Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość ReneWlod
Termin mam na 21 kwietnia 2021 r!

Gość gość
Ja czekałam rok w Bielsku Białej. Agniecha83

Gość Jolka Xxl
Agniecha ja jestem z bielska czy na wizycie kwalifikacyjnej bylas u Sirka prywatnie czy na nfz?.

Gość zarelka
Ostatnio w sprawie zmniejszania piersi natknęłam sie na taki oto artykuł https://operacje-plastyczne.pl/piersi/w-jaki-sposob-mozna-zmniejszyc-piersi Napisane jest w nim,ze noszenie specjalnego biustonosza wymagane jest w 6-12 tygodni po samym zabiegu. Napiszcie czy rzeczywiście rekonwalescencja trwa aż tak długo? Czy mialyście może jakieś doświadczenia w dochodzeniu do siebie po zabiegu ?

Gość Edyt3946
Ja nosiłam chyba 6 tyg

Gość Pipi94629
Ciekawi mnie czy podczas znieczulenia ogolnego mialyscie zalozona rurke intubacyjna?

Gość gość
Raczej tak. Wszyscy mają

Gość gość
gość 2018.01.07 A czemu nie kupujesz biubiu, urkye, pepperbery etc? ja je odkryłam dzięki temu tematowi właśnie - ktoś wcześniej wspominał, i uważam, że to dosłownie zbawienie - w końcu mam wszystko dopasowane mimo tego, że w biuście 106 cm a w talii 69. Owszem, czasem marzę żeby móc wejść do sieciówki brać z wieszaków co mi się spodoba, ale w sumie jak nieraz patrzę jak te ciuchy wyglądają na dziewczynach z dużo mniejszym biustem to zastanawiam się, czy mam na co czekać ;) A poczekać jeszcze poczekam, operacja dopiero po ciąży i karmieniu...

Gość gość
Ja nie mialam. Powiedzieli, ze w razie potrzeby zaloza w trakcie zabiegu. Nie byla potrzebna.

Gość gość
Od mojej operacji minelo 4 lata, nie byla to duza redukcja, napewno w Pl nie zakwalifikowalabym sie na NFZ ale W Kanadzie , dzieki Bogu, podchodza bardziej wyrozumiale do tego problem I nic nie musialam placic. Byla to najlepsza moja decyzja w zyciu. Jak czytam ze ktos ma rozmiar F albo wiekszy I jeszcze sie namysla czy zrobic zabieg , to szkoda mi takiej osoby .Albo te kobiety z J, K, L I jeszcze sie wahaja to nie wiem czy sie smiac czy plakac.

Gość gość
Do Jolkaxxl . witam ja byłam na wizycie kwalikacyjnej prywatnie . Koszt 150 zł. Agniecha83

Gość gość
Do Jolkaxxl. Na wizycie konsultacyjnej byłam prywatnie.Agniecha83

Gość jadwinia15
Cześć Dziewczęta, czy któraś z forumowiczek miała zabieg zmniejszenia biustu w Krakowie w szpitalu Rydygiera? Mam tam wyznaczona operacje na październik 2018,na konsultacji byłam w październiku 2017.Wszędzie na forum przewijają się opinie o Łęcznej, wieć chetnie wysłucham opini o Rydygierze, bo zacynam miec stresa czy dobrze trafiłam... Tam tez robią zabaieg zmniejszenia prywatnie, więc licze na to że jednak mają doswiadczenie w temacie... Ja załapałam się na operacje na nfz. Bedę wdzięczna za informacje/wskazówki/opinie.

Gość Renula
Witam serdecznie :) Tak jak większość z Was borykam się z dużymi piersiami (choć pewnie większość to już jest po zabiegu). Obecnie mam rozmiar 80K/L. Właśnie skończylam karmić moja 7 miesięczną córkę i postanowiłam zrobić coś dla siebie... Moje plecy i kręgosłup już tego nie wytrzymują... Mam serdecznie pytanie - czy jest tu jakaś osoba która miała wykonywany zabieg w Krakowie i mogłaby się ze mną skontaktować... (Ja jestem z Zakopanego i ten szpital jest najbliższy)... Chciałabym podpytać o całą procedurę... Poczytałam Wasze wpisy... Ponotowalam co i gdzie mam najpierw załatwić... Ale chciałbym się upewnić co i jak... Jeju jak ja Wam zazdroszczę że jesteście już po.... Przynajmniej spora część z Was... Pozdrawiam Renula

Gość ReneWlod
Jadwinia15, dostałaś się dosyć szybko. W Łęcznej czeka się 3,5 roku. Mają dosyć dużo pacjentek, nie odrzucają, ale olewają, czy termin się zwolni. W piątek byłam w Bielsko-Białej u dr Brzuchanskiego. Zmniejszenie piersi kosztuje 13.200 w prywatnym szpitalu, także zobacz ile oszczędzasz na NFZ. W Łęcznej czekałabym do kwietnia 2021!!! Nie żałuj, nie zastanawiaj się!

Gość Nina Kowalska
Takie operacje wykonują w Lux Medzie w Warszawie (ul.Puławska) warto się tam udać, u mnie co prawda było w drugą stronę, ale skoro jestem zadowolona z powiększania jestem pewna że pomniejszanie da tak samo świetne i pożądane efekty.

Gość Aaania87
Jadwinia15 a czy jestes z Krakowa? Chętnie dowiem się hak wyglada procedura przed, jakie dokumenty, badania potrzebne do konsultacji?

Gość Aaania87
Hej dziewczeta chętnie dowiem się wiecej o mozliwosci zmniejszenia biustu na nfz, szczerze niedawno dowiedziałam się o takiej mozliwosci. Jestem z Krakowa, mam 30lat a mój biust to dla mnie od ok 12 roku życia udręka. Póki co karmię jeszcze mojego syna piersią, ma 16 miesiecy ale będziemy się powoli odstawiać. Czy aby załatwić wszelkie dokumenty przed konsultacją np u ortopedy muszę przestac juz karmic czy mogę zacząć zbierać dokumentacje? W Krakowie w szpitalu Rydygiera najwczesniejszy termin na samą konsultację jest na początek 2019 roku. Chętnie dowiem się więcej na ten temat. Pozdrawiam

Gość jadwinia15
Cześć Aaania 87, tak, ja jestem z Krakowa. Też trochę czekałam na konsultacje w przychodni chirurgii plastycznej przy Rydygiera, ale to było ok 3 miesiące. Dodzwonic sie tam to w ogóle graniczy z cudem, więc poprosiłam męza, który akurat był tam w okolicy, i ze skierowaniem mnie zapisał. Od dawna marzyłam o tym żeby zmniejszyc piersi, ale zawsze jakos brakowało zapału żeby się za to zabrac, wydawało mi się że i tak nic nie wskuram.. A jednak okazało się to łatwiejsze niz przypuszczałam.. Na którejś wizycie u mojego ginekologa zapytałam co powinnam zrobić żeby zalapać się na taki zabieg, on nie był za bardzo poinformowany, ale powiedzial że w Krakowie to jedynie w szpitalu Rydygiera. Poczytałam forum i juz wiedziałąm co mam robić ( dziekie Dziewczyny, wasze komentarze sa nbieocenione :) !!!) Poszłam do ortopedy, powiedziałam ze mnie boli kręgosłup i że chcialabym zmniejszyc piersi. Na szczęscie bez zbednych komentarzy i bez koniecznosci rozbierania sie do naga ( to moja trauma) wypisał mnie zaświadczenie że cierpie na bóle kręgosłupa itp i że zalecana redukcja piersi. Poprosiłam go o skierowanie do przychodnii chirurgii plastycznej, ale on niestety nie mógł mi takiego skierowania wystawić, przyjmował mnie prywatnie. Powiedział zebym poszła do lekarza rodzinnego. Lekarz rodzinny bez problemu wystawił mi skierowanie. Na konsultacje jechałam raczej z mysl ą ze stwierdza ze wybrzydzam i mnie nie zakfalifikuje, na szcęscie tak sie nie stało. 3 Panie przeprowadziły ze mna wywiad, ogladneły mnie sobie i od razu zapisały na zabieg. Uprzedziły tylko ze może sie on przesunąc o miesiąc, w zwiazku ze czekaja na wypłaty z nfz. Teraz szkam dziewczyn które zmniejszały piersi w szpitalu Rydygiera, Dziewcżeta odezwijcie sie prosze :)

Gość Aaania87
Jadwinia15 bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. W takim razie spróbuje i ja :-) tyle się tu naczytalam i bardzo cieszy mnie to ze jest jakas nadzieja dla mnie i moich piersi :-) Nie wiem za bardzo tylko czy zacząć załatwiać to już- jak wspominałam jeszcze karmię ale to tylko kwestia czasu a na zabieg i tak poczekam pewnie kilka lat. Pozdrawiam :-)

Gość Aaania87
Jadwinia15 to w sumie dostałaś termin operacji na "za rok" :-) to nawet szybko. A długo czekałaś na konsultacje?

Gość Aaania87
Jadwinia15 i jeszcze takie pytanie, co musiałas zabrac ze soba na konsultacje? Jakies badania? Czytałam gdzieś tam wcześniej że dziewczyny robiły przeswietlwnie kręgosłupa. Ty robiłaś, czy nie wymagają? A i z jakiego rozmiaru będziesz zmniejszac? I jak oni to mierzą na konsultacji? Będę wdzieczna Ci za wszystkie odpowiedzi :-*

Gość Kasiaxxc
Witam ja też już byłam na konsultacji i mam zaplanowany termin na 6 listopada tez się nie mogę doczekać

Gość Aaania87
Kasiaxxc robisz na nfz czy prywatnie? Gdzie będziesz miała robioną operacje?

Gość gośća86
Do Bema :) konsultacja już tuż, tuż, daj znać jak było, o co pytali, i na kiedy termin operacji?? Bo zakładam, że Cię zakwalifikują :) powodzenia :) ja mam konsultacje dopiero w październiku..

Gość Asiczka86
Dziewczyny,ja mam rozmiar 70 O jestem po dwóch ciazach,obecnie karmię 6 miesięcznego synka.Chcialam jechać na konsultacje do Łęcznej ale widzę ,że terminy zrobily się odległe.Za moment chcę odstawic od piersi i za pol roku jechac na konsultacje,proszę doradzcie gdzie najlepiej jechać prywatnie.Dodam ze jestem szczupla osoba ,dziewczyny kupowanie ciuchow,bielizny xstrojow kapielowych to dla mnie udreka.A najgorsze jest to ,ze wszyscy mnie strasza,ze to wcale nie jest prosta operacja i ze mam sie zastanowić zanim podejmę decyzję wiec zaczynam miec stracha.A cycki sa do pepka

Gość Aaania87
Jadwinia15 mam już skierowanie od.swojej lekarki do poradni chirurgii plastycznej. Idę jutro się zapisac na konsultację. I teraz pytanie, co zabrać ze sobą na konsultację? Jakieś przeswietlenie? Czy konieczna jest opinia ortopedy? Czy wuesz u której pani doktor byłaś na konsultacji? I jeszcze jedno z jakiego rozmiar****cesz zejsc? Czy mierzą zwis? Bardzo byś mi pomogła gdybyś odpowiedziala na pytania

Gość Bema
Gośca86 :) tak juz odliczam dni :) ale strasznie sie stresuje.. Dam znac co i jak :)

Gość gość
Witam. Dziewczyny które były na konsultacji w Gdańsku uck- od kogo dostać skierowanie do poradni?? Długo się czeka na konsultacje?? A ile na operacje zmniejszenia?? Proszę o odpowiedz..pozdrawiam

Witajcie ja szykuje się do operacji którą będę miała w tym roku w listopadzie te z was które miały już to proszę poradzcie jak najlepiej się przyszykować trochę się obawiam bo nie wiem co mnie czeka po operacji

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się