Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnesolka

POLDANEN I INNE SITOSTEROLE NA TRADZIK zamiast diane-35

Polecane posty

Gość kiki23
dziewczyny właśnie chodzi o to że one się jednak różnią składem, wiem ze rózanski o jednych pisał że nie działają. bo wiecie np poldanen działa antyandrogennie, a np te z palmy sabałowej to antyandrogennie i antyestrogennie. wiec ja wolę wydac wiecej kasy i bezpiecznie zażywac poldanen. laski biore już trochę czasu jutro bedzie 2 tygodnie i różnca jest i do duża. no i pije dodatkowo sok TAithian noni mysle że on też ma duży wpływ. tylko że znaczaca poprawe zauważyłam dopiero jak zaczęłam brać poldanen.

Gość malenka23
nic mi nie będzie biorąc Diane i Poldanen,?

Gość endi
a co sie dzieje z cera po jego odstawieniu? mam nadzieje ze nie to co po diane?

Gość endi
odezwijcie sie

Gość kiki23
przez tydzień 2tabl 3 razy dziennie przez nasteępne 4 tyg - 2tabletki 2 razy dziennie, i dlasze 4 tyg 2 razy dziennie po 1 tabl. mi bardzo pomaga

Gość kiki23
nie wiem co się dzieje po odstawieniu bo ja cały czas zażywam, jeszcze nie skonczyłam kuracji. ale mysle ze na pewno nie to co po dianie boo diana zawiera jeszcze estrogen i podwyższa prolaktynę.

Gość leeennaaa
Czesc dziewczyny !! :) Mam problemy z trądzikiem. Po badaniach lekarz przepisał mi Diane 35 (biore ja juz 4 msc ). Na ostatniej wizycie kontrolnej lekarka przepisała mi jeszcze androcur. Niestety nie powiedziala mi co to, po co mam to przyjmowac i jakie ten lek ma skutki... a ja zapomnialam sie zapytac bo i tak bylam bardzo zestresowana tymi wszystkimi badaniami.. aha dodam ze mam 16 lat . Dziewczyny bardzo proszę o odp. Czy mogę mieć w przyszlosci po tych lekach problemy z zajsciem w ciąże? Pozdrawiam Was serdecznie, i szczerze mówiąc boje się odpowiedzi...

Hey, zaufaj lekarce. Osobiście jestem przeciwniczka stosowania hormonów syntetycznych u tak młodych dziewczyn jak Ty.

Gość kiki23
przykro mi maladetta, bo ja już wogóle nie mam pryszczy biore go gdzieś 5 tygodni. nie mam już pryszczy a jak naewt cos wyskoczy to szybko ginie jest małe da się wycisnąć i nie zostawia blizn. ja oprócz poldanenu pije jeszcze sok TAITHIAN NONI JUICE, i myśle że to razem tak działa, bo wcześniej go piłam jakieś 3 tygodnie przed braniem poldanenu i za bardzo nie było widać poprawy dopiero jak zaczęłam brać poldanen to był efekt. mogłabyś spróbować tylko że ten sok jest bardzo drogi butelka litrowa kosztuje 160zł, pije się kieliszek dziennie starcza na podan miesiać. byłam u mojego prof. ginekologa - endokrynologa, mówiłam mu o tym że pije ten sok i jem te tabletki i on mówił że jesli mi pomaga to mam brać i zapisywać efekty, robić notatki sobie. mówił że nie ma sensu żebym truł sie tabletkami syntetycznymi bo i tak mi to nie pomoze. zaznaczam że brałam kiedyś diane przez 3 lata. i powiem że był zaciekawiony tą moją nowoatorska metodą leczenia. bo jakby nie patrzeć to jednak działa.

Gość aninka
Witam Cieszę się że nie jestem odmieńcem ponieważ ja od 2 lat również biorę tabletki z fitosterolami, z tym że ja kupuję tabletki z olejem z pestek dyni. Preparat nazywa się Prostagal. Gdzieś kiedyś wyczytałam że ponoć "efektem ubocznym" jest również zmniejszenie trądziku, więc dlatego właśnie efektu wypróbowałam to. Miałam nieregularne miesiączki, endokrynolog powiedział że będę mieć trudności z zajściem w ciążę, no i męczyłam się z cerą (brzydkie duże krosty w dolnej części twarzy, oraz na szyi, nie wspominając o zaskórniakach i tłustej skórze). Już po 1-2 miesiącu stosowania (2 tabletki dziennie ) miesiączka wystąpiła o czasie co bardzo mnie ucieszyło, po tym też czasie zauważyłam poprawienie się cery ( to znaczy ustąpiły pryszcze, łojotok i zaskórniki tylko się zmniejszyły ale dobry podkład maskuje czarne chrostki a puder który mam zawsze pod ręką, likwiduje błyszczenie). W dodatku okazało się że nie mam problemów z zajściem w ciążę. Za dwa tygodnie mam termin porodu ;) zajście w ciąże po drógiej próbie. Nie wiem oczywiście czy to te fitosterole, opisuje tylko wydażenia pokolei. Pozdrawiam

Gość ważne dla mnie
hej jakoś wydaje mi się że tu jest pomyłka przeciez wyciąg z kukurydzy zawiera prosterol a nie poldanen poldanen- wyciąg z kory śliwy... no to jak?

Gość Kasienia
Dziś zaczynam z poldanen mój wkład na forum. Mam zasobą długie lata z czymś ala kasza na twarzy, która przez lata na zmianę to wrazała to znikała, a że ja jestem chora jak czuje coś pod palcami, gdy przejeżdzam ręką po twarzy to doprowadziłam moją twarz do gorszego stanu. Jestem po Dianie, tetracyklinie, różnych maściach i innych syfach. Tymi metodami doprowadziłam się do stanu, w którym poziom progesteronu mam krytyczny=> nie mogę zajść w ciążę. Robiłam padania na prolaktynę-wynik 5krotne podwyższenie, skutek- poziom progesteronu krytyczny. Dermatolog, która była o krok od wypisania mi kolejnych doustnych syfów wysłała mnie do endokrynologa i dobrze dla mnie. Wyszły te sensacje hormonalne.. dostałam nonprolac i luteinę, ale postanowiłam odstawić całą chemię, żeby dać sznsę mojemu organizmowi się odrestaurować. Więcej nie łyknę żadnej chemii!!! Zanim więć ktoś się zabierze za dianę, czy tetracyklinę.. odsyłam a) po rozum do głowy b) na te strony: http://www.e-grzybica.pl/grzybica/choroby_skory/tradzik.htm http://luskiewnik.strefa.pl/acne/PRYSZCZE2002_leki.htm ( tu zaznaczam, aby się strzec wszystkiego co jest antybiotykiem!

Gość elviraa
Tak pomaga.mi zecydowanie pomogl na cere wraz z zazywaniem fotoestrogenow sojowych(menoplant)Diane mi nie pomoglo tak jak to:).Nie wiem co bym zrobila, gdybym nie znalazlal strony tej w necie, na ktorej sie dowiedzialam o tych sitosterolach.Tez sitosterole zawarte sa w oleju z pestek dyni i jest on tanszy od poddameu a dzialanie ma chyba takie samo. Zdecydowanie polecam wszystkim osobom majacym problem z tradzikiem, nadmiernym owlosieniem.Fitosterole maja dzialanie antyadrogenowe aby wzmocnic ich dzialania warto przy tym brac fitoestogeny majace dzialanie estrogenne i antyandrogenne:).

Gość menoplant
nie jest przypadkiem dla kobiet po menpauzie?

Gość do elviraa
napisz proszę w jakich dawkach stosujesz te preparaty będe bardzo wdzieczna pozdrawiam!

Gość Pentaksik
Poldanen stosuje od jakis 3-4 miesięcy i jest z niego bardzo zadowolona. Biore 1 tabletke rano i wieczorem. brałam tez Diane , ale po odstawieniu jej mialam taki wysyp, ze musialam przez bardzo dlugo okres czasu brac antybiotyki, a potem to juz nic na mnie nie dzialalo. poza tym, moja nieregularna miesiaczka nagle stala sie regularna??? a to tez efekt tabletek Poldanen. Sprobujcie, warto, to tylo 24 zl.

Gość karola.k
czy wiecie może czy sitosterole ze śliwy afrykańskiej( np Paldanen) są lepsze od tych sitosteroli z Palmy Sabalowa???? Mi dziś mama kupiła w aptece jedno i drugie i w sumie wydałą na to majątek bo z Palmy Sabalowej tabletki kosztowały ok 53 zł

Gość she......
Mam do sprzedania Poldanen (kilka opakowań). Kupiłam jakiś czas temu, ale już nie potrzebuje bo nie mam trądziku. Chętnej osobie odsprzedam taniej :) Jak ktoś jest chętny to niech poda maila lub inny kontakt.

Gość she......
jak podbic ten temat do góry...

Gość pep5
Lepszy poldanen czy neopoldanen?

Gość endi
i jakie efekty ???

Gość pep5
Zaczęłam poldanen w piątek.Zobaczymy co bedzie sie działo;-)

Gość basiek27
hej dziewczyny i jak te tabletki, działają? do pep5 napisz czy dalej zażywasz ten poldanen i czy coś ci pomógł. Ja dzisiaj też kupiłam ale nie wiem czy się zdecyduję na zażywanie trochę się boję, żeby nie było później jakichś komplikacji bo przecież to tabletki dla mężczyzn. I jeszcze jedno do kiki23, jak przypadkiem tutaj zaglądniesz to napisz co się działo u ciebie po odstawieniu bo ja naprawdę nie wiem czy się mam w to pchać (żeby czasem nie było gorzej)

Gość agata777
gorzej nie powinno być. Ja brałam poldanen przez ok 3 miesiące, ale mi nie pomógł. Teraz zamierzam spróbować jakiegoś preparatu z soi z fitoestrogenami.

Gość agata777
jestem zdania,że te preparaty nie zaszkodzą bo to są wyciągi z roślin, a nie jakieś trujące syntetyczne leki którymi faszerują nas lekarze i po których jest mnóstwo skutków ubocznych. Mi nie pomogło, ale jak już kupiłaś to spróbuj może na Ciebie zadziałają. Z tego co piszą dziewczyny to widze,że działą tylko na te które mają nieregularne miesiączki, a ja mam miesiączki jak w zegarku. Ale problem z trądzikiem i nadmiernym owłosieniem męczy mnie od ok 9 lat ;( ;\

Gość basiek27
Dzięki za odpowiedź, zażywam trzeci dzień więc zobaczymy jak będzie. Jak na razie to mi się jakieś nowe pojawiły (ale jakieś inne niż zazwyczaj) więc może to coś od tych tabletek. Podobno na początku jakiejkolwiek kuracji najpierw organizm się oczyszcza i wszystko wychodzi na wierzch, więc mam nadzieję, że to zaczyna działać. Dziewczyny też pisały, że jak komuś diane pomagała to poldanen też powinien, a na mnie diane działała. Okres raczej mam regularny choć bywało różnie... Agata jak zaczniesz tą swoją kurację to podziel się z jej wynikami i napisz co takiego zażywasz bo nigdy nic nie wiadomo co komu sie przyda :) A tak w ogóle to ja z trądzikiem męczę się tak jak i ty około 9 lat. Pozdrawiam

Gość Eti28
Witam, Dzielcie się dziewczyny swoimi wrażeniami, bo to bardzo cenne. Od dziś zaczynam kurację Poldanenem. Jestem jeszcze na antybiotykach. Kiedyś już stosowałam Poldanen razem z Sylimarolem i było super. Potem chyba urodzenie dziecka wszystko mi rozregulowało i mam koszmar na twarzy. Najpierw poszłam do dermatologa (oj ja głupia) i nafaszerował mnie antybiotykami, maściami i zero poprawy. Przypomniałam sobie o tym Poldanenie i kupiłam. Dziś zaczęłam kurację. Tylko zapomniałam o Sylimarolu. Dokupię i też dołącze do kuracji. No i do tego 2 x1 kapsułkę Biogalu. Jestem dobrej myśli. Będę pisać. Pozdrawiam.

Gość moli979
czesc dziewczyny, ja rowniez rozpoczelam terapie ziolkami Walcze z tradzikiem juz z 10 lat, ostatnie 7 lat bralam Diane 35 i buzke mialam jak marzenie, troche w tym czasie moglam powalczyc z bliznami, zrobilam peeling azjatycki, microdermabrazje, kwasy owocowe. Niestety za kazdym razem gdy chcialam zrezygnowac z Diany tradzik powracal po okolo 2 miesiacach i to w dodatku na plecach i dekolcie. Zaczynalam wiec Diane od nowa i oczywiscie antybiotyki. Teraz zdecydowalam sie zaryzykowac raz jeszcze , kupilam Poldanen i 3 tygodnie po przerwaniu tabletek zaczelam zazywac (pierwszy tydzien 3x2, potem 2x2). Narazie bez zmian - to juz 6 tygodni od ostatniej tabletki - ale to chyba jeszcze diana dziala. zaczelam tez zabiegi microdermabrazji na twarz mam w planie 15 zabiegow w odstepie 2 tygodniowym wiec na biezaco bede zdzierac naskorek i odblokowywac pory, troche mnie obsypalo na dekolcie ale kupilam proactiv i kaszka zeszla po kilku dniach. Stosuje sie tez (w miare mozliwosci :) to diety , ostatnio zostaly opublikowane badania na temat wplywu diety na tradzik - pokarmy o wysokim poziomie glikemicznym napedzaja produkcje androgenow w organizmie,. mam nadzieje ze tym razem sie uda, bede informowac na biezaco ... aha i zastanawiam sie nad dolaczeniam estrogenow, czy to musi byc menoplant czy np. soyfem tez - jestem w Stanach a polskie apteki sa srednio zaopatrzone... mam pytanie do eti o co chodzi z Sylimarolem i biogalem, jak to dziala, znalazlam tylko za Sylimarol chroni watrobe.