Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Gość karina82
flowerska to podaj jak mozesz te strony internetowe odpowiednie

Gość Mada744
Jestem po wizycie u GP. Oczywiscie mam sie nie martwic bo u nas ponac pol miasta na to samo choruje wiec to jest przeziebienie wirusowe. Ale dostalam syrop na kaszel i paracetamol do rozpuszczania na ten moj stan podgoraczkowy- ponac lepiej dziala. zaraz ide cos zjesc, potem goraca kapiel i ide lulu. Karina - mozesz wejsc np na strone www.mojawyspa.pl albo na www.goniec.pl lub www.goniecpolski.pl - mozesz tez wejsc na google i wybrac zycie w angli lub rodzic w angli, na pewno powinnas cos znalezc.

Gość Mada744
z jednym adresem sie pomylilam poprawna nazwa to : :)www.mojawyspa.co.uk

NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......38.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah.....20/04.......36......Bedford..........chlopc zyk...Mateusz aneczka21..12/05........34.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....31...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......27.......Colchester.......dziew czynka .....? s_daga.......15/08.......20....london/richmond.....?.Kac per/Viktoria Mada744....26/08...18...Harrogate....chlopak na 75%.............? Kalcia64.....31/08........18........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110....16/09........16........Leicester........... .? ............? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?.. ..Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .12......Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...12.....Swindon.......?....... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......10....Southampton.....?......Iz a/Robert Szczęsliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk< br /> Witajcie! Wypisałam się z tabelki, bo mojego dzidziusia już nie ma :( Przepraszam, że dopiero teraz Wam o tym mówię, ale wcześniej nie miałam siły :( Wizyta w poLSCE SKOŃCZYŁA SIĘ WIZYTĄ W SZPITALU :( i cholernym zabiegiem łyżeczkowania!Ciąża przestała rozwijac sięw 7 tygodniu :( Jeszcze raz przepraszam i zyczę Wam powodzenia! Fajnie mi tu z Wami było, mimo, ze tak krótko :( Teraz czeka nas seria badań!Mam nadzieje, że jeszcze kiedyś wrócę na forum ciężarnych! Ściskam!

Gość Mada744
gawit- bardzo mi przykro, ze tak wyszlo z twoja ciaza:( :( :( :( ale nie musisz nas przepraszac, ze dopiero o tym teraz napisalas. To jest dla ciebie wielki bol i normalne, ze nie jestes w stanie o tym mowic i pisac. Trzymaj sie cieplutko i na pewno nastepnym razem wszystko sie uda. Teraz tylko zrob sobie badania dlaczego tak to sie skonczylo bo na pewno jest jakis powod ❤️ ❤️ ❤️

Gość okruch12
czesc dziewczyny. Witam Karine, Prolaktyne i Akire, bo wczesniej jakos mi to umknelo. Z Akira, to my sie juz chyba poznalysmy na innym forum (dzieki , ze sie wtedy za mna wstawilas). Gawit, bardzo mi przykro. Tylko sie nie poddawaj i nie zalamuj. Wiesz, czasami tak bywa...🌼 Badania, to dobra rzecz, ale na pewno okaze sie, ze wszystko jest w pozadku i zobaczysz, za kilka miesiecy znowu wpiszesz sie do tabelki :)

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( Gawit...tak mi przykro :( łączę się z tobą w tym bólu. Nie smuć się słonko....wszystko się ułoży, zobaczysz! :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Akira 🌼 witaj i zapraszamy częściej :) Mada - kochanie i dzięki Bogu, że Cię przyjęli do tego lekarza. Teraz to się kuruj i dbaj o siebie!!!!! Bo jak nie.... ;) Dziewczyny co do tych benefitów. Moja wredna i głupia położna na pierwszej wizycie powiedziała mi, że podczas ciąży też można coś dostać - tylko nie wiem dokładnie co - jedna rzecz właśnie w 21-22 tygodniu, a druga około 28 tygodnia. Wiem też, że jeden z tych benefitów jest już na stale a jeden jest jednorazowy. Wiecie o czym mowa?? Bo mi się ten CHTC wydał przez to prawdopodobny... flowerska jak Ty się czujesz? już się nie mogę doczekać, żeby się dowiedzieć kogo nosisz pod serduszkiem...jak Ty to wytrzymujesz to ja nie wiem... pewnie nie jeteś taka ciekawska jak ja ;) kohannah a Ty czemu zamilkłaś?? Co u Ciebie?? Jesteś naszą drugą najcenniejszą ciężarówką :) 😘 Sztefka skarbie - odpoczywaj i ciesz się bliskością maleństwa :) Reszta sama się ułoży 🌼

Witajcie, Wszystko u mnie w porzadku, obserwuje sie wnikliwie ale oprocz boli zeber w nocy to niewiele sie dzieje. Wczorajsza wizyta u poloznej standardowa - mocz ok, cisnienie tez, cos jej sie wydaje, ze urwis bedzie duzy. Jejku, jak ja urodze takiego klocka. Jeszcze dwa tygodnie i sie dowiemy czy to chlopak czy dziewuszka. Z niewiadomych mi powodow cala rodzina czeka na panne. Tak wszyscy mowia o tym, ze to bedzie dziewczynka, ze podswiadomie chyba tez tak przewiduje, ale to tylko gdybanie. Ale bedzie cudownie zajrzec miedzy nozki. :) Ciesze sie, ze u sztefki juz lepiej i przynajmniej wie co sie dzieje. Balam sie bardzo, nawet codziennie mezowi opowiadalam, ze wierzyc mi sie nie chce. Tyle cierpien w ciazy przy cholestazie i teraz takie problemy. Ale mysle, ze wszystko sie dobrze skonczy a malutki da jej duzo sily i motywacji, zeby szybko dochodzic do siebie. Gawit, niezmiernie mi przykro. Nie ma sie na to wplywu, po prostu badania, dbaj o siebie i powodzenia w nastepnych staraniach. Bedzie dobrze. Trzymaj sie ❤️

Gość Mada744
Witajcie 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 Dzisiaj czuje sie lepiej, chociaz kaszel dalej mnie meczy, ale ten syrop co dostalam to widze , ze jakos dziala i na pewno po paru dniach mi przejdzie. Nawet ten paracetamol do rozpuszczania jest ok.

Gość okruch12
Mada, fajnie, ze juz jest lepiej. Ale swoja droga, to lekaz przepisal Ci dokladnie to, co przewidywalam. Hmm...chyba zmienie zawod, moze nie jest jeszcze za pozno? Pojde na jakis kurs do cllege'u, a za trzy lata bede zarabiac dobra kase i tylko przepisywac syropek, albo paracetamol :D Zyc, nie umierac.

flowerska, cieszę się, że poza bólem żeber wszystko jest ok. Ciekawe czemu wszyscy u Ciebie sądzą że to dziewczynka... Ja ogólnie to mam takie jakies przeczucia, też że dziewczynka...ale nie mam pojęcia dlaczego. Mój mężuś nawet ostatnio mało delikatnie dał mi do zrozumienia, że odbiera mi urodę :) Chociaż on sam skłania się bardziej w kierunku stawiania na chłopca. Ja niestety jestem w tej kwestii bardzo mało cierpliwa i chcemy wiedziec jaka będzie płeć. Być może w maju już będę wiedziała :) Mada - baaardzo się cieszę, że u Ciebie lepiej bo to brzmiało dość groźnie, a w ciązy nie można niczego bagatelizować. Odpoczywaj dużo i zdrowiej!!! ❤️

Gość Mada744
sztefka- jak milo cie widziec :):):) ja wlasnie biore ten syropek :):) ale mi pani doktor powiedziala zeby potrzymac lyzke z syropem nad goraca woda i chwile powdychac opary i wypic ale musze twoja metode wyprobowac :)

Gość Mada744
sztefka- jak milo cie widziec :):):) ja wlasnie biore ten syropek :):) ale mi pani doktor powiedziala zeby potrzymac lyzke z syropem nad goraca woda i chwile powdychac opary i wypic ale musze twoja metode wyprobowac :)

Gość okruch12
Ale tu dzisiaj pusto. Ja jestem caly czas, ale chwilowo utknelam na forum Matki Polki...chociaz wiem, ze nie powinno mnie tam jeszcze byc. Dzisiaj sie strasznie wkurzylam, bo dwa tygodnie temu tesciowa wyslala do mnie paczke z lozeczkiem, wozkiem, posciela, fotelikiem i innymi duperelami, ktore zamowilam w Polsce dla mojego dzieciaczka. Niestety jedyna firma, ktora dostarcza paczki do mojego rejonu okazala sie wielka lipa. Paczka miala byc we wtorek, a tu piatek i ani widu, ani slychu. Jak sie dodzwonilam do biura, to powiedzieli, ze wlasnie mieli do mnie dzwonic, ze im sie samochod popsul i musze jeszcze poczekac dwa tygodnie!!!! A co mnie to obchodzi, ze maja stary sprzet!!! A zreszta, co to za kurierzy z jednym, popsutym samochodem??! A gdybym wlasnie urodzila, to co, mam dziecku powiedziec zeby poczekalo, bo biednemu przewoznikowi nawalila skrzynia biegow????? Acha, jeszcze pani poinformowala mnie, ze jak chce paczke w przyszlym tygodniu, to musze doplacic 15 funtow. Niby nie pieniadze, ale dlaczego mam doplacac, skoro to nie ja sie nie wywizalam z umowy??? Mowie Wam, cyrk. W koncu moj maz wzial sprawy w swoje rece i zalatwil, ze paczka przyjdzie jutro. Zobaczymy.

okruch: ja tez czekalam na wozek az 6 tygodni, z tym ze ja zamowilam go w angli i mial byc gora do 3... no ale na szczescie nie czkalam do ostatniej chwili wiec nie denerwowalam sie tak bardzo a co do topiku MATKI POLKI W..... to tez tam dzisiaj trafilam niechcacy chociaz tez nie powinnam i nie musze Ci mowic co za karaluch sie tam przyszwendał >:[ az sie mi krew zagotowała http://tickers.baby-gaga.com/p/dev131bbs__.png

Gość karina82
czesc wam dziewczyny wlasnie dzis bylam w swojej przychodni i dopiero zalatwiaja mi ta midwife mam czekac az zadzwoni .martwie sie ze jeszcze nie mialam tych badan krwi co robi sie co miesiac mam tylko czekac...mam lekkie bole uklucia w podbrzuszu ale czytalam ze to normalne ,do jakiegos czasu nie chcialam sie przyzwyczajac ze jestem w ciazy bo balam sie ze cos sie moze stac tak jak naszej kolezance bardzo wspolczuje.ale coraz bardziej mam swiadomosc ze to moj dzidzius/....

Gość karina82
mam tez ylemat bo mam od dzis 2 tyg.wolnego w pracy. i maz tez bo pracujemy razem i on musi jechac do polski bo jego mama jest chora a ja sie nie moge zdecydowac bo 3 tygodnie temu wrocilam z polski samochodem jeszcze wtedy nie wiedzialam o ciazy. wiadomo 30 godz. w aucie męczarnia bo i spać się nie da bo czuwam bo nie zaśpie kiedy on sam kieruje.i nie wiem czy jechac chcialabym bo to jednak swieta rodzina i chce byc z nim ale martie sie czy to nie zaszkodzi dzidzi stres zmęczenie i w polsce tez nie odpoczne za bardzo bo wiadomo jak to jest...poradzcie cos

Gość okruch12
Aneczka, ale troche szkoda mi Szanty. Pewnie ona to olewa, bo kobieta, ktora nie chce sie nazwac ma na prawde nierowno pod sufitem, ale i tak atmosfera nieciekawa.Nie wiem, czy jest sens jeszcze wchodzic z nia w jakies dyskusje, bo wyglada na to, ze to ja rajcuje. Mimo to trudno tak obojetnie przejsc obok takiego CZEGOS.

Gość karina82
NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......38.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah.....20/04.......36......Bedford..........chlopc zyk...Mateusz aneczka21..12/05........33.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....31...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......27.......Colchester.......dziew czynka .....? s_daga.......15/08.......20....london/richmond.....?.Kac per/Viktoria Mada744....26/08...18...Harrogate....chlopak na 75%.............? Kalcia64.....31/08........18........Waltham Abbey.....? ....Zuzanna kaska0110....16/09........16........Leicester........... .? ............? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?.. ..Wiktoria/Oliwier gawit_27..........09.10...10.......Luton............?... .. Oliwia/Dominik Gosia24leicester..10/10. .12......Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...12.....Swindon.......?....... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......10....Southampton.....?......Iz a/Robert karina82........01/11.....10....chichester........?.......julia/antoś Szczęsliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk< br /> pozwolilam sobie wpisac sie do tabelki

Okruch dokladnie, strasznie mnie wkurzaja takie baby ja jestem okropny nerwus i udusilabym ja jakbym mogla a tak poza tym polozna powiedziala ze \"dziecka jest wiecej jak mnie\" i ze pewnie urodze za 2 lub 3 tygodnie..... w sumie to sie ciesze bo juz bym chciala miec malego ze soba.... :]

Gość camillee
czesc :) wczoraj sie dowiedzialam ze jestem w ciazy :) bardzo sie ciesze, ale w zwiazku z tym mam wiele pytan, prawdopodobnie bede rodzila w uk, czy moge liczyc na wasza pomoc? z gory dziekuje!!

Gość karina82
jasne ze mozesz liczyc ja tez nie dawno sie dowiedzialam ale cos nie cos juz wiem...pozdrowienia

Gość ludzieeeeeeeeeee
W piątek bylam na pierwszej wizycie u midwife (jestem młodą ciężarną w porownaniu do Was, bo dopiero 10 tydzien mi teraz stuknie). Opowiedziala mi wszystko, jak to będzie; o tym badaniu przeziernosci mi tez mowila.... Powiedziala, że jak okaze się, ze dziecko ma jakąś genetyczną chorobę, np. Downa, to można.. usunąć taką ciążę? Czy Wam położne to też tak bezposrednio mowily? Nie, żeby to bylo cos zlego, wlasnie dobrze, bo ja bym sie na to wlasnie zdecydowala

Gość camillee
karina82 dziekue :) wczoraj sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, i od razu poszlam do przychodni umowic sie na wizyte, myslalam ze mi pobiora krew a oni mi wyznaczyli wizyte na 17 kwietnia! :( wtedy bede w 7 tygodniu i mysle ze to chyba dosc pozna wizyta. czy lekarz wczesniej nie powinien zbadac mojej krwi i ew zalecic witamin?? wiele zlego slyszalam o angielskiej sluzbie zdrowia, ale teraz widze to w praktyce :( i czy ktoras z obecnych dziewczyn ma jakies namiary na polskiego ginekologa w bristolu? mysle nad prywatna wizyta bo panstwowo, chyba sie nie staraja :/

Gość s_daga
wizyta w 7 tyg i badania to wcale nie pozno, a raczej wczesnie jak na anglie, ja mialam badania dopiero w 15 tyg, a co do polskich lekarzy w anglii to tyl eco slyszalam sa gorsi niz angielscy w takim sensie ze wymyslaja 1000 powodow dla ktorych kobieta ma sie stawic na kolejna i kolejna wizyte tylko po to aby zarobic-a to tylko slyszalam nie chce oceniac bo nigdy nie bylam tu u polskiego ginekologa... no i witam wszystkie nowe przyszle mamuski😘

ludzieeeee a co w tym złego?Zdecydowałabys się urodzić dziecko z zespołem downa???Wiesz jakie to poświęcenie, jaka odpowiedzialność? Wiesz jak ciężko jest wychowywać dziecko chore umysłowo?Jak ciężko patrzeć na cierpienie tego dziecka?Patrzeć jak, bardzo często, żyje jak roślinka :( A co potem?Co się stanie z tym dzieckiem jeżeli Ciebie zabraknie?Wzięłaś to pod uwagę??? Myślę, że nie :( Oceniasz kogoś a tak naprawdę pewnie nie wiesz co sama zrobiłabyś w takiej sytuacji :( Znasz takie powiedzenie \"Nigdy nie mów nigdy\", albo to \"tyle o sobie wiemy na ile nas sprawdzono\" ? Ja doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że dziecko to dziecko!Ale jestem pedagogiem specjalnym, pracowałam z osobami o różnym stopniu niepełnosprawności zarówno fizycznej jak i psychicznej :( Podziwiam rodziców tych dzieci (dorosłych), tylko, że Ci rodzice zawsze w rozmowie ze mną mówili o jednym \"co się stanie z moim dzieckiem jak mnie już tu nie będzie?kto się nim zaopiekuje?\" Rodzina bardzo często odwraca się od nich :( Często mąż odchodzi, bo nie daje rady :(, bo jest tchórzem :( Prosze zanim zaczniesz kogoś oceniać i zakładać na ten temat osobne topiki, to poważnie zastanów się nad tym! Moje forumowe koleżanki przepraszam, że się wtrąciłam, w końcu nie powinno mnie już tu być, ale troszkę zdenerwowała mnie wypowiedź \"ludzieeee\"!Nie bardzo rozumiem jaki miała sens :( Miłego weekendu!

Jeszcze małe wyjasnienie! ludzieeee zacytowała tutaj wypowiedź którejś z Was!Nie pamietam dokładnie której i wydaje mi się, ze to miało na celu jakąś pogardę, krytykę, ale jeżeli się pomyliłam to przepraszam!