Agucha-ropucha 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 Hanuś, ale ja mam tylko dwa, a nie na każdym topiku mam ochotę być Agucha (za dużo ludzi mogłoby by mnie znać) i temu ten drugi ;) Chociaż i tak teraz muszę go zmienić, jech :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanuś 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 No ja tez mam 2 i nie zawsze chce byc rozpoznawana jako Hanuś Ale mysle nad zalozeniem 3 nicka. Tylko nie moge wymyslic nazwy :P A bylo sie nie przyznawac, ze to Ty :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blondi-ania 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 hejka ja i mój Marek mamy OFE w nationale-nederlanden i jesteśmy bardzo zadowoleni, notowania co roku maja super. A ja mam dużo nicków nawet byscie się nie spodziewały ile - co najmniej 4 które używam stale, ale też raz się walnełam między topicami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kanto 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 Nauka, nauka, nauka. Mam nóż na gardle. Nie istnieje nic poza nauką??? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agucha-ropucha 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 Hanuś ale po sposobie wpisu można się domyślić :) Kanto no u mnie niby też, książki, mgr. i nic wiecej, ale nie mogłam oprzeć się pogodzie i przy okazji zalatwiłam co nie co. Jeszcze w tym tygodniu rusza kolejna partia branzoletek, kolczyków, super ;) każdej z osobna, miego :) Wracam do pracy, ble :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agucha-ropucha 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 przepraszam za określenie, ale rzygam już tą mgr. aaaaaaaa :o. Masakra :P A jak u Was dzień Kobiety?? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
azja13 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 U mnie---zabiegana, zmeczona, obskoczylam dzisiaj 3 rozmowy o prace , potem szybko na Bancha z babcia do lekarza bo przyjechala do radomia i jakies pol godziny temu doszlam do domku i padam. jestem tak zmeczona:) Pozdrawiam was wszystke i nadal mam temperature:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kanto 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 Agucha - nie przejmuj się, to tylko chwilowy kryzys (ja sobie to powtarzam cały czas, mając nadzieję, że w końcu uwierzę :p). Pociesz się, ja dziś siedzę, nie wiem do której, myślę, że o trzeciej w nocy trzeba by się położyć, bo jutro jeszcze czeka mnie masakryczny dzionek. Ale trudno, wyśpię się po śmierci :) A o czym piszesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_L_ 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 witam Was po weekendzie dla mnie był pracowity, kiedy niektóre z Was pewnie korzystały z pogody, ja niestety musiałam siedziec na zajęciach, ale teraz mam dwa tygodnie wolnego do nastepnego zjazdu, i musze sie Wam pochawlić, że za dokładnie 8 dni, 3 maja, mam uroddzinki :D :) Już nie mogę się doczekać !!!!! Agucha --- mam pytanko: o jakiej biżuterii mówiłaś? czyżbyś sama ją robiła??? pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczorku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agucha-ropucha 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 Lexy , zgadza się sama produkuję :D Odkryłam to jakiś czas temu dzięki iriss i tak mam nową pasję :) Jeszcze troszkę i nie wiem co będę z tym robiła, bo już obdarowuję znajome :) azja13 wielkie , wytrwałosći życzę i zdrowia kanto piszę o ekspresji plastycznej, a dokładnie: Ekspresja plastyczna jako jedna z form diagnozy, terapii i rozwoju osób niepełnosprawnych intelektualnie. U mnie ten kryzys niestety nie chwilowy, hihi. Obudziło się we mnie zwierzę na wiosnę, ale niestety to leniwiec :D Pozdrawiam cieplutko ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanuś 0 Napisano Kwiecień 24, 2006 Lexy -> piona Byczku!!! Ja z 6 maja :) Agucha -> ja juz jakis czas sie przymierzam do tej produkcji, le jakos ostatecznie nie moge sie zabrac i kupic paru rzeczy na wyprobowanie. Lenik :P Kanto -> 3maj sie Nocny Marku! Azja -> sily i wytrwalosci zycze!! A ja sie obijam :D A Pablito sie uczy na kolo. Bidulka Wiecie... w powiedzeniu \"nieszcescia chodza parami\" cos chyba jest... Jakis czas temu dowiedzialam sie, ze moj wujek jest powaznie chory :( Dzis kolejna tragedia - moja babcia miala wylew I jak tu sie cieszyc z narodzin Babelka???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneta_25 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 hej kobitki czyżbym tylko ja jeszcze nie spała? miałam dzisiaj małą gonitwę po mieście przed pracą i padam na twarz ale teraz jestem w domku i jakoś dochodzę do siebie chciałam wam powiedzie że znalazłam ulotkę pewnego ośrodka który organizuje kursy i pomaga w otworzeniu własnej działalności gospodarczej a wszystko to za pieniądze unijne i teraz mam mnustwo spraw do załatwienia aby tam się zapisac(przepraszam za literówki ale komp mi szlag trafia i nie chce mi pokazywac \"c\" z kreską) myślałam o otwarciu knajpki albo klubu z siłownią , solarium i sauną a do tego mini barek ale to tylko pomysłyi trzeba wystartowa w konkursie , wtedy 10 najlepszych otrzyma pieniądze z unii na realizację swoich planów. Co wy na to? mam startowac czy dac sobie spokój? za nim zrealizuje te plany to muszę skończyc kurs o tym jak prowadzic swoją firmę,no i całą księgowoś a to trwa 8 mięsięcy ,ale myślę że warto no dobra , miłych snów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia S. 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 Aneta próbuj - może warto, a nawet jęlsi sie nie uda, to będziesz wiedziała jak się coś takiego robi:) Może w przyszłości będziesz miała okazję wykorzystać prace konkursową. A tak w ogóle to cześć kobitki - jak tam dzionek?? Ja mam nerwówke - za 5 dni kończy mi się umowa i nie wiem co dalej - niestety:( A tak w ogóle zaczełam szukac pracy i cos mi się wydaje że z kompem się zaprzyjaźnię na dłużej - muszę opanowac fotoshopa - ciekawe skąd ja go wezmę?? Dobra kończę i biorę się z pracę. Pozdro for all Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agucha-ropucha 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 Kobiety :) Słonka jakoś dzisiaj u mnie brak, ale może dobrze, może lepiej mi pisanie pójdzie ;) Aneta_25 ja też myślę, że warto :) Z jakiego miasta jesteś?? Emilia S. a u Ciebie to chyba nie pierwszy raz ta umowa się kończy?? I ciągle takie numery, jej, współczuję :) Miłego dnia Paniom i po każdej z osobna :) Pozdrawiam ciepło :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_L_ 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 witam wszystkie kobietki w ten pochmurno-deszczowy dzień Agucha--masz może jakieś zdjatka tej biżuterii chętnie bym zobaczyła Emilia S.-- wszystko będzie ok, ja w Ciebie wierzę Życzę Wam miłego dzionka, chodż bez słonka (ale mi sie fajnie zrymowało:P ) papatki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia S. 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 Agucha masz rację - u mnie co miesiąc jest tak samo, ale mam już serdecznie dosyc, mam nadz ze przedłużą mi do maja, czerwca. W czerwcu będe miała rok pracy w TP i łatwiej bedzie mi cos znaleźć innego. Przynajmniej mam nadzieję. Dziewczyny jak nauczyc się w miarę szybko języka - chodzi mi o rosyjski i angileski, obydwa już troche umiem, ale potrzebuje się ich w miarę dobrze nauczyc w krótkim czasie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanuś 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 Laseczki, powiedzcie mi jakie sa \'przesady\' jak sie pierwszy raz idzie do malego bobasa. Bo mama mi marudzi, ze niby przesad, ale po co ryzykowac . Wiem, ze trzeba mniec cos do zjedzenia, niekoniecznie dla malego. Cos jeszcze?? I co najlepij kupic dla Babla? Bo jade przeciez w odwiedziny, a mam 100 do dyspozycji, zeby mu cos kupic. Czekam na rady i porady :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elvie 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 Hello Kobiety:) Wracam do Was juz w bardzo dobrym humorze:) przeszlo mi:) teraz to sie nawet smiac chce z tej calej sytuacji:) buziaki dla Wszystkich DZIEKUJE ZA TO ZE JESTESCIE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanuś 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 TAK TRZYMAJ ELVIE!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elvie 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 hanuś --ja zawsze ubranka kupuje,a jakie sa przesady to nie mam zielonego pojecia ;/ Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blondi-ania 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 hmmmm wiesz Hanuś ja nie słyszałam o żadnych przesądach na ten temat a jeśli chodzi o fany prezent to kup matę edukacyjną kosztuje ok 50 zł , a szwagierka będzie ci z pewnością wdzięczna, mój Maciek od 2 miesiąca życia spędzał na niej po kilka godzin i wpatrywał się w wiszące zabawki-dzięki temu mogłam w domu zrobić coś więcej niż siedzenie na kanapie z małym przy cycku ;) do tej pory by się nią bawił, ale stwierdziłam, że jego braciszek też z pewnością by z niej skorzystał więc musiałam ją schować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kanto 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 hanuś - niestety, nie znam żadnych przesądów, bo jeszcze żadnego dzieciaczka nie witałąm, ale moja mama twierdzi, że nie ma żadnych specjalnych przesądów poza tym, żeby kupić maluchowi coś fajnego :) Emilia S. - coś o tym wiem. Moja mama pracowała w TP i jej się też co miesiąc umowa kończyła :( Ale masz umowę o pracę, czy zlecenie lub coś podobnego?? Bo jeśli masz umowę o pracę, to 3 z kolei umowa - nieważne jak się nazywa - i tak jest na czas nieokreślony, czyli obowiązują wszystkie warunki jak przy umowie na czas nieokreślony. :) Ale nie przejmuj się. Znajdziesz coś prędzej, czy później i będzie dobrze Aneta - Ja myślę, że na swoim to przynajmniej będziesz sama za wszystko odpowiedzialna i nie będziesz od nikogo zależeć, a to już jest spory plus :) Jak tylko uważasz, że ci się uda, próbuj, nic nie tracisz, a możesz sporo zyskać. elvie - GRATULUJĘ weszłaś w nowy etap swojego życia. Tylko tak dalej :) A co do mnie... siedzę i próbuję coś pokumać z administracji, ale nie bardzo mi to idzie, niestety. Wczoraj wyglądało jakby mi się wszystko na głowę zwaliło, ale dziś powietrze się trochę przeżedziło i wreszcie czuję, że mogę oddychać. W sumie nawet wyszło na lepsze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blondi-ania 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 kanto niestety z tymi umowami tak nie jest-prowadzę kadry więc wiem o czym piszę-przez rok ta zasada obowiązywała ale po małym buncie pracodawców już nie istnieje-wróciło wszystko po staremu czyli można sobie pisać umów bez liku na czas określony i nigdy nie przemieni się ona w umowę na czas nieokreślony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kanto 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 Zaraz to sprawdzę w kp, ale przecież to był wymóg UE, więc nie mogli tego tak po prostu zmienić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanuś 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 Aneczko -> dzieki za pomysl z ta mata! Bede szukac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia S. 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 Kanto, blondi ma rację - niestetty, na obecnej umowie moge byc zatrudniona max rok. Ja mam trochę inną umowę, bo to jest umowa o prace tymczasową na czas określony. Jęśli Tp chciałoby abym po roku takiej umowy dalej z nimi pracowała, to albo zatrudnią mnie przez swoje kadry - co jest raczej nierealne, albo poprzez inną firmę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kanto 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 blondi-ania - W aktualnym kp nadal jest ten przepis, wszedł w życie 1.01.2004r jako wdrożenie jakiejś dyrektywy UE. Nie wiem, ja się znam tylko na tym co piszą... :) Pozdrawiam wszystkie Panie :) - dla wszystkich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hanuś 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 Kanto -> obecnie mamy 25.04.2006! Niektore przepisy zmieniaja sie z dania na dzien. Poszukaj lepiej aktualnego kodeksu pracy na stronie rzadu lub sejmu. Na 100% bedzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kanto 0 Napisano Kwiecień 25, 2006 Emilia S. - to masz rację, to co pisałam odnosi się tylko do umowy o pracę. Nie zazdroszczę w takim razie sytuacji, wiem jak to jest. Ale dasz radę, zobaczysz. :) Dobra, wybywam, trzeba się czegoś nauczyć wreszcie... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach