Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sarah x

do rekordzistek- ile przytyłyście w ciąży a potem ile schudłyście?

Polecane posty

Gość Pysia Domisia
przed ciążą - 60 kg w ciąży, przed porodem - 92 kg po ciąży - 62 kg teraz - 62,5 kg i druga ciąża :-), ale napewno tyle nie przytyje co poprzednio :D

Ja będąc z Kubą w ciąży przytyłam 18 kg!!! Mały ważył 3600. Przez okres 9 miesięcy (kiedy ponownie zaszłam w ciążę) wróciłam do swojej \"wyjściowej\" wagi. A w pierwszych miesiącach drugiej ciąży zaczęłam chudnąć!!! Dziecko zaś rośnie normalnie i rozwija się prawidłowo... Ja jem duuużo:) Ale ponoć nigdzie nie jest powiedziane, że musimy przybierać na wadze w czasie ciąży... To słowa Pani doktor...

Gość mmama
w ciązy przytyłam 30 kg!, zrzuciłam je plus jeszcze trochę (same sie zrzuciły) w 6 m-cy i wyglądałam jak trup..brr

no ja tak dużo nie przytyłam-15 kg , w dwa tyg. zrzuciłam 12 ,za niedługo już doszło kolejne 8 kg, a teraz ważę 8 kg mniej niż przed ciążą...karmię piersią i miłam cesarkę...

Kurcze...ja przytylam 38 kg.Przed ciążą wazylam równo 70 a przed porodem 108.Ech,wygladalam jak słonica:( Zrzucilam wszystko w przeciągu 9 miesiecy,teraz waze 69 kg ale planuje dalsze odchudzanie.

Gość LosnaLoreta
podnosze:)

Gość migotka234
ja do 30 tc miałam tylko 4kg na plusie.. dzis jest to 38tc i mam 15kg.. ostatni trymest to czas gdzie tyje sie najwiecej

Gość MagdaKrakow31
podnosze:)

Gość LolaOla
Dziewczyny nie przejmujcie się, na początku ciąży niewiele przybiera się na wadze. Ja nawet straciłam. Ale co było potem, to szkoda gadać,heh. Przed ciążą ważyłam 56, przed porodem 93!!!! Masakra. Ale to dlatego, że byłam w ciąży bliźniaczej, od 6-go miesiąca musiałam leżeć w łóżeczku,a rodzinka nie zdając sobie sprawy z tego co mi robi;) obsypywała mnie wszelkiego rodzaju słodkościami. Skutkiem tego było właśnie owo 37 kg na plusie. Po porodzie zostało mi 15. Muszę się pochwalić, że moi cudowni chłopcy bardzo dużo ważyli: 2900 i 3350. Wyobrażacie sobie? W sumie 6250!!:) Teraz chłopaki mają 7 miesięcy a biednej mamusi zostało jeszcze 8 kg:( łeeee. Karmiłam piersią ok 1,5 miesiąca (więcej nie byłam w stanie). Może to dlatego? Bo na brak ruchu przy tej wspaniałej dwójce, to raczej nie mogę narzekać. Pozdrawiam gorąco wszystkie obecne i przyszłe mamusie.

W ciązy przytyłam 25 kg, najwięcej bo 15 w ostatnim trymestrze, a sama nie wiem dlaczego. Jestem 2, 5 roku po porodize i mam 10 kg więcej niż przed ciążą, mimo usilnych starań nie potrafie ich zrzucić.

Gość Sandra 25
Jestem w 27 tc. Przed ciążą ważyłam 64,5 kg a teraz 76,2 kg czyli prawie 12 kg na plusie :( A jeszcze tyle przedemną...

ja przytyłam 22kg w ciąży, potem w kilka miesięcy po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciąży, czyli ile mi przybyło tyle ubyło

Gość dokładnie tak
a ja w ciąży przytyłam 20kg a po wyjściu ze szpitala (po 11 dniach) było tyle ile przed ciążą. :)

Gość tu kwaśniewska
ja przytyłam 32 kg,do wagi sprzed ciązy dzis dodatkowo mam 10 kg ,nie mogę ich zgubić ,doszły choroby,nerwica,generalnie jest do kitu,żle się czuję z ta wagą,waze 64 kg

Gość tu kwaśniewska
zapomniałam napisać ,syn ma 7 lat

Gość anik1221
witam jestem w 34 tygodniu i juz mam na plusie 33kg.duzo co nie??moge sie zaliczyc do rekordzistek bo jeszcze przede mna 6 tygodni ciekawe do ilu dobije?jak patrze na siebie az wyc mi sie chce i prawie caly czas to robie.przed ciaza wazylam 55kg bylam szczuplutka niektorzy mowia ze az za chuda ale bylo super.teraz w ciazy mam strasznie szerokie ramiona gruba buzie podwojny pobrodek pupa i nogi sa ogromne wstydze sie komukolwiek pokazywac.kazdy mowi"ale przytylas"a mi az wyc sie chce.boje sie ze tego nie zrzuce po porodzie.te cholerne ramiona taka big baba a mam 165cm wzrostu.pomozcie dziewczyny!!!

ja nie zaliczam sie do rekordzistek. przed ciaza 54, przed porodem 70 (prawie). po porodzie nie wiem ale nie miescilam sie w swoje spodnie. po 3 tygodniach dopinalam sie w swoje przedciazowe. po niecalych dwoch miesiacach (nie wiem dokladnie bo nie wazylam sie wtedy za bardzo wiec moze wczesniej) 52 i moje spodnie zrobily sie za duze. waga teraz ok 52-53 ale spodnie nadal o rozmiar mniejsze niz przed ciaza. rodzilam ze znieczuleniem, piersia karmilam niecale pol roku za to moja mama przytyla w ciazy 4 kg, ja sie urodzilam 3300 iles tam i do domu wyszla w swojej przedciazowej spodnicy

Gość aniaa876
Ja w ciazy przytylam 18 kg przed ciaza wazylam 45-46 kg a teraz 10 miesiecy po porodzie 47. Wiem ze moja waga jest na granicy niedowagi ale chce schudnac jeszcze te 1-2 kg.

to chyba tylko ja zrzucic nie umiem przed ciaza 73 przytylam do 88. 15 kg 2 tyg po porodzie mialam 77. a w ciagu 2 miesiecy udalo mi sie do 75 i koniec.stoi..!!!! wrrr a chce do 65. czy mi sie kiedys uda:(

Gość nie wiem mi się
nie udało :( przytyłam 14 kg a 3 lata po porodzie zostało mi jeszcze 6 do zgubienia :( karmiłam piersią pół roku i nie chudłam w tym czasie. różnie bywa. Ale teraz córcia poszła do przedszkola a ja zapiszę sie na jakąś siłownię albo fitness :)

Gość knjyogo
jesem w 25 tyg i przytyłam 11 kilo

Gość jak czytam te wypowiedzi to ni
e rozumiem jak mozna zrzucic w miesiac 20 kg........sciema

2x po 30 kg+ i 2 razy po 30 kg - w trzy miesiace, tak mam,ze zatrzymuje mi sie woda w ciąży (nie patologicznie) i w ciazy jestem jeden wielki balon,normalnie waz 60 kg przy 170 cm wzrostu.pozdrawiam.

Gość buuuuff puuuf
w ciazy przytyłam 19 kg. Do wagi wrociłam po 3 miesiacach po porodzie. Po wyjsciu ze szpitala(czyli od razu po urodzeniu dziecka) ubyło mi juz 11 kg wiec w sumie w te 3 miesiace zrzuciłam 8. Nic nie robiłam, ale karmi,łam piersią. Teraz syn ma 5 miesiecy a ja waze 2 kg mniej niz przed ciaza.

Gość ;;;;;;(((((((((((((((
Up UP Up!!! W pierwszej ciąży przytyłam 25 kg i bardzo szybko je zrzuciłam. Po ciaży ważyłam 54kg :) przy 165cm wzrostu. Potem zaczęłam brac pigólki anty. W ciągu 2 lat brania przytyłam 20kg. Dopiero po tym się dowiedziałam ze nie mogę brac tab. anty, bo jestem w grupie ryzyka zakrzepicy :( Już wtedy nie mogłam schudnąc i cały czas ważyłam 74-75 kg :(. Jak zaszłam w drugą ciazę to ważyłam 74 kg, w dniu porodu ważyłam 94 kg czyli przytyłam 20 kg. Teraz mały ma prawie 11 miesięcy, a ja od tej pory nie schudłam nic pomimo tego że karmiłam piersią do 8 mieś. i mały mial kolki i bardzo się pilnowałam z jedzeniem :( Dziś waga pokazuje 86 kg :( :( do dnia dzisiejszego nie schudłam nic od porodu, pomimo tego że karmiłam piersią i jestem jeszcze mamą nadwyraz ruchliwego 4 latka. Próbowałam cwiczen diet ( nawet Ducana) i nic chudłam 2 kg a za tydzień ważyłam znów te 86 kg :O Jem 5 małych niskokalorycznych posiłków dziennie i nie mogę nic zrzucic. Wstyd sie przyznac ale z mojej garderoby sprzed ciazy nie pasuje na mnie nic, leżą sobie ciuchy w szafie i czekają chyba na cud :( Do tej pory noszę spodnie ciążowe, to jest dla mnie koszmar nie czuję sie kobietą , ani już nawet człowiekiem, tak bardzo nienawidzę siebie :(

Gość sdfdsfggfhhgkll;
:((((((((((( strasznie przykro czytac co napisalas... to ze przytylas przez tabletki po odstawieniu powinno powoli spdac? nie martw sie badz dobrej mysl ja kiedys tez przytylam po tabletkach czulam sie strasznie zrzucilam wszystko w rok, trzeba silnej woli, moja dieta wygladala tak - brak ograniczen ilosciowych, jadlam ile chcialam ile bylam glodna ALE tylko ciemny chleb, platki owsiane, musli, jogurty naturalne lub activia, kefiry, maslanki, zdrowe dobre wedliny, sery zolte, biale, twarozki i pasty roznego rodzaju, mase warzyw salatek, potraw obiadowych warzywnych, chude mieso, owoce... generalnie najwazniejsza zasada - jak najmniej przetworzonego jedzenia!!!!!!!!! jedzac zdrowe, naturalne i smaczne jedzenie chudnie sie i nabiera sil... bardzo rzadko choc czasem zeby nie zwariowac jadlam - lody, pizze, fastfoody, czekolade i wszelkiegorodzaju ulepszane, dosladzane, przerabiane zarcie.... sprobuj, to dieta-niedieta a gubi sie kg, plus troche ruchu, najlepiej zapisac sie na aerobik zeby miec nad soba bata ze np w poniedzialek zeby nie wiem co trzeba sie ruszyc :) pozdrawiam i badz dzielna tez ci sie uda! :)

Gość sdfdsfggfhhgkll;
a teraz jestem w ciazy - koniec 16 tygodnia i przytylam tylko 1kg to nie za malo????? :/ niedlugo mam wizyte u gin to sie dowiem... absolutnie sie nie ograniczam, jem wrecz chyba za duzo... wiec powinno byc ok... jak myslicie?

Gość fdfhguyuiuouioio;p
podnosze temat