Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem o co chodzi

tyło-zgięcie macicy to co jest? HELP

Polecane posty

bylam u ginekologa dzisiaj, bo mam bardzo bolace okresy,wymiotuje czesto i mdleje. Zbadal mnie i powiedzial ze tylozgiecie macicy- ale co to jest? i mi nic nie wyjasnil...czy ktoras z was to ma? a pierwszy raz? chcialabym rozpoczac wspolzycie z chlopakiem i teraz sie boje :( mam 20 lat

Gość jaaaaaaaaa
to jest taka budowa macicy ,nic groznego duzo kobiet tak ma :)

moze wiecej informacji mi podasz? bo sie troszke tym zdenerwowalam, nie wiem o co chodzi:( a jak z seksem?to przeszkadza?

Gość jaaaaaaaaa
nie wiem jak Ci to wyjasnic :O ja mam tez tylo-zgiecie macicy i w niczym mi to nie przeszkadza i musze Ci powiedziec ,ze mam nawet juz porod za soba :) Podobno wlasnie miesiaczki moga byc przez to bolesniejsze no i porod tez byl przez to bardziej bolesny ,taka nasza "uroda" :)

dziejue jaaa za odp :D

no wejdź na google i wpisz temat... jest to - jak sama nazwa mówi zgięcie macicy do tyłu, w przeciwną stronę do prawidłowej pozycji. Możesz czuć dyskomfort przy pewnych pozycjach przy współżyciu, trudniej się zachodzi w ciążę, i donosi... nie jest to jednak straszne, nie martw się.

Gość jaaaaaaaaa
maja no nie wiem czy trudniej sie w ciaze zachodzi :D ale fakt 9 miesieccy lezalam w szpitalu na podtrzymaniu :(

Gość dziewczyno w
wstukaj hasło tyłozgięcie macicy na google a znajdzie ci od groma fachowych wyjaśnień- a prosto to ujmując macica jest pod innym kątem w stosunku do pochwy niż w przodozgięciu. wiele kobiet tak ma- taka ich uroda i budowa

Gość a czy to mozna stwierdzic
podczas zwyklego badania?

Gość jaaaaaaaaa
no mozna skoro bylas u lekarza zbadal Cie i tak Ci powiedzial

Gość ***nika***
Ja też mam tyło-zgięcie macicy i chciałabym się dowiedzieć czy to jest rodzinne? Ponieważ moja siostra też to ma!!! Skąd to się wzięło? Czy to jest choroba? proszę o odpowiedz.

Gość przeczytaj poprzednie wypowied
to nie choroba, a specyficzna budowa macicy, sama to mam i tylko okresy mnie bola bardziej

ja tez mam tyło zgięcie macicy ,to prawda że trudno donosic ciąze ja tez leżałam praktycznie całą ciąze w szpitalu na podtrzymaniu,poniewaz przez to tyło zgiecie,łożysko miałam narażone że nie donosze ciązy.Co do okresu także miałam i mam bolesne miesiączki nawet po porodzie a mowili mi ze po porodzie juz nie będą takie bolące.Jedynie co mi sie wydaje ze przez to jeszcze nigdy nie miałam orgazmu pochwowego,ja nawet nie wiem gdzie mam ten punkt G,a kocham sie juz od 10lat i nic tylko łechtaczka.I teraz nie wiem czy to czasem nie z tego powodu.