Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yottka

Chciałabym otworzyć KOMIS DZIECIĘCY - czy to się opłaca?

Polecane posty

Gość dzieciaczki
po pierwsze kredytu przynajmniej ja nie biorę, i w długach tonąc nie będę:) po drugie tak samo jest ze sklepami spożywczymi-jedne padają, a drugie dobrze funkcjonuję -sklepy motoryzacyjne-u mnie w mieście 2 padły, a 3 super funkcjonują -ciucholandy-jedne padają-inne są cały czas Mogłabym dużo wymieniać biznesów, które trwają i padają.Wiec dajcie sobie spokój z ciągłym odradzaniem, i głupim gadaniem o długach, kredytach itp.Jedni odradzają , 2 zachęcają,ale bez przesady.Wy tu próbujecie narzuć nam swoje myślenie.

Gość megmeg
Nie narzucam zdania tylko wyrażam swoje zdanie a to duża różnica. Ale cóż są osoby które nie potrafią odróżnić jednego od drugiego...

Gość lalamido888888888888
ło matko ile ja się parę miesiecy temu nalatałam za komisami!!!!!!i dupka w wielkim mieście znalazłam 2. allegro allegrem ale coraz częściej ludzie buble wystawiają na zdjęciach nie widać dokładnie, poza tym co mi z tego że kupię np przewijak za 20 zł jak drugie tyle zapłacę za przesyłkę i w efekcie wyjdzie tyle co za nowy

Gość Menel z ławeczki
Hehehehe, masz rację :) . Prawda jest taka, że żaden filozof ani magister ekonomii tego fenomenu nie wyjaśni . Otóż widziałem ja wielu cwanych, wykształconych,bogatych, otwierających różne, różniste biznesy w super miejscach, które nazwać by można pewniakami i ?.........klops, plajta, doopa zimna :D Znam teżja przypadki ludzi, którzy na pierwszy rzut oka nie nadają się do niczego, zakładają jakiś biznesik wydawało by się byle gdzie, gdzie wszyscy pukali się w czoło i po cichu śmieli, gdzie wydawało by się, że z tego to na pewno nic nie będzie, i co ?........ A no działają :), funkcjonują, otwierają kolejne punkty, rozwijają się i....bogacą !. Tak to już jest !!! Tak więc kto nie spróbował ? niech siedzi cicho ! , ten co splajtował ? też powodu do chwalenie się nie ma :)

Gość ula 77777777
Taki Menel, a jak mądrze radzi...

Gość uuuuuchooo
Menel a coz to za bzinesy oni otworzyli co to taka kase teraz trzepią?

Gość Menel z ławeczki
Kolego :), ja jestem stary menel a nie biuro doradztwa zawodowego :) Ja mówię bardzo ogólnikowo a nie personalnie czy branżowo . Niemniej sytuację o których piszę znam i widziałem na własne oczy . Myślę też, że gdybym opowiedział o co niektórych sukcesywnych przykładach, raczej nikt by w to nie uwierzył . A one są faktem :). Tak więc każdy ma swoje oczy, rozum i intuicję i nie warto sugerować się tym co ktoś gdzieś tam wypisuje :)

Gość Agnes_84
Jak najbardziej się z Tobą zgadzam U mnie np. jest zapotrzebowanie na taki sklepik więc dlatego go otwieram :)

Gość dzieciaczki
Ależ oczywiście, fajnie,ze kilka osób zgadza sie z moim zdaniem, a nie tylko krytykuje i odradza.Agnes a jak tam przygotowania przed otwarciem? Pażdziernik już tusz tusz:) Ja zaczynam po nowym roku, a już się nie mogę doczekać pierwszego klienta:)Pochwalę się wam, ze już mam cały zestaw mebli do sklepu-taki typowy dziecinny, oświetlenia wieszaczki, półeczki itd:)i najważniejsze mam mnóstwo towaru, i nie mam juz gdzie tego trzymać:)

Hej dziewczyny :) Ja też chciałabym ruszyć od października ale jak na razie to nie mogę znaleźć odpowiedniego lokalu za odpowiednią cenę :( Towaru też trochę mam, resztę można dokupić, no i cały czas szukam lokalu. Mnie też denerwuje takie gadanie i z góry podkreślanie że to niewypał...

Gość dzieciaczki
zuzka001 , a jakiej wielkosci szukasz lokalu-i w jakiej u was są cenie? U mnie był fajny lokal za nie duża kasę, ale musiałam z niego zrezygnować-bo nie było mnie w kraju.

mogę sobie pozwolić na wynajem 800-900 plus koszty ogrzewania, wody i prądu. Niestety nie będzie to w centrum :(

Gość dzieciaczki
ja tez nie będę otwierała w centrum, nie przejmuj się,to,że to nie centrum, nie znaczy,że musi być gorzej:)

Gość Agnes_84
dzieciaczki a jakie masz meble ??? No właśnie ja się za tym rozglądam znalazłam na allegro wieszaczki kolorowe dal dzieci i w miarę cenowo

Gość dzieciaczki
meble mam koloru niebiesko-beżewo, kurcze nie ma tu ich zdjęć , spróbuje poszukać podobnych i wkleje linka. Są typowo dzieciece, i kupilam je naprawdę w atrakcyjnej cenie wraz z manekinami dzieciecymi i całym oświetleniem.Ostatnio tez kupiłam wieszaczki dziecięce obrotowe kolorowe za 340sztuk zapłaciłam 50zł:) Ja chcę ,aby mój komis wyglądał jak butik: elegancki,ładny, pachnący, kolorowy i najważniejszy przytulny dla dzieci, tak zeby jak klient wszedł, to zeby i wrócił,i dla dzieci jakis kącik:) Agnes a na dzień otwarcie szykujesz jakąś atrakcje?

Gość Agnes_84
ja też myślałam o kąciku dla dzieci z kolorowankami a na otwarcie myślałam raczej o jakichś cukierkach

Znam sporo takich komisów i się nieźle mają. Kwestia tylko ile musisz za czynsz dać i ile dla ciebie zostaje.

Gość Agnes_84
ja mam lokal swój :)

Agnes a jaki duży będzie Twój sklepik? Mieszkasz może w domku jednorodzinnym , czy lokal własny masz gdzieś na mieście? A I jak tam z dotacją? dostaniesz?

Gość fenia
Witam serdecznie czy mogę i ja prosić o te dokumenty do poczytania odnośnie komisu! zbieram wszelkie informacje!

Agnes, Dzieciaczki co tam u Was?? Ja ciągle szukam jakiegoś fajnego lokalu :( za odpowiednią kasę (niektórzy to chyba powariowali z tymi cenami) bUUUUUUUUU

Gość Agnes_84
witam mieszkam w domku a lokal to ok 20 kilku m2 co do dotacji najprawdopodobniej dostanę 18 tys. więc było by super wnioski wydają 3 października kaska jest tylko dla 3 kobiet i 3 mężczyzn wiec może się załapię tylko jakie wymogi albo mieć mniej niż 25lat bądz 1 bezrobotna- zarejestrowana w UP bądz mieć meldunek na wsi nawet tymczasowy na okres umowy czyli ok 14miesięcy z tym to nie mam problemu bo mogę sie u ojca zameldować więc sie łapię dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki

Jasne że trzymam :) Agnes a powiedz przyszedł już ten towar od tej babki z angli?? Jakie wrażenia?

Gość Agnes_84
no niestety jeszcze nie przypuszczam że w przyszłym tygodniu schodzi sie trochę z przelewem no i wysyłka trwa 5 dni roboczych ale np. na allegro kupiłam dwa wózki miały byc w idealnym stanie a jeden jest niekompletny nie ma górnych pasów jest w strasznych palmach i z kupą ptasią i dziurą w koszu na zakupy i właśnie bede pisała do allegro do sporów bo z facetem sie nie dogadam chciałam by mi zwrócił za pranie ok 50 zł ale on jak napisał nie bedzie dokładał do interesu wiec zgłaszam sprawę na allegro i wystawiam negatyw ale są oszuści na tym portalu i coraz częściej sie tak zdarza ajjjjjjjj

Gość dzieciaczki
hej dziewczyny, u mnie jak na razie nic ciekawego, w Niedzielę zrobiłam następne zakupy do sklepu, troche zabawek , no i ciuchów.Już chciałabym wracać do kraju i otwierać ten komis:) Ja tez wystawiam dużo rzeczy na allegro, zazwyczaj zabawki w zestawach, bo mam ich bardzo dużo,ale nie oszukuje, zawsze wysyłam zabawki czyste, zadbane i oczywiście działające.Ale wiem, coraz więcej jest oszustów, chcą się nie wiadomo ile dorobić i wystawiają rzeczy które nie dają się już do użytku. Agnes trzymam kciuki,żebyś dostała dofinansowanie z UP.

Gość Agnes_84
Wiesz szkoda że wracasz do Polski bo ja bardzo chętnie nawiązała bym z Tobą współpracę na dostarczanie towaru z Anglii

dzieciaczki!!! a może mogłabyś narazie z nami nawiązać współpracę albo podesłać kogoś od kogo ty bierzesz towar?? lepiej przecież współpracować z kimś sprawdzonym... Co ty na to?

Gość dzieciaczki
jesteśmy, jesteśmy:)napisze wieczorkiem:)