Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kees

Postaram się Wam pomóc w doborze PERFUM. Zapraszam

Polecane posty

Własnie czytam tu różne opinie dziewczyn na temat perfum..jeju- ależ jest tych zapachów...,a jeszcze więcej jest gustów - ostatnio wąchałam u koleżanki z Givenchy - Extrawagance..po prostu dla mnie boski, jednak, gdy się nim popsikałam poczułam na mojej ręce strasznie nieprzyjemny zapach..a tak mi się on podoba! Chruje na D&G tę panterkę brązową..ale nogdzie jej nie ma..nie wiem, czy juz wycofali ten zapach? Jeśli któraś z Was się orientuje, gdzie go można znależć..to będę bardziooo wdzięczna!Buziaczki dla wszystkich tutaj piszących oraz Wesołego Alleluja-ja znikam na cały tydzień..ale zaraz po powrocie na pewno sie odezwę..Także jeszcze raz Wesołych Świąt i psikajcie się perfumkami, ażeby Waszym panom stanęły włoski na czubku głowy!

Tiger Lily , zmysłowy i ekstrawagancki , hmm niestety niepamiętam za bardzo nut Twoich ukochanych perfum, więc poruszam się troszkę na ślepo, ale spróbuję :) 1)Givenchy Very Irresistible ( anyż, liście wrbany, 4 rodzaje róż, na dnie wanilia i paczula) 2) Issey Miyake Le Feu d Issey Light ( esencja róży, bergamotka, gardenia, mleczna ambra, drzewo gwajakowe) 3) Calvin Klein Obsession Night Women ( bergamotka, gorzka pomarańcza, mandarynka, białe kwiaty, dzięgiel, gardenia, róża, konwalia, jaśmin, wanilia, bób Tonka, ambra, poziewnik polny, drzewo sandałowe i drzewo kaszmirowe.)

Perfumeryjka, ja też tej panterki nigdzie nie mam, chociaż jest boska, chyba wycofali:( W takim razie ja Tobie też życzę świąt spędzonych w spokojnej, miłej i rodzinnej atmosferze, spełnienia najskrytszych m arzeń. Do zobaczenia po świętach:)

a ja chce zapytac o zapachy cos Ty nie zostałaś pominięta, po prostu nie nadąrzam a jeszcze mój sprzęt jest dośc powolny. Natomiast perfum Bi-Es nie znam wcale, nie umiem Ci nic na ten temat powiedzieć. Nie chcę Cię wprowadzać w bląd, bo po prostu nie wiem czy się długo utrzymują, i jak pachną. Moża ktoś inny bedzie umiał Ci pomóc.Dziewczyny, wiecie coś o Bi-es???????

Forumowa... słodkie , ale nie za więc myśle że: 1) MaxMara MaxMara (soki roślinne, imbir, sycylijska cytryna, magnolia, biała lilia i orchidea, na dnie trzcina cukrowa, piżmo i drewno egzotyczne) 2)Gucci \"Envy Me\" ( lychee, granat, ananas, różowe piżmo, biała herbata, na dnie drzewo tekowe, sandał i piżmo) 3)Dior \"Hypnotic Poison\" ( migdał, kminek, jaśmin, sandał, mech, wanilia, piżmo i drzewo cedrwe)

Gość Malgosiaaa
jestem szczera, energiczna blondynka, z duzym poczumiem humoru. Mam bardzo jasna cere i duze niebieskie oczy. Lubie swieze, ogorkowe zapach, nie cierpie kwaitowych nut w pefumach. Poza tym lubie zapachy ktore dlugo sie utrzymuja. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz :)

Gość Fghjkl
Czyżby o mnie zapomniano? :(

Fghjkl Strasznie Cie przepraszam, umknęłaś mi, wybacz 1) Thierry Mugler \"Alien\" ( jaśmin, sambak, kaszmeran, na dnie ambra) 2)Elizabeth Arden Provocative Woman ( pigwa, lotos, imbir, papaja, orchidea, frezja, drzewo sandałowe i czerwona ambra) 3)Donna Karan \"Black Cashmere\" ( masala, biały pieprz, goździk, gałka muszkatałowa, nasiona janowca dają pewną słodycz, na dnie wyciąg ze szlachetnego afrykańskiego drzewa Wengue i nuta drzewa Bois de Miel) 4)Azzaro \"Visit\" ( Pieprz i liście gorzkiej pomarańczy, róża pieprzowa i indyjski jaśmin, na dnie Bursztyn, piżmo i fasola tonka)

Malgosiaaa 1)Giorgio Armani \"Acqua di Gio Femme\" (groszek, jaśmin, frezja, biały hiacynt, winogrona, piżmo, nuta leśna) 2)Jil Sander Sport For Women ( grejpfrut, zielone jabłko, imbir, mandarynka, piwonia, frezja czarna porzeczka, na dnie sandałowiec i cedr) 3)Kenzo L eau par Kenzo Femme ( mandarynka, mięta, lilia wodna, łodygi trzciny, brzoskwinia, jaśmin, pieprz, na dnie niebieski cedr, napar ze strączków wanilii, piżmo)

Ja też poproszę o radę... Hugo Boss -- Deep Red czy Intense?? nie wiem który wybrać bo obydwa mi sie podobają :) a postanowilam w koncu zmienic zapach Aha Szatynka 22 lata, oczy piwne, lubiąca imprezyy:P dodam ze ostatnio uzywałam Light Blue ale jakoś niespecjalnie przypadl mi do gustu...moze nie pasowal? za to jak narazie moim \"ulubionym\" do ktorego czesto wracam jest Miracle... No i co Ty na to?? ;)

To może ja Ci napisze jakie perfumy uwielbiam a Ty mi napisz co lubie tzn czy cieżkie, lekkie, takie tam...:) Zaczne od mojego opisu: Mam 20 lat, jestem blondynką o niebieskich oczach i oliwkowej karnacji Posiadam i uwielbiam... Gucci-rush Donne Karan-DKNY Coco-mademoiselle Davidoff-Echo i ostatnio dostałam od chłopaka Hugo pure purple i jest super

Seniorita-22 Trudny wybór, ja od lat używam Bossa Deep Red, Intense nigdy mnie nie urzekł Może zwróć jeszcze uwagę na: 1) Carolina Herrera 212 Sexy ( drzewo cytrusowe, bergamotka, róża, gardenia, pelargonia, wanilia, drezwo sandałowe, piżmo) 2)Gucci \"Rush 2\" ( narcyz, konwalia, drzewo palmowe, frezja, róża, gardenia, czarna porzeczka, piżmo i mech dębowy) 3)Burrbery \"Brit\" ( włoska limonka, gruszka, migdały, biała piwonia, ambra, bób tonka, drezwo mahoniowe)

witam :)) kess , dzieki :)) zaintrygował mnie ten pierwszy zapach , nie znam go ... zatem z checią przejde się do perfumerii by go poniuchać . Lubię swieze zapaszki . zreszta wszyastko zalezy od pory dnia , stroju i miejsca gdzie sie udaję :)) Lubię zapach piżma .. dlatego kocham sie w Nothing Less i Cool Water . Kolejnym ulubionym zapachem Eclat , ktos pisał ze jest nietrwały .. a jest wręcz przeciwnie , snuje sie za mna przez cały dzxień .Zima uzywam Opium jest ciężkie , ale od lat sie w nim kocham :)) pasuje do czerni jak i do moich rudych wlosów :)) pozdrawiam

Tasia, zdecydowanie preferujesz perfumy delikatne, kwiatowe, we wszystkich zapachach jakie wymieniłaś są akordy kwiatowe np. Gucci Rush (gardenia, frezja, jaśmin, wanilia, paczula, drzewo sandałowe), Pure Purple ( goździk ,bergamotka, mech, marcepan) Donna Karan DKNY (lilia wodna, zonkil, orchidea,). Zwróć jeszczę uwagę na Cacharela, są w podobnym stylu, lekkie, kwiatowe, kobiece i dystyngowane.

Maxmara37. Donna Karan jest naprawdę fajna, idź i zobacz jak bedzie pasować do Twojej skóry. Ja też jestem rudzielcem i strasznie lubię Kenzo Jungle (( kardamon, mandarynka, korzenne goździki, ylang-ylang, mango, kminek, na dnie paczula, lukrecja, piżmo)- tylko jest już zupełnie inny niż DKNY. Powodzenia i udanego prezentu urodzinowego

Gość kosmonautka
Kees, może i mi coś doradzisz? ;) Do tej pory używałam (przepraszam za brak dokładnych nazw): kenzo (liść) Gucci Envy Davidoff good life Issey Miyake (taka srebrna wieza z kulka na końcu) Paco Rabbane pour elle mam tez chanel nr 5, ale nie bardzo mi jednak podchodzi. Mam 32 lata. Ciemne włosy, jasne oczy. Preferuję styl klasyczny, bez ozdóbek, kwiatków, itp. Wyłącznie chłodne kolory, jestem typem zimy. Nie znoszę ciężkich orientalnych zapachów. Ogólnie bardzo podobają mi się męskie zapachy Kenzo (oprócz tego jungle) Lubię, jak zapach dodaje m pewności siebie :) Co mi doradzisz?

Kees--------. dzięki bardzo za rade, ale chyba zdam się też na Twoj gust i wybiorę Deep Red na dobry poczatek :) w końcu zawsze zapach mozna zmienić :P Pozdrawiam

kosmonautka Zimne, klasyczne, ale kobiece...Moje typy to: 1)Dolce & Gabbana Light Blue ( sycylijska cytryna, jabłka, jaśmin, bambus, biała róża, cedr, ambra, piżmo) 2) Jil Sander Pure ( jaśmin, fiołek alpejski, nuty zielonych traw) 3)Sonia Rykiel Rykiel Rose ( owoc granatu, papryczka, goździki, głóg oraz kardamon. Całość podkreślona białym piżmem)

Seniorita-22 Otóż to, zapach zawsze można zmienić. Jak nie jesteś w 100% pewna weź najmniejszą pojemność:) Pozdrawiam

Gość Kosmonautka
Kees, buziaki, dzięki 👄

Kochana Proszę poradź mi w doborze perfum mam 24 lata, ciemne półdługie włosy, zielone oczy, ciemne regularne brwi, lubie sie ubierać oryginalnie, w sensie niepowtarzelnie, ale elegancko i ze smakiem, chyba jestem osoba wyniosłą, ale radosną, wesołą , umiem się śmiać z siebie i zartować, jestem prawniczka.

Gość agawanka
Kees dziękuje!! 🌼 w najblizszym czasie udam sie do perfumerii by sprawdzic te zapachy :-)

Gość valentina22.
Mam 22 lata, brunetka, oczy niebieskie, ciemna oprawa oczu, opalona karnacja, wysoka, ubieram sie raczej elegancko, lubie zapachy oryginalne i niepowtarzalne i koniecznie swieze, jestem osoba, jestem osoba intrygujaca z poczuciem humoru, dziekuje za uwage:D

Kimka 23 vel Mika 24 1)Jesus del Pozo \" Esencia de Duende\" ( mandarynka, kolendra, bergamotka, róża, jaśmin, kwiat lotosu, konwalia, na dnie cedr, mahoń i drzewo sandałowe) 2)Armani \"Code\" ( pomarańcza, imbir, bigarade, na dnie miód i drzewo sandałowe0- wyraźny, wyrafinowany i bardzo zmysłowy. 3)Dior Addict ( kwiat jedwabiu, liść mandarynki, kwiat pomarańczy, bułgarska róza, wanilia, sandałowiec, mimoza, jaśmin, bób tonka, Night Queen Flower.)

valentina22 1)Giorgio Armani Mania Woman ( laur, mandarynka, czarna porzeczka, piwonia, konwalia, magnolia, na dnie drzewo cedrowe i ambra) 2)Hugo Boss Deep Red ( czarna porzeczka, gruszka, włoska klementynka, pomarańcza, kwiat imbiru, nasiona hibiskusa, frezja, kalifornijskie drzewo cedrowe, wanilia, piżmo) 3))Calvin Klein Euphoria ( owoc granatu, daktyle, zielona nuta, kwiat lotosu, czarna orchidea, płynna ambra, czarny fiołek, akord kremowy, drzewo mahoniowe)

hmm... Kees a co polecisz dla wysokiego, postawnego, wysportowanego biznesmana, lat 45. ogromne poczucie humoru, jednoczesnie rozwazny kontaktowy i racjonalny. wlosy czarne (siwiejace :P) oczy brazowe, bardzo wysoki i masywny :P. jak kazdy biznesmen potrzebuje byc elegancki, nie znosi duszacych perfum, najlepiej zeby sie jeszcze dlugo utrzymywaly.. do tej pory najbardziej pasowaly mu : Armani Mani Issey Miyake- l\'eau d\'issey jakas alternatywa?:)