Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

padlinka

niska glukoza u dzieciatka po porodzie

Polecane posty

Moja siostra w poniedzialek urodzila synka.porod miala bardzo ciezki..ale malec dostal 10 pkt. i wydawalo sie ze wszystko ok. Wczoraj okazalo sie ze ma za niski poziom glukozy...ponoc to podejrzenie cukrzycy, ale mam nadzieje ze nie koniecznie. czy ktoras z Was miala podobne doswiadczenie z dzieciatkiem?Jak wiecie, napiszci, troche sie tym denerwuje..

jedna z moich córeczek miala niski poziom cukru i dostawała dożylnie kroplówki z glukozą przez dwie doby w szpitalu. Później dopajali ją glukozą, kiedy leżała na fototerapii (miała żółtaczkę). Do domu wypisali nas w 5 dobie, cukier wtedy był w normie. :) Kazali jednak zgłosić to w poradni dziecięcej i jeszcze tydzień później raz badaliśmy cukier we krwi, na szczęście wszystko było i jest ok. :)

Gość ajajaja
moja maleńka tez dostała 10 punktów i tez dostawała kroplówki z powodu niskiego poziomu cukru,z tym ze ja miałam cukrzyce w ciązy,na szczęscie okazało się,ze niski poziom nie byłn spowodowany cukrzycą,ale tym,ze jeszcze nie miałam wystarczającego pokarmu i malenka miała prtzez to i moja diete niskie cukry,na szczescie nie ma cukrzycy i jest ok,nic się nie martw,u takich maluszków tego typu zaburzenia sa bardzo czeste i najczesciej zanikaja samoistnie.