Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość niuniaaaaa
hej ja mam 13 lat.mam na imie marta i mam kolczyka w pepku od roku :):) jest ok nie boli,i nie sprawia zadnych problemow:P chcecie to piszcie na e-meila!!pozdroffionka :*:*:*

Gość Sylwia13
Przepraszam ale przeważnie nie używam takich liter jak ś ,ż, ć ,ź itp. bo często bywam na gg i się przyzwyczaiłam do takiego pisania i nawet szybko pisze i może dlatego takie błędy.Jak Byłam u kosmetyczki to ona powiedziała żebym przyniosła karteczkę z pozwoleniem na kolczyk ;p.I nie wiem czemu się mnie wszyscy czepiają nawet rodzice jak pisze list do kogoś za tate lub mame;/

Gość Aniek
Ja miałam 12 ;at jak przebijałam pepek ! Z poczatku bolało jak .... ale sie nie poddałam i mam go do teraz juz prawie rok :) teraz mi pomaga np. z chłopakami !!! :) dziewczyny poleca wam kolczyki i nie bójcie sie przebicia bo to wcale nie boli :)Jest cudowny i taki kochany i wogóle jest super :)

Gość trzynastolatka z kolczykiem
Ja mam kolczyk w pępku jakies 3 tygodnie. Bardzo ładnie mi sie to goi i wogóle. Co do przekucia to kumpela mi przekowała troche bioalo, ale najbardziej boli wkladanie kolczyka.. Pozdrawiam i radze przekuj sobie- fajnie to wyglada

Gość che miecD
ej dziewczyny znacie jakis studio w kotlinie kłodzkiej, gdzie nie potrzeba zgody rodzicow:P?? moi mi nie dadza:( a ja mam 16 lat :( a i jak powinna wygladac ta zgoda rodzicow:P?? moze da sie podrobic:D:*

Gość Alciag92
Hey, ja mam 14 latek i rodzice wspaniałomyślnie pozwolili mi zrobić kolczyk w pępku na Gwiazdkę. Dzisiaj się o tym dowiedziałam i jestem na prawdę happy:) Dużo moich koleżanek ma kolczyki w pępkach i jednym się goiły lepiej, a innym gorzej, jedna nawet zasłabła przy przebijaniu. Mam nadzieję, że u mnie będzie wszystko ok. chodzi mi tylko o tą maść "Trybiotyk" czy coś, moja przyjaciółka i kumpela z klasy robiły sobie pępek tą maścią i mówią, że jeszcze bardziej im się rozbabrało, a ja mam tendencje do ropienia miałam 5 dziurek w uszach i każda mi ropiała, dlatego nie wiem, czy z pępkiem nie będzie podobnie. Jeśli chodzi o miejsce przeklucia to idę do salonu kosmetycznego, gdzie przebijała pępek moja qumpelka. jeśli ktoś z forum wie czym jeszcze oprócz "Trybiotyku" można smarować pępek po przekłuciu, to proszę piszcie. Pojutrze idę przekłuwać, więc trzymajcie kciuki, a jak wrócę to wszystko dokładnie opiszę. BUZIACZEK:*

Gość Monika i Kasia
Cześć... My mamy kolczyk w pepku i w jezyku chociaz mamy zaledwie 14 i 15 lat.. Goiło to sie nam tak na oko jakies 3 miesiące!!! planujemy przebic sobie jeszcze nos ale nie jestesmy jeszcze zbyt tego pewne. Strasznie bolało ale opłaciło się.. na początku bałyśmy sie potwornie ale jakoś poszło nasi rodzice nic o tym nie wiedzieli ale powiedziałyśmy im dopiero nie dawno. Byli troche źli ale już jest ok..

Gość madziuniaa
ja pepek przebiłam sama i juz na drugi dzień kolczyk zmieniałam nosze już kolczyk aż tydzień i nie leci żadna ropa dziurka juz zagojona:)

Gość Efelka
przeczytalam dokladnie wszystkie komenty (troche mi to zajelo) i szczerze mowiac jestem w kropce:/ bardzo chcialam miec kolczyk w pepku ale boje sie nie tyle bolu co pozniejszych powiklan! ciagle przewija sie tutaj jakas ropa, jakas substancja, strupy-bosz. piszecie jak pielegnowac i wogole ac mnie az dreszcze przechodza jak o tym teraz mysle! wydawalo mi ze to takie piekne! bardzo mi sie podoba kolczyk w pepku ale boje sie, ze sie bedzie papralo!!! wiem ze jadnym sie goi dobrze i innym przez dlugie miesiace, ale nie wiem jak bedzie ze mna... nie chce zadnej ropy wyplywajacej z pepka!!! KOLCZYK W PEPKU JEST CUDOWNY ale co bedzie potem... nie wie mjuz sama czy mam sie skusic czy nie...:/

Gość Efelka
na poczatku byla mowa o jakis klipsach czy czyms takim! co o tym sadzicie? wie ktos moze gdzie takie cos kupic i ile kosztuje? :)

Gość dsfre
ehhh...bo to jest tak...ze zalezyt jak komu skóra przyjmie kolca...nie czarujmy sie- jest to ciało obce w naszym ciele i juz. i albo sie zagoi szybko albo bedzie sie ktos z tym paprac...zalezy też gdzie i czym i co masz włozone w miejsce przekłucia? ja napisze tak- mam kolca w brwi juz prawie 4 rok i nic nie boli, nie bolało, ładnie sie zagoiło, nic nie puchło, ale czasem jak musze go wyciagnąć na praktyke do szpitala i chce go wieczorem włozyć z powrotem to mam malutki problem.. troszke pobolewa a nie powinno, bo juz tyle czasu mineło... wszystko zalezy od waszej skóry!!! róbcie kolce jeśli chcecie, a jak sie bedzie cos działo to zaraz wyciagac!!! tak co nie bedzie płaczu i zgrzytu zebów bo brzydkie blizny lub jakis ropnie... aha no i zeby zyc w zgodzie z własnym sumieniem- pomyslcie gdzie pójdziecie go zrobic?od tego tez duzo zalezy!!! poza tym nalezy jeśli bedziesz przestrzegac wszystkich zasad: czyli odpowiednie miejsce ( sprawdzone przez innych studio kolczykowania), odpowiedni ludzie (nie kolezanka tylko człowiek z umiejetnościa przekłuwania), odpowiedni kolec (powtarzam jeszcze raz, ze według ustawy Nickel Directive obowiązującej w krajach Unii Europejskiej na świeżo przekłute miejsce powinno się zakładać kolczyki wykonane z TYTANU!!!!) nie srebro, czy stal chirurgiczna!!! no i zdrowy rozsadek- czyli nie to, ze zrobisz sobie kolczyk w pępku i heja do basenu czy morza.. tak nie wolno!!!

Gość Efelka
chyba jednak zrezygnuje z tego pomyslu:/ wiecie cos o tych klipsach???

Gość hiszpaneczka
Nie rezygnuj;) Miałam identyczne wątpliwości i zrobiłam i nic mi się nie dzieje;) Jednak to twoja decyzja, żeby zrobić musisz być baaaaaaardzo zdecydowana, zastanów się dwa razy zanim zrobisz, jednak ja polecam;)

Gość kassssia
mam kolczyk od ponad roku. jestem straszna panikara ale musze przyznacz,ze przekucie okropnie moze wyglada ale nie boli bardziej niz zastrzyk chociaz to troszke inny rodzaj bolu.niestety musze przyznac ze nadal czesto go przemywam woda utleniona chociaz tyle czasu minelo.

Gość Klaudusia
Wiesz nie powinnaś przemywać tego przekłucia wodoą utlenioną. Najlepiej jest przemywać rumiankiem, a nie tak jak tam niektóre dziewczyny pisały, że spirytusem saliclowym. Do tego można jeszcze sparować maścią antybakteryjną Trybiotyk (tak sie wymawia-nie wiem jak sie pisze) jest ona dostępna w aptece a kosztuje marne grosze bo coś ok1,50 za szasetke. Ja osobiście dzisiaj przekłuwałam sobie pępek, ale wiem dość dużo na ten temat

Gość Efelka
to co z tymi klipsami???? prosze wiecie cos o tym?????

Gość Merusia18
Hej Wszystkim! Ja zamierzam zrobic sobie kolczyk w pepku, od razu jak zaczna sie ferie zimowe:) Troche sie przerazilam jak zaczelyscie mi pisac o tym gojeniu i w ogole, ale ja juz zdecydowalam sie na kolczyk w pepku..marze juz o nim od 2-och lat :) mam tylko pytanie Dziewczyny:czy dlugosc gojenia pepka ma cos wspolnego z tym jak goily sie inne miejsca, np:USZY???Bo mi np. bardzo szybko sie uszy zagoily i nie mialam z tym problemow i zastanawiam sie czy z pepkiem bedzie podobnie...PROSZE dziewczyny co o tym myslicie????Pozdrawiam:)

Gość dsfre
Merusia- tak, to prawda

Gość Pasii
Droga "Batmanka" o ile się nie mylę to nie ma czegoś takiego jak "klipsy" do pępka!! Taki zabieg przekłucia pępka razem już z kolczykiem kosztuje od 60 do 100 złotych! Zależy od zakładu! Zabieg w tej cenie może być ze znieczuleniem (najczęsiej nawet jest) więc nie boli. Pozdrawiam

Gość GaB
Kolczyk w pepku,wykonany przez piercera,oczywiscie piercera z papierami i doswiadczeniem, nie powinien bc jakims wielkim problemem, faktem jest ze troche boli,to w koncu igla w ciele. Goi sie rzeczywiscie dosc dlugo, mi goil sie pol roku, ale najwieksza glupota jest przeklucie samemu... A kto napisal ze kolczyk ze stali chichurgicznej? Kolczykowanie stala jest w Uni Europejskiej zakazane, stal zawiera nikiel, ktory bardzo uczula, a przeciez kolczyka nie wyjmuje sie po tygodniu. Ja przebijalam w Anglii, kolczyk na starcie byl z tytanu. Wyglada cudnie:D polecam:D

Gość ewellinka
ja ide jutro na kolczyka i powiem szczerz ze sie nie cykam. robie go sobie u kosmetyczki i mam nadzieje ze szybko sie wygoi to znaczy na wakacje. i nie przejmujcie sie opiniami innych ze to jest nie modne. jezeli komus sie podoba to powinien sobie zrobic tak jak ja.

Gość Klaudusia
cena za przekłucie nie koniecznie mieści sie w granicach od 60-100 zł jeżeli idziesz do dobrego salonu możesz zapłacić nawet więcej, ja np. płaciłam 120

Gość Miluska_
hey :) . mam pytanie, bardzo chciałabym miec kolczyka w pępku, ale niestety moi rodzice się na to nie zgadzają. Mam zamiar w ferie jechać na wieś i myślę żeby tam sobie przepić. (ale ja sobie przebiję sama). kupiłabym tą maś znieczulającą i odpowiednią igłę. Tylko nie wiem jak daleko mam przebić tą skórkę . :(. a czy mogłabym go ściągnąć ok. po 12 tygodniach ? . Dzięki wielkie i buziolki ;*****

Gość serduchooo_
hej. hmm . Jakies 2 mieszki temu roBiłam sobie Kolczyk. i zagoił Mi sie Już . ;DD i wsyztsko Jest Ok. ;)) Przy przekówaniu wogole mnie nie Bolało. Bo miałam znieczulenie. Bol poczułam moze pare dni po zrobieniu. ale nie na długo. zapłaciłam za zrobienie koclzyka 30zł a za sam Kolczyk dałam 15 ((; . zrob sobie Kolczyk ;DD{.kazdemu Goi sie inaczej .} Pozdrawiam :};*

Gość Girl14
Seimka wszystkim ;)!! No to tak!!! Mam prawie 14 latek i baaardzooo chcę sobie zrobić kolczyka w pępku. Nie dlatego, że koleżanki mają (a mają) i nie dlatego, że mojemu chlopakowi się podoba (a podoba :D ). Po prostu chcę zrobić sama dla siebie. Marzę o tym. mam swoją kasę tylko problem jest w tym jak się domyślacie heheh:D, że rodzice nei chcą się zgodzić. Tate jakoś da się namówić, ale z mama jest trochę gorzej. Nawet moja babcia jest za:d. A oni na nie:(. macie jakeiś sposoby, żeby ich namowić?? Prosże piszcie. Piszcie prosze. Będę wdzięczna:D Pozdroofka :*:*:*

Gość Girl14
A zapomniałam o tym, że jak bym miała robić to jakoś tak teraz w styczniu na ferei. Czy lepiej nie?? bo latem to opalać się chcem i basenei pływać heh:D Kiedy najlepiej się robi???

Gość ewellinka
jak chcesz robic sobie kolczyka to najlepiej teraz albo na poczatku wiosny wtedy bedziesz mala pewnosc ze do wakacji bedzie juz wszystko ok. a wasnie zabomnielam ja sobie zrobilam kolczyka dzisia troche mie bolalo ale bardzo krotko:) gorzej jest teraz bo cieszko jest mi sie schylac. ale jakos przezyje:) w koncu sama chcialam:) mowie wam jak chcecie to robcie sobie te kolczyki. chwila bolu a potem wielko efekt!! buziaczki

Gość Sylwia13
(Nie patrzcie na błędy bo to mi sie często zdarza;/) Heh ja zrobiłam se tydzień temu kolczyk a mam 12lat:).Nic nie boli.Ale fajnie to wygląda koleżanką sie podoba.Wszystko jest ok.Przy przekuwaniu troszke bolało jak wsadzała igłe;/.NIE PRZEMYWAJCIE SE WODĄ LUB PERFUMAMI. 1.w niektórych sytuacjach-np. w przypatku Piercingu wykonanego w obrębie pępka-ozdobę należy okryć gazikiem (gaza opatrunkowa) i zmieniać opatrunki przez około 7dni 2.Po przekuciu nie należ nosić obcisłych ubrań ani obcisłych pasków. 3.Wstępne wygojenie może wynosić nawet kilka miesięcy.W tym czasie unikać manipulacji innych,niż mających na celu pielęgnację! 4.Dwa razy dziennie przemywać spirytusem salicynowym. 5.Sztyft lub kolczyk powinien być wielokrotnie w ciągu dnia obracany 6.Nie korzystać z sauny,basenu,arobiku,siłowni,solarium i intensywnych kąpieli słonecznych oraz nie można kąpać się w morzu,rzekach i kwitnących jeziorach-przez około 2 tygodnie. 7.Kąpać się najlepiej pod prysznicem i zakleić kolczyk plastrem. To już wszystko:p.Dziewczyny przekuwajcie se jeżeli inni mówią że jesteście walnięte czy coś to zazdroszczą. Pozdrawiam

Gość kasiuniaaaa13
Hejcia.... moje kumpele niedawno przekówały sobie kolczyk w pępku i jak narazie są zadowolone i nic się nie dzieje... ja też chce sobie zrobić ale.... BOJE SIE..... czy to napewno sie tak szybko goi?? i co mam zrobić jak mieszkam w takiej dziuze gdzie nie ma żadnego studia ani nic w tym rodzaju najwyżej kosmetyczka.... ale duzo osub u niej przekówa właściwie to wszycy co mieszkaja gdzie ja :D prosze pomuszcie..... :P jeśli możecie to piszcie na e-meil pati00112@wp.pl