Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 elizzzka20

polpasiec kto mial?jak to wyglada?

Polecane posty

Go艣膰 Libretto
No niestety wychodzi膰 z domu musz臋, poniewa偶 tak膮 mam jak na razie robot臋. Tak wi臋c nie ma opcji, 偶e nie wyjd臋 i mocniej tego nie przezi臋bi臋 czy co艣 w tym rodzaju. Nie wiem dok艂adnie co to za ma艣膰, na razie mi j膮 przepisa艂 (jest bez recepty) i mam tym smarowa膰 to miejsce 2 razy na dzie艅. Wysz艂o mu na to, 偶e to jaki艣 stan alergiczny, a nie p贸艂pasiec i 偶e np. mam to od kamizelki taktycznej, kt贸r膮 nosz臋 w pracy, gdzie jest co prawda gaz w jednej z kieszeni, ale jakie to ma znaczenie? Przecie偶 mam kilka warstw ubioru przed t膮 kamizelk膮. A pad艂o pytanie, czy si臋 poc臋 w tym miejscu? Odpowiedzia艂em, 偶e nie bardzo. Mo偶e jest to jaki艣 liszaj p艂aski lub pokrzywkowy? Trudno napisa膰, na razie nie panikuj臋, bo nie jestem picza, lecz oby mia艂 racj臋 ten dermatolog co robi.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
witam, mam do Was pytanie czy p贸艂pasiec mo偶e prowadzi膰 do rzutu ? ja mam go zlokalizowanego na nerwie kulszowym i nie wiem czy to od niego noga jest taka ci臋偶ka i czasami si臋 potykam czy to mo偶e rzut ? po drugie je偶eli mam tego p贸艂pa艣ca na plecach i brzuchu to czy mo偶e mi si臋 przenie艣膰 na twarz ... powiem szczerze 偶e strasznie si臋 tego boj臋 i nie 艣pie przez to ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Libretto
Ja ju偶 to wyleczy艂em, ale podczas choroby by艂y b贸le plec贸w i lewej 艂opatki, na pewno by艂o to spowodowane p贸艂pa艣cem, poniewa偶 atakuje on w艂a艣nie nerwy. Je偶eli chodzi o przeniesienie na twarz, to skoro ju偶 wyskoczy艂o w innych cz臋艣ciach cia艂a, nie powinno wyskoczy膰 na twarzy, lecz s膮 p贸艂pa艣ce, kt贸re atakuj膮 szyj臋 i twarz. Na szcz臋艣cie jest to wyleczalne, ale s膮 mo偶liwo艣ci powrot贸w tej choroby/paso偶yta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Libretto
Najlepiej uda膰 si臋 do dermatologa, on przepisze stosowne leki na p贸艂pa艣ca i powiedzmy na u艣mierzanie b贸lu. W moim przypadku b贸le trwa艂y kr贸cej ani偶eli znikaj膮ce krosty, lecz zazwyczaj jest tak, 偶e b贸le mi臋艣ni ci膮gn膮 si臋 jeszcze d艂ugo po wyleczeniu choroby. Dop贸ki nie dosta艂em lek贸w, to piek艂o, 艣ci膮ga艂o sk贸r臋 jak cholera. Czu艂em nawet b贸l w sercu, ale to by艂a w艂a艣nie wina p贸艂pa艣膰ca, przez kt贸rego mia艂o si臋 wra偶enie, 偶e to serce (mia艂em to na lewej cz臋艣ci klatki piersiowej, przy lewej pasze, i lekko na plecach), ten stan utrzymywa艂 si臋 spokojnie tydzie艅. Dopiero po tygodniu, kiedy leki jako tako zacz臋艂y dzia艂a膰, b贸l poma艂u opada艂. Po dw贸ch, trzech tygodniach ju偶 nie piek艂o i nie 艣ci膮ga艂o. Za偶ywa艂em jakie艣 tabletki, teraz ju偶 nie pami臋tam nazwy, smarowa艂em zaka偶one cz臋艣ci cia艂a Pudrodermem, kt贸ry osta艂 mi si臋 do dzisiaj (jest pod postaci膮 mleczka). Przepisa艂 mi te偶 jeszcze jakie艣 inne tabletki, w艂a艣nie na b贸l.

Udost臋pnij ten post

ja mam przepisany heviran i jakie艣 witaminy, jednak strasznie mnie piecze, boli, mam uczucie jakby ta sk贸ra si臋 艣ci膮ga艂a w dodatku jutro minie tydzie艅 odk膮d mam t膮 wysypk臋 ale z dnia na dzie艅 jest jej coraz wi臋cej ... nie wiem ju偶 co robi膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tthhjjmm
ja mam od 3 dni na dolnej powiece. doktor dal mi masc i kroplre. wystarczy??

Udost臋pnij ten post

ja chcia艂am powiedzie膰 偶e mi to ju偶 wszystko 艂adnie zasch艂o i strupki si臋 porobi艂y, prawie wszystkie odpad艂y, ale teraz mnie tak strasznie sw臋dzie sk贸ra ze nie mog臋 sobie poradzi膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chyba tez mam
Czy to mozliwe nie chorowa艂am na ospe,10lat temu mia艂am ma艂a wysypke taki rogalik lekarz stwierdzi艂 p贸艂pascia ,nic mnie nie bola艂o ani nie swedzia艂o ,tylko os艂abienie.od kilku tygodni mam wysypke kt贸ra swedzi i w jednym miejscu jak sie zagoi przechodzi dalej i tak od brzuccha dosz艂o pod pache i troche na karku.Mysla艂am ze to od swinki morskiej kt贸ra juz drugi dzie艅 siedzi biedna na korytarzu,nie chce oddawac zwierzatka bo mo偶e to co innego tylko co.Pewnie niejeden powie idz do lekarza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Libretto
Id藕 do lekarza. (-_-) Lepszej rady na forum w internecie nie znajdziesz, bo internet Ci臋 nie wyleczy. :f

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Arnidsfffffff
Witam zachorowa艂em na p贸艂pa艣ca mam 18 lat! Lekarz zapisa艂 mi heviran 4 razy dziennnie 800 mg. Chcia艂em si臋 dowiedzie膰 czy t膮 chorob臋 trzeba wygrzewa膰 w 艂贸偶ku, czy wystarczy by膰 ciep艂o ubranym? Czy moge trenowa膰 na hali i chodzi膰 do szko艂y? I narazie to jest pocz膮tek choroby wiec co na te b贸le kt贸re maj膮 nadej艣膰 ? Og贸lnie poprosze jakies porady jak to leczy膰 i szybko wyleczy膰 !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To si臋 wyda艂o!!!
Mam w膮tpliwo艣ci, czy masz p贸艂pa艣膰ca...U kilku, znanych mi os贸b, kt贸re mia艂y to dra艅stwo-choroba rozpoczyna艂a si臋 od bolesno艣ci i palenia sk贸ry,zanim pojawi艂y si臋 wykwity! Te skupia艂y si臋 w "placku",kt贸ry niemi艂osiernie bola艂 (osoby te musia艂y przyjmowa膰, od pocz膮tku, silne leki przeciwb贸lowe).Pojawi艂a si臋 te偶 gor膮czka...:( Gdy by艂am w Twoim wieku te偶 wyszed艂 mi taki placek z b膮blami (na piersi, zachodz膮cy pod pach臋). Posz艂am do lekarza, kt贸ry stwierdzi艂 p贸艂pasiec. Zapisa艂 jak膮艣 bia艂膮 past臋 i jaki艣 lek doustnie(nie pami臋tam nazwy). B膮ble sw臋dzia艂y, spina艂y mi sk贸r臋, ale nic nie bola艂o...:D Po tygodniu dra艅stwo wysuszy艂o si臋 i -po paru kolejnych dniach-znik艂o...:D P贸藕niej zapyta艂am lekarza o to i dowiedzia艂am si臋, 偶e to nie by艂 p贸艂pasiec... Rok p贸藕niej to samo przytrafi艂o si臋 mojej kuzynce. Bardzo prze偶ywa艂a chorob臋(lekarz stwierdzi艂 p贸艂pasiec), bo za 3 tyg. mia艂a mie膰 艣lub...:O Gdy j膮 odwiedzi艂am-le偶a艂a zap艂akana i wystraszona przez ciotki-dewotki, kt贸re roztoczy艂y przed ni膮 wizje p贸艂rocznego, nieopisanego cierpienia... Okaza艂o si臋, 偶e jej to nie boli, tylko sw臋dzi... Sko艅czy艂o si臋 ,jak w moim przypadku-po tygodniu znik艂o...:D Tak, 偶e -je艣li nie masz nerwob贸li i wysypka "tylko sw臋dzi"-b膮d藕 dobrej my艣li. Minie szybko...:D Na wszelki wypadek-kilka dni nie wychod藕 z domu, by nie zarazi膰 tym dra艅stwem nikogo. Nie musisz le偶e膰, wystarczy nie nara偶a膰 si臋 na wyzi臋bienie. 呕ycz臋 Ci zdrowia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 To si臋 wyda艂o!!!
Poczytaj to forum. Dowiesz si臋 jak wygl膮da prawdziwy p贸艂pasiec.:( Wysypka jest tylko "przykrywk膮" dla tego, co dziej臋 si臋 pod ni膮. P贸艂pasiec atakuje nerwy i nie chce odpu艣ci膰 d艂ugi czas...:O A Ty piszesz o ch臋ci chodzenia do szko艂y(!) i na hal臋 sportow膮(!!!!). To- gdzie u Ciebie-ten p贸艂pasiec????? :D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 u mnie tylko prawa noga
wysypka glownie pod kolanem - nawet nieswedzi...zadnych innych objaw贸w poza gigantyczna przeczulica skora i ogolnie bolem nog, mrowienie, itp zero goraczki, oslanienia, itp tylko b贸l jednej nogi!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 henk1
Wyszedlem z niego po 2 dniach.

Udost臋pnij ten post