Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mam pytanko

PREZENT NA KOMUNIĘ

Polecane posty

wiesz to chyba dlatego, że kiedyś dzieci miały więcej rodzeństwa i kuzynów w dość równym wieku- grały między sobą dziś niektórzy rodzice nie chcą z dzieckiem grać to co? ma grać samo ze sobą ? to już lepiej na komputerze, my gramy w komputerach sieciowo ;) ja jak byłam dzieckiem dom był pełen dzieci a w moim pokoleniu dzieci mam tylko ja

Gość kami42
dzieci czasem potrafia narobic przypalu rodzicom ja bylam nielepsza jak weszlam do sklepu i zobaczylam hulajnoge to sie polozylam i krzyczlam '' mamusi ja chce hujnoge mama myslala ze splonie :)jak mi to opowada jakie czasem slowa przekeralam to smiejemy sie jak glupei teraz.

Gość kami42
no i w dzisiejszych casach dzeci wiekszosc czasu wlasnie spedzaja w domu przed tv lub komputerem a gdzie te zabawy w chowanego podchody dwa ognie czy skakanie w gume.niedlugo to maluchy nawet nie beda wiedzialy co to jest

Gość mgddfgfg
Ja mieszkałam w mieście gdzie nie było żadnej naszej rodziny, ale za to koleżanek wokół miałam sporo, no i trochę były inne czasy, jak robiło się ciepło, to nikt po lekcjach w domu nie siedział.

Gość mgddfgfg
W gumę, to tak do 6 klasy, to grałyśmy prawie co przerwę w szkolę, często by nas aż za dużo do tego ;)

wiesz kami w mniejszych miasteczkach widzi się jeszcze strzałki po podchodach np. klasy itp- w większych szczerze powiedziawszy nie jest kolorowo- ja mieszkam w wieżowcu na 6 piętrze żeby dojść do dużego placu zabaw trzeba oczywiście przejść przez wcale nie mało ruchliwy parking- a jeżdżą po nim jak po torze wyścigowym- a i dzieci niby w wieku mojego syna takie jakieś łobuzowate pod oknami jest mniejszy plac zabaw i młodsze dzieci i szczerze mówiąc mój syn woli być tam i zabawia te maluchy- może to dlatego, że jest przyzwyczajony do młodszej siostry- ale podchody?? chowanego?? w dzisiejszych czasach? gdzie? i kto pozwoli? skoro albo ulica albo tyle spraw o zaginięcie

Gość mgddfgfg
Za to kuzyni przyjeżdżali na wakacje plus sąsiedzi na ulicy aż wrzało :D. A teraz kuzyni nawet jak wyjdą na podwórko, to pokręcą się pół godziny i spowrotem do domu, bo nuda...

mój mały też- plecach na podłogę i w nogi i tylko dzwoni domofonem - mamo mogę jeszcze zostać ??? swoja drogą jak widzę jego akrobację czuję się jak osoba ze stanem przedzawałowym ja tego typu rzeczy robiłam na trzepaku ale za drzewkiem, żeby mamusia nie widziała i nie zeszła z tego świata przedwcześnie:D

Gość mgddfgfg
:), Ja to zbytnio nie łobuzowałam ;), ale lubiłam grać w piłkę, zwyczajnie pobiegać. No fakt w dużym mieście, to jest problem nie wszędzie są place zabaw, a jak są, to jednak trzeba ciągle kontrolować.

Gość mgddfgfg
Ale co do kompa, to ike uważam, że najgorsze jeszcze przed Tobą ;). Z moim bratankiem zaczęli mieć problem gdzieś ok. piąte klasy, strasznie opuścił się w nauce, bo ciągle tylko grał, kompa miał w pokoju.

pożyjemy- zobaczymy;) muszę lecieć

Gość kami42
jak gralismy w dwa ognie na parkingu przed blokiem to sasiedzi po pewnym czasie wyzywali ze nie maja gdzie i jak aut parkowac.w zime natomiast gralismy w pilke z chlopakami i nie przeszkadzalo nam to ze jest snieg mroz czy plucha na dworze.u mnie na osiedlu jest z tym dobrze ze jest plac zabaw teraz pod blokiem i szkola za rogiem wiec miejsce jest, tyle ze dzieciakom sie nie chce.ja w domu nie moglam usiedziec lekcje odrobione i caly dzien na dworze

Gość mgddfgfg
Cześć Ike, dzięki za pogawędkę :). Teraz to widać chociażby po tym, że boiska jakieś osiedlowe, w szkole o ile nie są zamykane święcą popołudniami pustkami, a kiedyś, to bywały kolejki.

Gość kami42
ja bardzo bym chciala zeby mozna bylo cofnac czas z checia bym wrocila do czasow dziecinstwa

Gość mgddfgfg
Zresztą teraz szkoły robią biznes z wynajmowania boisk, trochę je podszykują, robią zamknięte i biorą kasę za wynajmowania. Kiedyś naturalne było, że boisko szkolne, jest głównie dla uczniów, teraz już niekoniecznie.

Gość mgddfgfg
kami ile masz lat? :)

Gość kami42
niestety 28 i tamte latak juz nie wroca

Gość mgddfgfg
Rocznik 81? Bo ja jestem 81 ;)

Gość kami42
tak 81:) to witaj w gronie:)

Gość mgddfgfg
:), witam witam :). a jaki miesiąc? ;). Ja październik ;)

Gość kami42
a ja grudzien:)

Gość mgddfgfg
tylko nie mów, że 13 grudzień? ;), e to mów, że masz 27 lat, ja tak mówię :D

Gość kami42
nie 13 a nie duzo braklo tylko do stanu wojennego

Gość kami42
a z jakiego miasta jestes?

Gość mgddfgfg
z warszawy. a Ty?

Gość kami42
aktualnie Leeds a w PL poludnie Dabrowa G

Gość kami42
ja mam kuzynke i kuzyna w Wawie ale gdzie mieszkaja to nie pamietam

Gość kami42
oki ja musze narazie uciekac do pracki dzieki za mila pogawedke:)

Gość mgddfgfg
dzięki :)

Gość Adelinn
Polecam dla dziewczynki kolczyki. Ja dostałam prześliczne kolczyki z brylantami na osiemnastkę od mojego brata i był to najlepszy prezent jaki pamiętam. Zakładam je na specjalne okazje: matura, egzaminy na studiach, rozmowa w sprawie pracy:). Myślę że ładna biżuteria dla dziewczynki jest pamiątką na lat. Polecam coś klasycznego, może nie koniecznie biedronki.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować