Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 27, 2015 Hej. We wtorek 24.03 powieksza艂am piersi. B贸l nie wiekszy ni偶 zakwasy po si艂owni, troche wiekszy dyskomfort we 艣rode od wczoraj nie biore nic przeciwb贸lowego bo po prosgtu nic nie boli i sama musze sie pilnowa膰 z motoryk膮 - ograniczeniem ruchowym, bo zapominam, 偶e mialam jakikolwiek zabieg. Implanty anatomiczne, podmi臋艣niowo polytech 335ml :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Chloe90 0 Napisano Marzec 27, 2015 post wyzej jest moj jak co to pyta膰 ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Lula33 Napisano Marzec 27, 2015 Czesc dziewczyny! Czy sa na forum wlascicielki duzych piersi? Niedlugo bede miala zabieg,implanty okragle po miesien, Zostalo zrobione zdjecie,3d z moja klatka piersiowa i lekarz polecil mi wielkosc pomiedzy 400-500 cc.Chyba zdecyduje sie na te 450 bo w nich wygladalam na zdjeciu najlepiej.Dodam ,ze mam 174 cm wzrostu i waze 74kg a pod biustem mam 80cm.Moze ktos sie wypowiedziec? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Czarnula1 0 Napisano Marzec 27, 2015 Hej! Ja mam rozmiar 75 C implant okr膮g艂y 290 ml, jak to powiedzia艂 moj lekarz wysz艂y spore bo mia艂am du偶o swojego gruczo艂u. W trakcie operacji mia艂am okres , informowa艂am o tym ale to nie przeszkadza艂o. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 27, 2015 dzi臋ki za odpowied藕 co do krwawej marry :P jako艣 b臋d臋 musi艂a sobie poradzi膰 z dodatkowy problemem Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Chloe90 Napisano Marzec 27, 2015 Matko dlaczego ja nie mam 偶adnych Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nattkka Napisano Marzec 28, 2015 Paskuda, pod piersia mialam ciecie. A jaki rozmiar implantu? Wiesz co moje blizny sa bardzo mqlo widoczne, sama sie dziwilam ze to tak wyszlo, myslalam ze bedzie gorzej ;) ja po 2 tyg dopiero nie mialam tego ograniczenia. Wczesniej dawaly ciagle znac ze boli, ze powinnam sie oszczedzac itp ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nattkka Napisano Marzec 29, 2015 Lula ja mam 350ml i mam duze bo mialam sporo swojego gruczolu. Jestem tez mniejsza od Ciebie bo 168cm i 59kg. Ty jestes wysoka Masz 80cm pod biustem wiec 450 nie beda wygladac u Ciebie na ogromne. Moja kolezanka ma 420 a jest malutka i szczuplutka i nie wygladaja na mega duze. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Pyskataa Napisano Marzec 29, 2015 Nattka to te偶 masz spore cyce hehe, a jaki mialas rozmiar przed, jesli moge spytac? :P Ja nie zaszala艂am tak bardzo i powiekszy艂am tak, by by艂o naturalnie- jestem niska i szczup艂a. Mam tylko (w por贸wnaniu do was) 280 ml i wysz艂o wieksze B o takie mi chodzi艂o. Ale jestem troche zawiedziona pewna rzecz膮 :/ zauwa偶y艂am, i偶 mam troche nier贸wne piersi, jedna jest troch臋 wi臋ksza. Dodam, 偶e wczesniej te偶 mia艂am asymetri臋 i to ca艂kiem spor膮. Nie wiem czy to jest przyczyn膮.. Bo wk艂adke do mniejszej piersi mia艂am 320 ml, wi臋c niby powinno by膰 wyr贸wnane. Ale mimo to widz臋 lekki "defekt". Ka偶da kobieta ma jedna mniejsz膮..i sie tak zastanawiam czy u was te偶 tak jest po operacji?? Jestem 11 dni po i dzi艣 musialam prowadzic auto i przy wrzucaniu szczeg贸lnie biegu 1 musia艂am wspom贸c si臋 drug膮 r臋k膮, no ale mus to mus. Czuj臋, ze troszke je "zm臋czy艂am" mam nadzieje, 偶e to jako艣 藕le nie wp艂ynie ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nattkka Napisano Marzec 29, 2015 Pyskata sa dosc spore wiesz, ale naturalnie wygladaja wiec to najwazniejsze ;) ja mozna powiedziec ze nie mialam asymetrii bo 2 mm mialam tylko roznicy i implanty w srodku takie same sa. Wielkosc moich to bylo malutkie B, teraz mam D/E. Porozmawiaj koniecznie z lekarzem. Moze ta roznica w wielkosci to obrzek? Koniecznie trzeba sie dowiedziec, bys nie miala ewentualnych poprawek. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szilka Napisano Marzec 29, 2015 mysle ze to doskona艂y pomys艂 偶eby wybrac si臋 do lekarza i sprawdzi膰 co i jak. nie ma co odwleka膰 takich rzeczy ! lepiej dmucha膰 na zimne Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 okraglinek Napisano Marzec 30, 2015 Hej dziewczyny :) Ja mialam wyjsciowo 86cm w biuscie wiec pewnie cos okolo miseczki B, ale mialam asymetrie wiec w lewej piersi mam 420cc a w prawej 520cc, pierwsze 3 staniki sportowe ktore kupilam na okres po operacji sa w rozmiarze 75 E i czasami mialam wrazenie ze byly troche przyciasne ale jako iz generalnie bylo mi niewygodnie i wszystko mnie bolalo nie jestem w 100% pewna. Niestety jako iz mialam implant pod miesien obecnie piersi sa mniejsze gdzie tuz przed operacja balam sie ze beda 'za duze/nienaturalne' teraz troszke zaluje ze musialy zmalec :P Jesli kiedys bede musiala wymienic implanty na pewno wezme 'o oczko' wieksze. Operacje mialam 11/03 wiec teraz prawie 3 tygodnie po wogole zapomnialam ze ja mialam. Cycki sa fajne w dotyku, moze jeszcze nie kompletnie miekkie jak naturalne ale juz na pewno nie twarde, nic mnie nie boli, zadnego ciagniecia/dyskomfortu, na boku spie od 8 dnia po operacji (od dziecka spie na boku wiec to byla kwestia czasu :D ), leki przeciwbolowe odstawilam po 3 dniach, tego samego dnia wzielam prysznic i umylam glowe - no powiedzmy... ;) w domu wszystko zaczelam robic po tygodniu, pamietam ze jak pierwszy raz robilam obiad to nadwyrezylam reke/miesien (?) przy krojeniu cebuli.... Teraz na szczescie wszystko juz ok :) Co do rozstepow to moja skora jest bardzo podatna na nowe wiec na miesiac przed operacja zaczelam sie smarowac olejkiem Bio Oil a od pierwszego dnia po operacji 2 razy dziennie co zapobieglo rozstepom (nie placisz tyle kasy za cycki zeby potem je chowac przez rozstepy.... ;) ) ale tez byly zdecydowanie mniej napiete w dotyku wiec polecam dziewczynki :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Orchidea1120 0 Napisano Marzec 30, 2015 Witam . Mam pytanie odno艣nie stanika po zabiegu ? Oraz Pani dr. Skwiercz Ewy (pomorskie ) sa mo偶e dziewczyny kt贸re roi艂y cycunie u tej babki ? Prosz臋 o info lub fotki na priw . Mam zaplanowany zabieg na 8 kwitnia w perfect medica w Gdansku wlasnie u dr. Skwiercz . Mam 178cm , wzrostu 52 kg i pani dr zaproponowala mi 380 anatomy przy moim prawie nic po 4 dzieci :) heh :) Slyszalam ze po operacji konieczny jest stanik "pancernik" dr natomiast cce abym zakupila z gatty sportowy i mowi ze jest przekonana a u was jak z tymi stanikami ? Podpowiedzcie co ? Jaki rozmiar tego sportowego powinnam zakupi膰 aby by艂 ok ? co z banda偶owaniem piersi po ? Ile dni po mog臋 zmieni膰 stanik , kiedy mog臋 zdj膮膰 aby si臋 umyc lub przemyc rany ? Kiedy mog臋 smarowa膰 blizny ma艣ciami i czy macie jakies sprawdzone ? Prosz臋 o odpowiedz lub pomoc . Odwdziecze si臋 po zabiegu innym potrzebuj膮cym . Pozdarwiam Ola Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Chloe90 0 Napisano Marzec 30, 2015 Mysle, ze nie mo偶na sie sugerowa膰 innymi, poniewa偶 np znajoma ma ten sam rodzaj implant贸w, umieszczone w ten sam sposob, obydwie nie mijamy biustu, ale u niej wydaje sie wi臋kszy gdy偶 mia艂a wiecej t艂uszczu na klatce piersiowej. Takze w dzien operacji przymierzy膰 jeszcze raz dwa ro偶ne rozmiary i zdecydowa膰. Zale偶y kto co lubi. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 30, 2015 Hej, ja nie mia艂am w og贸le banda偶owania ...tylko stanik i tak ju偶 min膮艂 6 tydzie艅 :) troch臋 lu藕niej si臋 zrobi艂o jak opuchlizna zesz艂a ...piersi si臋 same jako艣 u艂o偶y艂y i posz艂y na d贸艂 (ale bez przesady :) ) bior膮c pod uwag臋 ,偶e piersi mia艂am podnoszone i wygl膮da艂am jak frankenstein to teraz ju偶 prawie nic nie wida膰 :) ale codziennie smaruj臋 kolagenem naturalnym. Czas jest chyba uniwersalnym lekarstwem na wszystko. Pozdrawiam. Zizi Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 marzena Napisano Marzec 30, 2015 Hej Zizi. Ja chyba te偶 b臋d臋 mia艂a podnoszone. Czy mo偶esz mi wys艂a膰 fotki jak masz to chetnie przed i w chwili obecnej. Ja tez ci mog臋 wys艂a膰 moje. Jakie masz implanty? ile placilas za ca艂y zabieg? m.stokrota@gmail.com Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 30, 2015 A jak d艂ugo schodzi opuchlizna ?? Ja jestem 6 dzie艅 po operacji, widz臋 ze zaczyna schodzi膰, ale lekko mnie przera偶a ze jeszcze na zej艣膰 :/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 31, 2015 Ja jako艣 gdy chodzi艂em do sauny nie widzia艂em 偶eby kt贸ra艣 z kobiet mia艂a co艣 nie tak ze swoimi piersiami.Kobiety si臋 tam pojawiaj膮ce mia艂y j臋drne spore lub du偶e i kszta艂tne piersi.Nie widzia艂em 偶eby kt贸ra艣 mia艂a jakie艣 obwis艂e czy workowate lub ma艂e.Wy to chyba jak zwykle stwarzacie problemy sobie tam gdzie ich niema. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Marcela28 Napisano Kwiecie艅 1, 2015 no tak, niech facet si臋 wypowie:) ok, dobra mo偶e i Ty tego nie widzia艂e艣...ale m贸wisz o piersiach...a je偶eli kt贸ra艣 z nas nie ma ich, jest p艂aska i generalnie ma mega kompleksy na tym punkcie to w艂a艣nie takie operacje sa po to 偶eby je likwidowa膰! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Pyskataa Napisano Kwiecie艅 1, 2015 W pi膮tek jade na wizyt臋 wi臋c dowiem si臋 od dr dlaczego po operacji mam lekk膮 asymetri臋 ;/ widz臋, 偶e Okraglinek te偶 mia艂a dwa r贸偶ne implanty. I powiedz teraz masz obydwa r贸wne?? Orchidea co do stanika to kup sportowy w Triumphie kosztuje ponad st贸w臋, ale jest idealny, rozmiar to musi Ci powiedzie膰 lekarz jaki bedziesz mia艂a po zabiegu. To szczuplutka i wysoka jeste艣 :P my艣l臋, 偶e rozmiar ok, niepotrzeba wi臋kszego. Najpierw na 6 dni cb臋dziesz obandazowana wi臋c prysznic od pasa w d贸艂, a potem to normalnie i ju偶 sama sobie zakleja艂a plastrami pod ten stanik sportowy. wszystko Ci powiedz膮 heh. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Domka80 Napisano Kwiecie艅 2, 2015 Czesc laski! Jestem w 2 dobie po operacji biustu implantami Menthor 320cc. Wczoraj wyszlam z kliniki. Piersi opuchniete, nabrzmia艂e. Bol spory ale do zniesienia. Mam nadzieje ze szybko sie wygoje. Pozdrowienia Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Domka80 Napisano Kwiecie艅 2, 2015 Jeszcze jedno pytanko do tych co ju偶 wygojone.... Jedna pier艣 jest bardziej spuchni臋ta, czy to normalne ? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰SOFIA Napisano Kwiecie艅 2, 2015 Domka 80 Ja te偶 mia艂am lew膮 bardziej spuchniet膮 ale ju偶 jest ok Warto by艂o dziewczyny pocierpie膰 bo dzi艣 us艂ysza艂am 偶e mam pi臋kny biust a jak powiedzia艂am 偶e lekko podrasowany to us艂ysza艂am, 偶e jaki by nie by艂 jest pi臋kny :-) pozdrawiam cycolinki i 9 kwietnia ostatnia kontrol Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Domka80 Napisano Kwiecie艅 2, 2015 Sofia a po jakim czasie sie wyr贸wna艂y? Kiedy mia艂a艣 operacj臋?Ja mia艂am lekka asymetri臋 ale mimo to zdecydowa艂am si臋 na takie same implanty, wiec i tak minimalnie bed膮 sie r贸偶nic. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰SOFIA Napisano Kwiecie艅 2, 2015 Domka 80 Operacj臋 mia艂am 14 stycznia My艣l臋 , 偶e tak od 3 tygodni nie widz臋 r贸偶nicy i ta lewa pier艣 wydobrzala bo by艂a bardziej spuchni臋ta a te偶 mia艂am niewielk膮 asymetri臋. I mam takie same 345cc Ci臋偶ko jest wyr贸wna膰 przy niewielkiej asymetrii bior膮c dwa r贸偶ne implanty bo zawsze minimalna r贸偶nica b臋dzie Ale s膮 ju偶 mi臋kkie i takie bardzo naturalne. Ja jestem bardzo zadowolona bo bez 偶adnych powik艂a艅 i blizny ju偶 s膮 ma艂o widoczne.Troszk臋 przegi臋艂am w 3 dobie z prac膮 i pocierpia艂am ale to na w艂asne 偶yczenie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Domka80 Napisano Kwiecie艅 3, 2015 Ja dzis jestem za艂amana, boli jak cholera ... Jestem wylaczona z 偶ycia, normalnie na dzis dzie艅 偶a艂uje ze to zrobilam, a mam za sob膮 2 porody naturalne ... :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 3, 2015 Ja by艂am na pierwszej pooperacyjnej operacji. Wszystko super Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰Sara Napisano Kwiecie艅 4, 2015 Dziewczyny czym smarowa膰 piersi 偶eby nie mie膰 rozst臋p贸w? Chcia艂abym kupi膰 co艣 takiego super, nie jaki艣 zwyk艂y balsam na rozst臋py dla mam w hipermarkecie. Chce si臋 ju偶 zacz膮膰 smarowa膰 bo si臋 bardzo tego obawiam (operacja za nieca艂y miesiac). Pozdrawiam! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 4, 2015 wol臋 si臋 wybra膰 na saun臋 poogl膮da膰 nagich facet贸w. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 4, 2015 Nie mam poj臋cia dlaczego wiele kobiet (???kobiet???) uwa偶a nas za t臋pe pustaki, kt贸re nie widz膮 nic poza swoimi cyckami. Mam 35 lat, ma艂e obwis艂e A, a przed ci膮偶膮 C. Jestem 艂adn膮, szczup艂膮, zadban膮 kobiet膮 i nie uwa偶am 偶e mam co艣 wsp贸lnego z 16letnim dziewcz臋ciem. Moje plany operacji piersi si臋gaj膮 8 lat i chyba czas najwy偶szy. To nie pr贸偶no艣膰 ani konieczno艣膰 wizyty u psychiatry. Pozdrawiam wszystkie laski kt贸re odzyska艂y swoje piersi... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach