Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

Elif ; Ja czytałam troche ta stronke co mi pokazałś planeta islam , Czyli w dzisiejszych czasach muzłumanin nie moze miec kilku zon ? :D

MAm jush odp : LOOOL "A jeśli się obawiacie, iż nie będziecie sprawiedliwi względem sierot.. Żeńcie się zatem z kobietami, które są dla was przyjemne - z dwoma, trzema lub czterema. Lecz jeśli się obawiacie, że nie będziecie sprawiedliwi, to żeńcie się tylko z jedną." (Koran, 4:3)

Gość sarisin
Edunia, szariat to jedno, a prawo cywilne kraju to drugie :) w Polsce poligamia jest zakazana, w Turcji z tego co wiem też :D

Gość elif
sory ale bzdury dziewczynao piszesz !! za to ze ktos mowi dobrze o ataturku nikt do wiezienia. po drugie wlasnie w turcji wybudowali nowy wielki meczet polaczony z kosciolem i synagoga. Ty masz takie zdanie ja mam inne .. Na codzien zyjac tutaj widze jak jest i jak istanbul sie zmienia.

Gość sarisin
elif, ja nic z tego co piszesz nie nazwałam bzdurą, troszkę szacunku w rozmowie się przydaje... to, co napisałam wyżej nie jest wzięte z kapelusza - książka, o której napisałam to doktorat, część o Ataturku i więzieniu to prywatna opinia mojego faceta poparta kilkoma artykułami - i naukowymi i takimi zwykłymi, z gazet i internetu poza tym wydaje mi się, że tak cudownej partii nikt by nie chciał zdelegalizować...

Gość elif
sarsin dobrze sie orietujesz. w Turcji nie ma szariatu wiec turek nie moze miec kilku zon . a tak marginesie Edunia poczytaj na jakije zasadzie muzulmanie w krajach gdzie szriat obowiazuje maja te kilka zon.

Gość elif
do sarsin; Ok jak juz pisalam kazdy ma inne poglady mi akp odpowiada. koniec temetu

Gość elif
aha wiekszosc spoleczenstwa tureckiego ktore akp popiera to nie fanatycy.

Kazdy ma swoje poglady na ten temat.. ja sie nie wypowiadam .. bo szczerze powiedziawczy nic nie wiem o czym Wy teraz mowicie.. az tak bardzo sie nie interesuje.. POlityka, religia itp

Gość sarisin
nie mam Cię przecież zamiaru przekonywać do tego, żebyś przestała popierać AKP - ale nie mów, że jest to cudowna partia, lepsza od tych, które mamy w Polsce, bo od tego się chyba zaczęło... i mojego zdania o AKP też nie zmienię, więc może faktycznie skończmy temat :)

Elif .. jestes polka?? turczynka i gdzie Ty mieszkasz? chyba, nie doczytalam dokladnie albo nie widzialam ;)

Gość sarisin
Turk kizi :D ja to studiuję :D

Ah Turk Kizi : Ja tez zabardzo nie wiem o czym one tak gadaja... ja się bardzo polityka w sumie w P olsce nie interesuje a codopiero w Turcji .. Aa też miałam zapytać czy ty polka efil

Gość sarisin
elif... to ostatnie, jeśli to Ty, faktycznie świadczy o wysokiej kulturze...

Gość elif
to na odpowiedz , fuck Turkey

Gość elif
raczej nie ladne lepiej ze nie rozumiesz;D

Gość elif
jestem polka

O to wielka z Ciebie patriotka ? A TY jestes muzlumanka ? Ps ; nie wiem może się jush pytałam ale miesza mi sie

Gość elif
kolejny raz pisze i mieszkam w turcji mam tu meza i rodzine wiec po 7 latach znam turecki.

Gość Salman
What .. are you trying to show off ?? you are fucking polish who tries to become turk !! hahaha !!

Gość elif
do edunia; co ma do tego moj patriotyzm ?? Nie pisze zle o wszytkich polakach tak jak nie twierdze ze spoleczensto tureckie jest idealne.