Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marticaaa

Antykoncepcja i krosty

Polecane posty

Gość Marticaaa

Mam pytanie do dziewczyn zazywajacych pigulke anty.;mianowicie czy to prawda,ze przy braniu poprawia sie cera.Ja nie mam tradziku,lecz czesto wyskakuja mi krosty zwlaszcza przed okresem,okres mam nieregularny od zawsze(mam 30 lat).Czytalam gdzies ze poprawia sie wygla cery i jestem niezdecydowana czy brac pigulke czy nie tylko dla tego wzgledu.Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam

Wydaje mi sie ze nie ma reguly. Mi tabletki zupelnie nie pomagaja na pryszcze (a biore je juz 1,5 roku wiec gdyby mialy na nie dzialac to chyba juz najwyzszy czas by byl:p ). Ale moim dwom kolezankom z kolei pomogly na te krostki wiec...nie wiem moze jestem wyjatkiem:) Ale w kazdym razie wydaje mi sie ze nie warto ich lykac jezeli masz niewielkie problemy z krostkami, bo slyszalam ze po ich odstawieniu to dopiero zaczyna sie jazda... Chociaz jak ja odstawilam je na 2 m-ce to ani mi sie ta cera nie pogorszyla ani nie poprawila (a jest co poprawiac i to nie tylko przed okresem). No ale w czasie ich przyjmowania tez nie. Wniosek z tego taki ze nie dzialaja na moje pryszcze ani dobrze ani zle. Na Twoim miejscu bym nie ryzykowala

Gość sisi22222
Ja mam podobnie krostki przed okresem .Trądziku niemam ale ropne krosty(zazwyczaj dwie duże i bolące przed okresem doprowadzają mnie do wściekłosci)Moje doświadczenie z tabsami anty jest negatywne co wpłyneło na moją decyzje i odstawiłam je na dobre co zaowocowało ze jestem w 3 miesiącu ciązy ale ciesze sie ogromnie.Ja brałam wczesniej Jeanine,nowynete i logest.Wszystkie żle na mnie wpływały ponieważ po odstawieniu miałam na twarzy wyrzut krost (trądzik ale umiarkowany).Na szcescie go wyleczyłam i minął bez śladu.Dodam ze zawsze po odstawieniu obojętnie jakich tabletek miałam tradzik .Wole miec pare krost przed okresem niż trądzik z odtswienia .Mi osobiście tabsy jak i wczasie brania jak i po niesłuyżyły kompletnie.Obecnie mam świetną cere i mam nadziej ze mi sie taka utrzyma do końca ciązy.Pozdrawiam

ja biore drugie opakowanie Rigevidonu i zauwazylam ze stan cery mi sie pogorszyl.. strasznie mnie wysypalo na czole i plecach ..

Bo Rigevidon, Stediril i Microgynon ma działanie lekko androgenne, więc stan cery może się pogorszyć. Z tabletek anty wpływ na cerę mają Cilest i Diane 35.

Gość Olga M.
Bralam yasmin i odstawilam po 4 m-cach, bo mialam problemy z cerą. Potem jeszcze przez 2 miesiące miałam trądzik. Teraz biorę już inne tabletki i skóra ok.