Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

czesc dziewczyny!!! ja juz w domciu. lot fajny tylko ladowanie stresujace, ale wszystko skonczylo sie szczesliwie, wiec nie bede marudzic :) najbardziej sie usmialam na lotnisku we Wrocku bo jeszcze nie zdazylam podejsc do pani od kontroli paszportowo-bagazowej a juz mnie spytala ktory to tydzien ciazy :D , nie wazne dokumenty tylko wiek mego brzucha :D:D:D monika2 maly jest fajniusi :). popisze jutro bo dzis mam jeszcze walizki do rozpakowania :(. julia podejzewam ze nie dotrwasz do wywolania :) powodzenia!!!

Gość natusia22
Dzien dobry wszystkim :) jak sie czujecie?? podoba nawet bajka, zrobilam pranie i napewno jak powiesze je w ogrodzie to deszcz zleje. A ja sobie tak siedze sama bo moj mezulek poszedl dzis do pracy. czas przeprowadzki zaczety, wczorja zawiezlismy kilka walizek a dzis ciag dalszy. mam teraz troche czasu wiec cos wam opowiem. no wiec na tym mieszkaniu jestesmy juz od roku, wynajmujemy pokuj z lazienka i przyszedl czas aby sie wyprowadzic poniewaz znajomym skonczyl sie kontrakt a nie chca przedluzac poniewaz wystapily pewne problemy. wiec zaproponowali nam abysmy wzieli z nimi 2bed flat na polowe, wiec zgodzilismy sie bo wiecei jak to jest, dziecko bedzie i troche tanien wyniesie to jak wzielibysmy to na pol. no wiec dogadalimy sie ze bedziemy placic (ja , moj maz i dzidzia) 700-800 f miesiacznie , a oni (2 osoby) reszte plus rachunki. wiec tym wszytskim zajela sie ta dziewczyna Beata, wyszukiwala, wybierala najlepsze mieszkania, chyba z 40 ogladala. najlepsze jest w tym to ze JA nie moglam z nimi jezdzic ogladac mieszkania bo jeste m w CIAZY.ok jakos to przebolalam. wiec nadszedl taki dzien ze znalazlam jakis zajefajny 2bed flat z dwoma lazienkami za 208f tyg. wiec wyszlo na to ze my bysmy placili 800f za cale mieszkanie a oni tylko za podatek i rachunki, poprostu szukali jelenia aby zyc sobie za mala sumke. za kazdym razem ona nam mowila ze nam to wyniesie moze 800f ale nas bedzie trojka , a im wyniesie jakies 600f miesiacznie(przypominam, rach+podatek), troche mi sie to dziwne zdawalo ale ok. przemyslelismy to z moim mezem i doszlismy do wniosku ze rezygnujemy bo ja nie bede nikomu sponsorowac mieszkania, a do tego jeszcze mialam problem z macierzynskim bo mi nie wyplacali i martwilam sie ze poprostu nie damy rady z kasa. wiec odmowilismy............. i sie zaczelo. Kazali nam oddac 80 f za to ze wydzwaniali i jezdzili ogladac mieszkania. wiec mysalam ze wezma to z depozytu. i 3 tyg temu wlasciciel (dawid) poprosil nas o pozyczenie 300f, ale tak zebysmy nie mowili jego dziewczynie.wiec pozyczlyslimy, powiedzial nam ze odda za tydzien.wiec minol tydziena a kasy nie ma , wiec moj sie zapytal co z kasa ,powiedzial ze bedzie w przysszlym tyg, no wiec mielo 2 tyg i dalej kasy nie widac. wiec moj sie juz wkurzyl i powiedzial ze ma byc na sobote( tzn na wczoraj), wiec w piatek napisal nam smsa ze kase zostawi u nas w szawfce w kuchni. wiec ja wczorja patrze a tam tylko 70 f, dzwonie do mojego meza i sie pytam dlaczego 70f ?? okazalo sie ze 140f odjeli za tydzien mieszkania , bo juz nie zaplacilismy im w tym tyg, do tego minus 80 f za to ze jezdzili i dzownili w sprawie mieszkania a 10f za krzeslo ogorodowe,lampke (bo zepsulismy) i sordki czystosci. no ale ja sie pytam od czego jest dopozyt??? przeciez maja 280f naszego depozytu ????????? jeszcze ich nie spotkalam, ale jak tylko zobacze to zaraz zrobie zadyme. dlaczego on mieszka pieniadze ktore zostaly mu pozyczone z depozytem ?? przeciez od szkod jest doepzzyt !!! aha , jeszcze tydzien temu powiedzieli nam ze mamy odmalowac pokoj bo sa slady uzytkowania, no ja sie nie dziwie bo mieszkamy tutaj rok. moj maz powiedzial ze nie bedzie niczego malowal, ale ja zdecydowalam ze sama pomaluje te sciany gdzie widac jakies slady. teraz boje sie ze na tego depozytu nie oddadza !! co byscie mi poradzily. ja mysalam zeby jej cos zepsuc jak nie bedzie chciala kasy oddac, a jak nie to wybrac sie do jakiego urzedu ktory zajmuje sie podatkami poniewaz oni wynajmuja pokoje nielagalnie i poprostu ich podpierniczyc. oj ja to caly czas mam pod gorke, jeszcze 5 tyg a ja tyle stresu mam, i naprawde mam dosc.

kurde natka ale ci sie powalilo!!!!! ale wlasnie tak to jest, ja mialam podoban sytuacje i na koniec powiedizelismy ze juz nigdy z nikim nie bedziemy mieszkac!!!!!! wynajmijcie sobie studio i kurde na pewno was wyjdzie mniej niz 800 misiecznie a podejrzewam ze tutaj nie da sie zrobic za bardzo nic. ale zawsze mozesz poweidziec ze zlozycie skarge ze wynajmowali nielegalnie i nie oddaja depozytu, znaczy was okradli!!! a z tym pozyczeniem pieniedzy to na pewno byl podstep!!!!!!! ze spwecjalnie to zrobili, zeby tak was wykiwac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wspolczuje ci strasznei. nie niszczcie nic zostawice wszsytko tak jak bylo itp. moze dopiero jak sie rozliczycie, a jak nie to po prostu wezcie cos i juz!!!! i nie utrzymujcie z nimi nigdy kontaktu. nie mozna za duzo na t poradzic, niestety, my z mezem stracilismy troche duzo kasy wlasnie w podobny sposob, bo czlowiek chce byc w porzadku a tu zawsze sie trafi ktos taki!!!

Gość julia...8
lollibelly.............25.07.2008...37..Northampton..... ...Lennox/Max? arvena4-Gosia....08.08.2008...37...Basingstoke..chlopak. .Alexander Julka...............15.08.2008....24.....Londyn......... ..... ............. agnieszka75......06.08.2008....30...Ash, Surrey.....synek.....Kubus Gosia1302.........18/08/08......33.....Londyn/Croydon... ...?.......? natusia22.........28.08.2008....34.....Londyn.....córcia ....Nikola asiunia876........15.09.2008.....21.....Derby......... ..... ?...........? onyx1..............18.09.2008......32....Ealing.......Ma ksymilian Mikolaj mama Eli...........02.10.2008.....28.....WGC........???.........? ?? monika820227....15.10.2008.....23.....Londyn..........?. ...............? Asanna.............11.11.2008.....20......Wood Green.......corcia......? mala79.............14.11.2008.....23......Londyn....corc ia.............? Patinka26.........30.11.2008.....20......Cheltenham..cor ka.....Olivia Katelka25.........06.12.2008r....17....Cheshunt.......?? ?.......????? Salma...............10.12.2008.....8.......Leicester.... .......? ...........? Szczęśliwe Mamusie : sztefka......15/03....2,740g......Londyn.......chlopak.. .....Alexander shirin......20/03.....3910.....Londyn.....synek......... .......... .Farid asiek 392....22/03....3,740g......Londyn.........chlopak.......Pat ryk Katelka25....07.04.07r....3200gr....Cheshunt....chłopak. ......Jakub flowerska...19/04....3,880g....Londyn- Enfield...chłopak.......Tomasz Kohannah ...20/04... 3256 g ......Londyn .........chłopak.........Antos aneczka21...09/05...3400........Bedford........chłopak.. .....Mateusz sinia......... .29/05....3500 ......Coventry .....chłopak............Philip Okruch12....7/06......2700...Boldon/Tyne and Wear...dziew.....Maja duila..........14/06.....3755.........Londyn...chłopak.. .........Filip iwtek29..... 16/06.....2275.....Cochester....dziewczynka ....Julia anusia23.... 17/06.....3200.....Manchester....dziewczynka.......Julia s_daga.......28/07.....3100....london/richmond...chłopak ......Victor ivonka79.... .05/08....3035.....tonbridge..... dziewczynka......Maya gosiaczek27..12/08... ?..........Croydon.......dziewczynka...Amellka mada744......01/09....4090.....Harrogate.....chłopak.... ........Julian Kalcia64......06/09....3590... ..Waltham Abbey....chlopak........Aleks anka Manchester...06/09...3470...Manchester..dziew..Victoria ziarnko_piasku..10/09....3440.....Leicester....dziewczyn a.....Julka magdzior29.....13/09.....4400.......Enfield..........syn .............Alan kaska0110......23/09.....3680......Leicester.......synek .......Filipek ***niunia***......24/09....4540...Wolverhampton....synuś ..... Bartek Ola26............29/09.....3370....Essex Great Dunmow..syn.....Maks anka00 .......29/09.....3200.....Streatham....coreczka....Klaudynka agg3..........4/10.....4820.....Birmingham.....córeńka.. ...Dominika Justyna M..........08/10........4050....London..... synek......Adrian Gosia24leicester.....09/10....2006....Leicester...corcia .......Madzia jovka..............12/10......3200.....Londyn.....córcia .........Hannah anibas82..........15/10......2980.....Hatfield....córcia ..........Natalia migotka_bober..19/10....3508...Londyn.......syn......... ..Maximilian Laboszek.........21/10....3275...Swindon.......corcia... .....Natasha Izabela26.........24/10..3370.....Kidderminster....córka ......OLIWIA Skorpionka81.....25/10...3748.....Southampton.....córka. .........IZA agi2-27............26/10...2950......Sheffield.......... córcia...Victoria Kiki26..............31/10....???.....Liverpool ......syn................Staś Ania Grimsby......06/11...3650...Grimsby........synus.........Daw idek MONDZI25..02/11..3850..BANBURY...CÓRECZKA...OLEŃKA Dora23............09/11....3410....Croydon........synus. . ......Dorian? karina82..........09.11.....3,900....Chichester.....syn. ... ....Juliusz czarna101.......20/11.....3815....Hereford......coreczka .....Natalie anagro........24/11.....4370......Alcester......synek... ..Alexander oleczka0629......27.10....1660....Leicester.....coreczka ....Liliana camillee........03.12.......3444.....Bristol.....coreczk a........Noemi Agata85..3012.07..3250..Ząbkowice Śląskie (Grimsby) ..syn..Nataniel asiulek27........10/01......3220.....Preston........córk a.. .. Judytka Jennny...........14/01......3600.....Stratford......syne k.....Robert leeds1977aga....21.01.......3620...Leeds........synuś... ....Davidek Kasia78..........30.01.......3280......Gosport......syne k.....Kubuś agnes23.......09.02......3370.....Northampton.....corcia .......Zuzia joaska78......17/02.....3500......Bedford.......synek... .Staś elenasss.......03.03.....4000............Leicester....sy n....Bartuś Karolinah.....26/04....3,450g....Londyn/Koszalin...synek ...Max karolinkaa_j...04/05...3.600.....Borehamwood.....synek.. ..Kacperek Maja2008......13/05....3.530.....Londyn.............syne k....Tymon Felicity001.....18/05....4070.....Chesterfield.......syn ek.....Filip Monika2...... 18/05/2008 4.00 kg ..Coventry.......synek ....Cezary mona7712.....20/05.....3030........Coventry.......córcia ... .Julia monia****.....13/06.....2802g.......Bromley/Londyn....sy nek...Olivier monika,stansted....24/06....3,460g....Cambridge.....chlo piec..oscar Borowa.............07.07.2008....3,056kg....Thornton Heath..córka....Ola Rokita1988...10/07...3525g....Bedford...corka...Amelia Aneta-s.....14/07.......3925g....slough.....Jessica Julia...8............19.07.2008...4140g...Telford........Nikola

Gość julia...8
Ja tylko na chwilke, juz jestesmmy w domku, pozniej opisze co i jak. Ogolnie borowka miala racje , poszlo szybko, jestem bardzo zadowolona.. Nikolcia jest sliczna,,,,,pozdrawiam wszystkich

Hej witam wszystkich,nie udzielam sie na forum ale czytam was regularnie.Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś. natusia22-szlag mnie trafia jak czytam cos takiego.tylko polacy potrafią zachowywac sie w ten sposob.postraszcie ich ze ich zglosicie na policje i do urzedu ze nielegalnie wynajmuja pokoje,a z tego co sie orientuje to nie maja prawa ządać od was zebyscie malowali pokoj jesli sa tam slady tylko zużycia(gdybyscie zniszczyli sciany to co innego) zadna agencja mieszkaniowa nie zabiera pieniedzy z depozytu za normalne slady zuzycia w mieszkaniu.nie daj sie ,wiem ze ci trudno bo to juz koncowka ale nie moze im to ujsc plazem ale sie wkurzylam,ahh szkoda gadac,jakimi świniami potrafią byc rodacy

Witam. Julia8 - wielkie gratulacje.Czekamy na relację :) Pokaż nam córunię. natusia22 - Twoja historia to nie nowość.Tak jest wszędzie. Wniosek:trzeba dopłacić,żeby mieć święty spokój.My od samego początku mieszkamy sami poza pierwszym miesiącem, kiedy wynajmowaliśmy pokój w wielopokojowym domu ze wspólną kuchnią i łazienką [tylko tyle wytrzymałam z innymi lokatorami].I nie tylko Twoja lista znajomych ,z którymi nie chcesz utrzymywać kontaktu rośnie, nasza jest dosyć długa. Mam nadzieję,że odzyskacie pieniądze.Nie wiem czy są inne nacje w UK, które tak \'zarabiają\' na rodakach? Pozdrawiam

Ha, widzisz Julia mialam racje, ze bedziesz miec córcię :)Super ze wszystko ok i gratuluje Ta angielska pogoda...może dzis wreszcie wyjde na spacer nie martwiąc sie, ze za moment bedzie pochmurno i zimno Zycze wszystkim milego dzionka :)

Gość julia...8
http://nasza-klasa.pl/profile/11782285 Tam sa zdjecia mojej corci. Dziekuje wszystkim za gratulacje, trzymam kciuki i zycze powodzenia kolejnym przyszlym mamusia. A teraz opisze moj porod: Nad ranem w sobote mialam skurcze, ale w roznym odstepie czasowym, co godzina i chwilowe. O godz.14 zaczelam miec co 5-7minut, szybko wzielam rzeczy i pojechalam z mezem na spzital. O 14.30 mialam skurcze co 5 minut, ale krotkie, podali mi gaz , ktory na mnie dzialal, polozna mowila , ze dobrze , relak. oddycham. dostalam zastrzyk na lepsze samopoczucie i tabletke, poniewaz zaczynaly mnie brac wymioty. Skurcze nasilaly sie, o 18.15 podala mi polozna pethidine (cos takiego) , mialo mi pomoc na bole ale zaczela sie przyspieszac akcja porodowa. O19 zaczelam miec skurcze parte a o 19.15 urodizla sie Nikolcia . Troszke mnie nacieli, ale podali zastrzyk przy zszyciu i nic nie bolalo. Moj maz byl w szkoku, ze tak szybko poszlo , myslal ze bede krzyczec w nieboglosy. Jednym slowem jestem zadowolona, zostawili nas do niedzieli , po 14. nas wypisali, dzidzia zdrowa i ja tez. Smigam ze hejaaa.. Pozdrawiam wszystkie mamusie!

Gość zaneta2400
Witam. Mam do was pytanie moj M wziol sobie jeden dzien sick czy pracodawca ma prawo potracic mu kase za ten dzien ?????????? Jesli wiecie plis odp.

hej dziewczyny,Ja jestem w 39 tyg ciazy, mieszkam w Londynie a wlasciwie na obrzezach (6 strefa). Mam super wazne dla mnie pytanie: Czy ktoras z was rodzila w Northwick Park Hospital? Ja swoje pierwsze dziecko urodzilam w Central Middlesex i bylo super a teraz mam rodzic w tym szpitalu i po tym co tam widzialam jestem przerazona!Prosze napiszcie mi cos (najlepiej pozytywnego hehe) bo zwariuje

zaneta-- pracodawca ma prawo nie zaplacic twojemu m. za ten dzien, musialby miec zwolnienie od lekarza na min 2 tyg to wtedy by mu zaplacili ale tez nie 100% tylko jakas czesc wyplaty. Tak bylo w mojej firmie.

hej dizewczyny mnie wszystko boli nic nie moge zrobic nawet chodzic, brzuch boli, krocze normalnie jak paralityczka, wiec leze i odpoczywam moze tak szybko nie umre julia coreczka superancka :) sliczniacha :) ja myslalam ze pempowiny nie mozna tak moczyc jak sie kompie, jak to jest??? dobrze ze porod w maire sprawny szybki i nie zaciezki :) zaneta - nie powinien pracodawca odliczac chorobowego, ale to zalezy co maz ma w umowie i na jakiej umowie jest.

Gość natusia22
Witam was wszytskie :) no sloneczko wyszlo,fajnie sie zrobilo tylko ten wiaterek nie za bardzo :) oj dziewczyni u mnie musi sie caly czas cos dziac, jak jeden problem znika pojawia sie nastepny, juz mi sie smiac z tego chce. wczoraj dorwalam wlasciciela i sie troche na nim powyzywalam, z tego co mowil to z depozytem nie bedzie problemu. wiec to sie okaze wszytsko w sobote. dzis zadzwonili do mnie z tego biura Citizens Advice Bureau z zapytaniem czy przelali mi kase, ja im powiedzialam ze tak ale 700f i nie powiedzieli mi za jaki to jest okres. wiec ta pani powiedziala mi zebym ich znow odwiedziala to sie dowiemy za jaki to okres bo to zamalo kasy jest. wiecie co az mi poprawili humor ze nie zostawili mnie na lodzie i wydzwaniaja i pytaja sie co i jak. mam spotaknie 30 lipca, mam przyjsc z dokumentami i bedzie dalej akcja. mam tego wszytsko tyle na glowie ze nawet o mojej dzidzi nie mysle, nawet sie nie spakowalam chociaz 5 tyg mi zostalo, nie mam dla dzidzi nic kupionego. jak juz sie przeprowadzimy to bede robila juz zapasy. a do tego jeszcze auto chcemy kupic ale to juz pozostwiam dla mojego mezulka. dziewczyny ale macie sliczne to wasze coreczki, tez bym chciala juz moja przytulic. a tak juz mi daje czadu w brzuszku. caly czas uklada sie pod prawe zebro a to tak strasznie boli, ani siedziec ani lezeca. ostatnio tak przez 4 godziny. w srode mam spotkanie z polozna, i wlasnie nie wiem czy nie zdecydowac sie rodzic w wodzie?? a jak by co to moge zrezygnowac? mialam zadzownic i umowic sie na szkole rodzenia ale zapomnialam , mialam inne sprawy do zrobienia. ee chyba nic sie nie dzieje. ok pozniej cos jeszcze napisze, pozdrawiam.

czesc dziewuszki, mommy\'s back ! :D:D:D nie pisalam dzis rano choc na nogach jestem od 7, bo mialam GTT w szpitalu. cala jestem pokluta, ale tym razem nie narobili mi takich sincow jak poprzednio :) Zaneta - ma prawo, moj poprzedni pracodawca placil po 3 dniach bez wzgledu na rodzaj zwolnienia, obecny placi wszystko ale dopiero po przepracowanych 6 miesiacach i pod warunkiem, ze to pierwsza lub druga okazja. julia8 ladniusie dzieciatko, :)

mam nadzieje ze nie nabroilam bo mi sie troche komp sypie :( lollibelly.............25.07.2008...37..Northampton..... ...Lennox/Max? arvena4-Gosia....08.08.2008...37...Basingstoke..chlopak. .Alexander Julka...............15.08.2008....24.....Londyn......... ..... ............. agnieszka75......06.08.2008....30...Ash, Surrey.....synek.....Kubus Gosia1302.........18/08/08......33.....Londyn/Croydon... ...?.......? natusia22.........28.08.2008....34.....Londyn.....córcia ....Nikola asiunia876........15.09.2008.....21.....Derby......... ..... ?...........? onyx1..............18.09.2008......32....Ealing.......Ma ksymilian Mikolaj mama Eli...........02.10.2008.....30.....WGC........???.........? ?? monika820227....15.10.2008.....23.....Londyn..........?. ...............? Asanna.............11.11.2008.....24......Wood Green.......corcia......? mala79.............14.11.2008.....23......Londyn....corc ia.............? Patinka26.........30.11.2008.....20......Cheltenham..cor ka.....Olivia Katelka25.........06.12.2008r....17....Cheshunt.......?? ?.......????? Salma...............10.12.2008.....8.......Leicester.... .......? ...........? Szczęśliwe Mamusie : sztefka......15/03....2,740g......Londyn.......chlopak.. .....Alexander shirin......20/03.....3910.....Londyn.....synek......... .......... .Farid asiek 392....22/03....3,740g......Londyn.........chlopak.......Pat ryk Katelka25....07.04.07r....3200gr....Cheshunt....chłopak. ......Jakub flowerska...19/04....3,880g....Londyn- Enfield...chłopak.......Tomasz Kohannah ...20/04... 3256 g ......Londyn .........chłopak.........Antos aneczka21...09/05...3400........Bedford........chłopak.. .....Mateusz sinia......... .29/05....3500 ......Coventry .....chłopak............Philip Okruch12....7/06......2700...Boldon/Tyne and Wear...dziew.....Maja duila..........14/06.....3755.........Londyn...chłopak.. .........Filip iwtek29..... 16/06.....2275.....Cochester....dziewczynka ....Julia anusia23.... 17/06.....3200.....Manchester....dziewczynka.......Julia s_daga.......28/07.....3100....london/richmond...chłopak ......Victor ivonka79.... .05/08....3035.....tonbridge..... dziewczynka......Maya gosiaczek27..12/08... ?..........Croydon.......dziewczynka...Amellka mada744......01/09....4090.....Harrogate.....chłopak.... ........Julian Kalcia64......06/09....3590... ..Waltham Abbey....chlopak........Aleks anka Manchester...06/09...3470...Manchester..dziew..Victoria ziarnko_piasku..10/09....3440.....Leicester....dziewczyn a.....Julka magdzior29.....13/09.....4400.......Enfield..........syn .............Alan kaska0110......23/09.....3680......Leicester.......synek .......Filipek ***niunia***......24/09....4540...Wolverhampton....synuś ..... Bartek Ola26............29/09.....3370....Essex Great Dunmow..syn.....Maks anka00 .......29/09.....3200.....Streatham....coreczka....Klaudynka agg3..........4/10.....4820.....Birmingham.....córeńka.. ...Dominika Justyna M..........08/10........4050....London..... synek......Adrian Gosia24leicester.....09/10....2006....Leicester...corcia .......Madzia jovka..............12/10......3200.....Londyn.....córcia .........Hannah anibas82..........15/10......2980.....Hatfield....córcia ..........Natalia migotka_bober..19/10....3508...Londyn.......syn......... ..Maximilian Laboszek.........21/10....3275...Swindon.......corcia... .....Natasha Izabela26.........24/10..3370.....Kidderminster....córka ......OLIWIA Skorpionka81.....25/10...3748.....Southampton.....córka. .........IZA agi2-27............26/10...2950......Sheffield.......... córcia...Victoria Kiki26..............31/10....???.....Liverpool ......syn................Staś Ania Grimsby......06/11...3650...Grimsby........synus.........Daw idek MONDZI25..02/11..3850..BANBURY...CÓRECZKA...OLEŃKA Dora23............09/11....3410....Croydon........synus. . ......Dorian? karina82..........09.11.....3,900....Chichester.....syn. ... ....Juliusz czarna101.......20/11.....3815....Hereford......coreczka .....Natalie anagro........24/11.....4370......Alcester......synek... ..Alexander oleczka0629......27.10....1660....Leicester.....coreczka ....Liliana camillee........03.12.......3444.....Bristol.....coreczk a........Noemi Agata85..3012.07..3250..Ząbkowice Śląskie (Grimsby) ..syn..Nataniel asiulek27........10/01......3220.....Preston........córk a.. .. Judytka Jennny...........14/01......3600.....Stratford......syne k.....Robert leeds1977aga....21.01.......3620...Leeds........synuś... ....Davidek Kasia78..........30.01.......3280......Gosport......syne k.....Kubuś agnes23.......09.02......3370.....Northampton.....corcia .......Zuzia joaska78......17/02.....3500......Bedford.......synek... .Staś elenasss.......03.03.....4000............Leicester....sy n....Bartuś Karolinah.....26/04....3,450g....Londyn/Koszalin...synek ...Max karolinkaa_j...04/05...3.600.....Borehamwood.....synek.. ..Kacperek Maja2008......13/05....3.530.....Londyn.............syne k....Tymon Felicity001.....18/05....4070.....Chesterfield.......syn ek.....Filip Monika2...... 18/05/2008 4.00 kg ..Coventry.......synek ....Cezary mona7712.....20/05.....3030........Coventry.......córcia ... .Julia monia****.....13/06.....2802g.......Bromley/Londyn....sy nek...Olivier monika,stansted....24/06....3,460g....Cambridge.....chlo piec..oscar Borowa.............07.07.2008....3,056kg....Thornton Heath..córka....Ola Rokita1988...10/07...3525g....Bedford...corka...Amelia Aneta-s.....14/07.......3925g....slough.....Jessica Julia...8............19.07.2008...4140g...Telford....... .Nikola

Julia gratuluje! Lipiec to miesiac corek widze:) Mam takie pytanko, dzisiaj byla u mnie trzeci raz polozna i stwierdzila, ze lekko rozchodza mi sie szwy... jestem przerazona! Czy ktoras cos takiego miala? Jak sobie z tym poradzic? Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam

lollibelly.............25.07.2008...40..Northampton..... ...Lennox/Max? arvena4-Gosia....08.08.2008...37...Basingstoke..chlopak. .Alexander Julka...............15.08.2008....24.....Londyn......... ..... ............. agnieszka75......06.08.2008....30...Ash, Surrey.....synek.....Kubus Gosia1302.........18/08/08......33.....Londyn/Croydon... ...?.......? natusia22.........28.08.2008....34.....Londyn.....córcia ....Nikola asiunia876........15.09.2008.....21.....Derby......... ..... ?...........? onyx1..............18.09.2008......32....Ealing.......Ma ksymilian Mikolaj mama Eli...........02.10.2008.....30.....WGC........???.........? ?? monika820227....15.10.2008.....23.....Londyn..........?. ...............? Asanna.............11.11.2008.....24......Wood Green.......corcia......? mala79.............14.11.2008.....23......Londyn....corc ia.............? Patinka26.........30.11.2008.....20......Cheltenham..cor ka.....Olivia Katelka25.........06.12.2008r....17....Cheshunt.......?? ?.......????? Salma...............10.12.2008.....8.......Leicester.... .......? ...........? Szczęśliwe Mamusie : sztefka......15/03....2,740g......Londyn.......chlopak.. .....Alexander shirin......20/03.....3910.....Londyn.....synek......... .......... .Farid asiek 392....22/03....3,740g......Londyn.........chlopak.......Pat ryk Katelka25....07.04.07r....3200gr....Cheshunt....chłopak. ......Jakub flowerska...19/04....3,880g....Londyn- Enfield...chłopak.......Tomasz Kohannah ...20/04... 3256 g ......Londyn .........chłopak.........Antos aneczka21...09/05...3400........Bedford........chłopak.. .....Mateusz sinia......... .29/05....3500 ......Coventry .....chłopak............Philip Okruch12....7/06......2700...Boldon/Tyne and Wear...dziew.....Maja duila..........14/06.....3755.........Londyn...chłopak.. .........Filip iwtek29..... 16/06.....2275.....Cochester....dziewczynka ....Julia anusia23.... 17/06.....3200.....Manchester....dziewczynka.......Julia s_daga.......28/07.....3100....london/richmond...chłopak ......Victor ivonka79.... .05/08....3035.....tonbridge..... dziewczynka......Maya gosiaczek27..12/08... ?..........Croydon.......dziewczynka...Amellka mada744......01/09....4090.....Harrogate.....chłopak.... ........Julian Kalcia64......06/09....3590... ..Waltham Abbey....chlopak........Aleks anka Manchester...06/09...3470...Manchester..dziew..Victoria ziarnko_piasku..10/09....3440.....Leicester....dziewczyn a.....Julka magdzior29.....13/09.....4400.......Enfield..........syn .............Alan kaska0110......23/09.....3680......Leicester.......synek .......Filipek ***niunia***......24/09....4540...Wolverhampton....synuś ..... Bartek Ola26............29/09.....3370....Essex Great Dunmow..syn.....Maks anka00 .......29/09.....3200.....Streatham....coreczka....Klaudynka agg3..........4/10.....4820.....Birmingham.....córeńka.. ...Dominika Justyna M..........08/10........4050....London..... synek......Adrian Gosia24leicester.....09/10....2006....Leicester...corcia .......Madzia jovka..............12/10......3200.....Londyn.....córcia .........Hannah anibas82..........15/10......2980.....Hatfield....córcia ..........Natalia migotka_bober..19/10....3508...Londyn.......syn......... ..Maximilian Laboszek.........21/10....3275...Swindon.......corcia... .....Natasha Izabela26.........24/10..3370.....Kidderminster....córka ......OLIWIA Skorpionka81.....25/10...3748.....Southampton.....córka. .........IZA agi2-27............26/10...2950......Sheffield.......... córcia...Victoria Kiki26..............31/10....???.....Liverpool ......syn................Staś Ania Grimsby......06/11...3650...Grimsby........synus.........Daw idek MONDZI25..02/11..3850..BANBURY...CÓRECZKA...OLEŃKA Dora23............09/11....3410....Croydon........synus. . ......Dorian? karina82..........09.11.....3,900....Chichester.....syn. ... ....Juliusz czarna101.......20/11.....3815....Hereford......coreczka .....Natalie anagro........24/11.....4370......Alcester......synek... ..Alexander oleczka0629......27.10....1660....Leicester.....coreczka ....Liliana camillee........03.12.......3444.....Bristol.....coreczk a........Noemi Agata85..3012.07..3250..Ząbkowice Śląskie (Grimsby) ..syn..Nataniel asiulek27........10/01......3220.....Preston........córk a.. .. Judytka Jennny...........14/01......3600.....Stratford......syne k.....Robert leeds1977aga....21.01.......3620...Leeds........synuś... ....Davidek Kasia78..........30.01.......3280......Gosport......syne k.....Kubuś agnes23.......09.02......3370.....Northampton.....corcia .......Zuzia joaska78......17/02.....3500......Bedford.......synek... .Staś elenasss.......03.03.....4000............Leicester....sy n....Bartuś Karolinah.....26/04....3,450g....Londyn/Koszalin...synek ...Max karolinkaa_j...04/05...3.600.....Borehamwood.....synek.. ..Kacperek Maja2008......13/05....3.530.....Londyn.............syne k....Tymon Felicity001.....18/05....4070.....Chesterfield.......syn ek.....Filip Monika2...... 18/05/2008 4.00 kg ..Coventry.......synek ....Cezary mona7712.....20/05.....3030........Coventry.......córcia ... .Julia monia****.....13/06.....2802g.......Bromley/Londyn....sy nek...Olivier monika,stansted....24/06....3,460g....Cambridge.....chlo piec..oscar Borowa.............07.07.2008....3,056kg....Thornton Heath..córka....Ola Rokita1988...10/07...3525g....Bedford...corka...Amelia Aneta-s.....14/07.......3925g....slough.....Jessica Julia...8............19.07.2008...4140g...Telford....... .Nikola

o mattttko stalo sie!jestem nastepna!! ale mam stresa hehe mam nadzieje tylko ze gladko pojdzie bo jestem typem osoby u ktorej wszystko co moze nie idzie zgodnie z planem.trzymajcie kciuki! Zaneta dziewczyny maja racje wszystko zalezy od kontraktu i polityki firmy. pozdrawiam!

zmienie sie w tabelce i zmienie agnieszke75 bo ona dwa dni przedemna. chyba nigdy nie bede pierwsza, bop niewydaje misie zebym wytrzymala do 08.08 ehhhh, bo juz wszystko mnie boli i sama ledwo z wyrk aie podnosze nie mowiac o ubieraniu :( lollibelly.............25.07.2008...40..Northampton..... ...Lennox/Max? agnieszka75......06.08.2008....30...Ash, Surrey.....synek.....Kubus arvena4-Gosia....08.08.2008...38...Basingstoke..chlopak. .Alexander Julka...............15.08.2008....24.....Londyn......... ..... ............. Gosia1302.........18/08/08......33.....Londyn/Croydon... ...?.......? natusia22.........28.08.2008....34.....Londyn.....córcia ....Nikola asiunia876........15.09.2008.....21.....Derby......... ..... ?...........? onyx1..............18.09.2008......32....Ealing.......Ma ksymilian Mikolaj mama Eli...........02.10.2008.....30.....WGC........???.........? ?? monika820227....15.10.2008.....23.....Londyn..........?. ...............? Asanna.............11.11.2008.....24......Wood Green.......corcia......? mala79.............14.11.2008.....23......Londyn....corc ia.............? Patinka26.........30.11.2008.....20......Cheltenham..cor ka.....Olivia Katelka25.........06.12.2008r....17....Cheshunt.......?? ?.......????? Salma...............10.12.2008.....8.......Leicester.... .......? ...........? Szczęśliwe Mamusie : sztefka......15/03....2,740g......Londyn.......chlopak.. .....Alexander shirin......20/03.....3910.....Londyn.....synek......... .......... .Farid asiek 392....22/03....3,740g......Londyn.........chlopak.......Pat ryk Katelka25....07.04.07r....3200gr....Cheshunt....chłopak. ......Jakub flowerska...19/04....3,880g....Londyn- Enfield...chłopak.......Tomasz Kohannah ...20/04... 3256 g ......Londyn .........chłopak.........Antos aneczka21...09/05...3400........Bedford........chłopak.. .....Mateusz sinia......... .29/05....3500 ......Coventry .....chłopak............Philip Okruch12....7/06......2700...Boldon/Tyne and Wear...dziew.....Maja duila..........14/06.....3755.........Londyn...chłopak.. .........Filip iwtek29..... 16/06.....2275.....Cochester....dziewczynka ....Julia anusia23.... 17/06.....3200.....Manchester....dziewczynka.......Julia s_daga.......28/07.....3100....london/richmond...chłopak ......Victor ivonka79.... .05/08....3035.....tonbridge..... dziewczynka......Maya gosiaczek27..12/08... ?..........Croydon.......dziewczynka...Amellka mada744......01/09....4090.....Harrogate.....chłopak.... ........Julian Kalcia64......06/09....3590... ..Waltham Abbey....chlopak........Aleks anka Manchester...06/09...3470...Manchester..dziew..Victoria ziarnko_piasku..10/09....3440.....Leicester....dziewczyn a.....Julka magdzior29.....13/09.....4400.......Enfield..........syn .............Alan kaska0110......23/09.....3680......Leicester.......synek .......Filipek ***niunia***......24/09....4540...Wolverhampton....synuś ..... Bartek Ola26............29/09.....3370....Essex Great Dunmow..syn.....Maks anka00 .......29/09.....3200.....Streatham....coreczka....Klaudynka agg3..........4/10.....4820.....Birmingham.....córeńka.. ...Dominika Justyna M..........08/10........4050....London..... synek......Adrian Gosia24leicester.....09/10....2006....Leicester...corcia .......Madzia jovka..............12/10......3200.....Londyn.....córcia .........Hannah anibas82..........15/10......2980.....Hatfield....córcia ..........Natalia migotka_bober..19/10....3508...Londyn.......syn......... ..Maximilian Laboszek.........21/10....3275...Swindon.......corcia... .....Natasha Izabela26.........24/10..3370.....Kidderminster....córka ......OLIWIA Skorpionka81.....25/10...3748.....Southampton.....córka. .........IZA agi2-27............26/10...2950......Sheffield.......... córcia...Victoria Kiki26..............31/10....???.....Liverpool ......syn................Staś Ania Grimsby......06/11...3650...Grimsby........synus.........Daw idek MONDZI25..02/11..3850..BANBURY...CÓRECZKA...OLEŃKA Dora23............09/11....3410....Croydon........synus. . ......Dorian? karina82..........09.11.....3,900....Chichester.....syn. ... ....Juliusz czarna101.......20/11.....3815....Hereford......coreczka .....Natalie anagro........24/11.....4370......Alcester......synek... ..Alexander oleczka0629......27.10....1660....Leicester.....coreczka ....Liliana camillee........03.12.......3444.....Bristol.....coreczk a........Noemi Agata85..3012.07..3250..Ząbkowice Śląskie (Grimsby) ..syn..Nataniel asiulek27........10/01......3220.....Preston........córk a.. .. Judytka Jennny...........14/01......3600.....Stratford......syne k.....Robert leeds1977aga....21.01.......3620...Leeds........synuś... ....Davidek Kasia78..........30.01.......3280......Gosport......syne k.....Kubuś agnes23.......09.02......3370.....Northampton.....corcia .......Zuzia joaska78......17/02.....3500......Bedford.......synek... .Staś elenasss.......03.03.....4000............Leicester....sy n....Bartuś Karolinah.....26/04....3,450g....Londyn/Koszalin...synek ...Max karolinkaa_j...04/05...3.600.....Borehamwood.....synek.. ..Kacperek Maja2008......13/05....3.530.....Londyn.............syne k....Tymon Felicity001.....18/05....4070.....Chesterfield.......syn ek.....Filip Monika2...... 18/05/2008 4.00 kg ..Coventry.......synek ....Cezary mona7712.....20/05.....3030........Coventry.......córcia ... .Julia monia****.....13/06.....2802g.......Bromley/Londyn....sy nek...Olivier monika,stansted....24/06....3,460g....Cambridge.....chlo piec..oscar Borowa.............07.07.2008....3,056kg....Thornton Heath..córka....Ola Rokita1988...10/07...3525g....Bedford...corka...Amelia Aneta-s.....14/07.......3925g....slough.....Jessica Julia...8............19.07.2008...4140g...Telford....... .Nikola

hej, bede zagladac do was dosc czesto wiec dopisuje sie do tabelki,ok?

lollibelly.............25.07.2008...40..Northampton..... ...Lennox/Max? nowa08............03.08.2008...23.....Londyn....córcia.....Zuzanna agnieszka75......06.08.2008....30...Ash, Surrey.....synek.....Kubus arvena4-Gosia....08.08.2008...38...Basingstoke..chlopak. .Alexander Julka...............15.08.2008....24.....Londyn......... ..... ............. Gosia1302.........18/08/08......33.....Londyn/Croydon... ...?.......? natusia22.........28.08.2008....34.....Londyn.....córcia ....Nikola asiunia876........15.09.2008.....21.....Derby......... ..... ?...........? onyx1..............18.09.2008......32....Ealing.......Ma ksymilian Mikolaj mama Eli...........02.10.2008.....30.....WGC........???.........? ?? monika820227....15.10.2008.....23.....Londyn..........?. ...............? Asanna.............11.11.2008.....24......Wood Green.......corcia......? mala79.............14.11.2008.....23......Londyn....corc ia.............? Patinka26.........30.11.2008.....20......Cheltenham..cor ka.....Olivia Katelka25.........06.12.2008r....17....Cheshunt.......?? ?.......????? Salma...............10.12.2008.....8.......Leicester.... .......? ...........? Szczęśliwe Mamusie : sztefka......15/03....2,740g......Londyn.......chlopak.. .....Alexander shirin......20/03.....3910.....Londyn.....synek......... .......... .Farid asiek 392....22/03....3,740g......Londyn.........chlopak.......Pat ryk Katelka25....07.04.07r....3200gr....Cheshunt....chłopak. ......Jakub flowerska...19/04....3,880g....Londyn- Enfield...chłopak.......Tomasz Kohannah ...20/04... 3256 g ......Londyn .........chłopak.........Antos aneczka21...09/05...3400........Bedford........chłopak.. .....Mateusz sinia......... .29/05....3500 ......Coventry .....chłopak............Philip Okruch12....7/06......2700...Boldon/Tyne and Wear...dziew.....Maja duila..........14/06.....3755.........Londyn...chłopak.. .........Filip iwtek29..... 16/06.....2275.....Cochester....dziewczynka ....Julia anusia23.... 17/06.....3200.....Manchester....dziewczynka.......Julia s_daga.......28/07.....3100....london/richmond...chłopak ......Victor ivonka79.... .05/08....3035.....tonbridge..... dziewczynka......Maya gosiaczek27..12/08... ?..........Croydon.......dziewczynka...Amellka mada744......01/09....4090.....Harrogate.....chłopak.... ........Julian Kalcia64......06/09....3590... ..Waltham Abbey....chlopak........Aleks anka Manchester...06/09...3470...Manchester..dziew..Victoria ziarnko_piasku..10/09....3440.....Leicester....dziewczyn a.....Julka magdzior29.....13/09.....4400.......Enfield..........syn .............Alan kaska0110......23/09.....3680......Leicester.......synek .......Filipek ***niunia***......24/09....4540...Wolverhampton....synuś ..... Bartek Ola26............29/09.....3370....Essex Great Dunmow..syn.....Maks anka00 .......29/09.....3200.....Streatham....coreczka....Klaudynka agg3..........4/10.....4820.....Birmingham.....córeńka.. ...Dominika Justyna M..........08/10........4050....London..... synek......Adrian Gosia24leicester.....09/10....2006....Leicester...corcia .......Madzia jovka..............12/10......3200.....Londyn.....córcia .........Hannah anibas82..........15/10......2980.....Hatfield....córcia ..........Natalia migotka_bober..19/10....3508...Londyn.......syn......... ..Maximilian Laboszek.........21/10....3275...Swindon.......corcia... .....Natasha Izabela26.........24/10..3370.....Kidderminster....córka ......OLIWIA Skorpionka81.....25/10...3748.....Southampton.....córka. .........IZA agi2-27............26/10...2950......Sheffield.......... córcia...Victoria Kiki26..............31/10....???.....Liverpool ......syn................Staś Ania Grimsby......06/11...3650...Grimsby........synus.........Daw idek MONDZI25..02/11..3850..BANBURY...CÓRECZKA...OLEŃKA Dora23............09/11....3410....Croydon........synus. . ......Dorian? karina82..........09.11.....3,900....Chichester.....syn. ... ....Juliusz czarna101.......20/11.....3815....Hereford......coreczka .....Natalie anagro........24/11.....4370......Alcester......synek... ..Alexander oleczka0629......27.10....1660....Leicester.....coreczka ....Liliana camillee........03.12.......3444.....Bristol.....coreczk a........Noemi Agata85..3012.07..3250..Ząbkowice Śląskie (Grimsby) ..syn..Nataniel asiulek27........10/01......3220.....Preston........córk a.. .. Judytka Jennny...........14/01......3600.....Stratford......syne k.....Robert leeds1977aga....21.01.......3620...Leeds........synuś... ....Davidek Kasia78..........30.01.......3280......Gosport......syne k.....Kubuś agnes23.......09.02......3370.....Northampton.....corcia .......Zuzia joaska78......17/02.....3500......Bedford.......synek... .Staś elenasss.......03.03.....4000............Leicester....sy n....Bartuś Karolinah.....26/04....3,450g....Londyn/Koszalin...synek ...Max karolinkaa_j...04/05...3.600.....Borehamwood.....synek.. ..Kacperek Maja2008......13/05....3.530.....Londyn.............syne k....Tymon Felicity001.....18/05....4070.....Chesterfield.......syn ek.....Filip Monika2...... 18/05/2008 4.00 kg ..Coventry.......synek ....Cezary mona7712.....20/05.....3030........Coventry.......córcia ... .Julia monia****.....13/06.....2802g.......Bromley/Londyn....sy nek...Olivier monika,stansted....24/06....3,460g....Cambridge.....chlo piec..oscar Borowa.............07.07.2008....3,056kg....Thornton Heath..córka....Ola Rokita1988...10/07...3525g....Bedford...corka...Amelia Aneta-s.....14/07.......3925g....slough.....Jessica Julia...8............19.07.2008...4140g...Telford....... .Nikola

arvena dasz rade, ja tez myslalam ze nie dociagne, nie ma mowy, bejbi mega wielkie, ciaza o 2 tygodnie \'za duza\' i tak od miesiaca czekalam ze w kazdej chwili wody odejda a tu prosze-nic sie nie dzieje!narobilam paniki mama w czwartek przyjezdza bo mialo byc juz na gotowe a jeszcze sie okaze ze pojedzie i wnuka nie zobaczy :) chyba zapedze meza do roboty bedziemy wywolywac :P

Witam witam, Jejku ale dlugo mnie nie bylo, bo po przeprowadzce ponad miesiac walczylam z BT i O2 o przylaczenie lini i internetu. Ale w koncu juz jestem, mam ponad 40 stron zaleglosci. Kedy ja to nadrobie?? Widze sporo nowych brzuchatek i mamus, wszystkie gorace pozdrawiam i gratuluje. A moj Maksiu to juz 3 miesiace ma. W sobote lece z nim do Polandu na 2 tygodniowy urlop do rodzinki, babc i cioc. Ciekawe jak my to wytrzymamy. Troche obawiam sie podrozy, ale jestem dobre mysli i wierze ze wszystko bedzie ok. Aaaa, jest bardzo fajne forum, zapraszam Was. Trzeba sie zarejstrowac tylko. Jest mnostwo fajnych tematow i podzielonych na kategorie, w zaleznosci co na interesuje i trapi. WWW.FAJNEMAMY.COM

fajnie Cie znow widziec Karolinah :) ja dla odmiany prowadze wojne z firma taksowkowa, ktora wczoraj policzyla memu mezowi 39 funtow za 15 km kurs. poniewaz bylo to rano a moj maz byl zestresowany tym ze nie odpalil mu samochod i ze jest spozniony godzine do pracy zaplacil mu te 40 funtow. dodam jeszcze ze byl to drugi raz kiedy korzystal z taxi w anglii. zadzwonilam wiec wczoraj do tego radio taxi ale kierowca, ktory go \"podliczyl\" jezdzi tylko na nocne zmiany, wiec dyspozytor obiecal ze jak wroci do bazy wyjasni to. i oczywiscie nikt nie zadzwonil ani nie przyjechal zeby sie wytlumaczyc, wiec zadzwonilam przed godzina a dyspozytor mi na to ze kierowcy kasa grala a kurs mego meza wynosil 13.85 a nie 39 i ze moj maz dalmu 2x10 funtow a nie 2x 20.teraz przynajmniej wiem co jest grane. mam do czynienia ze zlodziejem i tak go wlasnie potraktuje. ma dzis przyjechac i porozmawiac lub zadzwonic do mnie.zobaczymy jak to bedzie. jesli sie dzis nie pojawi lub bedzie szedl w zaparte, zadzwonie na policje i zloze na niego oficjalna skarge na pismie w jego przedsiebiorstwie. mam dosc takich oszustow i naciagaczy.

Gość agnieszka75
dzieki arvena za zmiane w tabelce, tez mialam termin na okolo 18 w Polsce a tutaj mi zmienili na 12 a ze bede miec cesarke to wypada 6, mam nadzieje ze to nie bedzie za wczesnie, ale brzuch mam juz spory i malec porzadnie daje czadu, wiec juz jest calkiem silny. Ktos napisal ze lipiec to miesiac dziewuszek, a moze sierpien bedzie plci brzydkiej ;) oczywiscie zaruje, nasze synki sa i beda slodkie. Ja juz mam wiekszosc przygotowane, ale mnie nosi, wiec porzadkuje. Pozdrawiam wszystkich goraco

hello kurde i znowu spadlam w tabelce na 4 miejsce!!!!! nigdy nie bede pierwsza :) mamo eli, mnie tak raz chcial oszukac, bo myslal ze glupia wiezie i ze na okolo mnei bedzie wozil, ja do niego ze tedy dalej itp uitd a na koniec sie debil zgubil nie mozna takch rzeczy plazem puszczec trzeba walczyc o swoje i koniec, bo raz drugi a potem okaze sie ze na cos kasy nam brakuje a popuscilismy komus lilibelly kurde ale normalnie mi brzuch opada szybko i czuje ze strasznei ciezki, nie liczac tego ze duzy!!!!! i nawet ze dwa rozstepy mi sie zrobily tak nisko na brzuchu, skora chyba mi ciezaru nie wytrzymuje. ja tego nie zobacylam tylko moj maz zobaczyl, ale on to ma dobre podejscie ja sie stresuje a on mowi ze glupia jestem :) hello nowa witamy an forum - wszyscy mnie wyprzedzaja moze jakbym pierwsza byla to szybciej urodizlabym ?? :) mama do mnie przylatuje 01,08 no to mogfge chociaz do tego czasu wytrzymac ehhhh karolinah a jak zalatwialas dokumenty dla Maksia?? ciezko bylo??