiem.聽

P贸ki co nie mog臋 si臋 przyzwyczai膰 do tak ma艂ego biustu 馃槢 ale wszystkie bluzki i ...enki tak dobrze wygl膮daj膮 w ko艅cu...聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

No w艂a艣nie o to mi chodzi 偶eby by艂o l偶ej i 艂adniej, a i unikn臋 tych spojrze艅 i komentarzy nie tylko facet贸w bo kobiety te偶 bywaj膮 z艂o艣liwe. A mog臋 zapyta膰 jak聽dawno robi艂a艣??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
5 godzin temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

No w艂a艣nie o to mi chodzi 偶eby by艂o l偶ej i 艂adniej, a i unikn臋 tych spojrze艅 i komentarzy nie tylko facet贸w bo kobiety te偶 bywaj膮 z艂o艣liwe. A mog臋 zapyta膰 jak聽dawno robi艂a艣??

Operacj臋 (pierwsza) mia艂am jeszcze w grudniu, a jakie艣 dwa tygodnie temu ten drugi zabieg korekcyjny. Drugi miesi膮c ju偶 艣pi臋 na plecach 馃槢

Przesz艂am wszystko do艣膰 ci臋偶ko, bo si臋 nie goilo i ta brodawka bardzo si臋 babrala, mia艂am du偶o antybiotyk贸w (nadal bior臋), lek贸w itp. Ale przyznam, 偶e mimo wszystko, mimo 偶e nie jest idealnie, mimo b贸lu i niewygody,... zdecydowalabym si臋 na to wszystko ponownie, bo komfort z mniejszym biustem jest czym艣 bez por贸wnania. Chyba tylko my to zrozumiemy 馃檪

Wi臋c 偶ycz臋 powodzenia, na pewno b臋dzie dobrze, takie przypadki jak ja zdarzaj膮 si臋 naprawd臋 rzadko (wg lekarzy :D)聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magda1111

Nie wiem jakie s膮 statystyki i czy komplikacje wyst臋puj膮 u 10, czy 20% operowanych. Wiem, 偶e u mnie goi艂o聽si臋 ksi膮偶kowo, po dw贸ch tygodniach wr贸ci艂am do pracy, po roku blizny mam g艂adkie i bledziutkie a piersi....馃榾馃榾馃榾! Nadal mi 偶al, 偶e nie zrobi艂am operacji wcze艣niej, bo tamte piersi to by艂a chyba najwi臋ksza KOMPLIKACJA!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Dzi臋kuj臋 dziewczyny za wsparcie macie racj臋 nikt tak nas nie zrozumie jak my same bo my je聽d藕wigamy i z nimi si臋 m臋czymy no co niekt贸re ju偶 nie hehe - zazdroszcz臋...... Nawet聽 niekt贸re kobiety, kt贸re maj膮 mniejsze twierdz膮, 偶e to przecie偶 atut ..... tak atut ale do miseczki D/ E ale nie wi臋cej. Fajnie 偶e jeste艣cie trzymajcie za mnie kciuki. Wola艂abym 偶eby to ju偶 by艂o po najgorsze to oczekiwanie i my艣lenie jak to b臋dzie.... Napisz臋 jak b臋d臋 zaraz po.... jak dam rad臋....Pozdrowienia dla Was cieszcie si臋 tymi ma艂ymi Waszymi piersiami!!!聽聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
2 godziny temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Dzi臋kuj臋 dziewczyny za wsparcie macie racj臋 nikt tak nas nie zrozumie jak my same bo my je聽d藕wigamy i z nimi si臋 m臋czymy no co niekt贸re ju偶 nie hehe - zazdroszcz臋...... Nawet聽 niekt贸re kobiety, kt贸re maj膮 mniejsze twierdz膮, 偶e to przecie偶 atut ..... tak atut ale do miseczki D/ E ale nie wi臋cej. Fajnie 偶e jeste艣cie trzymajcie za mnie kciuki. Wola艂abym 偶eby to ju偶 by艂o po najgorsze to oczekiwanie i my艣lenie jak to b臋dzie.... Napisz臋 jak b臋d臋 zaraz po.... jak dam rad臋....Pozdrowienia dla Was cieszcie si臋 tymi ma艂ymi Waszymi piersiami!!!聽聽

Naprawd臋 nie masz si臋 czego ba膰, dostaniesz leki przeciwb贸lowe i naprawde to wszystko jest znosne. To by艂 m贸j pierwszy pobyt w szpitalu i od razu taka operacja, by艂am przera偶ona, ba艂am si臋 wszystkiego, ale PO okaza艂o si臋, 偶e naprawd臋 nie by艂o czego 馃槃 wiem, 偶e ci臋偶ko w to uwierzy膰, ale paradoksalnie do艣膰 szybko dochodzi si臋 do siebie. Trzymam kciuki!聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Hej dziewczyny to ja jestem ju偶 po....faktycznie nie by艂o 藕le ale jeszcze ich nie my艂am boj臋 si臋 ich dotkn膮膰 mam je umy膰 w niedziel臋 tak lekarz kaza艂 i nie mog臋 ich moczy膰. O rany jest mnie 2 kg. mniej.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GO艢膯
21 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Hej dziewczyny to ja jestem ju偶 po....faktycznie nie by艂o 藕le ale jeszcze ich nie my艂am boj臋 si臋 ich dotkn膮膰 mam je umy膰 w niedziel臋 tak lekarz kaza艂 i nie mog臋 ich moczy膰. O rany jest mnie 2 kg. mniej.聽

Mnie te偶 馃槃

Odpoczywaj jak najwi臋cej i nie przem臋czaj si臋, czas teraz na rekonwalescencje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

No a ile tygodni tak trzeba odpoczywa膰 ze 4 co??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
4 godziny temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

No a ile tygodni tak trzeba odpoczywa膰 ze 4 co??

Tak. Lekarz nie powiedzia艂 Ci dok艂adnie, co mo偶na, czego nie itp?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Powiedzia艂, powiedzia艂.... 偶e 6 ale ja z Wami chcia艂am skonsultowa膰 jak to w praktyce . Powiedzia艂, 偶e nie mo偶na d藕wiga膰 uprawia膰 sport贸w tylko spacerki聽albo jakie艣 lekkie tylko... za dwa tyg. zdj臋cie szw贸w. Dzi臋kuj臋 za wsparcie. Zobaczymy jak to wszystko b臋dzie si臋 goi艂o najbardziej boj臋 si臋 o te otoczki wygl膮daj膮 okropnie s膮 takie napuchni臋te wiem, 偶e to wszystko 艣wie偶e po operacji i tak mo偶e si臋 zdarzy膰 ale l臋k jest silniejszy ode mnie. Pewnie te偶 si臋 obawia艂y艣cie nie??? Najgorsze dla mnie by艂o zdj臋cie tych wierzchnich opatrunk贸w i pierwszy prysznic. Ale jako艣 da艂am rad臋. Dzi臋kuj臋 bardzo za to 偶e tu jeste艣cie....Dzi臋kuj臋.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GO艢膯

Ja w og贸le nie mog艂am tam patrze膰, jak musia艂am zmienia膰 opatrunek, to p艂aka艂am. Do tego wszystko si臋 tam babralo i naprawde wygl膮da艂o koszmarnie 馃槥

Dasz rad臋, tylko naprawd臋 niczego nie nos i uwa偶aj, bo 艂atwo si臋 mo偶e wszystko rozejsc. Najwa偶niejsze teraz jest dobre gojenie 馃憤

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga

Witam, czy kto艣 mia艂 operacj臋 w GeoMedical, w Katowicach? Potrzebuj臋 opinii ,dopiero zaczynam starania o operacj臋 na NFZ i tam czeka si臋 tylko 16 miesi臋cy od konsultacji. Prosz臋 pisa膰 jak kto艣 co艣 wie, z g贸ry dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
9 minut temu, Go艣膰 Aga napisa艂:

Witam, czy kto艣 mia艂 operacj臋 w GeoMedical, w Katowicach? Potrzebuj臋 opinii ,dopiero zaczynam starania o operacj臋 na NFZ i tam czeka si臋 tylko 16 miesi臋cy od konsultacji. Prosz臋 pisa膰 jak kto艣 co艣 wie, z g贸ry dzi臋kuj臋.

Na wiza偶u jest du偶o dziewczyn po operacji w GeoMedical. Ja si臋 tam nie zakwalifikowalam wi臋c nie pomog臋聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga
7 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Na wiza偶u jest du偶o dziewczyn po operacji w GeoMedical. Ja si臋 tam nie zakwalifikowalam wi臋c nie pomog臋聽

A mog臋 wiedzie膰 dlaczego Ci臋 nie zakwalifikowali? Ja rozmawia艂am telefonicznie z dr Michalsk膮 ,powiedzia艂am 偶e jestem po operacji kr臋gos艂upa, m贸j rozmiar piersi 70I i powiedzia艂a mi 偶e raczej mnie zakwalifikuje , mam jecha膰 we wtorek 28 na konsultacj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
4 minuty temu, Go艣膰 Aga napisa艂:

A mog臋 wiedzie膰 dlaczego Ci臋 nie zakwalifikowali? Ja rozmawia艂am telefonicznie z dr Michalsk膮 ,powiedzia艂am 偶e jestem po operacji kr臋gos艂upa, m贸j rozmiar piersi 70I i powiedzia艂a mi 偶e raczej mnie zakwalifikuje , mam jecha膰 we wtorek 28 na konsultacj臋.

Nie zakwalifikowa艂a mnie bo wg nie mam za ma艂e.聽Stwierdzi艂a, 偶e jestem na聽granicy kwalifikacji ale jednak nie, mam 75h. Zakwalifikowalam si臋 w 艁臋cznej .

Dziewczyny na wiza偶u bardzo j膮 chwal膮聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga
3 minuty temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Nie zakwalifikowa艂a mnie bo wg nie mam za ma艂e.聽Stwierdzi艂a, 偶e jestem na聽granicy kwalifikacji ale jednak nie, mam 75h. Zakwalifikowalam si臋 w 艁臋cznej .

Dziewczyny na wiza偶u bardzo j膮 chwal膮聽

Dzi臋kuj臋 za info. S艂ysza艂am ,偶e w 艁臋cznej czeka si臋 4 lata od kwalifikacji i dlatego tam nie pr贸bowa艂am. Ja mam ju偶 48 lat, chory kr臋gos艂up i dlatego tak mi zale偶y na czasie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
Dnia 10.02.2019 o 20:25, Go艣膰 GO艢膯 napisa艂:

Ja w og贸le nie mog艂am tam patrze膰, jak musia艂am zmienia膰 opatrunek, to p艂aka艂am. Do tego wszystko si臋 tam babralo i naprawde wygl膮da艂o koszmarnie 馃槥

Dasz rad臋, tylko naprawd臋 niczego nie nos i uwa偶aj, bo 艂atwo si臋 mo偶e wszystko rozejsc. Najwa偶niejsze teraz jest dobre gojenie 馃憤

Naprawd臋 wygl膮da to koszmarnie najgorzej to te brodawki mnie przera偶aj膮 i nie wiem czy to ju偶 takie ko艂a zostan膮??? I mi jeszcze na jednym sutku zrobi艂 si臋 taki ma艂y czarny strup nie wiem co to mo偶e by膰 nie ma ca艂ym tylko na brzegu kawa艂eczek...musz臋 chyba do nich zadzwoni膰. Staram si臋 niczego nie nosi膰 bo w sumie to dopiero 4 dzie艅 po zabiegu boj臋 si臋.... chocia偶 jak za艂o偶臋 bluzk臋 to mi to si臋 podoba 偶e s膮 takie Ale jak je zobacz臋 bez stanika to tak jak ty jestem przera偶ona聽.... dr nie kaza艂 mi narazie niczym smarowa膰 no nie wiem musz臋 uzbroi膰 si臋 w cierpliwo艣膰 Ale z drugiej strony boj臋 si臋 偶eby co艣 si臋 nie przypl膮ta艂o....Pozdrawiam Was wszystkie towarzyszki doli i niedoli!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Tak, wszystko zejdzie, ale to d艂ugie tygodnie jeszcze. Strupki te偶 s膮 normalne, niczym nie smaruj i s艂uchaj lekarza 馃槈

Najwa偶niejsza to cierpliwo艣膰 niestety, do p贸艂 roku kszta艂t biustu b臋dzie si臋 zmienia艂, wi臋c naprawd臋 to wszystko jest d艂ugim procesem.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

O to dzi臋ki za pocieszenie. Bo ja po prostu si臋 martwi臋 t膮 jedn膮 piersi膮 ta聽drug膮 jest nawet 艂adna ju偶 r贸偶owiutka,a聽ta druga taka ciemniejsza poprostu nie goj膮 si臋 w tym samym t臋pie no c贸偶. Ale ju偶 jestem szcz臋艣liwa, 偶e ich jest mniej cho膰 nie min膮艂 jeszcze tydzie艅 od operacji....dzisiaj nawet prowadzi艂am ju偶 samoch贸d. Czuj臋 si臋 bardzo dobrze, ale ca艂y czas si臋 bardzo oszcz臋dzam, wzi臋艂am sobie do serca wasze rady i lekarza. Dzi臋kuj臋 i 偶ycz臋 Wam powodzenia i szybkich powrot贸w do zdrowia . Pa.

Udost臋pnij ten post

Ja jestem ju偶 po wizycie kontrolnej w 艁臋cznej - 2,5 miesi膮ca po operacji. Generalnie doktor powiedzia艂 偶e wszystko si臋 ju偶 艂adnie zagoi艂o, te szwy wewn臋trzne nie wiadomo czemu ale przebijaj膮 mi si臋 przez sk贸r臋 - niekt贸re uda艂o mu si臋 po prostu wyj膮膰 a niekt贸re tylko przyci膮艂 bo nie chcia艂y wyj艣膰. I tak, mog臋 ju偶 nosi膰 normalne staniki - ju偶 mog臋 po偶egna膰 pancerz, staniki ka偶de byle by nie na fiszbinach. Na noc tak偶e ju偶 pancerza nie potrzebuj臋 cho膰 jeszcze go nak艂adam bo jako艣 tak bezpieczniej si臋 w nim czuj臋... Mia艂am ca艂膮 list臋 pyta艅 - co mo偶na a czego nie mo偶na - generalnie doktorek odpowiedzia艂 mi 偶e jestem zdrowa kobieta, nic mi nie dolega wi臋c mog臋 ju偶 robi膰 wszystko, mog臋 wr贸ci膰 do sportu itp. Na pytanie czy mog臋 jecha膰 na narty - tak mog臋 pod warunkiem 偶e nie b臋d臋 je藕dzi膰 na brzuchu聽. mam sobie przykleja膰 te silikonowe plastry Sutricon - i m贸wi艂 偶e mam je zdejmowa膰 pod prysznic i potem z powrotem nakleja膰 te same - faktycznie w nich si臋 nie k膮pie??
Doktor m贸wi艂 偶e te szwy wewn臋trzne maj膮 czas nawet do 5 miesi臋cy na ca艂kowite rozpuszczenie si臋.聽
Pode艣l臋 nied艂ugo fotki - 2.5 miesi膮ca po operacji.聽
Jedyne co to ci臋偶ko mi si臋 by艂o dowiedzie膰 jak przebieg艂a sama operacja - wiem tylko 偶e na szypule, 偶e by艂o na sali 4 lekarzy i jaki艣 cz艂owiek i tylko tyle uda艂o mi si臋 od niego wyci膮gn膮膰聽聽ale to pono膰 i tak du偶o 馃槈

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GO艢膯

Widz臋, 偶e co lekarz to inna opinia 馃槃 ja z tymi plasterkami normalnie bior臋 prysznic, i co dziwne si臋 nie odklejaja. W艂a艣ciwie mog艂am bra膰 prysznic od samego pocz膮tku (jedynie woda, nie p艂ynem), wi臋c ci臋偶ko co艣 powiedzie膰...聽

Mam inne pytanie, jestem niemal dwa miesi膮ce po operacji i piersi wydaj膮 mi si臋 troch臋 hmm KWADRATOWE? Czy to jeszcze jako艣 si臋 unormuje? Gdy jestem ubrana tego nie wida膰, dopiero gdy staje przed lustrem widz臋 ten kszta艂t i jako艣 dziwnie troch臋... Macie podobnie?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Czy kto艣 ma podobnie?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

witam,czy s膮 tu dziewczyny,kt贸re przesz艂y dwukrotnie redukcj臋 piersi ze wzgl臋du na nawrotow膮 gigantomasti臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Magda1111

Nie聽spotka艂am tu takiego wpisu, ale聽聽moja lekarka mocno przestrzega艂a aby kontrolowa膰 wag臋, bo podobno du偶o kobiet powraca do rozmiaru sprzed redukcji聽聽w艂a艣nie w zwi膮zku聽z oty艂o艣ci膮!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga

Dziewczyny a mo偶ecie mi powiedzie膰 jak z wizytami kontrolnymi po zabiegu. Kiedy jest pierwsza a w jakim odst臋pie czasu kolejne i kiedy 艣ci膮gni臋cie szw贸w. Mam w marcu zabieg w 艁臋cznej widzia艂am gdzie艣 podobny wpis ale nie mog臋 go znale藕膰 b臋d臋 wdzi臋czna za odpowied藕 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inna Aga

ale Ci zazdroszcz臋, 偶e ju偶 za miesi膮c masz operacj臋, ja jeszcze prawie 2 lata czekania ;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga

Ja te偶 czeka艂am dwa lata i powiem Ci 偶e nie wiem kiedy to min臋艂o 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Wola艂abym wzi膮膰 po偶yczk臋 ni偶 jeszcze tyle czasu si臋 m臋czy膰. Szkoda tego, gdy mo偶na szybciej 偶y膰 normalnie聽

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋