Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

snejki

Rewolucja ULTRASHAPE - czy ktoś z Was juz tego próbował??

Polecane posty

Gość lady_margot
Witam A nie myslaly Panie o kuracji vacu well? Po jednej kuracji (20 wejsc - 250 zl) widac efekty, okolo 8 cm w pasie i po 3 w udach to zalezy rowniez oczywiscie od sylwetki, wagi itp. naprawde, dlamnie rewelacja i to niemal za grosze w porownaniu z ultra Obecnie jestem po 8 zabiegach, w talii zgubilam 3 cm a w udach po 1. Za nic bym nie zamienila ultra na vacu :)

Gość monnia25
a na czym polega ta metoda Vacu? czy to nie jest chodzenie w kombinezonie po bieżni i się po godzinie nóg nie czuje?

Gość lady_margot
Jeden zabieg trwa 30 minut i jest dostosowywany do mozliwosci osoby ktora cwiczy. Masz racje, chodzi sie po biezni w kombinezonie ale nie zgodze sie z faktem iz nie czuje sie nog. Spacer w podcisnieniu nie tylko wyszczupla cale cialo (a nie jak ultra tylko wybrana partie ciala) ale tez wygladza i likwiduje celulit. Ja jestem niezmiernie zadowolona ze cos takiego znalazlam. Rowniez mialam ochote isc na ultra jednak wiem ze popelnila bym blad.

Gość Rolek
Jest jedna zasadnicza różnica - ultra jest zabiegiem TRWALE usuwającym komórki tłuszczowe. Jak rozumiem metoda "vacu" jest pewną wersją "diety"

Gość annikk
Ja jestem tydzien po vacu. Wykupilam serię na tej niby biezni i obiecywano stracic do 12 kg! Odchudzalam się, cwiczyłam, wydałam na to sporo kasy, a efekt marny. Straciłam zaledwie 1 kg i 1 cm. Bez sensu, vacu to zwykle cwiczenia na biezni, a ta proznia to moim zdaniem sciema. Wystarczy isc na zwyklą bieznię i efekt ten sam.

Gość annikk
Rolek masz rację. Vacu moze jedynie wspomoc odchudzanie, a nie wymoduleje danych partii ciala. Zresztą bez tego vacu tez bym stracila 1 kg, bo sie odchudzalam i dodatkowo chodzilam przez ten caly czas na aerobic. Mi zalezy by pozbyc sie raz na zawsze komorek tluszczowych, a nie by po raz kolejny minimalnie zmniejszyc ich objetosc. Zreszta one momentalnie wracaja do poprzedniego stanu, po tym jak zacznie sie w miare normalnie jesc i zaprzestanie tak forsownych ćwiczeń. monnia25 zazdroszcze ze juz jestes po ultrashape. Ile czasu minelo od zabiegu? Bo podobno efekt uzyskuje sie w pelni po miesiacu?

Gość annikk
Haha. Mam wrażenie, że pani lady_margot prowadzi gdzies gabinet z Vacu i dlatego tak do tego zachęca i odradza ultrashape. Szkoda tylko ze nie rozumie iz vacu i ultra to zupelnie inne bajki i na czym innym polegają. Dowiadywalam się dokladnie o tych rzeczach wiec wiem co mowie, tym bardziej ze jestem po pelnej serii na Vacu...

Gość lady_margot
Witam ponownie Niczego nie reklamuje. Rozumiem ze vacu i ultra to dwie rozne metody. Ja nie stosuje zadnej diety przy tym. Mam jedynie na mysli to iz sama mialam ochote skorzystac z ultra jednak bardzo sie ciesze ze dotarlam do vacu gdyz poki co jestem zadowolona. Odnoszac sie do jednej z wypowiedzi na temat efektu jojo. Nie stosowalam ultra wiec nie wiem czy efekt jest na ZAWSZE, ale i vacu rowniez nie powoduje jojo ze wzgledu na fakt iz nie stosujac diety nie ograniczamy spozytych kalorii, przez co podczas treningu tlenowego spalamy tluszcz. Jeszcze raz mowie iz nie "reklamuje" staram sie tylko przedlozyc metode ktora moze byc rownie skuteczna jak ultra a njesli ktos sie nia zainteresuje i skorzysta i beda takie efekty jak u mnie to bede sie bardzo cieszyla ze zamiast 4700 zl wydal np 1000 P.S. Ma forum kafeterii kobiety rownież dziela się swoimi doswiadczeniami na temaT VACU WELL, VIBRA LINE itp. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3201933

Gość lady_margot
Jeszcze jedno, nie odradzam ultra. na vacu szlam z mysla "sproboje vacu, jesli sie uda - zaoszczedze pieniadze, jesli nie uda mi sie zrzucic ani 1 cm ide na ultra".

Gość annikk
Z trym, ze na vacu zmniejszysz jedynie objetosc komorek tluszczowych i gdy tylko sobie podjesz, to one znow nabiora masy, natomiast ultra usuwa te komorki trwale z organizmu, tak jak liposukcja!One się już nigdy nie odbudują.

Gość mawetxo2.pl
Podobnie jest z vacu. Jedzac normalnie nie bedziesz podjadala

Gość annikk
Widzę, że niektórzy nie widzą różnicy między całkowitym pozbyciem się komórek tłuszczowych (ultrashape), a tylko zwykłym schudnięciem i to minimalnym (vacu). Chudnąc nie tracimy komórek tłuszczowych, ich ilość wciąż pozostaje taka sama. Zmniejsza się tylko ich objętość.

Gość lady_margot
widze ze niektorzy maja za duzo pieniedzy ;)

Gość annikk
Niektórzy pewnie mają. Jednak takie zabiegi nie są raczej adresowane do nastolatek, lecz osób dobrze ustawionych w życiu. Dla osób, które zarabiają np. po 5 tys. zł miesięcznie, koszt zabiegu nie jest az tak wielki. Da się odłożyć. Zresztą nawet przy duzo mniejszych zarobkach mozna odlozyc, co prawda troche dluzej to trwa.

Gość Ewiewie
Haha, za dużo pieniędzy, ROTFL, Pani Margot wprowadzila powiew świeżości do tej dyskusji. Szalenie zabawna sugestia na forum dyskusyjnym na którym kobiety rozpatrują na co dokladnie wydać kilka/ kilkanaście (wątki o chirurgii plastycznej) tysięcy złotych żeby zadośćuczynić swojej próżności i z satysfakcją móc godzinami przeglądać się w lustrze :D

Gość Ewiewie
A swoją drogą ja rozpatruję 2 metody: ultrashape albo lipolizę iniekcyjną, która jest w Polsce stosunkowo nową metodą http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3318007 czytam ten wątek od poczatku, dyskusja jest ożywiona (od 15.01 - 39stron) ale nie wiem wciąż co o tym myśleć. Podobno jest to bezpieczniejsza i nieinwazyjna liposukcja tj. likwiduje komórki tłuszczowe i w dodatku robi to wraz z pojędrnieniem skóry, co zapobiega "obwisom" i rozstępom, efekt jest całkowicie widoczny po 2 miesiącach po iniekcji. De facto wyłącza z funkcjonowania na 2-7dni w zależności od reakcji organizmu, ponieważ histamina powoduje silną opuchliznę w ostrzyknietych miejscach (ja np. jestem uczulona na histaminę, więc w razie czego zapewne będę gigantycznym balonem przez 10-14dni) Kusząca jest cena, w porównaniu do ultrashape czy liposukcji: w Warszawie szukają naiwniaków (i znajdują ;) więc wyceniają zastrzyk na 2500pln ale w krakowie, jeleniej górze, poznaniu itp. 1 zastrzk to 400-450pln. ok, koniec, bo zostanę posądzona o wykonywanie zabiegów, lol chciałam wam oszczedzic brnięcia przez całe 39stron dyskusji. Chciałam was zapytac czy w ogólejako alternatywe rozwazalyście tą metodę i co o niej sądzicie?? I więcej wrażeń pozabiegowych, pliss, myślę, że każdej z nas będzie to pomocne...

Gość Bzyczek123456789
Moze sie zastanowcie nad mz

Gość aaaaaaaaaaas
hmm...no ciekaw ta lipoliza iniekcyjna...koszta mowisz ze w wawie to 2500? i tylko jeden zastrzyk wystrczy?

Gość Ewiewie
Nie jeden, tylko około 5 zastzyków. Potem jest sie przez jakiś czas opuchnietytm i wyglada gorzej niz przed zabiegiem. Co kto lubi.

Gość Ewiewie prawdziwa
poprzednia wypowiedź nie jest mojego autorstwa. Do podszywającej się pode mnie: Widzę, ze Pani ma świadomość poziomu swoich wypowiedzi, jeżeli nie ma nawet odwagi podpisać ich własnym pseudonimem!!! 1, 2, do 3 zabiegów - nie słyszałam, żeby ktokolwiek wziął więcej niż 3 iniekcje. W zasadzie normą jest 1 lub 2. Co do opuchlizny, to lojalnie napisałam, że występuje i utrzymuje się do 4,czasem 5 dni po zabiegu. Dokładnie, kto co lubi!!! Ja jakoś bardziej wierzę, ze taki zastrzyk mój tłuszcz pożera niż maszyna, która nade mną sobie przejeżdża... zwłaszcza, że relacji po lipolizie czytałam całe mnóstwo a tutaj cisza...

Gość Ewiewie prawdziwa
Cisza, która nie pomaga mi w podjęciu decyzji a lato już tuż tuz... Póki co wstrzymuję się ze wszystkim, kupuję karnet do szkoły tańca, zajęcia 4 x w tygodniu po 2 godziny od 20.00 albo 21.00 :) zobaczymy jakie będą efekty i ile wytrzymam ;) Póki co byłam 2 razy na zajęciach samby karnawałowej women only!!! I strasznie się napaliłam!! :D Po 1sze myslalam, ze po zajeciach bede umierała. Umierałam w trakcie momentami... ale kiedy było po wszystkim miałam ochotę pobiec sobie do domu, wulkan energii we mnie zamieszkał :D Pozytywy bezsprzeczne: pora zajęć, naładowanie pozytywnymi myslami, inaczej się ruszam na codzień i to po 4 godzinach zajęć :D, moje ciało wyraźnie jest mi wdzięczne :D, no i koszty... Piszcie coś o tym ultrashape, pliss... bo jeżeli o mnie chodzi to temat jest cały czas otwarty.

Gość nikiiii
Chyba mało wypowiedzi bo z ultrashape korzystaja glownie bardzo zamożne panie, które raczej są strasze od tutejszych bywalczyń i wątpię by korzystały kafeterii. Mało która młoda dziewczyna może sobie pozwolić na tak duży wydatek, choć pewnie niejedna by chciała.

Gość nikiiii
Wiem z dobrze poinformowanych źródeł, że bardzo dużo zabiegów ultrashape się wykonuje. Korzystają z tego głównie biznesmenii, prawnicy, lekarze...a więc raczej elity, dla których wydatek nawet 5 tysięcy to praktycznie żaden wydatek. Biedacy muszą wypocić tłuszczyk na ćwiczeniach:( Sama się do nich zaliczam, bo na ultrashape mnie nie stać. Bardzo załuję, bo jednak zwykłe schudnięcie, a pozbycie się na stałe komórek tłuszczowych to dwie rózne sprawy. Może kiedyś...jak bogato wyjdę za mąż, to bedzie mnie na to stać:)

Gość hmmm...k
Ewwie--a ta lipoliza iniekcyjna tez na stale usuwa kom tlusczowe?

Gość Ewiewie prawdziwa
Podobno właśnie na stałe, organizm wydala wstrzykniętą substancję po ok. 2 miesiącach wraz z tłuszczem (który w miedzy czasie też jest wydalany), ponieważ proces trwa w całości tyle czasu, nie trzeba usuwać nadmiaru skóry, bo tkanka sama kurczy się i nabiera elastyczności w tym okresie. No na pewno jest to mniej komfortowe niż ultrashape - boli od 1 do nawet 5-6dni. zeby nie było niejasności nikogo nie namawiam, po prostu chciałabym znaleźć właściwą drogę. Ja ciągle nie poddałam się żadnemu zabiegowi - wolę wydać 5000zł i wiedzieć, ze będę miała wymierny efekt niż wydać 1200 na darmo. Jeżeli chodzi o to, czy metoda usuwa, czy tylko opróżnia komórki tłuszczowe to ma to znaczenie przy dużej masie ciała, przy niewielkiej nadwadze/niedoskonałościach mozna sobie spokojnie darować te dywgacje, ponieważ zasada jest prosta: raz powstale komórki tłuszczowe nigdy nie ulegają samoistnej degradaji a jedynie opróżnieniu przy ew. schudnięciu, natomiast kiedy zaczniemy jeść i tłuszcz nie będzie miał się gdzie odkładać nowe utworzą się bez problemu - być może będzie ich nieco mniej akurat w tym konkretnym miejscu, które poddawaliśmy zabiegowi ale wcale nie jest to regułą... J ja niestety nawet taniec na 2 tygodnie teraz odstawiłam, egzaminy, praca magisterska i testy aplikacyjne pożerają cały mój czas, w moich żyłach krąży kawa, lodówka swieci pustkami a jem tylko wtedy, kiedy wydaje mi się, że miałam coś zrobic i nie pamiętam co... nie muszę dodawać, że najzdrowsze co jem to pieczywo tostowe z masłem orzechowym... przynajmniej wtedy nie łapią mnie skurcze :/

Gość Ewiewie prawdziwa
Do nikii: Niech będzie bizneswoman i showbizneswoman, niech sobie korzystają, dla mnie zastanawiające jest, że na forum pojawia się tyle osób, które podobno robiły zabiegi ultrashape lub umawiaja się na wspólne zabiegowanie, celem uzyskania zniżki i... tyle ich widać... dlaczego znikają?? dlaczego nie odzywają się odnośnie rezultatów?? chyba gdyby było tak super chcieli by powiedzieć o tym?? pochwalić sie...

Gość nikiiii
Gadać każdy może, ale jak jest rzeczywiście? Jakoś wątpię by w naszym społeczeństwie tyle młodych osób było na to stać. Niestety żadnej mojej kolezanki tez nie stac, po prostu zawsze sa wazniejsze wydatki, niz kształtowanie sylwetki. To juz serio wydatek dla bardzo dobrze zarabiajacych osób lub takich, ktore faktycznie przez kilka miesiecy sobie na to odlożą, odmawiajac sobie innych rzeczy. Ja kiedys sie poddam temu zabiegowi, bo wiem ze na moj brzuch nie ma juz mocnych - ani dieta ani cwiczenia nie daja efektow. Ale musze zaczac lepiej zarabiac, a nie tak jak teraz:( Poza tym mam czas, takie zabiegi wykonuja ludzie ze srednią wieku 40 lat. A więc mam jeszcze troche czasu...

Gość blirr
hej, ja pod dlugich namyslach (bo cena jest b. wysoka) wybralam sie na zabieg w Wawie. zrobilam zabieg na brzuch. po zabiegu mialam1 cm mniej w obwodzie, na ostateczne efekty trzeba poczekac do trzech tygodni. wykupilam pakiet trzech zabiegow, co 2-4 tygodnie, wiec bede informowala was ja wygladaja rezultaty.

Gość nikiiii
Ja jestem tez zdecydowana, ale poki co bariere stanowi dla mnie jeszcze kas, a raczej jej brak. Ale co tam. Uzbieram, bo dolnej oponki na brzuchu nie moge sie pozbyc zadnymi sposobami, a serio mam wrazenie, ze probowalam juz wszystkiego. Cwicze tez w miare regularnie i akurat na ta czesc ciala nie mam zadnych efektow. Musze nosic obcisle majtki, takie prawie do pepka, bo inaczej ta opona wyplywa. Bleee, nienanwidze swojego brzucha!!! Kasę jakoś skombinuję, tylko chciałabym miec pewność ze to mi cos faktycznie pomoze. Relacjonujcie jakie efekty. Plissss.... Pozdrawiam

Gość gosia62
Jestem kobietą po 40-ce. I też szukam metody skutecznego pozbycia się tłuszczu. Moim problemem są uda. Rok temu robiłam zabieg ultrashape w Warszawie na ul. Pereca. Zapłaciłam kupę pieniędzy za 1 zabieg /2800zł/ i po zabiegu nie było żadnych efektów. Powiedziano mi, że efekt będzie w przeciągu miesiąca. Niestety, nie ubyło mi nawet 1cm tłuszczu. Zastanawiałam się nad lipolizą, ale po długim buszowaniu w internecie zrezygnowałam - u większości osób, poza bólem nie było żadnych efektów. W tym roku przeszłam już serię /10/zabiegów endermologii - i też bez efektów ! Teraz myślę o pakietcie Ultrashape - może 3-krotny zabieg pomoże?/teraz jest taniej ; 3 zabiegi kosztują 4700zł/, ale nie wiem, czy zaryzykować tyle pieniędzy. A mój problem z udami jest nie tylko estetyczny; kiedy w gorące dni chodzę bez rajstop - uda trą o siebie aż do bólu. Także cały czas poszukuję jakiejś metody, choćby drogiej, ale skutecznej. Jak uda wam się coś znaleźć - piszcie!