Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaa22

Czy miała któraś z was problemy z kolanem???

Polecane posty

Gość gość
DOKŁADNIE TAK mam problemy z kolanami od 10 lat i mnie też lekarze chcieli leczyć glukozaminą, łykałam tabletki prze kilka lat, wydałam na to kupę kasy i dooopa zero efektu zrobiłam też zastrzyki z kwasu hialuronowego, tylko mnie bolały po tym bardziej teraz od roku chodzę na basen i pływam rozwiązaniem jest ******ćwiczenia by maź stawowa się produkowała a nie leki i zastrzyki co do glukozaminy i kolagenu, przereklamowany i drogi szit, równie dobrze można by kupować zwykłą żelatynę spożywczą w sklepie i jeść ten sam efekt

Gość gość
rasałowa 2014.07.01 Mi pomogło :) Jednak to suplement diety, a nie lek. Nie zastąpi to ćwiczeń i rehabilitacji.

Oczywiście. 4flex to suplement (wspomaganie). W razie jakichkolwiek problemów ze stawami np. kolanowymi najpierw trzeba skonsultować się z lekarzem, bowiem może to być początek groźnej choroby. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex

O kolana lepiej zadbać dużo wcześniej. Lepiej zapobiegać niż leczyć, wiadomo.

Gość gość
No to normalne ze lepiej zapobiegac niz leczyc,ale tak naprawde nikt nie leczy,organizm leczy sie sam

Gość gość
gdyby tak było, nie byłoby sensu brac leków i robić operacji. Ja zmagam sie teraz z rehabilitacja po wypadku tutaj - http://www.medis.pl rokowania są dobre, ale już wcześniej miałam z kolanami problemy, reumatyzm i ból na zmianę pogody etc.

Gość gość
ja mam problemy z kolanem i walczę najpierw z nadwagą a następnie przyjmuję preparat z kolagenem który wspomaga pracę stawów.

Gość gość
A jaki kolagen stosujesz?? Słyszałam że 4Flex jest godny polecenia.

Gość Arniee
Też mam problem z nadwagą. I stąd pytanie : jaką aktywność oprócz diety wybrać, aby nie obciążać kolan? I czy suplement z kolagenem jest w takiej sytuacji konieczny?

Witam! Suplement diety taki jak 4Flex będzie z pewnością pomocny. To preparat wzmacniający stawy i mięśnie. Zawiera on Fortigel - kolagen naturalnego pochodzenia w dawce aż 10g. Kolagen w nim zawarty to białko, które stanowi budulec macierzy chrząstki (95%). Białko w postac***eptydów pomaga utrzymać zdrowe kości, wspiera wzrost i utrzymanie masy mięśniowej. Pozdrawiam, Agnieszka Czarnecka Online Ekspert marki 4Flex

Gość Arniee
Lekarz powiedział to samo, nie ma co ryzykować kontuzji. Więc chyba się zdecyduję ;)

Ja dość długo męczyłam się z bólem kolana, samo nie przejdzie, uwierz mi. Najlepiej wybrać się z tym do chiropraktyka. Jeśli mieszkasz w Poznaniu lub okolicy to polecam klinikę ortopedyczną "Kręg-Clinic" prof. Mariusza Posłusznego.

Gość gość
Ja nie mogłam chodzić po schodach, tak mnie bolały kolana. teraz mogę wbiegać. Najpierw ssałam olej, potem oczyszczałam wątrobę sposobem huldy Clark, potem urynoterapia. Ale już po ssaniu(na początku może być nieco gorzej, ale to nic), było widać i czuc efekty. Tylko oczyszczanie organizmu, tylko. Żadne inne.

Gość gość
a mnie pomogł zywokost do kupienie na alegro za 5 zł ugotowałem w oleju i smarowałem moza takze zrobic na wódce

Gość kartuza
A ja gdzieś przeczytałam że ten suplement oprócz wspomagania stawów, działa wzmacniająco na mięśnie. To była tylko krótka wzmianka a niestety nie mogę powtórnie na nią trafić. Dlatego nie jestem pewna tej informacji.

Gość gość
pewnie jest coś prawdy z ta teoria jak brałam preparat z kolagenem to mniej bolały mnie mięśnie może to ma tak działać

Gość Oliskan
Też czytałam, że jakiś preparat z kolagenem wzmacnia mięśnie, a ponadto podobno przyspiesza metabolizm. Tyle, że nie wiem czy każdy .

Gość martynika45
Miałam problemy z kolanem ponieważ przeciążyłam je zbyt intensywną jazdą na rowerze. Ból kolana był strasznie dokuczliwy, na szczęście poradzono mi, aby zaaplikować sobie Synolis. Już po pierwszym zastrzyku poczułam dużą ulgę. W moim przypadku proces degeneracji chrząstki stawowej nie jest jeszcze daleko posunięty, więc przywrócenie kolana do stanu używalności nie trwało zbyt długo. Gorzej jest w przypadku osób, które za leczenie wezmą się za późno.

Gość gość
To prawda. Najlepiej jak najwcześniej zacząć leczenie. Tutaj już nie czekałam na NFZ, tylko poszłam do ortopedy prywatnie. Zdecydowałam się na klinikę ArtroCenter i chyba lepiej wybrać nie mogłam. Ceny tez mają konkurencyjne.

Ja nabawiłam się urazu na nartach - naderwane więzadło. Na SOR w szpitalu chcieli zoperować, ale się nie zgodziłam, tylko umówiłam się na wizytę w ArtroCenter do dr Kraczuka, a dr Krawczuk powiedział, że wystarczy unieruchomić na 3 tygodnie w ortezie. Więzadło się wygoiło i nie mam żadnych kłopotów, a nie miałam operacji tak jak chcieli mi zrobić w państwowym szpitalu.

Gość adamos
Ja borykałem się z bólem w kolanie, który łapał znienacka. Na szczeście mi pomogły tylko wizyty u Pana Balcerzaka z Wrocławia, świetnego fizjoterapeuty swoją drogą, który przez różne zabiegi pomógł mi się uporać z problemem. Cieszę się, że obyło się bez operacji

Gość gość
Mi na problemy z kolanami bardzo pomógł Pan Balcerzak, fizjoterapeuta z Wrocławia. Zgłosiłam się do niego po tym, jak wszelkie maści i leki przeciwbólowy już nie pomagały. Na szczęście za pomocą terapii manualnej udało się problem zażegnać, co przyniosło w końcu długo wyczekiwaną ulgę. Polecam zgłosić się do specjalisty z tego typu problemami zamiast faszerować się lekami.

Gość gość
Tak ja. Wylądowałam u lekarza niejaego Jędrzeja Kosmowskiego, który sporo pracy włożył w naprawę mojego kolana.

Gość grefuszka
Moim zdaniem w takich wypadkach sensowną opcją jest fizjoterapia - znacznie pomaga wrócić do normalności. Mój kolega po dość nieprzyjemnym wypadku na moto, trafił własnie w ręce fizjoterapeutów z hotelu kopieniec ( w tym m.in. Rafał Kot - były fizjoterapeuta skoczków) - nie sądził, że progres będzie taki szybki. Więc jeżeli komuś zależy, to polecam brać taką opcję pod uwagę, nie am co oszczędzać na zdrowiu!

Gość tesska90
Byłam tam, kopieniec zdecydowanie warto polecać. Ciężko o lepszych specjalistów - serio. Pan Kot, który jest tam szefem - rewelacja. Do tego konsultacje są u niego gratis, więc nawet w naprawdę poważnych przyapdkach warto się do nich wybrać - no i jest tam naprawdę ładnie! Rzućcie sobie okiem: http://www.kopieniec.pl/

Gość gość
Paweł Sokołowicz Doktor nauk medycynych, specjalista w ortopedii i traumatologii narządu ruchu Absolwent Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Pomoże wam

Gość gość
Miałam problem z kolanami po bieganiu, bardzo pomogły ortezy z Qmedinfo - odciążały kolana i pozwoliły wrócić do poprzedniej formy.

Gość gość
Też miałam ortezę na kolano od Qmedinfo, sprawdziła się super :) szybko wróciłam do formy, ale teraz zdecydowanie bardziej uważam na stawy, staram się nie przeciążać i nie biegam na betonie bo chyba od tego wszystko mi się zaczęło :/

Gość gość
Tak ja. Poszedłem do Artro Center, gdzie pomogli mi z moim kolanem.

Gość gość
Hej potrzebóje pomocy mój problem to plyn w kolanie bylam z tym u lekarza i on zalecił opreacje w bialym stoku ale tam lekarze powiedzieli że nie ma obaw że operacja nie jest konieczna bo nie mam nic poważnego tylko zalecili zastrzyki przyznam troche pomagaja ale później dalej trochę boli co mam zrobic czekaja jeszcze mnie dwa zastrzyki troche sie boje bo to bardzo boli jeden lekarz zalecil operacje a nastepny mówi ze nie konieczna bo nic mi powaznego nie jest tylko zrobic zastrzyki nie cwiczylam na wf już 2 lata przez te kolano prosze o pomoc mam dopiero 15 lat a już mam chore kolano powiedzcie mi co mam zrobic tylko nie mowcie mi ze mam zmienic lekarza bo mi rodzice i tak nie zmienia nie wiem co mam robic bo od wrzesnia bd cwiczyc normalnie na wf ale jak to znowu bdz sie nasilac ten ból co ja mam zrobic prosze o pomoc sory za bledy szybko pisalam prosze o pomoc :-) !!!!!!