Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaa22

Czy miała któraś z was problemy z kolanem???

Polecane posty

Gość hejkaaaa
No Misia gratuluje i zycze powrotu do pelnej sprawnosci. Na pewno nie bylo latwo ale widze ze swietnie sobie z tym poradzilas:):) Jak czytalas to ja narazie mam odrwoczony wyrok na moje kolanko:P:P Narazie nie biore jeszcze zastrzykow ale za jakies 2 tygodnie rozpocznie sie leczenie. Zobaczymy:):0 pozdrawiam:)

dzięki nio jakoś powoli wracam do siebie. To trzymam za Ciebie kciuki, żeby leczenie przyniosło rezultaty pozdrawiam odezwe sie za tydzień po rehabilitacji

Hejka. No i z tygodnia zrobiły się dwa tygodnie. Ale jest znaczna poprawa po domku nawet zaczęłam dreptać bez kuli ale ciężko idzie. Strasznie powoli to idzie na dodatek okazało się,że po operacji mam zanik mięsnia czterogłowowego i ciężko jest go teraz na nowo odbudować. Szczerze już mam dosyć jestem zmęczona już tym wszystkim:(

Gość hejkaaaa
No misia ja cały czas o Tobie mysle i trzymam za Ciebie kciuki:):) Ja wierze ze jednak bedzie dobrze, musisz uwierzyc ze tak bedzie:0 Pozytywne myslenie potrafi duzo zadziałać:):) To wszystko trwa juz dosyc dlugo ale mam nadzieje ze efekty beda zadowalające:) Pozdrawiam serdecznie i od czasu do czasu daj znak co i jak:) pa

Dziękuje. Wczoraj byłam u rehabilitanta naszczęście nic od momentu wyjścia ze szpitala się nie cofnęło co oznacza że wystarcza jak ćwiczę w domku sama i nie muszę wracać do szpitala. To dobra motywująca wiadomość aczkolwiek chciałabym już chodzić na własnych nogach a z tym muszę poczekać nawet jak zaczne dobrze chodzic mam brac jednak dla bezpieczeństwa ze sobą kulę. A jak u Ciebie?

Gość hejkaaaa
To sie ciesze ze jest u Ciebie lepiej :) U mnie bez zmian:) Jednak po konsultacji z iinym ortopedą stwierdziłam zre nie ma sensu wydawac pieniedzy na zastrzyki jesli tak naprawde do konca nie wiadomo co mam uszkodzonego w kolanku:) Najlepsza dla mnie opcja jest artroskopia, no ale znowu pojawil sie problem, bo od grudnia zaczynam pracę na oddziale noworodkowym wiec musze byc w pelni sprawna:0 Kolanko boli, przeskakuje no ale mysle ze jeszcze dam radę przez jakis czas wiec zobaczymy:0 Pozdrawiam

No i u mnie kiepsko nie wykluczone że czeka mnie ponowna operacja ale nie mam siły teraz o tym mowic przepraszam

Gość hejkaaaa
Przykro mi Misiaa :( Jak bedziesz miała siły to napisz co się dzieje. trzymam kochana kciuki:)

No hej. A więc po operacji mam zanik mięśnia czterogłowego którego nie idzie wogóle odbudować. Chodzę na rehabilitacje na stymulacje i nic się nie ruszyło. Profesor dał mi jeszcze trzy tygodnie jak przyjadę po tym okresie i nie będzie lepiej będzie trzeba szukać przyczyny w środku czyli ponowna operacja. Mówi ze jest możliwość że coś mi blokuje w środku. Ja już nie mam siły mam dość żałuje że wogóle się zgodziłam na operacje

Ja miałam oderwany kawałek kości z kolana,ból niesamowity,noga jak balon wyglądała.Ściągali mi krew strzykawką,cudem operacji uniknęłam.Mdleję na samo wspomnienie.Potem w łóżku przez 2 miesiące,potem powoli ćwiczenia.To było 6 lat temu,ale do tej pory jak zginam tą nigę,to coś mi gdzieś strzela w niej.Na szczęście wróciłam do 100 procentowej formy :)

wiem co to znaczy ściąganie krwi miałam ściąganą po operacji ból nie do opisania zwłaszcza że miałam przecież świeże rany po operacji

Gość justin32
Problemy miała moja mama.(56 lat) Pomogło proteinowe wapno.Przyswajalne przez kosci w 95%. Polecam z całego serca Justin

No Misia nie wyglada to najlepiej, no ale nie wiesz co by bylo gdybyś nie poddała się operacji. Moze nie od razu, ale za miesiac czy kilka mogło byc jeszcze gorzej. Jestes dzielną dziewczyną i wiem że sobie poradzisz. Ja natomist w tym tygodniu będę miała badanie usg kolana, chce w koncu wiedziec na czym stoję a nie wierzyć domysłom lekarzy:) Zobaczymy:) dam znac:) Pozdrawiam serdecznie:)

hejka jesteś tu jeszcze??? Co u Ciebie jak sprawy z kolanem. U mnie kiepsko w poniedziałek znów idę do szpitala lekarz jest załamany ja zresztą też......

Cześc Misia:) przykro mi że z Twoim kolankiem nie najlepiej i że znowu czeka Cie szpital i operacja. ja od grudnia pracuję więc staram sie nie myslec o kolanie. Ale nie jest dobrze- po calym dniu biegania kolano jest czerwone, spuchnięte i boli więc nie wiem co robić bo jak pojde do ortopedy to da mi skierowanie na asrtroskopię a ja jak narazie nie moge sobie na to pozwolić. W grudniu pracowałam na oddziale wewnetrznym i po 12 godzinnym dyzurze to moje kolano wygladało strasznie, teraz mnie przeniesli na Noworodki więc jest trochę luzniej więc mam nadzieję ze trochę mi sie poprawi. Naraie biorę tylko glukozaminę, jeszcze przez jakieś 3 tyogdnie:) Pozdrawiam i zyczę dużo sil!!!

Gość og
Cześć Czy któraś z Was miała przerost fałdu maziowego w kolanie? Jak on sie u Was objawiał?

Gość karola19
mam problem a mianowicie: gdy prostuje noge pod kolanem czuje ucisk, a raczej cos jakby tam bylo za krotkie i po prostu nie moge wyprostowac kolana... :( bol sie nasila przy zadzieraniu palcow stopy to góry.... czy ktoraś z Was miała moze podobny problem?? nie wiem skad to sie wzielo ani co moze byc tego przyczyna....

Gość Patrycja199115
Witam, Przeczytałam prawie wszystkie wypowiedzi. Mam 15 lat... rosnę.. ok 167cm wzrostu. Ja mam natomiast taki problem: Jakiś czas temu w listopadzie (2006) miałam wypadek na WF-ie. Biegłam, jakoś krzywo naskoczyłam i w lewej nodze rzepka mi wyskoczyła na zewnętrzną stronę (lekarz nazwał to: Zwichnięciem rzepki lewego kolana). Mam dość giętkie stawy i po jakich 10 minutach rzepka sama mi wskoczyła na miejsce. Dzięki Bogu, bo podobno nastawianie booli. Miałam gips przez 2 tygodnie. Wczoraj to mamy już luty czyli 4 miesiące po tamtym wypadku..chodziłam oczywiście na rechabilitację (laser, terapuls, magnetoterapia- tylko nie czułam poprawy, bo mnie ta noga nie bolała po wypadku). Teraz mam problem z drugą "zdrową" nogą. Wczoraj szłam po zeszyty do koleżanki i tak w połowie drogi głupio czułam jak w drugiej nodze przy kroku rzepka mi się przesówa do wewnątrz... co chwila się chwytalam za kolano i cofałam rzepkę na miejsce. Wiedziałam, że to nie było takie normalne przesówanie się jak w każdym kolanie. Przez drugą połowę szłam schylona trzymajac sie za kolano. Czułam, że gdybym to "olala" to przy jakimś złym nastąpnięciu mogłaby mi wyskoczyc, a pogoda byla okropna... śnieg błoto.... Bardzo się boje operacji i zastrzyków... czy ktoś wie, czy byłaby potrzebna jakas operacja, czy sam rentgen by wystarczył.?? Mam wzmacniac mięsnie, żeby trzymały te moje rzepki, tylko, że ja mam wyrobione miesnie.. gram duzo w nogę... przy tym sie biega.. nie wiem. Lekarz powiedzial, ze to w przyszlosci moze mi wracać... Czy ktoś umiałby zaradzić?

Gość mencia
mój problem z kolanami zaczął się jakieś 2 lata temu .... napierw lekarz rodzinny póżniej chirurg i oczywiście ortopeda ... ale dopiero po 4 miesiącach . Ortopeda nic nie wyczówał a kolano nadal mnie bolało. dostaałam tabletki najpierw zaczynało się od tanich około 25 zł ale póżniej dochodziły do 100 zł za jedno opakowanie a ból w kolanie nie ustępował a wręcz przeciwnie narastał. Poszłam prywatnie do ortopedy i tam skierowano mnie na artroskopie wycięto mi fałd mazziowy i kawałek łakotki ale ból w kolanie pozotał a na dodatek drugie kolano daje o sobie znać i to dość boleśnie.dostaje zastrzyki co sześć tygodzi przeciw zapalne ale nic nie pomagają wogóle nie u śmierzają bólu a dodatkowo są strasznie bolesne. stan zapalny robi się nieraz taki że same kolana mi się wyginają i nie mogę na nich stanąć. Nie wspomnę o rechabilitacjach torych miałam całe mnóstwo :( A lekasz do którego udaje się prywatnie stwierdził że mam krzyw ustawione rzepki ale jakoś na pierszych 5 wizytach tego nie zauważył no i znów zostałam skierowana na operację teraz obydwókolan tym razem to nie będzie artroskopia.... :(:(:(:(:( ale wyraziłam zgodę bo ból jest nie do zniesienia .... MIAŁ KTOŚ PODOBNĄ SYTUACJĘ

Gość mencia
A co do NIMESILU jest to lek na silne bóle pomaga ale na pewien czas osłabia ból ale nie całkowicie NIMESIL dostałam na spróbowanie od farmaceutki która tesz ma problemy z kolanem i poleca go ale tylko w ostrych bólach Najlepszy jest ketanol chciaż tesz dzziała przez krótki okres czasu albo nieraz wcale ....

Gość sakra
od pewnego czasu boli mnie kolano i jak poszłam na pogotowie to lekarz mnie oszukał powiedział ze mam zawijac kolano i smarowac lioton tysiąc ale to nadal nie pomagało wiec poszłam jeszcze raz ale do innego chirurga i ten hirurg powiedział mi ze juz dawno powinnam miec tą noge w gipsie przez 5 tygodni dostawałam zastrzyki w kolano na bul ale po tym leczeniu i tak mi sie tylko pogorszyło chirurg stwierdził w koncu ze to jest nie do wyleczenia ..Teraz bieleje mi te kolano i boje sie ze to moze byc naprawde cos złego ..mam podobno jakąs chorobe i mama nic o tym nie wie nie wiem co w tej sytuacji zrobic !!!!!!!

Gość sakra
nie wiem naprawde niewiem co zrobic bo mam tylko 12 lat nie wiem nic o takich bulach prosze odpiszcie

ej i mnie boli lewe kolano, choc zdjecie RTg niczego nie wykazalo :/ mialam lasery i magnetrinik ale nic nie pomoglo, dalej czasem boli, zwlaszcza jak duzo chodze i zmecze nogi lub mam podkulone :/ co robic? mam 22 lata :/

Gość maltusia
hej ja rowniez mam problem z kolanem zwyrodnienie chrzastki na razie biore tabletki i mam praktycznie całkowity zakaz uprawiania sportu.Lekarz u ktorego bylam nie dal mi adnego skierowania na rehabilitacje a słyszałam że przy moim schorzeniu moze to byc pomocne.Co mam robić iść do innego lekarza/

ja mam chondromalacje chrzastki w obu stawach:/ jestem juz po jednej artroskopii (dzieki niej sie dowiedzialam co mi jest bo od dwoch lat nie wiedzialam:/) Maltusia. z tego co wiem to chondromalacja a zwyrodnienie chrzastki to to samo:) ja tez biore leki (glokozamine ktora nie pomaga) i mam do tego cwiczenia na miesnie czworoglowe. jezeli tego Ci lekarz nie powiedzial ze masz cwiczyc czworoglowe to moze warto zmienic lekarza... jezeli chcesz pogadac na temat kolan z innymi osobami to zapraszam na temat Artroskopia- Kto z was mial?? na tym temacie tez jest duzo osob z choroba chrzastki :)

Gość maltusia
czy to schorzenie mozna wyleczyc czy leczenie polega tylko na zaleczaniu objawow choroby?

Gość maltusia
podnosze temat

Gość maltusia
hej hej podnosze temat

Gość maltusia
up up

Gość pannanikty