Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość very

ANALIZA SNÓW

Polecane posty

Gość very
aaaaaaaaa ten związek jest wciąz zywy w Twoich emocjach- chłopak bierze prysznic- symboliczne oczyszczanie ( motyw prysznica , zatkanego klozetu- przetykanie oczyszczanie relacji, wyjaśnianie- cos się miedzy wami musi wypalic do końca) - tu on się "oczyszcza"- byc moze to odpowiedznik jego postawy" jestem w porządku, nic nie mozesz mi zarzucic"- lub "nie przyjmuję tego do wiadomości". Wspólny hotel- wciąż miedzy Wami z Twojej strony jest energia zranionej miłości i pożądanie. Pojawia się w snie Twoja zazdrośc o nową dziewczynę- bardzo wprost. W Tobie wciąż graja uczucia i emocje względem byłego... napisz list, myśle ,że to może pomóc....napisz sama do siebie- wyrzuć to na zewnątrz.

Gość very
Delicja to chyba jest cos o uczuciu zagubienia...lubisz swoją pracę? ;ubisz wracac do domu?

Pracę lubię, chociaz to i owo bym zmieniła (zwłaszcza zarobki), do domu równiez z chęcią wracam (chyba, że pokłócę się z mężem, ale ostatnio to się nie zdarza często)....

Gość very
więc obserwuj kiedy te sny się pojawiają, jak sadze sa zwykle związane z Twoja wzmożoną aktywnoscią, zmęczeniem, okresami czasu gdy zbyt duzo obowiazków bierzesz na siebie lub tez czasem gorszego samopoczucia...

Gość aaaauuuuuuuuu
mi sie ciagle sni ze moj chlopak mnie zdradza-w realnym swiecie w sumie mnie zdradzil!czy myslicie ze to poprostu nadal przezywam w snach?a jeszce czesto mi sie snia jakies pomieszczenia np.piwnice,pokoje itp!no i dzieci i woda :( hmm co o tym sadzicie?

Gość w tej materii
autorytetem jest kadarka (ka) z KWA specjalizuje sie w psach

Gość very
auuuuuuuuu---> piwnice, pokoje, dzieci i woda- woda często w snach jest symbolem podswiadomości, moze szukasz swojego domu? Domu, w którym czułabys sie bezpiecznie. Marzysz o domu i dzieciach? chodzenie po pietrach domu, schodzenie na nizsze poziomy, do piwnicy- to jak podróż w głąb siebie, w prawdziwy świat wewnetrznych przeżyc, takze docieranie do wypartych treści psychicznych

Gość aaaauuuuuuuuu
dzieki za odpowiedz!mozna powiedziec ze wychowalam sie bez ojca a i moj facet nie dal mi opieki i zaufania wiec moze dlatego takie glupoty mi sie snia.Jedyne o czym marze to wlasnie spokoj i dzieci

Gość very
mi się bardzo często snią domy na palach nad wodą, z rozchwierutanych desek, pomiędzy którymi hula wiatr. Najczęsciej sie rozpadają... jeśli sa to mieszkania w domach murowanych rozpadaja se ze starości, walą się, lub przychodzi trzesienie ziemi i wszystko sie rozpada... pojawianie się tych snów wiażę z brakiem do niedawna swojego miejsca i ogromną tesknota za posiadniem własnego kąta- domu. Przeprowadzałam sie ponad 20 razy w zyciu wynajmujac mieszkania. Myslałam ,ze gdy wreszcie będe miała swoje miejsce- te sny przestana się pojawiać, ale :-) okazało się inaczej... nadal mi się śnią. I zrozumiałam, ze to nie o miejsce chodzi lecz o poczucie bezpieczeństwa i stabilności, które ma sie w sobie. Domy na wodzie- głębi mojej podswiadomości....

Gość mój dziwny sen
znalazłam ten temat.... hmmmm może coś podpowiecie.... śniło mi się to dość dawno ale sen na tyle sugestywny i przejmujący, że pamiętam do dziś.... jestem na cmentarzu w mojej rodzinnej miejscowości w której nie mieszkam od 10 lat.... jest piękna podgoda, podchodzę do nagrobka- nikoogo ze znajomych czy rodziny i widzę na nim przeźroczysty wazon pełen kwiatów, ale nie ma w nim wody, więc biorę butelkę, podchodzę do kranu napełniam ją krystalicznie czystą wodą i dolewam tą wodę do wazonu, patrzę jak się napełnia, wtedy zrywa się wiatr i czuję, że coś się zaraz stanie, coś się zbliża.... wtedy się budzę.... co to mogło znaczyć?

Gość very
może to refleksja o przemijalnosci tego swiata i cierpieniu, którego każdy z nas doświadcza, a którego nie sposób uniknąć... co czułaś intuicyjnie gdy zerwał się ten wiatr? jakiego rodzaju zagrożenia oczekiwałaś?

witam ponownie:) otoz dzis nad ranem mialam dosc dziwny sen.. otoz seidzialam w szkole...w lawce,bawilam sie duzym cyrklem nagle sie nim uklulam w okolice lokcia lewej ręki..potem spostrzeglam sie,ze mam taką otwartą dużą ranę,i widac w niej bylo ajkby to \"mięso\" :O potem probowali mi to ajkos zaopatrzyc..ale nie w bandaz,tylko polali spirytusem...jedna osoba mowila,ze dobre są an to jakies rytualy tybetanskie:P:Oitd itp..potem znalazlam sie w takim parku..spotaklam kolzeanke robilam se z nią zdjęcie...potem weszylsymy do ajkiegos mieszkania i wpadli ajcyc huligani....jeden mial takąjakby amczuge z kolcami...jakos stamtąd wyszlam po klatce schodowej,o scianach atkieog kremowego,bezowego koloru...potem bylam w jakiejs kafejce,weszlam do dklepuz ciuchami i z komorki zadzwonilam do matki,by ze mną pojechala na lpogotowie w celu opatrzenia ranyy..ona nie chciala itd..wiec sie na nią wqrzylam...wiecej nie pamietanm...ale najbardizej frapuje mnie ta wielka rana..nigdy takiego snu nie mialam:O

Gość winda
up

Gość winda
up

Gość Aniaaaaaaaaaaa
czesc...snilo mi sie ze jestem w ciazy...w miesiacu... CO to znaczy???????

Gość Aniaaaaaaaaaaa
w trzecim miesiacu

Gość śniąca
... śnilo mi się że biorę ślub z moim facetem...okropnie balam się...potem okazalo się, że suknie wybrala dla mnie jego matka- ta suknia byla okropna, ale wszyscy krzyczeli na mnie, ze nie ma juz czasu na zmiany, że nie mogę opóźniaź ceremonii...W końcu- przy mojej mamie i jej przyjaciólce wpadlam w totalną histerię, że ja nie chcę brać tego ślubu, ze nie chce byc jego żoną, że boję się, że nie mogę...a one tylko patrzyly na mnie ze wspolczuciem kurcze- jak to rozumiec, uklada nam sie zupelnie dobrze, a o ślubie mowy nie ma...skąd takie strachy- ktoras ma pomysl?

Gość miza
nie wiem sniaca..mi sie czesto snia ptaki(mam dwa i glownie one)ze wylatuja przez okno..albo martwe..albo..ze lapie..nowe i..ratuje przed zaglada...a mjem mezowi ze go zdradzam albo flirtuje z koms..moze ma on cos na sumieniu..hmm..nie wiem...

Gość śniąca
miza- myślę, że gdyby mial coś na sumieniu to nie przyznawalby sie przed Tobą do tych snów...raczej po prostu boi się, że to mogloby się zdarzyć- moze ma niską samoocenę, może uważa że nie zasluguje na Ciebie? co do tych patków- skoro masz w domu ptaki to nie przywiązywalabym znaczenia do ich symbolik0i- tyle, że to jest coś "Twojego", one po prostu są "blisko Ciebie". Ważniejsze jest raczej to co się z nimi dzieje, a przez to to co się dzieje z Tobą taki mam pomysl;)

Gość miza
sniaca dzieki...moze i tak jest bo moj facet ma ex zone...no i ciagle sa jakis problemy...no i jak sie spotykalismy to mnie oklamal ze jest po rozwodzie a tak nie bylo..teraz jestesmy malzenstwem..i boli mnie to!moze rzeczywiscie on ma wyrzuty sumienia..ale mowi ze dobrze zrobil bo tak bym z nim nie chciala byc...ale..klamstwo...a z mojej strony brak zaufania.hmmm

Gość miza
a macie moze jakies linki na znaczenie snow??nie czytalam calego topiki moze sie tam pojawily

Gość very
aaaaaania----> moze po prostu bardzo byś chciała miec juz dziecko? Moze dojrzewa w Tobie instynkt macierzyński:-) chyba ,ze emocje w zwiazku z tą nowiną miałaś w snie inne?

Gość miza
ach wlasnie..to co mi chodzilo po glowie..kiedys mojemu facetowi snilo sie ze ma sex ze ma sex z siostra wlasna..no i dlugo sie nad tym zastanawiam jak mozna o tym snic??????i co to oznacza

Gość very
śniaca----> moze ten sen był tak naprawdę o przeczuciu problemów jakie sie mogą pojawic między Wami w zwiazku... Cz matka Twojego faceta w rzeczywistości nie próbuje ingerować w Waswz związek? czy zdarzały jej się próby manipulacji nim przeciwko Tobie? co do interpretacji snu- popieram;-), myślę, że myślimy podobnie o interpretacji snów, co mnie ogromnie cieszy :-D pozdrawiam serdecznie i jeszcze rozwinę temat nizej...

Gość śniąca
nie wiem miza co to mogloby znaczyć...ale troche dziwi mnie, ze Twój mąż mówi Ci o tym- ja, na jego miejscu, zachowalabym taką "fantazję" dla siebie... ps. wrzuć w google 'sennik', albo 'sny interpretacja', albo 'sny forum'- w necie jest sporo takich miejsc, ale Ameryki tam nie odkrywają;)

Gość śniąca
dzięki very:) ja też pozdrawiam i życzę....kolorowych snów;)

Gość very
miza---> haj;-) wiesz, wydaje mi się ,ze Twój facet jest w opowiadaniu snu o związku kazirodczym dośc szczery- pokazuje to ,ze ma do Ciebie zaufanie lub- gdy coś go porusza nie jest w stanie tego zachowac dla siebie... Z jakiej rodziny pochodzi Twój facet? jakie ma relacje? co do ptaków- to jest ta wrazliwa częsć Ciebie;-) popatrz na to co sie z nimi dzieje w snach.... chcą wyfrunąć, lub uciekają, cierpią... a Ty chcesz je ocalic przed zagładą... jakiej sytuacji ten obraz odpowiada w rzeczywistości? z tego co piszesz o utraconym zaufaniu do męża z powodu kłamstwa, że Cię to boli i jest wciąż w Tobie żywe, wnioskuję ,ze nie potrafisz się do końca na niego otworzyć... być może on to czuje i usiłuje dociec przyczyny , dlatego w snach pojawia mu się najprostsze "męskie" rozwiązanie- jestes dla niego nieobecna w bliskości więc zapewne jest ktos inny.... co o tym myślisz?

Gość aaa...
ostanio czesto sni mi sie moj chlopak , np bylismy na wyciecze w gorach z paroma osobami , on lezal kolo jakiejs dziewczyny i dotykal ja weszlam do pokoju i zobaczylam ten obrazek :/ czy to cos moze znaczyc ?

Gość very
aaa...---> czy on daje Ci powody do zazdrosci?