Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kees

Postaram się Wam pomóc w doborze PERFUM. Zapraszam

Polecane posty

Gość IzIxxx
Witam. Poszukuję perfum które w składzie będą miały: kwiat winogrona, włoską mandarynka, frezję, jaśmin, ylang-ylang, głóg, piżmo, ambrę, waniliowy storczyk. Liczę na pomoc. Dzięki. Pozdrawiam :)

Gość margaritaresa
Ja może odpowiem koleżance na poprzedniej stronie. Jeśli szukasz z kategorii cytrusowej z grejprfutem to zajrzyj pod http://www.edp24.pl/p319,pa-101-paris-avenue-pantera-szara-panthera-perfumy-50ml-20ml-gratis.html Moim zdaniem wszystko to czego potrzebujesz.

A możecie polecić mi jakieś perfumy, które będą słodkie, ale nie duszące? Czasami znajduję bardzo fajne oferty perfum w sieci i zastanawiam się nad ich kupnem , ale właśnie nigdy nie wiem, jak dany zapach będzie na mnie działał i czy dobrze będzie się nosił;/ Kupowanie perfum bez ich wąchania to ciężka sprawa, ale czasami mamy naprawdę fajne oferty cenowe, które są zdecydowanie warte uwagi:) Będę wdzięczna, jak ktoś z Was poleci mi jakieś zapachy, które bez wątpienia są warte uwagi, słodkie, ale nieduszące:)

Gość ms 78
Witaj Chetnie skorzystam z Twoje pomoc,szukam nowych Parfum, ostatnie dwa lata uzywalam D&G pur Femme jakoś mam ich przesyt teraz :-) Zapachy której zostaly mi w pamieci to L'or, Dolce vita, Lou Lou,oczywiscie Bulgari omnia amethyste i Chanel Allure. W ostatnim Tyg. nawachalam sie dosc, dwa Zapachy spodobaly mi sie choc Sa zupelnie rozne... To Black Opium i Ma Vie. Nosze je od kilku dni kazde na jednym reku i wacham :-) Jednak zdecydowac sie nie moge, wciaz poszukuje tych jedynych. Jestem jasna blondynka o szarych oczach dlugie krecone wlosy,jestem otwarta wesola osoba, mój styl to taki mozna nazwac casualowo elegancki. Prosze o poradę może wpadnie Ci do glowy Zapach dla mnie ;-) Pozdrawiam ciepło :-)

Gość ms 78
Dodam jeszcze że jestem energiczna z lekka szalona kobieta, choc i uczuciowa romantyczka :-) taka mieszanka wybuchowa ;-) Pozdrawiam ciepło

Gość gość
Widzę, że bardzo dawno nikt tu nie zaglądał, odświeżam więc wątek z nadzieją na sugestie. Dawno temu pracownik perfumerii (okazał się po latach wybitnym "nosem") zaproponował mi zapach pasujący jego zdaniem do mojego typu urody i osobowości. Był to strzał w dziesiątkę i skrapiałam się tym zapachem namiętnie przez piętnaście lat, niestety zaprzestano jego produkcji. To "Simply" Clinique, moja druga skóra :) Taki niewinny mleczno - oliwkowo - orzeszkowy zapach czystej skóry. Szukam i szukam czegoś w zastępstwie i nic mi się nie podoba. Mam dwa typy, ale żaden nie zadowala mnie na sto procent. Pierwszy to "Dune" Diora, a drugi "Royal Muska" Micallef. "Dune" jest straszliwie nietrwały i przeszkadza mi w nim nuta, którą nazywam "biurową", "Royal Muska" zaś jest zbyt... jak sama nazwa wskazuje... królewski - i zapach i buteleczka są przytłaczająco królewskie :), a ja potrzebuję czegoś bardziej stonowanego, prostszego. Zapach raczej słony, niż słodki, albo chociaż nie bardzo słodki, "suchy", czysty, cielesny, aczkolwiek kwiaty typu konwalia czy bez dozwolone. Żadnych wilgotnych mchów, nut leśnych, kwaskowych, a z drugiej strony landrynek i wanilii. Możecie coś podpowiedzieć? Włosy ciemny blond, oczy niebieskie.

Gość gość
gość wczoraj , będzie problem, bo ten zapach miał w sobie... soję, a to bardzo mało popularny składnik perfum, i nie kojarzę żadnego innego choć trochę do niego zbliżonego, a sama bardzo go lubiłam, choć dla mnie "czegoś" w nim trochę brakowało na dłuższą metę. Fragrantica jako podobny podpowiedziała mi Mimosę Annick Goutal, ale patrząc po nutach to zupełnie inny zapach, a nie miałam okazji przetstować. Takim zapachem z podtekstem orzechowym, plus lekkie kwiaty był też Miracle So magic Lancome'a, ale w nim też znalazłabyś tę "biurową " nutę (mi akurat ona nie przeszkadzała, przeciwnie).No i też są od dawna ciężko dostępne... Może pobaw się fragranticą i zobacz, co zaproponuje w zestawach piżma z kwiatami, z minimum innych dodatków (bo chyba o to Ci chodzi) i na ile takie zestawy mogłby trafiać w twój gust. Ja tak czasami łatwiej odkrywam nowe zapachy niż w perfumerii wąchając na ślepo :)

Gość gość
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. No właśnie, soja... to ona przydaje perfumom tej mlecznej nuty, której nijak nie udaje mi się znaleźć. Dodatkowo, wyraźnie wyczuwałam w "Simply" zapach anyżu, którego nie ma w składzie. A raczej wyczuwam, ponieważ mam do dzisiaj wieloletni, maleńki 4 ml flakonik z odrobiną zapachu na dnie. Mam też wiekową miniaturę "Dune" sprzed kilkunastu metamorfoz i jest to zupełnie inny zapach od dostępnego dzisiaj, pozbawiony owej uładzonej, "biurowej" nuty, i niedosłodzony miodem, taki soczysty, wręcz eksplodująco soczysty i dziki, a do tego bardzo trwały. W obu zapachach, w "Simply" i dawnym "Dune" wyczuwam nutę morskiej soli, zapach nagrzanych słońcem wydm i słonego wiatru od morza, za którą tęsknię. Plus, oczywiście, białe kwiaty. "Mimozę" A. Goutal, testowałam i masz rację, to jest zupełnie inny zapach, co gorsza, zupełnie mi się nie podoba, mierzi mnie w nim jakaś taka tandetna nuta kojarząca się z marnym odświeżaczem do powietrza, ale ja zasadniczo mam problem z zapachami od Annick. Drugiego proponowanego przez Ciebie zapachu nie miałam, niestety, okazji przetestować.

Gość gość
Ja tez chce i ladnie prosze o porade ciekawa jestem. Jestem jasna brunetka mam piwne oczy 26 lat jestem stanowcza ale wrazliwa typ urody jesien lubie slodkie mocne perfumy ale nie za bardzo ale ostatnio ku mojemu zdziwieniu podpasowaly mi calvina claina in2 u kiedys jakos nastolatka pasowaly mi amor amor ale teraz sa dla mnie bez tego czegos cos w nich brakuje .

Gość gość
mnie się podobają świeże zapachy kwiatowe , ale nigdzie nie mogę znaleźć świeżej róży , same duszące:( lub słodkie.

Gość Jasne lato
Czy temat jest jeszcze aktualny? Mam bardzo duzy klopot ze znalezieniem swojego zapachu. Wiele przyprawia mnie o bol glowe, takze... Jestem jasnym latem, typem skandynawskim, wlosy blond ciemnawe, oczy niebiesko-szare, jasna skora z rozowym odcieniem...

Gość merrylux
Mam wielki problem. Przez 15 lat miałam tylko jeden zapach, który kocham. gabriela privet edition. Czy znacie jakieś zamienniki dla niego. "Nuta głowy to energizująca siła mandarynki, kiwi i melona - przywraca na myśl rześkość letniego Argentyńskiego poranku. Wielka miłość do kwiatów została zawarta w nucie serca. Konwalia, jaśmin i fiołek wyzwalają kobiecy charakter zapachu. Nuta bazowa: indyjski sandałowiec i aromatyczne drzewo paczuli uzupełnia białe piżmo". Odkąd wycofali ten zapach staram się odnaleźć swój, ale już marnowałam wiele kasy i nie odnalazłam. jedne za ciężkie piżmowe inne zbyt cytrusowe - takich nie lubie. Pomóżcie, bo bez zapachu czuje się bardzo źle. Taka nijaka. Jestem blondynką o silnej budowie, ale pewną siebie i pogodną intelektualistką. Błagam pomocy:)

Gość Kalitka
od lat nie mogę trafić na coś, o czym myslę: zapach babcinych ciuchów, przedwojeny pachnący puder, piżmo, paczula, sandał,zapach starej szafki na kosmetyki, trocę orietnu ale nie słodkie!

Gość Kot w bucikach
niska szatynka, krótkie włosy, energiczna, zielone oczy, jasna karnacja zdecydowana lubię zwracać na siebie uwagę lubię zapachy z charakterem teraz ma Balenciaga - Florabotanica, Shalimar, Gucci Premiera kocham zapach drzewa sandałowego, wanilii, piżmo

Gość Paulina098765
Szukam zapachu....hmmmm....no właśnie, owocowego i jednocześnie słodkiego, takiego zapadającego w pamięć (szczególnie u facetów). Na pewno nie powinien być nazbyt kwiatowy, chociaż kwiaty moga równiez odgrywac jakąś rolę. Zapachu uniwersalnego: na dzień i na wieczór.Jestem wysoką brunetką, mam dosyc "pochmurną"twarz i taki wygląd chciałabym podkreślać zapachem. Swojego czasu zachwycałam się Moschino I love love, jednak teraz przydałoby się coś cięższego, ale z podobnymi nutami.

Gość Ilko
Witam serdecznie Już wszędzie szukałam pomocy w odnalezieniu "pewnego"zapachu który został albo wycofany albo to była jakaś podróba tak zwanych drogich perfum . Moja mama przez wiele lat pryskała się wodą która na opakowaniu miała napisane "Giorgios Collection - Nanette" jakiś pan sprzedawał je jej od wieków. Niestety już ich nie ma a ten zapach to była jej druga skóra. Od małego kojarzył mi się tylko z moją mamą. Chciałam zrobić jej prezent i dostać taki właśnie zapach. Jeśli ktoś byłby mi w stanie pomóc była bym ogromnie wdzięczna. Nuty tej wody to drewno różane, kwiat lotosu, piwonia, niebieska róża, biała gardenia, fiołek, brzoskwinia, drewno sandałowe, wanilia, i chyba piżmo bo w jednym opisie w archiwum znalazłam takie info. Wiem że gabriela sabatini bolero ma podobne nuty ale też jest je ciężko dostać :( i ceny nie zachęcają do zakupy. Z góry dziękuję za jaką kolwiek pomoc. Pozdrawiam serdecznie

Gość Dana128
Szukam zapachu który ma w składzie włoską cytrynę i słodkie jagody. Używałam kiedyś zapachy Revlon Love is on. To był mój zapach ale już go nie ma i szukam...szukam i nic mi się nie podoba. Jestem farbowaną na bląd szatynką o zielonych oczach. Chciałabym mięeć zapach intrygujący ale nie nachalny zarazem.

Gość kinkin
Jakaś porada w poszukiwaniu zamiennika do chanel chance eau fraiche ?

Gość gość
Moim ulubionym zapachem przez długi czas była Gabriela Sabatini Dewotion ,Jak wycofali ją z rynku nie moge znaleść dla siebie odpowiedniej perfumy .Odpowiada mi połączenie bergamotki i wanili .Jakieś podpowiedzi ?

Gość gość
Kalitka ! Pewnie spodobałby Ci się Chanel nr 5 , Shalimar Guerlaina, to są takie "babciowate" zapachy. Ewentualnie perfumy Elizabeth Taylor, ale najlepiej wejdź sobie na jakieś iperfumy, zapachowiec, czy odlewki perfum.pl i zakup sobie próbki, zanimzamówisz lub kupisz w drogerii cały flakon.Perfumy nie są tanie, więc lepiej przekonać się na próbce. Siostra kiedyś poleciła mi Coco Madmoiselle i dobrze, że najpierw wzięłam próbkę, którą potem dałam siostrze, ona była zachwycona, bo akurat nie miała swojej Coco i używała czegoś innego. Mnie osobiście podobają się słodkie zapachy, jak np. Good Girl C> Herrery, Pret'a porter N. Campbell, Euphoria Kleina, czy moja miłość - Dolce Vita Diora, ale one bardziej nadają się na wieczór, lub na zimną porę roku. Podoba mi się również Lady Million.

Gość Ilko
Witam Ja nadal szukam tego zapachu... Więc podbijam pytanie może ktoś coś zna o takich nutach będę wdzięczna za każdą poradę :( Nuty tej wody to drewno różane, kwiat lotosu, piwonia, niebieska róża, biała gardenia, fiołek, brzoskwinia, drewno sandałowe, wanilia, i chyba piżmo bo w jednym opisie w archiwum znalazłam takie info. Kiedyś nazywały sie Giorgios collection Nanette pozdrawiam

Gość Tintulka
I ja potrzebuję pomocy. Moje ulubione to Armani she i Dolce Gabanna Light blue. Łączą te zapachy : jaśmin, piżmo, drzewo sandałowe. Czy jest tu jakaś amatorka tych zapachów, która doradzi mi coś innego, nowego, ale podobnego.

Gość EmiliaMania
Hej! Od kilku lat jestem zakochana w Armani Mania ale mam ochotę na coś nowego, ale równie cudownego... Jesteś w stanie mi coś polecić? Dodam, że dobór perfum to dla mnie katorga, bo jestem migrenowcem i muszę najpierw "ponosić" perfumy kilka godzin by się upewnić, że mi odpowiadają i nie powodują bólu głowy lub nudności. Dlatego będę podwójnie wdzięczna za pomoc...

Gość Magdalena 3443
Chetnie skorzystam z Twojej porady.Nie jest ze mna łatwo...tak myślę

Gość gość
Kochane ! Czy ktoś może mi polecić jakieś fajne perfumy dla faceta ? Wiem, że nie lubi perfum słodkich i nietrwałych. Jest mi ciężko cokolwiek wybrać, bo ja akurat jestem fanką zapachów słodkich. Słyszałam, że fajne są Hugo Boss szare, oraz Diesel - niebieskie. Potwierdzacie ? Jakie znacie jeszcze ? Cena jaka by mnie interesowała to taka do 200 - 250 zł. Kupowałam mu kiedyś z Avonu, ale mu nie pasowały, bo były nietrwałe.

Gość Dorsi
Hej, czy ktoś wie jakie perfumy mogą być podobne do Cerutti Image? , lub Estee Lauder pleasures ? Z góry dzięki za odpowiedź. :)

Gość Wenusnd
Avon nie wypuszcza moich ulubionych AMOUR kategoria kwiatowa (płatki jaśminu, magnolia, konwalia) Czym mogę je zastąpić?

Gość gość Marta Marta
Witam. Ja tez proszę o dobrą radę w doborze perfum:-). Jestem 56 letnia kobietka . Ni za chuda ni za gruba. Włosy ciemny brąz , oczy piwne, cera do jasnych nie należy ponieważ bardzo szybko łapie słońce. Używam obecnie Eternity ale zawsze mam pod ręką "starą" Allurkę :-) której jestem wierna od lat.. nie znosze ciezkich orientalnych zapachow.Poszukuję perfum delikatnych, lekkich o kwiatowo- cytrusowy zapachu. Pozdrawiam

Gość gość
Witam.. skończyły mi się zapasy wycofanej Sabatini - ocean sun . Czym je zastąpić ?????

Gość gość
polecam ebay tam powinno być wiele wycofanych perfum