Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

Witam kochane! pogoda sie troszke zepsula :( z jednej strony to dobrze bo podleje moje sadzonki :) Wlasnie za chwilke wybieram sie do midwhife, poslucham bicia serduszka :) mam nadzieje ze wszystko jest ok. Licze ze jeszcze na jedno usg mie wysle chac z tym roznie bywa. Odezwe sie jak wroce. Ciao

Monika2 gartulacje:) widze ze wszystkie mamy problem jak to mama eli nazwala z ulubionym sportem noworodkow, czyli zasypianiem przy cycu:D Monika2 podeslij jakis link zobaczymy twojego chlopaka:) buziaki Ps. dziewczyny jak nazywaja sie wkladki laktacyjne po angielsku i gdzie mozna je kupic?

Gość kejsi
Witam serdecznie mam pytanie, czy wiecie moze ile czasu sie czeka na odpowiedz z hausing benefitu? po zlozeniu aplikacji

wkladki laktacyjne - nursing pads, kupisz w kazdym markecie i drogerii. jest ich klika rodzai i ksztaltow, zycze dobrej zabawy w dobraniu ulubionych :D odpowiedz na housing benefit zalezy od councilu, moj odpowiada w ciagu 2 tygodni ale placi wstecz od daty zlozenia aplikacji :)

wlasnie wrocilam od poloznej, wszystko ze mna i dzidza jest w pozadku!! Troszke mnie zszokowala waga malenstwa bo to juz 2700g wiec mam co dzwigac. Serducho bije mocno i glosno :) ulozenie glowka w dol :) za 3 tyg kolejna wizyta. A i ku memu zdziwieniu schudlam kilogram czyli +70 waze :) housing benefit--- ja czekalam 3 miesiace :) ale juz nie dostaje bo przeprowadzilam sie do wiekszego domu i wynajmuje pokuj znajomym. Wiec nie musze juz dostawac pomocy od panstwa

Aneta_S a tak wlasciwie to w ktorym Ty jestes tygodniu bo z tabelki to malo co wynika :D:D:D. jak chcesz to Cie poprawie bo zaraz sie bede zmieniac (dzis zaczynam 22 tydzien). 2700 to rzeczywiscie jest juz co nosic choc to slodki ciezar :) Maja mam obcykane wkladki bo pokarmu mialam duzo a stanik nadal 34 b wiec niektore wygladaly na mnie komicznie :D. troche sie ich naprzymierzalam :)

mamo **Eli dzis zaczynam 34 tydzien i nie dziwie sie ze tak duzo wazy moj bobasek bo Natalka wazyla 4020g jak sie urodzila, a drugie dziecko jest zawsze wieksze

Aneta_s nawet mi o tym nie wspominaj :D:D:D Ela wazyla 3980 wiec ostatni miesiac chodzilam z brzuchem w rekach bo tak mi bylo ciezko. fakt tylko ze zmienila sie moja waga wyjsciowa sprzed ciazy bo przed Ela wazylam 55kg a przed Kuba 59 co przy dosc niskim wzroscie daje spora roznice.

no to poprawie nas w tabelce imienniczko :) Szczęśliwe Brzuchatki: Monika.stansted..22.06.2008...36...stansted.........syne k.. ...Oscar Aneta_s.............07.07.2008...34...Slough...........c orka.....Jessica Borowa.............12.07.2008....32...Thornton Heath......córka...... Julia...8............13.07.2008...32...Telford......? .....Oliwia/Olivier arvena4-gosiaia....08.08.2008...28...Basingstoke..chlopa k.Alexander/Oliver Julka...............15.08.2008....24.....Londyn......... ..... ............. agnieszka75......18.08.2008....22...Ash, Surrey.....synek Gosia1302.........18/08/08......33.....Londyn/Croydon... ...?.... .....? natusia22..........28.08.2008....23.....Londyn.......... ....? ..........? asiunia876........15.09.2008.....21.....Derby........... ..... ?............? mama Eli...........02.10.2008.....22.....WGC........synek...Jakub Jan monika820227....15.10.2008.....19.....Londyn..........?. ...............? mala79.............07.11.2008.....15......Londyn........ .?................? Asanna.............11.11.2008.....16......Wood Green.......?...........? Salma...............10.12.2008.....8.......Leicester.... .......? ...........? Szczęśliwe Mamusie : sztefka......15/03....2,740g......Londyn.......chlopak.. .....Alexander shirin......20/03.....3910.....Londyn.....synek......... .......... .Farid asiek 392....22/03....3,740g......Londyn.........chlopak.......Pat ryk flowerska...19/04....3,880g....Londyn- Enfield...chłopak.......Tomasz Kohannah ...20/04... 3256 g ......Londyn .........chłopak.........Antos aneczka21...09/05...3400........Bedford........chłopak.. .....Mateusz sinia......... .29/05....3500 ......Coventry .....chłopak............Philip Okruch12....7/06......2700...Boldon/Tyne and Wear...dziew.....Maja duila..........14/06.....3755.........Londyn...chłopak.. .........Filip iwtek29..... 16/06.....2275.....Cochester....dziewczynka ....Julia anusia23.... 17/06.....3200.....Manchester....dziewczynka.......Julia s_daga.......28/07.....3100....london/richmond...chłopak ......Victor ivonka79.... .05/08....3035.....tonbridge..... dziewczynka......Maya gosiaczek27..12/08... ?..........Croydon.......dziewczynka...Amellka mada744......01/09....4090.....Harrogate.....chłopak.... ........Julian Kalcia64......06/09....3590... ..Waltham Abbey....chlopak........Aleks anka Manchester...06/09...3470...Manchester..dziew..Victoria ziarnko_piasku..10/09....3440.....Leicester....dziewczyn a.....Julka magdzior29.....13/09.....4400.......Enfield..........syn .............Alan kaska0110......23/09.....3680......Leicester.......synek .......Filipek ***niunia***......24/09....4540...Wolverhampton....synuś ..... Bartek Ola26............29/09.....3370....Essex Great Dunmow..syn.....Maks anka00 .......29/09.....3200.....Streatham....coreczka....Klaudynka agg3..........4/10.....4820.....Birmingham.....córeńka.. ...Dominika Justyna M..........08/10........4050....London..... synek......Adrian Gosia24leicester.....09/10....2006....Leicester...corcia .......Madzia jovka..............12/10......3200.....Londyn.....córcia .........Hannah anibas82..........15/10......2980.....Hatfield....córcia ..........Natalia migotka_bober..19/10....3508...Londyn.......syn......... ..Maximilian Laboszek.........21/10....3275...Swindon.......corcia... .....Natasha Izabela26.........24/10..3370.....Kidderminster....córka ......OLIWIA Skorpionka81.....25/10...3748.....Southampton.....córka. .........IZA agi2-27............26/10...2950......Sheffield.......... córcia...Victoria Kiki26..............31/10....???.....Liverpool ......syn................Staś Ania Grimsby......06/11...3650...Grimsby........synus.........Daw idek MONDZI25..02/11..3850..BANBURY...CÓRECZKA...OLEŃKA Dora23............09/11....3410....Croydon........synus. . ......Dorian? karina82..........09.11.....3,900....Chichester.....syn. ... ....Juliusz czarna101.......20/11.....3815....Hereford......coreczka .....Natalie anagro........24/11.....4370......Alcester......synek... ..Alexander oleczka0629......27.10....1660....Leicester.....coreczka ....Liliana camillee........03.12.......3444.....Bristol.....coreczk a........Noemi Agata85..3012.07..3250..Ząbkowice Śląskie (Grimsby) ..syn..Nataniel asiulek27........10/01......3220.....Preston........córk a.. .. Judytka Jennny...........14/01......3600.....Stratford......syne k.....Robert leeds1977aga....21.01.......3620...Leeds........synuś... ....Davidek Kasia78..........30.01.......3280......Gosport......syne k.....Kubuś agnes23.......09.02......3370.....Northampton.....corcia .......Zuzia joaska78......17/02.....3500......Bedford.......synek... .Staś elenasss.......03.03.....4000............Leicester....sy n....Bartuś Karolinah.....26/04....3,450g....Londyn/Koszalin...synek ...Max karolinkaa_j...04/05...3.600.....Borehamwood.....synek.. ..Kacperek Maja2008......13/05....3.530.....Londyn.............syne k....Tymon Felicity001.....18/05....4070.....Chesterfield.......syn ek.....Filip Monika2...... 18/05/2008 4.00 kg ..Coventry.......synek ....Cezary mona7712.....20/05.....3030........Coventry.......córcia ... .Julia i Asanne tez poprawie, a co?! najwyzej mnie operwoli :D

hej dziewczyny juz mialam was ochrzanić za lenistwo, ale nie zrobie tego, jeszcze nie, bo widze poprawe i znowu jest co poczytać, a wczesniej to moglam tylko swoje posty czytać hihihi To w naszej tabeleczce wpisujemy tydzień zaczynany??? To ja jestem do tyłu, o cały tydzień, bo jutro zaczynam też 34 :D Aneta pytanie do ciebie.Termin masz 5 dni wcześniej niż ja a dopiero dzisiaj zaczynasz 34, a ja juz jutro. To sa całe 5dni - nie mało- jak ty liczysz te tygodnie?

mamo*ELI wiec tez masz na imie Aneta? Jak tak to fajnie bo Anetki sa bardzo fajne :):):) troche sie boje ze bedzie jeszcze wieksze dziekco niz pierwsze bo nie bylo lekko urodzic mala ( lub duza jak kto woli heh) ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe :) Prze zajsciem w ciaze z Natalka wazylam o kolo 52/53 kg i przytylam 16 kilo oczywiscie nie bylo po mnie nic widac tylko brzuch jak dwie pilki lekarskie :) a teraz przed ciaza 55kg i juz mam +15 wiec 70 jak nic wybilo :) i podobnie jak z mala ponoc nic nie widac oprocz brzucha, sama nie wiem bo po przeprowadzce nie kupowalam luster jakos tak wole sie nie widziec :) wiec nawet sama nie wiem jak wygladam tak do konca. Male lusterko w lazience nie obejmuje wiecej niz moja buzka :) kurcze musze zaraz leciec smazyc racuszki z jablkami bo wlasnie ciasto rosnie :) a Natalka niedlugo konczy lekcje i bedzie bardzo glodna--na te racuszki oczywiscie.

Kurcze tyle sie napisalam i niema 😭 Tak sobie myslalam czy tutaj jest mniej dzieci z kolką czy problemami z brzuszkiem niz w Polsce.Chodzi mi o te ogromne roznice w poglądach na odżywianie sie mam karmiących.W polsce nie wolno tego tego i tamtego, tutaj można wszystko.Celowo rozmawialam o tym z panią od karmienia piersią zaraz po urodzeniu.Ona mi mówi ze mogę wszystko, może z wyjątkiem czosnku, ale tylko dlatego by nie wystraszyc zapachem malucha. i stwierdzilam ze nie bede sobie niczego odmawiać i zobaczymy, jakby coś to wtedy rozpoczne diete wg polskich zalecen. Obeszło sie bez tego, mała nie miala takich problemów, no może troszkę poprężyla sie przez jakis 2 tyg na samym począteczku i przeszło. No ale to chyba zrozumiałe, przeód pokarmowy jeszcze niedojrzały a musi podjąć wytężone działania trawienne itp. I co wy na to?wiem ze rózne są dzieci, nie każde musi mieć kolkę itp, ale co z mamami których dieta jest naprawde bardzo uboga właśnie przez to ze dzecie ma kolkę, a pomimo tego dziecko nadal się męczy No chyba tylko pewność ze robi co w jej mocy

Aneta , pewnie powiesz ze się uczepilam ciebie ale wg moich obliczeń zaczęłaś 34 tydzień 19 maja a nie dzisiaj. powiedzcie mi jak to jest bo juz sama nie wiem w ktorymn ja jestem

no tak wyszlo Aneta, tak wyszlo. imie wybraly mi panie z biura ojca i tak zostalo :). ja w pierwszej ciazy przytylam ksiazkowo ok 10-12kg. pisze ze okolo bo w ostatnim miesiacu na tydzien przed porodem schudlam 1,5 kg. teraz skonczylam 21 tydzien i na wadze przybylo mi 4kg. jedna uwaga szczegolnie do arveny jak bedzie to czytac: mi po porodzie i karmieniu piersia zostal kilogram ktorego za cholere nie moglam zrzucic a moja kolezanka ktora przytyla w ciazy nieco ponad 20 kg po poltorej roku wazyla 46 kilo (2 kilo mniej niz przed ciaza). nie wiem jak wyglada teraz mam nadzieje ze nie znikla :D. zazdroszcze racuszkow mi zbytnio nie wychodza ale pocieszam sie ze niedlugo jade do domu wiec zamowie u mamy albo u tesciowej :)

wiesz co borowka, mi sie wydaje ze tutaj duzo mniej kobiet karmi piersia. no, moze poza azjatkami. wiekszosc angielek ktore znam karmi butelka. jesli chodzi o diete to staralam sie nie jesc rzeczy wzdymajacych i smazonych a i tak meczylismy sie wszyscy przez 3 miesiace.

Z ta waga to sprawa indywidualna. Mi w pierwszej ciązy przybylo ok 13 kg, a po niecałym roku od urodzenia ważylam 17 kg mniej, 52kg.Taką też mialam wagę wyjściową w drugiej ciąży i na 32tc(chyba32, bo juz sama nie wiem), trochę ponad tydz temu, ważylam 60 kg. No ciekawe do ilu teraz dociągnę

No sama widzisz mamo Eli jak to z tym jest, i co my biedne możemy zrobić? chyba niewiele

To może tak jedzmy sobie wszystko co lubimy to może i dzidzie to polubią. Azjatki nie karmią piersią?chodzi ci o skośnookie czy o hindusow?A dlaczego?pewnie nie wszystkie.Ja rodzilam w Whitechapel a tam to sami hindusi ale kobiety karmily

oj borowka :D napisalam ze poza azjatkami. czyli ze azjatki karmia :). a co do czosnku to mial byc on tajna bronia w odstawianiu Eli od piersi i niestety nie zdal egzaminu. mala tylko spojrzala mi w oczy z poblazaniem i przyssala sie na nowo :D

aneta nie zauważylam Twojej ostatniej wypowiedzi na poprzedniej stronie. Więc robisz obliczenia wg terminu na 4 lipca, a wpisalas 7 w tab i stąd te moje zastanawianie się. I wg terminu na 4 lipca to zaczynasz dziś już 35 tydz, czy coś mi się już miesza w główce

Maja jak tam? zakupilas sobie nowe sexy wkladki laktacyjne? :D borowka bo Ci sie slonce zwoje przegrzeja od tych obliczen :D:D:D.lece do tyry dziewuszki, zajze Was poczytac wieczorem:)

borowka** wejdz na ta stronke co ja tam obliczysz sobie tydzien ciazy od ostatniej miesiaczki. napewno nie wyjdzie dalej niz moj skoro masz termin 5 dni po mnie

borowka - witaj w klubie z tymi garnkami :) ziemniaczki? bo ja przypalam ziemniaczki... wczoraj sie tylko troszke zbrazowily z jednaj strony, garnek nie wyglada zle :)) za to dzis znalazlam kartke na ktorej po ostatniej wpadce z ziemniakami zapisalam sobie wazne rzeczy do zalatwienia, zeby nie zapomniec... dobrze ze ja znalazlam, wazne rzeczy tam sa, hehehe :) niezalatwione, hehehe :))

Już byłam. U mnie to jest trochę inaczej.Nie wiem kiedy miałam ostatnią mieś, ale wiem kiedy powstała we mnie malutka,i wg tego termin mam na 8 lipca. A scan mówi, że 12 i tego się trzymają na wizytach i ja oficjalnie. A ja tyg liczę od terminu porodu wstecz.

Nie, zupa grochowa tym razem. Ale szczęście, ze mamy garnki nieśmiertelne(chociaż na takie nie wyglądają)bo już dawno by się skończyły. No, przynajmniej nic więcej bym nie przypaliła

i jeszcze mozna tak Termin porodu oblicza się na podstawie daty ostatniej miesiączki. Należy dodać 7 dni, odjąć 3 miesiące i dodać rok. W ten sposób oblicza się termin porodu dla kobiet miesiączkujących co 28 dni. Jeżeli cykle były dłuższe, to do otrzymanej daty porodu należy dodać różnicę - liczba dni - 28, jeżeli krótsze to odjąć różnicę 28 - liczba dni cyklu.