Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kees

Postaram się Wam pomóc w doborze PERFUM. Zapraszam

Polecane posty

Gość Femmeu
Mam 35 lat, oczy błękitne, cera jasna albo nawet blada, włosy naturalny ciemny blond z naturalnymi pasemkami, szczupła, subtelna, artystka, niestety bardzo nieśmiała. Nigdy nie używałam perfum, jedynie wód toaletowych, kiedyś wanilia, ostanio zapachy kwiatowe (narcyz, konwalia). Lubię też zapach brzoskwini i róż. Te nuty mi odpowiadają, ale do tej pory miałam zapachy bardzo lekkie, raczej dziewczęce, bardzo dyskretne, a chciałabym coś bardziej kobiecego, dojrzalszego, nieco odważniejszego, przy okazji szlachetnego i może trochę nonszalanckiego, niebanalego i fantazyjnego? Coś co będzie nadal lekkie, subtelne, kwiatowe, ale zwróci na mnie uwagę... wyróżni w tłumie. Nie lubię zapachów ciężkich, orientalnych ani przesłodzonych, pudrowych, czy sportowych. Lubię też zapachy korzenne, choć do mnie chyba nie pasują. Będę bardzo bardzo wdzięczna za jakieś podpowiedzi i już z góry dziękuję :)

Gość Laur
Witam, mam pytanie: z liści jakiego drzewa robi się laur?

Gość karminnowaa
cześć i ja proszę o radę mam swoje ukochane perfumy, ale one są wybitnie wieczorowe, ubóstwiam je :) i używam kiedy idę na randkę - dior addict ALE czego mam używać na dzień, na uczelnię? lubię ciężkie, mocne zapachy i żaden na dzień mi się nie podoba, proszę o radę, pomoc w wyborze mam 170 cm, oczy zielone, piegi, włosy blond z rudymi refleksami jestem raczej poważna, staram się być elegancka mam 25 lat :) z góry dziękuję

Gość upup345

Bardzo prosze o radę, już długo szukam czegoś dla siebie ale nadal nie moge nic znaleźc. Jestem brunetką o ciemnych oczach i włosach, mam 171 cm wzrostu i trochę ciemną karnację. Jestem pełna sprzeczności: na co dzień wśród znajomych wesoła i radosna,w domowym zaciszu cicha i melancholijna. Szukam zapachu który doda mi pewności siebie,sprawi ,że poczuję się niepowtarzalna. Nie lubię ciężkich perfum ani cytrusowych ani przesadnie słodkich. Moją uwagę przykuwają zapachy które dobrze mi się kojarzą.Zależy mi na tym aby zapach był trwały. Ostatnio używałam: Dolce&Gabbana- Rose the One Jil Sandler -Sport for Women

Gość olka_Kyra
Bardzo proszę o pomoc. Mam 160cm wzrostu,włosy pofarbowane na prawie czarne,jasno brązowe oczy. Jestem osobą spontaniczną i energiczną. Nie lubię bardzo słodkich zapachów. Mogą być pomieszane trochę z zapachem kwiatów ale żeby miały swój "charakter". Nie wiem jak inaczej to nazwać. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Gość limoonka
:-)))

Gość Carro=
Czesc, jestem Karolina no i jestem tu pierwszy raz. Kess tutaj ostro dziala, wiec ja tez chce "pomocy";p Mam 15lat, blondynka, niebieskie oczy, dosc wysoka;pp od niedawna uzywam perfum Esprit For Her, na codzien i od dosc dawna uzywam Lacoste Pink, chcialabym zebys polecila mi nazwe perfum, ktore beda skladaly sie glownie z kiwi i żywicy. Z gory dziekuje=)

Gość Kyla
Witam ;) Mam na Imię Klaudia, mam czarne włosy, opalone Ciało, piwne oczy. Ubieram się zależnie od nastroju, raz na sportowo, raz seksi a nawet na elegancko. Uwielbiam spacerować, rozmawiać z ludzi i żartować:) Lubię słodkie zapachy ale nie zbyt intensywnie, bardzo kobiece i dojrzałe zapach również:) Nie przepadam za zapachami kwiatowymi, zielona herbata zapachy korzenne, to nie dla mnie nie za dobrze się w takich zapachach czuję...:) Czekam na Twoją poradę bo szukam coś nowego i idealnie pasującego dla mnie:) Wielkie Dzięki z Góry :) Pozdrawiam:)

Gość velb
Witam! Brunet, piwne oczy. Jestem osobą spokojną i uśmiechniętą. Lubie odświeżające perfumy. Znalazłem swój zapach po długich poszukiwaniach - MARC OPOLO SIGNATURE. Miał mała wadę - mało intensywny. Niestety od jakiegoś czasu jest prawie niedostępny. Gdzieś znalazłem taki opis jego nuty zapachowej: czarna porzeczka, różowy pieprz, mandarynka, pomarańcza, grejfrut, morela, melon, irys, drzewo sandałowe, bursztyn, piżmo. Może jest coś podobnego? Proszę o poradę, pozdrawiam!

Gość shisha83
Witaj :) Ja mam pytanie dot. konkretnego zapachu - Amazing Grace Philosophy - jestem ciekawa jaki jest i czy można go kupić w Polsce? Będę wdzięczna za odpowiedź :)

Gość Kalinka1986
Witam. Miałam swój ulubiony zapach, który odpowiadał mi w 100 % niestety go wycofali. Był to Mexx waterlove czy jest jakiś perfum, który pachnie podobnie do niego????? Pozdrawiam serdecznie

Gość takiSOBIEaniolek
Bardzo prosze o pomoc...chce zakupic perfumy ale jestem bardzo niezdecydowana osoba..zagladam do perfumerii..ale jest ich za duzo i gubie sie w zapachach ..mam 35 lat jestem energiczna, pogodna mam tu i owdzie troszke cialka lubie wykwintne eleganckie ubranko,jestem romantyczna niepokorna dusza,czasem oddaje sie malarstwu,lubie dobra sztuke ,ksiazke muzyke i oczywsicie dobra kawe:)..lubie (ja tak to nazywam )herbaciana nute w zapachach ...taki fajny wlasnie kojarzacy mi sie z herbata zapach który ciagnie sie za kobieta..to musi byc bardzo indywidualny zapach majacy to cos....sa mikolajki wiec zafunduje sobie jakies pachnidlo...prosze o zasugerowanie zapachow bo sama nie dam sobie rady ..pozdrawiam cieplutko...

Gość kalkunia
Cześć!!!! Czy są perfumy podobne do Hugo Bossa Orange?? Tylko o wiele trwalsze?? Proszę o pomoc bo ten zapach uwielbiam.

Gość izimi
Hej, a ja poszukuję zapachu podobnego dfo niegdyś produkowanych joop! Nuit dEte. Miały w środku estragon, bergamotka, palisander i cytryna, w drugiej nucie miód, goździki, korzeń orris, jaśmin, heliotrop, ylang-ylang i konwalięlley, a także ambra, paczula , piżmo, wanilia, wetiwer i mirrę. Czy ktoś jest mi w stanie dopomóc w odnalezieniu zapachu podobnego do wymienionego?

Gość nensi
Hej. Poszukuję damskiego odpowiednika Dior'a Homme Intense - baaaardzo mi się ten zapach podoba (nuty zapachowe: lawenda, irys, cedr, vetiver i wanilia). Będę ogromnie wdzięczna za podpowiedzi Pozdrawiam:)

Gość ludek-18
Do IZIMI. Proponuję spróbować Chopard Casmir.

Gość zsynonimizowana
Hej, a masz jakiś pomysł na zapach z... paprocią? Wiem, że sporo paproci jest w męskich wodach, ale chodzi mi o coś dla babek. Coś takiego... hmm... zamszowego, jak mech. Z pieprzem. Coś raczej cięższego, ale nie przytłajaczącego. Miałam kiedyś idealne perfumy, ale - niestety, kupić je można we Włoszech (w niewielu drogeriach, niestety). Dodatkowo zdaje się, ze "mój" zapach wycofano. I tak mi się śnią po nocach te paprotki i mchy. Będe wdzięczna za podpowiedź. Jająkolwiek ;)

lubie świeże nie duszace zapachy bardzo podoba mi się zapach nowej kulki nivea o zapachu jasminu czy znasz perfumy o zapachu podobnym do zapachu tej kulki

Gość jaki stary topic!
z 2006 r. Pewnie autorka dawno o nim zapomniała. A szkoda - bo ja mam mały problem. Mam delikatną urodę - jasna cera, blond, w ogóle z sylwetki - też mimoza. :-) Ale nie lubię delikatnych, kwiatowych perfum, jakie mi wszyscy polecają. Lubię ciężkie, słodkie, takie wieczorowe. A co na co dzień????? Żeby odpowiadało zarówno mi, jak i nie podusiło innych wokół? Może ktoś wpadnie na jakiś pomysł?

witam serdecznie, proszę o poomoc. Od kilku lat używam cerruti image, chciałabym zmienić ale w podobnym klimacie.

Gość KNOWING
a ja mam pytanie... czy ktoś wie jaki zapach bedzie przypominał KNOWING Estee Lauder (Knowing ma w głowie róże, tuberozę, mimozę i śliwkę, potem jaśmin i patchouli oraz kwiat pomarańczy, a w bazie mech z kory debu, drzewo sandałowe i ambrę). BĘDĘ WDZIĘCZNA!!!

Gość KNOWING
UP:)

Gość Miska_Animiska
Malamyszka77: Cerruti składa się z następującej kompozycji zapachowej: Głowa pieprz, jaśmin, gruszka, figa Serce aldehydy, cytryna, przyprawy, mięta Podstawa piżmo, drzewo, bursztyn, wetiweria Ponieważ nie wiem, który dokładnie składnik sprawia, że tak Ci się podoba ten zapach (każda z osób lubiących konkretny zapach tak naprawdę odkrywa inny jego element, bądź połączenie), zatem myślę, że mogłabyś zerknąć na te propozycje: 0) Armani Emporio She - dość zniewalający, bo orientalny, ale świeży Głowa kardamon, dzięgiel litwor, jaśmin Serce nuty kwiatowe, bursztyn, przyprawy Podstawa piżmo, cedr, heliotrop, wanilia 1) bvlgari omnia green jade: Głowa mandarynka, woda źródlana Serce Pieprzyca, piwonia, jaśmin, gruszka Podstawa piżmo, drzewo, pistacje 2) Calvin Klein Obsession - dość ciężkawy i słodki, ale.. Głowa zielona nuta, mandarynka, wanilia, bergamotka Serce kwiat pomarańczy, kolendra, wetiweria, bazylia, jaśmin, drzewo sandałowe Podstawa piżmo, mech, kadzidełko, bursztyn 3) Dolce & Gabbana The One - choć może być bardziej dusznawy Głowa mandarynka, liczi, nuta słońca, brzoskwinia, bergamotka Serce konwalia, jaśmin, owoce, lilia, śliwka Podstawa mech, piżmo, wetiweria, ambra Daj znać, czy któryś zapach Ci odpowiadał ;)

Gość Miska_Animiska
Do Knowing: Jak dla mnie powinnaś poszukać innego klasyka. Np Chanel'a - sprawdź zapachy No 5, ewentualnie Coco. Albo Dior: Miss, Addict, Dolce Vita, Poison lub Hypnotic Poison Eau Sensuelle?? Jeszcze widziałam porównania zwolenniczek Knowing do Soir de Lune Sisley, czy Sicily Dolce&Gabana.

Gość karooooolka
To może mi pomożecie,może są perfumy podobne do zapachu żelu pod prysznic z avonu vintage glamour,jest to polączenie frezji,piżma,lilii,wanilii.Bylabym bardzo wdzięczna za pmoc

Gość Miska_Animiska
Do Knowing: i jeszcze jeden zapach do sprawdzenia, choć to nie będzie dosłowny odpowienik Knowing: jest klasyczny, dojrzały, lekko dusznawy, ale.. uwodzi. Przede wszystkim mnie: Allure Chanel'a.

Gość Miska_Animiska
Karooooolka: Nie znam tego zapachu:) Ale piżmo, wanilia - to dość częste składniki zapachowe - zarówno w dusznych, pudrowych zapachach, jak i kwiatowych, a nawet świeżych. Niestety ciężko jest dopasować zapach, bo w powietrzu pachnie inaczej i na skórze inaczej. W dodatku zapachy użyte w żelu pod prysznic - to nie te zawsze są te same zapachy, które używa się w perfumach znanych marek. Więc jeśli szukasz zapachu na bazie żelu od Avon- to podobna zapachowo nuta może być w jakimś z Avonowych perfum. To taka pierwsza uwaga. Natomiast jeśli szukasz perfum z perfumerii, to sprawdź zapachy następujące: 1) Ralph Lauren Romance for Women - róża, imbir, żółta frezja, biały fiołek, kwiat lotosu, lilia, mech dębowy, piżmo, nagietek; 2) Giorgio Armani \"Acqua di Gio Femme\" (groszek, jaśmin, frezja, biały hiacynt, winogrona, piżmo, nuta leśna)