Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Cześć kochane brzuchatki :) 🌼 Wy kobietki to jesteście niezłe :P jak Wy tutaj skrobałyście, ja przewracałam się na drugi bok :) Wstałam dzisiaj wyjątkowo późno i to dlatego, że miałam wczoraj kiepski i płaczliwy dzień i zwyczajnie byłam przemęczona. Dziś już jest ok :) Okruch jak zwykle popieram :) I Ty mi tu nie mów że nie możesz się doczekać...co ja mam powiedzieć ;) flowerska ❤️ bo Ty nas chyba tak kochasz, że nie możesz się z nami rozstać :) BNo powiedz, że tak :D A ak serio kochanieńka to wierzę, że nie możesz już się doczekać...najgorsze jest takie oczekiwanie. Trzymam kciuki za prędką i lekką rozsypkę :classic_cool: Zauważyłam, że sporo dziewczyn przestało się odzywać... :( Dziewczyny: IWTEK, ZELUCHNA, GOSIACZEK27, EDZIULKA!!!! dajcie jakieś znaki życia. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, a jeśli tak to przepraszam i zapraszam 😘 Ja tymczasem zmieniam się w tabeleczce i od razu gosiaczka27. NICK...........TERMIN.....TC........MIASTO..... ......PŁEĆ....... IMIę flowerska.....11/04.......41.....Londyn- Enfield........?...............? kohannah...20/04.......39.....London Wood Green ..synus....Anthony zeluchna......26/04.......36......Hillingdon........chlo pczyk... Kacper aneczka21..12/05........36.......Bedford........chłopczy k....Mateusz Okruch12....1/06....33...Boldon/Tyne and Wear....?....Wojtuś/Hania iwtek29......22/06.......27.......Colchester.........dzi ewczynka .....? gosiaczek27..12/08.....23........Croydon......dziewczynka ....Amelka s_daga.......15/08.......22....london/richmond...synek.. .......Kacper Mada744....26/08........21........Harrogate......chlopak na 75%......? Kalcia64.....31/08........21.......Waltham Abbey.......?........Zuzanna kaska0110....16/09........19........Leicester............?................? edziulka...........05/10...10.........Bristol.......?......Wiktoria/Oliwier Gosia24leicester..10/10. .14........Leicester..............?.............? laboszek...........14/10...14.....Swindon.........?..... Natasza/Hubert Skorpionka81..24/10......12....Southampton.....?........ ..Iz a/Robert karina82........01/11.....11....chichester..........?... ......julia/antoś Szczęśliwe Mamusie : sztefka.....15/03....2,700g......Londyn.......chlopak ... .Aleksander asiek 392...22/03....3,074g......Londyn.......chlopak......Patryk gosiaczek27 nie wiem kiedy dokładnie zaczyna sie Twój nowy tydzień więc zmieniam razem ze swoim. Jak coś to czekam co i kiedy :) Pozdrawiam ! Gosiu z Leicester szczerze Ci powiem że nie mam pojęcia gdzie pracujesz :) Ja niestety nie pracuję. A spotkanie?? Pewnie, czemu nie :) Jestem za :) 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼 Miłego dzionka kochane :)

czesc dziewczyny ..... alez mi dzisaj smutno... :( nie moge dosjc do siebie, pogoda coprawda jest ladna ale jakos to na mnie dziala... w czwartek moja fabryka organizuje impreze a ja nie moge isc.... gdzie to z takim bruchem sie po pubach szlajac :( i do tego moj luby ma tam byc .... napisal do mnie smsa poprzedniej nocy (pewnie cos wypil bo od miesiaca nie dawal znakow zycia) i teraz znowu sie nie odzywa... jakie to zycie nie sprawiedliwe

Gość okruch12
Aneczka, nie zaluj fabrycznej imprezy, bo z moich doswiadczen nie ma w nich nic przyjemnego. Pijackie spendy i tyle (no chyba, ze u Ciebie jest inaczej). A za faceta, ktory o Tobie pamieta tylko, jak sie napije nie dala bym nawet zlamanego grosza. Wiem, ze na pewno kogos Ci brakuje, ale klopotow maz juz chyba wystarczajaco duzo :) Aneczka, niedlugo bedzie dziecinka i jeszce mama przyjedzie, wiec nie ma sie czym martwic. Flowerska, w szkole rodzenia polozna mowila, ze nie ma nic bardziej frustrujacego, jak ciagle pytania znajomych :"to Ty jeszcze nie urodzilas?". Dlatego ja sie wstrzymuje... Kaska, teraz ma byc taka pogoda, ze tylko poplakac-u mnie to normalka, ale jak moj maz niechcaco sie wyrwie z pytaniem:"co, poplaczemy sobie?", to wpadam w taki szal, ze Ci mowie...tak mnie to wkurza, ze bez kija nie podchodz (wtedy juz mi sie nie chce plakac, a wyc!). Bywa. Gawit, a Ty robisz juz tego dzieciaka, czy jeszcze za wczesnie? Cammile, ja nie mialam zadnych oznak ciazy (z wyjatkiem powiekszonych piersi i cieplego brzucha). Poza tym to chyba lepiej, jak sie nie wymiotuje, nie?

jest mi poprostu strasznie przykro... tak bardzo mi na nim zalezy nie rozumiem jak mozna byc takim egoista.... i do tego bawic sie czyimis uczuciami w taki sposob :(

okruszku masz racje, nie ma nic gorszego, codziennie odpowiadam tym samym na smsy i telefony od rodziny i znajomych. Wszyscy wiedza ze od razu dam znac a i tak zawracaja mi glowe. Nie zdaja sobie chyba sprawy ze ja czekam na to 100 razy bardziej niz oni.

Gość okruch12
Aneczka, ja tam nie znam Waszych ukladow, ale to ze Tobie zalezy, jeszcze nie znaczy, ze jemu tez. Nikogo nie zmusisz do kochania, ale mozesz nauczyc szacunku do Ciebie. Nie jestes wcale mala dziewczynka, ktora potrzebuje opiekuna, choc wiem, ze czasem fajnie sie tak poczuc Jestes dorosla, silna kobieta, ktora pomimo przeciwnosci losu zdecydowala sie urodzic i wychowac dziecko, a to wymaga nie lada odwagi i sily. Wiec zanim zaczniesz sie zastanawiac, dlaczego On jest egoista, pomysl po co Ci egoista? Na swiecie jest wielu fajnych facetow, a jesli czujesz, ze temu nie zalezy, to znaczy...ze to nie Twoja polowka.

Hej! 😘 Jak to dobrze wiedzieć, że ma sie takie fajne znajome :) Kasiu ❤️ to dla Ciebie wiesz za co :) Co do robienia dziecka to niestety: 1. jeszcze za wcześnie, 2. my zdecydowaliśmy sie starać o dziecko dopiero jak powrócimy do Polski. To co nam sie teraz przytrafiło, to przytrafiło nam sie róniez rok temu. Mówiłam o tym lekarzowi i położnej, ale mnie olali, więc niestety, ale ja sie tu na ciąże nie zdecyduję :( Muszę brac leki na podtrzymanie, a tutaj nikt mi ich nie da :( Latac do Polski co miesiąc też niestety nie mogę, no, bo jak ciąża jest wysokiego ryzyka (a taka będzie u nas) to latanie samolotem jest zabronione :( Jeżeli jednak jakimś przypadkiem zajdę tu w ciąże, to wracam do Polski na cały jej okres!Ale to już w razie wpdki, no, bo takowa może się zdarzyć, tym bardziej, że nie moge brac tabletek antykoncepcyjnych, ani plastrów, tylko gumeczki nam pozostają :) Także niezaciekawie to u nas wyglada! A co do czarnowidztwa to popwieram resztę!!!Nie martwcie się na zapas!Dzidzia nie lubi zdenerwowanej mamusi :) aneczko ja też nie wiem jaka jest Twoja sytuacja z byłym, ale skoro tyle czasu nie dawał znaków życia i skoro nie interesował się Twoim stanem do tej pory to może warto dać sobie z nim spokój? Jesteś młoda, a na tym świecie są jeszcze wspaniali faceci i napewno takie spotkasz!Pokocha Ciebie i Twoje maleństwo! No a właściwie to już niedługo Maluszek będzie z Toba i mama także będzie dobrze!Głowa do góry! PS. iwonkam co u Ciebie?

Gość
gawit ?? czy tam jest taka zła opieka jak piszesz ????????

Gość do aneczki
zycie jak zycie ale to ty aneczko byłas lekkomyslna wiec wybacz .facet ma zone i dzieci wiec jak ?chcesz zabrac ojca dzieciom szybko poszłas do rozum do głowy ??? nonononono

Gość karina82
tak sobie czytam co piszecie i mysle nad soba ostatnio mialam bole nie wiem czy to byly duze bo dla mnie kazdy bol jest teraz grozny i za kazdym razem jak poczuje uklucie lub bol zwlaszcza powtarzajacy sie w prawym jajniku to umieram ze strachu. uwazam ze w polsce byloby mi lepiej wygodiej latwiej ale coz jestem tu...

nie jest to Twoja sprawa ale nie chodzi mi wcale o ojca dziecka...nie znasz calej historii wiec nie masz mnie prawa oceniac... juz za pozno na co by bylo gdyby... mosze sie wziac w garsc ale przy tych hormonach to sie wydaje nie wykonalne mam poprostu chandre chcialm sie komus wygadac... trudno jakos z tym musze zyc prosze tylko o troche wyrozumialosci

Aliens dziewczyny maja na temat opieki na d ciężarna tutaj różne opinie! Moja niestety jest jak najbardziej negatywna :( Podobnie mojej koleżanki. W 8tc dostała krwawienia, pojechała do szpitala, a oni nic!Usg zrobili jej po wilekije awanturze jej męża, po 5-godzinnym czekaniu na izbie przyjęć :( Powinna dostać leki na podtrzymanie (tak powiedział lekarz w Polsce), a oni odesłali ja do domu!Na drugi dzien spakowała sie i poleciała do polski, ale było za późno :( Poroniła! Ja zaczęłam plamic to tez mnie zbyli!Plamienia ustały, poleciałam do Polski i niestety dzidzi nie było :(Całe szczęście, że to stało się w Polsce, bo nie wiem jak oni tutaj zrobiliby mi zabieg?czy wogóle by zrobili?czy kazali czekać Bóg wie na co :( Ja nie mam dobrej opini o nich :(Ale nie chcę uogólniać!Podobno tak tylko traktuja kobiety do 12 tc!Potem już, jak sie dzieje coś złego, to dbają, ale niestety nie dotrwałam do tego momentu, także nie wiem :(

Gość karina82
to smutne bo 10 11 tydzien i wstecz to dla nas kobiet nie zwykly plod czy zarodek to nasz cud nasz skarb a oni maja to gdzies?mam nadzieje ze wszystko sie uda i kazda z nas urodzi cudowne dzidzi

Gość iwonkam
czesc dziewczyny no niestety bylam w szpitalu ale nic mi nie pomogli skan mam dopiero w srode dzisiaj juz krwawie a lekarz powiedzial mi ze moge juz niebyc w ciazy niedostalam zadnych lekarstw nic mieli mnie w d...e

Gość iwonkam
leze teraz i placze niewiem co mam zrobic boli mnie brzuch i krwawie.caly dzien dzisiaj chodzilam po szpitalach i prosilam o pomoc a oni namnie patrzyli jak na jakas nienormalna przeciesz powinni mi zrobic usg dac cos na podczymanie ,dlaczego tu tak jest czy dlatego ze jestem polka.przeciesz to juz jest dziecko malenkie ale moje a ja niemoge nic zrobic

Ale sie ciesze bo jutro mam scan i zobacze moja dzidzie. Jutro bede miala dokladne badania co do anatomii itp. Moja corcia bardzo tez czeka aby zobaczyc rodzenstwo bo na 2 wczesniejsze jej nie bralam bo bylo za wczesnie. Co do podchodzenia szpitali do ciazy to w duzej mierze liczy jaki maja budzet. Ja na swoj szpital nie moge narzekac- jest w pierwszej 5 najlepszych szpitali w UK. Przychodnia do ktorej jestem zapisana tez jest ok.

Iwonkam- przykro mi, ze cie tak potraktowali.:(:(:( Nastepnym razem na pewno sie uda:):):):):):) Ja jak mialam plamienia to w przychodni przyjeli mnie bez kolejki i dostalam skierowanie do szpitala- fakt faktem na drugi dzien- ale moja lekarka GP jest tez ginekologiem wiec wiedziala, ze nic zlego sie nie dzieje. Zreszta mowila jakby bylo cos nie tak to mam odrazu jechac do szpitala. Wiec tu opieka po prostu zalezy od podejscia lekarzy i midwife- tylko szkoda , ze ktos przez to musi cierpiec jak trafi na jakiegos bezdusznego pal...a.

iwonkam strasznie mi przykro! No jak czytam takie wypowiedzi to szlag mnie chce trafić za to jak traktuje sie tu ciężąrną do 12 tc! 😠 I to wcale nie dlatego, że jesteś Polką!Oni traktują tutaj tak każdą ciążę do 3 miesiąca!Stosują naturalna selekcję 😠 Jak ma sie poronić to niech się tak stanie 😠 (to słowa mojego lekarza GP ) 😡 Nie wiem czy masz możliwość, ale może warto iść gdzieś prywatnie? Mada744 fajnie, że zobaczysz dzidzię!

Gość karina82
jezu to straszne az sie poplakalam to moze spotkac kazda z nas dlaczego oni nie pomagaja przeciez to juz dzidzi...iwona trzymaj sie......

przykro mi dziewczyny jak slysze o waszych malenstwach takie straszne rzczy .... ale niestety tak jak mowi reszta dzewczyn to wszystko zalezy od szpitala i lekaza... a po 2 same wiece ze tutaj usuniecie cizy jest legalne do 12 tyg i wydaje mi sie ze wlasnie z tego powodu nie podtrzymuja ciazy.... bo moglo by sie to minac z ich pogladami (to tylko moja opinia nie wiem jak jest naprwde) niemniej jednak bardzo mi przykro :( niestety co kraj to obyczaj.... nie martwcie sie wszystko bedzie dobrze.... musi byc!!! trzymamy za was kciuki bardzo mocno P.S. Dzieki wszystkim za dobre slowo - jakis strasznie niedobry dzien dzisiaj, wszyscy popadaja chyba w depresje, mam nadzieje ze to tylko hormony lub pogoda

Gość iwonkam
mam do was prozbe moze kturas wie bardzo boli mnie brzuch co mage zazyc niemam no-spy a juz niemoge wyczymac z bolu w szpitalu mi nic nie dali no i nadal nie wiem czy jeszcze jestem w ciazy czy juz nie

Gość iwonkam
LABOSZEK BARDZO CI DZIEKUJE ZARAZ WEZME TEN PARACETAMOL I DZIEKI ZA POMOC

Gość iwonkam
a tak pozatym to krwawienie ustaje czy to dobrt znak ze ciaza sie uczyma moge miec nadzieje jak juz krwawilam

iwonkam- nie wiem na pewno ale chyba to dobry znak jak krwawienie ustepuje. Jak by bylo cos nie tak tzn jak bys poronila to na pewno bys zobaczyla na podpasce a jesli nic \"wiekszego\" nie wyplynelo to miejmy nadzieje ze z plodem jest wszystko ok. Ja mam cale opakowanie Nospy chetnie bym ci dala na bole brzucha - ale tu w aptece tez mozna to kupic- tzn tak slyszalam- niech ktos z bliskich pojdzie do apteki i sie zapyta. Trzymam kciuki aby malenstwo bylo dobrze zagniezdzone i dalej roslo:):):):):):)

Poza tym Iwonka to trafilas na jakiegos strasznego lekarza bo w szpitalu maja obowiazek cie przyjac. Moze powinnas udac sie do innego szpitala najlepiej na oddzial wczesnej ciazy. Tak jak pisze Loboszek mozesz wziasc paracetamol jak nie bedziesz miala Nospy.

Gość
a coz to GP/? powiem ci tak gawit Rzacz sie działa w Polsce moja kolezanka byla w ciazy w 9 tyg zaczeła krwawic to była sobota wieczor zadzwoniła do lekarza ginekologa a on ta to ze ma przyjechac do niego JUZ! stwierzdił poronienie powiedział ze mu przykro i w poniedziałek ma przyjsc na zabieg tez nie mogł juz nic zrobic jest cos takiego jak poronoenia samoistane i nie ma na swiecie siłnego na to w zadnym kraju ani w Polsce ani w UK a jak wam sie tam zyje ogólnie jak wyglada zwolnienie lekarskei z pracy w czasie ciaze a jak opieka nad dzieckiem? macie zamiar tu wrócic czy nie?

Gość
jak to iwona?????? byłas i nic cie nie pomogli jak to mozliwe ???? boze ,nie moge uwierzyc w co piszesz Nie zostałas tam na oddziale? o co tam chodzie w tej anglii?z tym lecznictwem? czemu tam jestescie ? czemu pozwalacie na takie stresy w ciazy ?Ja bym wracała do domu z predkoscia swiatła chyba zycie wasze i waszych dzieci jest bezcenne

iwonkam, w ktorym bylas tygodniu? kiedy ostatnio mialas okres? straszne co sie dzieje w uk :( ja jutro ide do gp...

Aliens GP- to lekarz pierwszego kontaktu, tak jak u nas rodzinny czy cos takiego. Zwolnienia lekarskie na pewno trudniej tu dostac z powodu ciazy jak w Polsce- w RP wystarczy , ze powiesz, ze jestes w ciazy i ze nie chcesz chodzic do pracy to juz pisza zwolnienia- w UK musi byc powod aby je dostac. A opieka nad dzieckiem jest tu ok- przynajmniej ja nie narzekam- na pewno jest wiecej bezplatnych szczepionek dla maluchow niz w Polsce. Sa osoby, ktore przychodza do noworodkow codziennie przez 2-3tyg, pozniej 1-2 razy w miesiacu do 1 roku- przynajmniej tak jest w moim rejonie. Pamietam jak urodzilam corcie w Polsce i srodowiskowa-czy jakos tami inaczej- powinna przychodzic co pare dni przez 2 mies-a byla tylko 2 razy:(:(