Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sisi1111

MATKI POLKI W WIELKIEJ BRYTANII

Polecane posty

Gość Zuzanna 30
.... dostalam antybiotyk na zeba. Wieczorem maz wykupi - nie moge doczytac sie nazwy tak nabazgrane. MamaE - i co powiedzial lekarz? Nic mi nie wiadomo o swiecie w nastepnym tygodniu ale na koniec maja rzeczywiscie z tego co wiem jest dlugi wolny weekend wliczajac wolny poniedzialek. Zapomnialam jak oni nazywaja ten przemarsz w niedziele.

Gość Zuzanna 30
aler sie ozminelysmy Mama E :-)

Zuzanna, a co z twoim zebem? co mu jest? Pani doktor zadnych guzow w piersiach nie znalazla ale dala masc przeciwbolowa, ponoc jakas nowosc. Czyli ciezar z serca spadl. Powtarzam prosbe o zdjecia!!!!

Co roku w Maju, pierwszy i ostatni poniedzialek miesiaca sa tzw. bank holidays i wolne od pracy. Jeszcze jeden bank holiday jest, tez co roku, w ostatni poniedzialek sierpnia

Gość tez chce w Anglii mieszkac
Mama E - bardzo, bardzo Ci dziękuję :)

Gość Zuzanna 30
Mama E - mi nie musisz powtarzac o zdjeciach, ja nie Siobhan :-) Masz to jak w banku! Zab pobolewal mnie przy nacisku od jakiegos tygodnia. Wypelniony jakis rok temu ale nie widze zeby plomba przepuszczala. Mam jakas sklonnosc do stanow zapalnych jesli chodzi o zeby. Dobrze ze z piersia w porzadku. Kilka tygodni temu tez sie wystraszylam bo bolala mnie pod pacha przy nacisku a potem okazalo sie, ze przy goleniu podraznilam skore i zrobil sie taki podskorny pryszcz. Wiesz, skoro czujesz sie ostatnio taka nerwowa moze zwyczajnie zazywaj magnez z wit b6. Jesli pijesz sporo kawy na pewno go potrzebujesz. Mi pomaga trzymac nerwy na wodzy. Ja tak jak Siobhan - z tych humorzastych :-)

no to jestem w pieknym gronie bo ja ogromnie humorzasta jestem ;) Dzisiaj rano same pioruny lataly w kuchni, biedna Mysz :(

Gość kohannah
czesc mamuski mam pytanko wie ktoras z was cos co dotacjach na ogrzewanie w uk? widzialam plakaty namiescie ( w Londynie ) ze rzad moze doplacic ci do 75% rachunkow za gaz i ogrzewanie jak jestes w ciazy albo masz male dziecko ... korzysta ktos z tych dotacji ? nie moge wejsc na ta stronke bo zawieruszyla gdizes adres a jak na zlosc na miescie juz niewidzialam plakatow od jakiegos czasu zeby doczytac a chetnie bym sie zorientowala i skorzystala jak sie nalezy ...

Gość kofanaanana
dotacje do czego?pojechałas tam zebrac>? nie wstyd ci?

Gość ci polacy.......
aby wiecej......

ja nic nie wiem o takich dotacjach, ale to rzeczywiscie ciekawe. Julcia nadl nie chce jesc :( bylam u lekarza i powiedzial ze to pewnie przez bolace gardlo, albo zeby. Rady zadnej nie dal bo dziecko wyglada na szczesliwe wiec wszystko z nim w porzadku. A poszlam do pielegniarki tylko zeby rozwiac obawy, a ta mnie do lekarza wyslala. Noi wyszlam n apanikare. Bylam z bratem, ale byl zaskoczony uprzejmoscia personelu w przychodni. Nie mogl uwierzyc tez, ze anglicy ustawiaja sie w kolejke do autobusu :) Znow nam dach przecieka - ta angielska solidnosc. Z sufitu kapie nam przy kazdym deszczu- dzisiaj jakies 2 litry. Juz nawet do agencji nie dzwonimy, bo mamy nadzieje ze przez te pare tygodni, ktore tu bedziemy mieszkac bedzie slonecznna pogoda :) koncze bo dobija mnie plum plum plum - miska stoi obok mnie.

Gość NIE KARMIĆ TROLLA
roll rozpoczyna dyskusję przede wszystkim po to, aby wywołać zamieszanie, wyładować w niej swoje negatywne emocje, oraz aby poczuć się ważnym i zauważonym

Gość szn

mala w nocy nie spi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Zuzanna - dostalam maila, i zdjecia, nawet dwa razy, dzieki!!!!!! Nie karmic trolla - swieta racja, zagolodzic bydlaka :) ide spac dobranoc

witam Mam nadzieje że starczy Ci cierpliwosci dla malej, czasami jak pamietam az krzyczalam bo mala budzila sie rozbudzona i chetna do zabawy a ja dętka... Dzis o piatej rano nad naszym domem latal smiglowiec i nie trudno sie domyslic ze nas czyli mnie i martyne obudzil brrr jaka bylam zla , mala teraz zasnela .... co do tych dotacji hmm niewiem ale cos slyszalam ale juz nie kojarze czy to w job center czy w town hallu trzeba sie dowiadywac .... tez czekam na wasze zdjecia jesli mozna podam swoj e-mail choc chyba jest na dole joannawiktoria@o2.pl mala przezyla bez placzu ten pobyt w przedszkolu, choc wieczorem musiala to odreagowac gryzieniem i krzykiem ... zycze milego dnia i zmykam sie ogarnac

hej dziewczyny Mama E cale szczescie ze piersi w porzadku:) Ale dobrze ze poszlas skontrolowac lepiej dmuchac na zimne. Jak tam postep z domkiem? (mnie wcale nie nudzi ten temat:))) hehe moze powinnysmi zmienic topic na humorzaste mamusi z Uk :)))? szanta wspolczuje - miejmy nadzieje ze sie spanie malutkiej unormuje- tez tak mialam i do dzisiaj pamietam mimo ze sporo lat minelo - chodzilam jak zakrecona, zwlaszcza ze prace wtedy pisalam brrr.. malgorzatka- no niestety tak to tutaj bywa z tymi domami na wynajem ze niektorzy wlasciciele wcale nie dbaja i domy sa okropnie brudne i zaniedbane wrecz zdewastowane - wiele takich widzialam jak ogladalismy domki do kupienia brrr..ale na szczescie juz niedlugo bedziesz na swoim i nie bedzie tych problemow - oby nie padalo:)))) i koniecznie zrobcie pelny survey - warto doplacic troche zeby potem nie miec niespodzianek w postaci dachu do naprawienia bo to spory koszt potem dziewczyny wyslalam wam fotki - lepiej pozno niz wcale - Zuzanna czyz nie?:)))))))))))) dajcie znac czy doszly i tez z checia poogladam wasze buzki i waszych pociech bo widzialam tylko Alexa, Szante i Mieszka - przy okazji wozka no i oczywiscie Mame E i myszke:)))) Zuzanna , Asiulek i Malgorzatka prosze o fotki:))) co do spotkania hmmm czyli 9go odpada bo Mama E nie moze..ja nie moge 23go. jak na razie moge 30go a co do 16 to nie jestem pewna- niby nie mam nic w kalendarzu ale cos mi sie kolacze w glowie. jak sobie przypomne to napisze

dzien doberek 🌻 wczoraj wieczorkiem mielismy \'czas tylko dla siebie\' z Lukaszem ;) to nie zagladalam na neta, ale dam wam znac dzis wieczorem czy dostalam fotki czy nie (nie mam dojscia do yahoo z pracy :( ) Przeslewam tez te najnowsze Myszki ;) Siobhan, sprawy z domkiem - mortgage potwierdzony i w przyszlym tygodniu bank robi ich valuation a my pelny survey, no i potem to juz bedzie zalezalo od prawnikow :) no wlasnie, dobry pomysl z ta tabelka :) sztefka.......zawsze-zależnie od samopoczucia.......cały Londyn mama E.......weekendy.....................................caly Londyn

KTO ?.........................KIEDY ?...................... EWENT.GDZIE? sztefka.......zawsze-zależnie od samopoczucia.......cały Londyn mama E.......weekendy.....................................caly Londyn

Gość agaga
oj dawno mnie tu nie bylo i pewnie nikt nie pamieta :-( ale mialam tyle zakretow ze nawet szkoda gadac,dziewczyny jak z paszportami dla waszych babelkow,macie juz?my jestesmy umowieni do konsulatu dopiero na wrzesien-masakra,a chcielismy w sierpniu do Polski jechac.to chyba jakis obled zeby pol roku czekac na spotkanie w konsulacie a potem nie wiadomo ile na paszport,a jak Wy to zalatwialyscie?-jesli moge wiedziec

KTO ?.........................KIEDY ?...................... EWENT.GDZIE? sztefka.......zawsze-zależnie od samopoczucia.......cały Londyn mama E.......weekendy.....................................caly Londyn siobhan.....weekendy ale nie wszystkie..............caly Londyn + Kent

w sumie to chyba daty byloby lepiej w tabelce? czerwcowe moze na razie co? mama E - no to trzymam kciuki zeby prawnik sie sprawdzil nasz \'nie zauwazyl\' ze garaz jest leasehold w dom freehold i sie troche przeciagnelo mimo ze no chain bylo i bylismy cash payers (no prawie hehe) agaga- no wyglada na to ze masakra z tymi paszportami - ja sie ciesze ze moje dziecko bedzie mialo brytyjski to szybko pojdzie i przez poczte i bez stawiania sie /zgody obu rodzicow itp zbednej biurokracji:))) a paszport polski na spokojnie wyrobie pozniej:) nie da sie jakos tego przyspieszyc, dzwoniac do konsulatu i mowiac ze chcecie/musicie wyjechac w sierpniu? Sztefka nie zapomnialam o tobie ale nie wyslalam zdjec bo nie mam emaila ,zaraz sprawdze czy masz po nickiem:) jak tam przygotowania do slubu:)?

Gość kohannah
witam serdecznie mamuski i ciezarowki z UK pogoda do kitu , nie wiadomo czy sie rozpada czy nie a do tego zimno boje sie wyjsc z Tygrysiatkiem na spacer nawet krotki bo i tak juz mu cos harczy w pluckach a nie moge przegiac bo ma dopieo 21 dni alez to zlecialo widze ze probujecie sie zgadac co do spotkania hmm bylo by milo poznac inne mamuski z Londynu jakos tak samotnie sie czuje heh mam tylko niedzieciate i niezaciazone znajome i czasem jest trudno nie wiem tylko czy jeste tez zaproszona tak rzadko zagladam na to forum narazie zmykam bo Maly cos kreci sie w kolysce i pozdrawiam

Gość agaga
sibhan-nie dzwonilam,czytalam tylko na stronie konsulatu i wlosy deba staja,istnieje co prawda mozliwosc przyspieszenia wystawienia tymczasowego paszportu na powrot do Polski w waznych okolicznosciach,ale ten paszport jest wazny tylko kilka dni i co dalej?znowu w Polsce musialabym spedzic ze 2 miesiace,zeby zalatwic mu paszport,oj zla jestem jak chol...co za ustroj!

Gość Zuzanna 30
data 06 imie propozycja miejsca 2-3 9-10 16-17 23-24

Gość Zuzanna 30
wpisujcie sie w taki sposob bo inaczej nie dojdziecie do ladu. Kazda wpisuje date weekendu kiedy jest wolna. Jesli ktos jest wolny wszystkie weekendy - wpisuje sie wszedzie. Nie wiem co wam odpowiada - wpisalam soboty i niedziele ale moze wolicie piatki -soboty?

Gość Zuzanna 30
data 06 imie propozycja miejsca 2-3 Mama E Siobhan 9-10 Siobhan 16-17 MamaE 23-24 Mama E

Gość Zuzanna 30
data 06.................. imie.......................... propozycja miejsca 2-3....................... Mama E ...........................Siobhan 9-10 ....................Siobhan 16-17 ...................MamaE 23-24................... Mama E